A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2022. július 03., vasárnap
Hírek
/ 218 oldal

Zólyomi Andrea | 2022.06.27, 09:40:00 | Utolsó módosítás: 2022.06.27, 09:40:00

Cimkék:

Miután Maxwell Toth Mugellóban versenyzett és aratott kettős győzelmet a hétvégén, addig az NTR további három pilótája a Takarékbank Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Bajnokság és Kupa pannóniaringi fordulóján állt rajthoz hétfőn.
 
A 600 Open kategóriában Kecskés Bence a kvalifikáción megszerezte a második rajtkockát, a futamon pedig egy jó rajtot követően próbálta tartani a tempót az élen álló versenytársával, előzni azonban nem sikerült neki. Végül a dobogó második fokára állhatott fel, és később az is kiderült, hogy egy apróbb, de annál kellemetlenebb technikai probléma zavarta őt a versenyzésben. Utóbbit sikerrel detektáltak és a következő slovakiaringi fordulóra orvosolni fogják.
 
 
Ezen a hétvégén Ádám Róbertet is elérte a technika démona, az egyik délelőtti edzésen a műszaki hibából kifolyólag elesett, megütötte a lábát így a versenyen nem is tudott indulni. Öröm az ürömben, hogy a versenyző szerencsére komolyabb sérülés nélkül megúszta az esetet, így a következő fordulón már ott lehet a rajtrácson.
 
 
A tehetségkutató SSP300-as mezőnyében Borsándi Botond képviselte a csapatot. Botond korábban még sosem ment a Pannónia Ringen, így csak a délelőtti szabadedzések alkalmával tudott releváns tapasztalatokat szerezni az ideális ívekről és féktávokról. Ennek ellenére hamar elkapta a fonalat, és a nap végére már csaknem tíz másodpercet javított a reggeli első köridőkön. A versenyen elsősorban a tapasztalatszerzés volt a célja, és nagyon élvezte a futamot, hiszen azt számos érdekes szituáció és csata tarkította.
 
 
fotók : VRUMM klikk
szöveg: New Times Racing sajtó

Nemzetközi szinten is kiemelkedő köridők a Pannónia-Ringen, a TAKARÉKBANK Magyar Bajnokságon!

Zólyomi Andrea | 2022.06.24, 10:14:00 | Utolsó módosítás: 2022.06.24, 10:14:00

Cimkék:

 

A MAMS Gyorsasági szakága által kiírt TAKARÉKBANK Magyar Bajnokság második fordulóján újra 4 futamban állhattak rajthoz a gyorsasági motorsport legjobb magyar versenyzői. Open 600 és Open 1000 hivatalos magyar bajnoki fordulók mellett két Tehetségkutató betétfutamba is nevezhettek az amatőr versenyzők is! Az open kategóriák olyan színvonalas versenyeket hoztak, ami egyedülállóan új szintre emelte a Magyar Bajnokságot. Az élmezőnyben végzett magyar versenyzők időeredményeikkel akár a nemzetközi versenyeken is a top10-es szintre kvalifikálhatták volna magukat.
 
 
A TAKARÉKBANK támogatásával megrendezett bajnokság mezőnye az idei évre rengeteg fiatal tehetséggel bővült, akik szenzációs új energiákat hoztak a rajtrácsra. Aki végignézett az indulók névsorán, olyan versenyzők neveit olvashatta, akik garanciát jelentettek a körrekodokra. A Northern Talent Cup versenyeiről érkezett Varga Tibi, az olasz bajnokságban edződött Kecskés Bence, a FIM 24 órás világbajnokságon szereplő Kovács Bálint, az egyik leggyorsabb magyar motorversenyző Molnár Geri, a 2021-es magyar bajnok Gyutai Adrián vagy a nagy visszatérő, többszörös magyar bajnok, Chrobák János. Micsoda versenyzők! Óriási büszkeség számunkra, hogy leggyorsabbjaink nemzetközi szereplésük mellett is megtisztelték rajthoz-állásukkal a magyar bajnokságot.
 
 
És bizony a „tűzijáték” nem maradt el! Molnár Geri stock körrekorddal, 1:55.534-es idővel nyerte meg az open 600-as futamot úgy, hogy további 4!!! pilóta is 1:57-es időket motorozott a versenyen! Chrobák Jani 4 év kihagyás után egy teljesen új és ismeretlen motoron 1.56.471-es köridőt futott. Kecskés Bence és Varga Tibi 1:57 mezsgyéjén szintén! Az 1000-ek között Gyutai Adrián és Kovács Bálint hozza a kötelezőt. Adrián nyer, míg Bálint a kölcsön BMW-vel is megszerzi a második helyet.
 
 
Az igazi meglepetés azonban nem is az „élsportolóink” táborából születik. Három olyan versenyzőt szeretnénk kiemelni, akik nemzetközi versenyeken még nem kiemelkedően szereplő sportolók. A magyar bajnokság, a magyar kupa „növendékei”. Szinte rájuk vagyunk a legbüszkébbek! Füleki Ádám, Majsa Gergely és Érsek Dani olyan csodálatosan szépen motorozott ezen a fordulón, ami mindhárom fiút egyértelműen a magyar élmezőnybe, az élsportolók közé emelte. A köridők, a versengésetek, a sportolói magatartásotok, példaértékű volt! Óriási dicséret nektek srácok! Meghökkentő eredmények!
 
 
A bajnokság második fordulója egyértelműen bebizonyította, hogy a TAKARÉKBANK és a MAMS Gyorsasági Szakágának együttműködése egy új szintre emelte a magyar bajnokságot. A szakág abszolút egyedülálló nevezőszámmal büszkélkedhet. Több, mint 180 motorversenyző állt a rajtrácson 20-án a Pannónia-Ringen
 
 
Köszönjük valamennyi nevezőnek, hogy velünk motoroztatok. Nélkületek nem sikerült volna, nagyon büszkék vagyunk minden versenyzőnkre a tehetségkutató, kezdő gyorsaságisoktól egészen a nemzetközi porondon is jeleskedő profi riderekig!
 
 
Végeredmények:
Magyar Bajnokság Open 1000
1. Hely - Gyutai Adrián
2. Hely - Kovács Bálint
3. Hely - Majsa Gergely
 
Magyar Kupa Open 1000
1. Hely - Majsa Gergely
2. Hely - Szarka Gábor
3. Hely - Papp Tamás
 
Magyar Bajnokság Open 600
1. Hely - Molnár Gergő
2. Hely - Kecskés Bence
3. Hely - Füleki Ádám
 
Magyar Kupa Open 600
1. Hely - Ifj. Lengyel Ákos
2. Hely - Pósa Balázs
3. Hely - Kerényi Ádám
 
 
Valamennyi eredménylista letölthető a palyamotorozas.hu oldal letöltések menüpontja alatt:
 
 
A beszámolóban szereplő fényképekért köszönet illeti Izsó Krisztiánt!
 
 
További fényképeket találhattok Nagy Gábor, Lehoczky Istvánt vagy a sportmotor.hu, illetve a Vrumm Klikk oldalain!
 
Az esemény létrejöttét A TAKARÉKBANK támogatása, MAMS Gyorsasági Szakága, valamint a palyamotorozas.hu szervezése biztosította!
 
 
Következő forduló:
2022.JÚL.21. - Slovakiaring
 
Örömmel várunk benneteket újra a rajtrácson!

Zólyomi Andrea | 2022.06.23, 09:12:00 | Utolsó módosítás: 2022.06.23, 09:12:00

Cimkék:

Horváth Lajos számára nincs pihenő, hiszen a Hellas Rallyt, valamint a Baja Satu Mare-t is sikeresen teljesítő „Lallerre” újabb elképesztő kihívás vár. Ez a Rally Breslau, amely a Dél-Lengyelországi régión keresztül vágtat majd, hogy a versenyző kedvenc terepén, a Drawsko Pomorski közelében lévő hatalmas lőtérén üdvözölje a célba érkezőket.
 
 
A váci versenyző idén már harmadjára áll rajthoz nívós nemzetközi versenyen. A Rally Breslau komoly kihívás, hiszen az európai tereprali krémje gyűlik itt össze, hogy öt nap alatt több mint 1500 kilométert tegyen meg. A pilóta már rutinos a lengyel versenyt, hiszen tavaly már sikeresen vette az akadályt:
„Mindig szívesen jövök Lengyelországba, és nem csupán a két nemzet közötti legendás jóbarátság miatt. A lengyel szervezők hagyományosan fantasztikus pályákat raknak össze, ahol mindenki megtalálja a számításait. A Rally Breslau nagyon kemény kihívásnak ígérkezik, hasonló mértékű erőbedobással számolok, mint amit a Hellas Rally támasztott velünk szemben. Talán annyi a különbség, hogy kevesebb hard endurós szakasz lesz, és több tempós, erdei részen húzhatjuk majd a gázt. Na meg természetesen a Drawsko Pomorskie mellett fekvő hatalmas katonai polygon, az óriási lőtér, ahol tempót motorozni maga a megtestesült álom. A menet vasárnap délután, a rajtceremóniával indul, ami után rögtön egy kvalifikációs szakasz következik. Hétfőn és kedden jönnek az igazán komoly távok, amikor is Zagan és Swietoszow között fogunk száguldani, majd következik Drawsko, ahová többek között egy éjszakai mértet is beiktattak.
 
 
Nagyon várom már, hogy útra keljünk, és bízom abban, hogy ezen az újabb neves tereprali versenyen is folytatom a jó sorozatom, és minden gond nélkül célba érek.” - nyilatkozta motiváltan Horváth Lajos, aki a versenyzése mellett a MAMS szakágvezetőjeként újfent igyekszik segíteni a magyar motorosokat is.
 
 
Horváth Lajos „Laller” szereplését természetesen lapunk is nyomon követi majd, ha pedig elsőkézből szeretnél információt kapni róla, kövesd az oldalát ITT.
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk
 
 

Zólyomi Andrea | 2022.06.22, 12:01:00 | Utolsó módosítás: 2022.06.22, 12:01:00

Cimkék:

Végre valahára teljesült Hertlik Donoven álma, és egy minden gondtól mentes hétvégét tudott teljesíteni a Parádon rendezett enduro magyar bajnoki viadalán. Az endurocross korábbi háromszoros magyar bajnoka pazarul teljesítette a kétnapos viadalt, és ennek meg is lett a jutalma: kategóriájában a második helyen végzett.
 
 
 
Noha a szakításról általában negatív élményeink lehetnek az életben, ám Hertlik Donoven vélhetően ennyire még nem őrült annak, hogy sikerült végre szakítania Miss Balszerencsével. Ráadásul mindezt a számára még új szakágban, az enduróban. Fokozatosan tanulja a sportágat, és az idei két negyedik helye után egészen parádés versenyzéssel megszerezte első dobogóját Parádon, ahol a második helyen végzett az enduro bajnokság legutóbbi versenyén.
 
 
Szépen-lassan belejövök az enduróba is, és a hétvégi parádi verseny megmutatta, bizony jó úton járok. A pályabejárás után úgy gondoltam, hogy ez most jó lesz, és végre kijöhet nekem is a lépés hosszú idő után. Patakos medres szakaszok, nagy felfutók és kemény, poros egyenesek váltották egymást a kijelölt pályán, ami már a rajt előtt is nagyon tetszett nekem. Nem egyszerű terhelés várt a mezőnyre, hiszen mindkét nap közel 12 óra és 270 kilométer várt ránk. Szombaton nagy hőségben és porban sikerült elég jó mért időket futnom, és ennek köszönhetően a második helyen vártam a folytatást, igaz, a mögöttem lévő ellenfelemmel szemben mindössze négy másodperc volt az előnyöm. Másnap hiba nélkül, és ami a lényeges, gyorsan mentem végig a pályán, így megőriztem a második helyemet, ráadásul a harmadik helyezettre sikerült húsz másodpercet vernem. Most egy kis pihenő következik, majd egy hónap múlva újabb enduro bajnoki jön Varsányban! – állította Donoven.
 
 
A Korda Racing csapattulajdonosa úgy véli, eljött Donoven ideje, és az év második felében képes lesz azokra az eredményekre, ami benne van versenyzőjében.
 
 
„Mindig tudtam, éreztem, ha egyszer véget ér Donoven balszerencséje, akkor remek eredményekre lehet képes. És tessék! Ráadásul a számára még kicsit idegen enduróban, ami természetesen még nagyobb öröm a számunkra. Most már azt mondom, ha csak rajta múlik az, hova fog eljutni, bizony a csúcs meghódítását sem tartom kizártnak” – jelentette ki Korda Erik csapattulajdonos.
 
 
Fotó: Korda Racing Kommunikáció/Balaska Márk és Maruzs Dominik 

Zólyomi Andrea | 2022.06.22, 09:35:00 | Utolsó módosítás: 2022.06.22, 09:35:00

Cimkék:

Max Toth a New Times Racing magyar felmenőkkel rendelkező amerikai származású pilótája parádés teljesítménnyel mindkét futamot megnyerte az Aprilia Racing RS 660 Trofeo mugellói fordulójában, ezzel pedig a bajnokság élére állt.
 
 
Hétvégén a festői toszkán versenypálya, az Autodromo Internazionale del Mugello adott otthont az olasz CIV Bajnokságnak és betétfutamainak, így az Aprilia Racing RS 660 Trofeo versenysorozatnak is. Max hétvégéje mesébe illően kezdődött, hamar fel tudta venni a ritmust, gyorsan és pontosan motorozott, jól szerepelt a kvalifikáción, ennek eredményeképpen pedig a szombati futamon őt intette le elsőként a kockás zászló. Ez a siker valóságos doppingként hatott a tizenhat éves versenyző másnapi teljesítményére is: a hétvége záróversenyén az első öt pilóta nagyon szoros bolyban menetelt a cél felé, de végül egy bátor manővernek köszönhetően ismét Toth állhatott fel a dobogó legfelső fokára.
 
 
A Mugellóban aratott két győzelmének hála Maxvell 23 ponttal vezeti a 2022-es Aprilia Racing RS 660 Trofeo tabelláját. A bajnokságból még három forduló és további öt futam van hátra, de a magyar származású fiú teljesítményét elnézve a végső győzelemre is abszolút esélyes.
 
A New Times Racing vezetése nagyon büszke a növendékére, ahogy a Massimo Rivola nevével fémjelzett olasz alakulat is, akik a pilóta technikai stábjaként funkcionálnak a versenyhétvégéken. Az NTR ezúton is köszöni a szurkolást a követőknek és a támogatást a partnereinek!
 
forrás: New Times Racing sajtó
/ 218 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.