A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. május 19., vasárnap
Hírek

Zólyomi Andrea | 2023.09.20, 09:21:00 | Utolsó módosítás: 2023.09.20, 09:35:00

Cimkék:

2023-ban ünnepelné 70. születésnapját a legendás motocross versenyző, a négyszeres magyar bajnok Czuni László. Sportolói múltja és emléke előtt tisztelegve, hagyományt teremtve ezentúl Kiskunlacházán – ahol 1960 augusztus 20-án rendezték az első versenyt - minden évben egy különleges, családias hangulatú esemény, Emléknap keretében emlékeznek rá.
 
 
A Kiskunlacházi Községi Motoros Klub egy retró napra várta szeptember második vasárnapján azokat, akik emlékeznek még a „kötelező” vasárnapi motocross versenyre járásra és azokat, akik szeretnének egy felejthetetlen motocrossos napot eltölteni a pályán, motoros barátok körében.
 
Szeptember 10-én első alkalommal került megrendezésre a Czuni László Emléknap. A hivatalos program 11h-kor koszorúzással kezdődött a kiskunlacházi motocross pálya bejáratánál található kopjafánál, ahol Kiskunlacháza polgármestere Dr. Répás József mondott köszöntő beszédet és koszorúzott, majd az emlékezés virágait elhelyezték a motoros társadalom szereplői, a Kiskunlacházi Községi Motoros Klub vezetői és tagjai és a Czuni család is.
 
 
A helyszínen felállított „kiállítási tér”, ezúttal igazi különlegességeket kínált a közönségnek, ritkán látható motorokban gyönyörködhettek és hallgathatták meg a hangjukat is.
 
A motorok hangját azonban a pályáról is hallotta a közönség, illetve figyelhette a ’96 előtt gyártott motorokkal száguldó sportolókat.
 
Főzőverseny
 
Az emléknapra készülő résztvevők az emlékezés részeként főzőversenyen is indulhattak, ahol ezúttal Czuni László kedvenc ízeit keresve készítették el az ebédet. Nehéz dolga volt a zsűrinek! A háromtagú döntőbizottság tagjai ezúttal, a Czuni László Emlékdíjas Balogh László, Szomodi Zsolt Chef és Czuni László özvegye, Irénke voltak.
Négy csapat mérte össze tudását: a Képviselő Testületi Mozgókonyha akik Gulyáslevessel készültek, az 567-es névvel fémjelzett csapat, akik Marhapörköltet főztek, a Győri Tesók akik Pincepörköltet ezúttal vargánya gombával készítettek és végül a Régi lacházi simsonosok, akik Oldalas pörkölttel neveztek. Ez utóbbi – a sokak által teljesen ismeretlen fogás! – olyannyira jól sikerült, hogy Csiki Attila csapata nyerte el a rendkívül szigorú zsűri legtöbb pontszámát és a fődíjat, a Global Hotel 5 fős Wellness belépőjét is.
A második helyezett Pincepörköltet főző csapat, 5 fős SUP-os csapatépítő program lehetőségét nyerte Kácser Zoltán felajánlásának köszönhetően. A harmadik helyezett Marhapörköltet főző csapat színházjegyeket nyert az Aska és a farkasok című előadásra. A Különdíjas, a gulyáslevest készítő Képviselő Testületi Mozgókonyha lett, akik belépőjegyeket nyertek az október 8-i motocross versenyre.
 
Motocross legendák a színpadon! Talkshow
Ebéd után is a ’96 előtti motoroké és motorosoké volt a pálya, míg a színpadon a motocross első magyar nagyágyúit szólaltatta meg Németh Róbert a korabeli motocross emlékek gyűjtője és koordinátora és Szabó Gabi műsorvezető.
 
Időutazás volt, a 60-as, 70-es, 80-as évekbe…
 
Hány éve jártak Kiskunlacházán utoljára? Mikor találkoztak először Czuni Lászlóval és mikor találkoztak egymással ezelőtt utoljára? Hogy emlékeznek vissza erre az időszakra… ? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel indultak a beszélgetések és néhányan könnyes szemmel idézték az emlékeket, az első győzelmet, vagy éppen méltatták Czuni Lászlót!
Az első beszélgetőtársak a színpadon Técsy Sándor, Nátó János, Vörös Pál, Moldvai Tibor és Zsembery Barnabás voltak. A második csapatban Oláh Kálmán, Vesztergom Jenő, Závody István, Szalma Ferenc, Kerekes László szerepeltek. Harmadik körben Paulusz András, Szomor József, Erdős László, Gyurászik László, Tóth József, Gyarmati György, Német Róbert és Czili György léptek színpadra. Végül de nem utolsó sorban Nátó Sándor és Nátó László mesélt nekünk.
 
A beszélgetés végén minden résztvevő szereplőt Czuni-aranyéremmel tüntetett ki a Czuni család, majd egy közös fotózással zárult a nap.
A jólismert idézettel búcsúztak a szervezők is… „Jövőre, veletek, ugyanitt!”
 
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.