A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. szeptember 23., szombat
Enduro Hírek
/ 44 oldal

Zólyomi Andrea | 2023.09.18, 09:10:00 | Utolsó módosítás: 2023.09.18, 09:15:00

Cimkék:

Egyre jobban belelendül új motorjával a 2023-as szezon csatározásaiba a Korda Racing többszörös magyar bajnok motorosa. Ezúttal endurocross szakágban kellett bizonyítania, és Tamásiban végre összeállt minden, így meglett az idei év első dobogója, miután a 3. helyet szerezte meg Hertlik Donoven.
 
 
 
Nagy reményekkel várta a 2023-as endurocross bajnokság folytatását a Korda Racing motorosa, és ezúttal Tamásiban minden a helyére került. Pedig nem a legjobb előjelekkel készült a versenyre Hertlik Donoven, aki a felkészülés alatt hatalmasat bukott. Megsérült a válla, ám mire kellett, minden csont beforrt.
 
 
Tamásiban a nagy meleg és a hatalmas por miatt lerövidítették a futamot, így kettő helyett csak egy órát kellett száguldaniuk a versenyzőknek. Donoven egyre jobban érzi már a 450-es motort, hatalmasat csatázott a riválisokkal, és a végén az idei szezon első dobogója is meglett. Ez a harmadik hely erőt adhat a folytatásra.
 
 
Sajnos a verseny előtt két héttel egy edzés során nagyot buktam, és a vállam megsérült, így a felkészülés nehézkesen ment. Szerencsére a versenyig rendbe jött a sérülésem, így egész jól tudtam motorozni. A nagy szárazság miatt hatalmas por volt, ezért a kétórás futam le lett rövidítve egy órára, ám a hatalmas hőség még így is nehézzé tette a versenyzést mindenkinek. A rajtom nem sikerült túl jól, valamiért befulladt a motorom, és ez pont elég volt ahhoz, hogy a mezőny közepére essek vissza. Tudtam, hogyha az erdős szakaszig nem előzök, akkor elvesztettem az összes esélyem a jó helyezéshez. Az első cross részen volt egy nagyon mély puderos poros kanyar, ahol nagy szerencsére nagyon jól eltudtam menni több rivális mellett, így már rögtön a harmadik helyen találtam magam. Egy jó, folyamatos tempóval előnyt tudtam kovácsolni az embert próbáló pályán, ami nem volt egyszerű, mert voltak olyan részek, ahol egyáltalán nem lehetett egy méternél messzebb látni. Ennek ellenére nagyon jól sikerült a verseny, és hosszú idő és sok-sok munka után odaértünk a dobogóra! – jelentette ki Donoven, aki legközelebb október 14-én, Piliscséven versenyez.
 
 
Forrás: Korda Racing Kommunikáció

Zólyomi Andrea | 2023.06.27, 09:06:00 | Utolsó módosítás: 2023.06.27, 09:11:00

Cimkék:

Egyre jobban belelendül új motorjával a 2023-as szezon csatározásaiba a Korda Racing többszörös magyar bajnok motorosa. Ezúttal ismét az enduro szakágban kellett bizonyítania, és Lisovhoz hasonlóan Nagytarcsán a remek 5. helyet szerezte meg, azaz Hertlik Donoven már ismét a dobogó felé közelít.

 

 
Nagy reményekkel várta a 2023-as enduro bajnokság folytatását a Korda Racing motorosa, aki legutóbb a szlovákiai Lisovban szerepelt a szakágban. Hertlik Donoven akkor mind szombaton, mind pedig vasárnap hatalmasat küzdött, és a rendkívül értékes hatodik helyen zárt, és az itt szerzett pontok sokat fognak még érni az év végén.
 
 
Ezúttal Nagytarcsa adott otthont a következő bajnoki futamnak, ahol közel 300 induló mérte össze a tudását. A mezőny mindkét nap 3-3 kört teljesített, ami 6 óra majdnem folyamatos motorozást és napi 135 km-t jelentett. Donoven egyre jobban érzi már a 450-es motort, hatalmasat csatázott a Dakart is megjárt Gyenes Emanuellel, és a második nap végén kategóriájának 5. helyén végzett, újabb értékes bajnoki pontokat szerezve. A mezőny erősségét jól mutatja, idén a 450-es kategória legjobb 6 versenyzője mind többszörös bajnok, ugyanúgy, mint Donoven.
 
 
 
Pénteki napon kimentem megnézni a két mért szakaszt, amiből a cross nagyon gyorsnak tűnt, és igazából jobban tetszett mint az enduro mért. Mondhatom, hogy egyre jobban sikerül teljesítenem a 450-es motoron, most már sokkal jobban mentek a mértek. Higgadtan, de pontosan tudtam motorozni, és az időim is jobbak voltak. A Dakart is teljesítő Gyenes Emanuellel küzdöttünk fej-fej mellett, végül megvert, de nem sokkal. A második nap az első körökben oda kell tennem magam, sikerült is pár másodpercet faragnom az első napi hátrányból, majd a harmadik körben az ellenfelem összeakadt egy szlovák versenyzővel, így egy kis szerencsével én végeztem az ötödik helyen. Elégedett vagyok ezzel, hiszen idén a kategóriám top versenyzői hozzám hasonlóan mind többszörös bajnokok – jelentette ki Donoven, aki legközelebb augusztusban versenyez.
 
 
szöveg és fotó: Korda Racing Kommunikáció

Zólyomi Andrea | 2023.06.08, 08:52:00 | Utolsó módosítás: 2023.06.08, 09:02:00

Cimkék:

Egyre nagyobb erőpróba elé állítja a 2023-as szezon a Korda Racing többszörös magyar bajnok motorosát, aki a sportág Mekkájának tartott Lisovban az enduro szakágban a remek 6. helyen zárt, majd ezt megfejelte egy 4. hellyel a Veszprémvarsányban rendezett endurocross bajnoki futamon. Hertlik Donoven megszokva az új versenygépét már ismét a dobogó felé közelít.
 
 
Nagy reményekkel várta a 2023-as bajnokság indulását a Korda Racing motorosa, ugyanis a 350-es gépét 450-esre cserélte, és úgy tűnik, kellett megint 2-3 verseny, mire megtalálta önmagát, illetve összhangba kerül a motorjával. A szlovákiai Lisovban rendezték meg az enduro bajnokság soron következő futamát. Nagyon kemény pályák és egy fantasztikusan erős mezőny várt Hertlik Donovenre. A korábbi többszörös magyar bajnok mind szombaton, mind pedig vasárnap hatalmasat küzdött, és a rendkívül értékes hatodik helyen zárt, és az itt szerzett pontok sokat fognak még érni az év végén.
 
 
Mondhatom, igazi férfimunka volt teljesíteni ezt a kétnapos enduro fordulót! A szlovákiai Lisovban a versenyt megelőző héten végig esett az eső, így brutálisan saras, iszapos volt mindkét mért szakasz, annak ellenére, hogy rengeteg részt vettek ki reggelre, mert egyszerűen teljesíthetetlen volt. Így is óriási sár és csúszós, köves volt a talaj, így én sem úsztam meg esés nélkül, ráadásul be is ragadtam a mély nyomokban párszor. Ezek után a hetedik helyem szinte csodaszámba ment. Vasárnap az egyik mért szakaszból kivették a nagyon saras részeket, így már jobb időket tudtam motorozni. A hétvégét végül a hatodik helyen zártam. Nem vagyok megelégedve magammal, de igyekszem versenyről versenyre jobb eredményeket elérni – jelentette ki Donoven.
 
 
Mivel nem tartozik kedvenc pályái közé a veszprémvarsányi, így az előzetes esélylatolgatások alapján nem itt számított a nagy előre lépésre a Korda Racing motorosa. Az endurocross bajnoki futamon aztán az idei esztendő egyik, ha nem a legjobb teljesítményét nyújtotta, és hatalmasat küzdve végül a negyedik helyen zárt. Egyre közelebb a dobogó és Donoven teljesítményét látva nem kizárt, hogy rövidesen ismét a győzelemért küzdhet majd.
 
 
A verseny előtt két hétig beteg voltam, így nehezen tudtam készülni a bajnoki futamra. Ez a pálya nem tartozik a kedvenceim közé szóval próbáltam inkább jól érezni magam, és odafigyelni a technikai részekre. A pálya sajnos eléggé le volt keményedve, amire rálocsoltak, így az első pár kör olyan volt, mintha jégmotorozás lett volna. A középmezőnyből rajtolhattam, de mivel a pálya első fele a cross rész volt, így hamar fel tudtam verekedni magam az ötödik helyig. Innentől egy hatalmas csatát vívtam egy órán keresztül az egyik ellenfelemmel, hol közel voltunk egymáshoz, hol pedig távol, utolérhetetlennek tűnt. De nem adtam fel, és megpróbáltam mindent, hátha sikerül utolérnem. Sikerült is, és a cross részen esélyt sem adva neki, megelőztem, így már a negyedik helyen voltam. Nagy  hajrával megtartottam ezt a pozíciót a futam végéig. Még szokjuk egymást a motorral, de már látszik a fejlődés. Dolgozunk tovább, edzünk ammenyit csak tudunk – összegzett Donoven.
 
 
 
 
 
Szöveg és fotó: Korda Racing Kommunikáció

Zólyomi Andrea | 2023.05.09, 09:11:00 | Utolsó módosítás: 2023.05.10, 21:48:00

Cimkék:

Mintha kezdene kiegyenesedni a 2023-as szezonja a Korda Racing többszörös magyar bajnok motorosának, ugyanis az enduro idénynyitón, Pécsen technikai gond nélkül versenyezhetett Hertlik Donoven. Magát a versenyt végül az ötödik helyen zárta, és úgy véli, az idei szezon alapját ezzel a helyezéssel lerakta, már csak a felépítmény hiányzik, ami az év végére kell felépíteni és megkoronázni egy régen várt sikerrel.
 
 
Abszolút nem indult túl szerencsésen Hertlik Donoven idei szezonja, ám az enduro szakág évnyitó viadalán mintha megfordulni látszik az eddig számára hátrányos széljárás. Nagy reményekkel várta a 2023-as bajnokság indulását a Korda Racing motorosa, ugyanis a 350-es gépét 450-esre cserélte, és úgy tűnik, kellett megint 2-3 verseny, mire megtalálta önmagát, illetve összhangba kerül a motorjával.
 
 
Amíg az eddigi endurocross viadalokon – Kiskunfélegyházán és Pannonhalmán – Miss Balszerencse kísérte végig az útján, addig a pécsi enduro szezonnyitón már csak az ellenfeleire kellett figyelnie. Noha ezúttal arra nem volt reális esélye, hogy megnyerje a versenyt, de semmilyen technikai gond vagy hiba nem hátráltatta őt a kétnapos viadalon. És ez Donoven esetében már hatalmas előrelépés! Végül az 5. helyet sikerült megszereznie, és az itt szerzett pontok jól jönnek majd a bajnoki címért folyó csatában.
 
 
Elérkezett az idei szezon első enduro versenye, amit nagyon vártam már. A pénteki napon körbesétáltam a kijelölt pályát, ami tele volt gyors egyenesekkel a szűk fák között, de ami igazán megnehezítette számomra a versenyzést, az a lekeményedett poros száraz talaj volt, ami rettentően csúszott. Az elsőre próbáltam stabil, biztos köröket menni. Összesen öt kört kellett menni az első napon, az etap rész rövid, de annál tartalmasabb volt, így az utolsó körökre már jócskán elfáradt az ember. Szombaton a hatodik helyre tudtam felküzdeni magam a tizenöt induló között, míg a második nap egy helyet tudtam javítani, így végül az ötödik helyen végeztem, és ugyanígy zártam az összetettben is, amivel megalapoztam az idei szezonomat” – jelentette ki Donoven.
 
 
 
 
 
 
Fotó: Korda Racing Kommunikáció/Miller Photostudio 

Zólyomi Andrea | 2023.04.24, 10:07:00 | Utolsó módosítás: 2023.05.10, 21:53:00

Cimkék:

Ahogy kezdte a 2023-as szezont a Korda Racing többszörös magyar bajnok motorosa, úgy is folytatta az endurocross idényt Pannonhalmán Hertlik Donoven. Ezúttal már megmutatta az oroszlánkörmeit, féltávnál még az élen motorozott, ám jött a nála már szinte kötelező balszerencse, és végül az ötödik helyen zárta a versenyt. Elkeseredni nincs ok, ezúttal is sok pontot mentett, megy tovább a megkezdett úton.

 
 
Abszolút nem indult túl szerencsésen Hertlik Donoven idei szezonja, és ami lassan már-már megszokott nála, hasonlóan folytatódott a 2023-as bajnoki idény. Pedig nagy reményekkel várta a 2023-as bajnokság indulását a Korda Racing motorosa, ugyanis a 350-es gépét 450-esre cserélte, ám Miss Balszerencse – egyelőre – továbbra is mögé ül a versenyeken.
 
 
Amíg Kiskunfélegyházán az élen állókat csak üldözte, és technikai okok miatt nem ért célba – noha pár bajnoki pontot azért megmentett –, addig az idei endurocross magyar bajnoki futamon, Pannonhalmán már arra is reális esélye volt, hogy megnyerje a versenyt. Ragyogóan rajtolt, remek tempót motorozott és a viadal felénél szinte tökéletes teljesítményt nyújtva az élen állt. Ám a motorja beragadt, esett egyet, és a végére azért az 5. helyre sikerült visszakapaszkodnia. Az itt szerzett pontok jól jönnek majd a bajnoki címért folyó csatában. Mert a cél továbbra is ez maradt.
 
 
A verseny előtt három napig egyfolytában esett az eső, így a helyszínen hatalmas sár fogadott minket, ám szerencsére a versenyt megtartották végül. Ezúttal a rajtom is jól sikerült, a negyedik helyen fordultam. Ugyan biztonsági körökre helyeztem a hangsúlyt, ám mire az első erdei körön túl voltunk, az élen motoroztam. A futam feléig vezettem a mezőnyt, ám utána beragadtam a sárba, elestem, így jelentősen visszaestem a mezőnyben. Innentől kezdve csupa küzdelem volt minden: a körülményekkel, a motorral és természetesen önmagammal. Nem lehetek elégedetlen, hiszen a végén az ötödik helyen intettek le, azaz sikerült sok bajnoki pontot megmentenem. Folyik tovább az új motorral az ismerkedésem, de egyre bizakodóbb vagyok, hiszen ha nincs a hiba és az ebből adódó esés, akkor végig tudtam volna tartani a lépést a legelejével. Hosszú még a szezon, dolgozunk tovább, de az irány kifejezetten jónak tűnik” – jelentette ki Donoven.
 
 
 
Szöveg: Korda Racing Kommunikáció
Fotó: Korda Racing Kommunikáció/Miller Photostudio 
/ 44 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.