A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2022. augusztus 08., hétfő
Enduro Hírek
/ 40 oldal

Zólyomi Andrea | 2022.07.28, 11:35:00 | Utolsó módosítás: 2022.07.28, 11:35:00

Cimkék:

A lehető legjobban alakul Hertlik Donoven első szezonja az enduro szakágban, hiszen a korábbi többszörös magyar bajnok endurocrosszos a legutóbbi bajnoki fordulóban, Varsányban ismét felszáguldott a dobogóra. És ami még ennél is lényegesebb: debütáló évében az összetett pontverseny második helyén áll, ami a Korda Racing motorosának minden álmát felülmúlja.
 
 
 
Noha nem indul túl szerencsésen Hertlik Donoven idei szezonja, azért az ő esete is tökéletesen bizonyítja a mondás igazát, miszerint a Jóisten minden esetben döntetlenre játszik. Ugyanis a Korda Racing korábbi háromszoros magyar bajnok endurocrosszosa mihelyt szakított Miss Balszerencsével, elkezdtek jönni az eredmények, ráadásul új szakágban, az enduróban is már a legszűkebb élmezőny tagjává nőtte ki magát.Fokozatosan tanulja a sportágat a debütáló évében, és az idei két negyedik helye után egészen parádés versenyzéssel újra felállhatott a dobogóra Varsányban – idén már harmadik alkalommal –, és a mostani harmadik helye után összetettben feljött a második pozícióba, amit vélhetően képes lesz megtartani az október 29-30-i szezonzárón Nagytarcsán.
 
 
Nagy nyári hőségben került sor Varsányban a következő enduro bajnoki versenyhétvégére. A kedvezőtlen időjárás miatt nagyon nehezen tudtam felkészülni a majd egyhónapos szünetben, de bíztam magamban. A pálya nagyon tetszett, és már ekkor éreztem, ha bevállalósabb leszek néhány helyen, akkor nem marad el az újabb jó eredmény. Az első nap hatalmas hőségben motoroztunk, de körről körre javítottam az időmön, és ez a stabilitás a harmadik helyet eredményezte számomra. A délutáni vihar sokat javított a pálya minőségén, így vasárnap sokkal jobb körülmények vártak minket. Egy kicsit túlvállaltam magam, estem egy nagyot, de felálltam és ismételten sikerült a harmadik helyet megszereznem. Kifejezetten jó úton haladok az enduróban is, és a bajnokság vége előtt egy fordulóval összetettben a második helyen állok. Mivel előrébb már nem léphetek, így egy feladatom lesz Nagytarcsán, megtartani ezt az előkelő helyet összetettben. Már most úgy érzem, remek évet zártam új szakágamban, amire a továbbiakban bátran építhetek!  – állította Donoven.
 
 
A Korda Racing csapattulajdonosa úgy véli, ha egy kicsit szerencsésebb év elején Donoven, akkor már a debütáló évében az utolsó méterekig harcolhatna az enduro magyar bajnoki címéért.
 
 
„Mindig tudtam, éreztem, ha egyszer véget ér Donoven balszerencséje, akkor remek eredményekre lehet képes. Mert onnantól kezdve egyre-másra szállította a remek eredményeket, és újoncként elmondhatja magáról, hogy összetett másodikként zár a bajnokságban. Nagy jövő előtt áll ebben a szakágban is, ugyanakkor endurocrossban is ott van a legjobbak között” – jelentette ki Korda Erik csapattulajdonos.
 
 
Szöveg: Korda Racing Kommunikáció
Fotó: Korda Racing Kommunikáció/Balaska Márk és Maruzs Dominik 

Zólyomi Andrea | 2022.07.14, 09:27:00 | Utolsó módosítás: 2022.07.14, 09:27:00

Cimkék:

Mi magunk is többször írtunk már Liszka Roland pályán elért sikereiről. A Laller Racing Dakar Team pilótája ahol csak elrajtol, ott dobogóra áll - legtöbbször annak is a tetejére -, ennek köszönhetően az elmúlt esztendőkben számos bajnoki címet nyert.
 
 
A 17 esztendős srác már most a sportág egyik valaha volt legeredményesebb versenyzője, így törvényszerű, hogy folyamatosan keresi az előrelépés lehetőségét. Ettől vezérelve Horváth Lajos „Laller” csapatvezető segítségével szerencsét próbált az EnduroGP Európa-kupán. A nívós sorozat nem csupán szakmailag, de anyagiakban is minden eddiginél nagyobb kihívás elé állítja a versenyző családját, ezért is jött nagyon jól a HUMDA (Magyar Autó-Motorsport Ügynökség) támogatási programja, amelybe Liszka Roland is bekerült:
„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy már állami szinten is észreveszik és elismerik a Laller Racing Dakar Team off-road sportágakban elért sikereit, és az ott folytatott kitartó munkáját. Csapatunk a 2020-as év elején tűzte zászlajára az utánpótlásnevelést, azóta prioritásként tekintünk a fiatalok előmenetelének segítésére, mind szakmailag, úgy a média/PR/social media területen is. Liszka Roland személyében egy igazi klasszist nevelgetünk, aki már eddig is számos bajnokságot nyert meg nekünk, de úgy hiszem, hogy a java még csak ezután következik.
 
 
Nem titkolt motivációnk, hogy az EnduroGP-ben elhódítsuk az Európa-kupát, majd feljebb lépjünk a junior világbajnokságba. Végső célunk a sorozat Prestige kategóriája, és hogy hosszútávon off-road világbajnokot adjunk Magyarországnak. Ennek a szép tervnek a hajszolásában és megvalósításában komoly támogatást jelent nekünk a HUMDA segítsége, amit ezúton is szeretnénk megköszönni.” - nyilatkozta a Laller Racing Dakar Team alapító, Magyar Motorsport Szövetség tereprali szakágát vezető Horváth Lajos.
 
Liszka Roland állami támogatása nem csupán csapatának, de Vácnak is történelmi siker: a Pest-megyei kisváros históriájában Roland az első motoros, aki ilyen fajta szponzorációban részesül.
 
Írta: Tóth Krisztián Márk

Zólyomi Andrea | 2022.06.22, 12:01:00 | Utolsó módosítás: 2022.06.22, 12:01:00

Cimkék:

Végre valahára teljesült Hertlik Donoven álma, és egy minden gondtól mentes hétvégét tudott teljesíteni a Parádon rendezett enduro magyar bajnoki viadalán. Az endurocross korábbi háromszoros magyar bajnoka pazarul teljesítette a kétnapos viadalt, és ennek meg is lett a jutalma: kategóriájában a második helyen végzett.
 
 
 
Noha a szakításról általában negatív élményeink lehetnek az életben, ám Hertlik Donoven vélhetően ennyire még nem őrült annak, hogy sikerült végre szakítania Miss Balszerencsével. Ráadásul mindezt a számára még új szakágban, az enduróban. Fokozatosan tanulja a sportágat, és az idei két negyedik helye után egészen parádés versenyzéssel megszerezte első dobogóját Parádon, ahol a második helyen végzett az enduro bajnokság legutóbbi versenyén.
 
 
Szépen-lassan belejövök az enduróba is, és a hétvégi parádi verseny megmutatta, bizony jó úton járok. A pályabejárás után úgy gondoltam, hogy ez most jó lesz, és végre kijöhet nekem is a lépés hosszú idő után. Patakos medres szakaszok, nagy felfutók és kemény, poros egyenesek váltották egymást a kijelölt pályán, ami már a rajt előtt is nagyon tetszett nekem. Nem egyszerű terhelés várt a mezőnyre, hiszen mindkét nap közel 12 óra és 270 kilométer várt ránk. Szombaton nagy hőségben és porban sikerült elég jó mért időket futnom, és ennek köszönhetően a második helyen vártam a folytatást, igaz, a mögöttem lévő ellenfelemmel szemben mindössze négy másodperc volt az előnyöm. Másnap hiba nélkül, és ami a lényeges, gyorsan mentem végig a pályán, így megőriztem a második helyemet, ráadásul a harmadik helyezettre sikerült húsz másodpercet vernem. Most egy kis pihenő következik, majd egy hónap múlva újabb enduro bajnoki jön Varsányban! – állította Donoven.
 
 
A Korda Racing csapattulajdonosa úgy véli, eljött Donoven ideje, és az év második felében képes lesz azokra az eredményekre, ami benne van versenyzőjében.
 
 
„Mindig tudtam, éreztem, ha egyszer véget ér Donoven balszerencséje, akkor remek eredményekre lehet képes. És tessék! Ráadásul a számára még kicsit idegen enduróban, ami természetesen még nagyobb öröm a számunkra. Most már azt mondom, ha csak rajta múlik az, hova fog eljutni, bizony a csúcs meghódítását sem tartom kizártnak” – jelentette ki Korda Erik csapattulajdonos.
 
 
Fotó: Korda Racing Kommunikáció/Balaska Márk és Maruzs Dominik 

Zólyomi Andrea | 2022.06.15, 11:25:00 | Utolsó módosítás: 2022.06.15, 11:25:00

Cimkék:

Nagyon várta a Szlovákiában rendezett enduro magyar bajnoki következő viadalát Hertlik Donoven. A Korda Racing háromszoros magyar bajnok endurocrossosa végre úgy tudott teljesíteni egy verseny a számára kicsit még idegen szakágban, hogy nem ült mögötte a motorján Mr. Pech. Folyamatosan javított a két nap alatt az időeredményén, így sikerült ismét a dicséretes negyedik helyen végeznie.
 
 
 
Noha a sok balszerencse és technikai gond mellett eddig remekel Hertlik Donoven az idei bajnoki szezonban – endurocrossban több dobogós helyével versenyben van az összetett bajnoki címért a királykategóriában –, ám most már egyre eredményesebben szerepel az enduróban is. Legutóbb a kaposvári versenyen annak ellenére sikerült a negyedikként végeznie, hogy a viadalon hatalmasat esett. Most a szlovákiai Lisovban folytatódott a bajnokság, ahol ismételten negyedik lett, ráadásul végre egy olyan versenyt hagyott maga mögött, amikor minden sikerült, nem gátolta technikai probléma.
 
 
Az enduro számomra még kissé új dolog, hiszen ez volt a harmadik versenyem ebben a szakágban. A pálya igazi endurós környezetben volt, technikás, szűk részek meredek szakadékok és feljárok váltották egymást, utóbbiakat ráadásul gyökerek és kövek nehezítették. Az első napon délután rajtolunk, reggel egy elég rendes felhőszakadás kissé átalakította a pálya állapotát. Az első napon az első két körben még nagyon nem tudtam megjegyezni a pályát, de próbáltam jól teljesíteni. A negyedik helyre sikerült beérnem az időim alapján. Vasárnap sokkal jobban ment, és jobb időket is tudtam menni. Jobban tetszett a pálya is, de tíz másodperc megmaradt a szombaton összeszedett hátrányomból, így maradtam a negyedik helyen. Sok a tanulnivalóm még, de jó úton haladunk! – állította Donoven.
 
 
A Korda Racing csapattulajdonosa szinte el sem akarta hinni, hogy versenyzőjének Lisovban semmilyen gondja nem akadt, és kizárólag a versenyzéssel kellett végig foglalkoznia. Mint mondta, ennek már itt volt az ideje…
 
 
„Nem titok, ittam egy pohár pezsgőt az örömhírre, hogy ezúttal Donoven egy sima versenyen van túl. Idén ez volt az első ilyen viadal, és a számára még idegen szakágban azonnal szépen és eredményesen tudott teljesíteni. Most már csak az kell, hogy kihozza magából azt, ami benne van. Enduróban is sokra képes, oda fog érni még ebben az évben ebben a szakágban is a dobogóra” – jelentette ki Korda Erik csapattulajdonos.
 
szöveg és fotó: Korda Racing Kommunikáció


Zólyomi Andrea | 2022.06.14, 09:15:00 | Utolsó módosítás: 2022.06.15, 09:07:00

Cimkék:

 

 

Nem ismeretlen helyszín az Endurosok körében, sőt nem is akármilyen versenyek voltak itt, 2006-ban Európa Bajnokság-nak adott otthont a kis Árpád-kori település, aztán 2014-ig több emlékezetes EnduroCross Bajnokságot tartottak itt. Első körben segítőként, majd szervezőként jeleskedett a rendező, aki újra otthont ad az Enduronak Varsányban. A verseny ETAP nyomvonala 25-km, ami egy mért szakaszt tartalmaz Max Motor névre keresztelve, itt mindenkinek érdemes figyelni, hiszen a hatnapos versenyekből ötletet merítve, vasárnapra fordított pálya lesz az enduro mért szakasza. Ezzel még nincs vége, szombaton a Mont Inox Szuper Teszt fogja várni a helyszínre érkezőket a Varsányi focipálya melletti területen. Látványos pálya tele akadályokkal, ahol izgalmas csaták várhatóak. A versenyzők sok értékes nyereményre számíthatnak, ezekről hamarosan beszámolunk. A környék sok látnivalót és szórakozást biztosít a versenyen kívül is, érdemes lesz figyelni az esemény alakulását, itt a Facebook felületen.

 

Mindenkit várunk sok szeretettel,

Rendezők: Szép Róbert, Dravecz Balázs(Tamási Enduro és Motocross Egyesület)

/ 40 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.