A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2020. április 01., szerda
Korábbi hírek
/ 172 oldal

Zólyomi Andrea | 2015.12.16, 13:27:00 | Utolsó módosítás: 2016.04.19, 14:32:00

Cimkék:

A Magyar Motorsport Szövetség elnöksége döntött a MAMS Év Sportolója 2015 címről és három kategóriában az alábbi versenyzők kapják a megtisztelő címet:

 

MAMS Év Sportolója 2015:

Chrobák János, a Schmidt Racing versenyzője.

Supersport kategóriában a 2015. évi Alpok-Adria Gyorsasági Motoros Bajnokság győztese, az IMRC gyorsasági bajnokság győztese, a Magyarország Gyorsasági Motoros Országos Bajnokság legeredményesebb versenyzője. A FIM Gyorsasági Motorsport Világbajnokság Supersport kategóriájában pontszerző.

 

fotó: Facebook

 

 

MAMS Év Női Sportolója 2015:

Kis Viktória, a H-Moto Team versenyzője.

A LARRS (Losail Ázsiai Gyorsasági Motoros Bajnokság) győztese 600 cm-es kategóriában, a FIM Europe Gyorsasági Motoros Női Európa-kupa összetett 4. helyezettje.

 

fotó: H-Moto Team

 

MAMS Év Utánpótlás Sportolója 2015:

Vincze Viktória Hanna, az S-Riders Kft. versenyzője.

Viktória idén versenyzett először és a Magyarország Nemzetközi Dragbike Utánpótlás Bajnokság 50 cm-es kategóriájában a 2. helyen végzett.

 

 fotó: Facebook

 

Mindhárom versenyző először nyerte el a MAMS Év Sportolója címet.

 

A Magyar Motorsport Szövetség ezúton gratulál a versenyzőket. További szép sikeret kívánunk a jövőben!

 

A Tomracing Motorsport versenyzője a harmadik helyen végzett a Stunt Riding Bajnokság 2015-ös kiírásában

Zólyomi Andrea | 2015.08.31, 11:19:00 | Utolsó módosítás: 2015.08.31, 11:19:00

Cimkék:

A kunmadarasi repülőtér aszfaltján csaptak össze idén utoljára a nagy teljesítményű motorokkal végrehajtott látványos akrobatikus gyakorlatokat bemutató versenyzők, vagyis a stuntriderek. A Tomracing Motorsport színeit képviselő Kulman Miklós az ötödik helyen kvalifikált, ám idén nem először produkált látványos döntőbeli show-jának köszönhetően felállhatott a dobogó legalsó fokára. A motoros kaszkadőr az összetettben is ebben a pozícióban zárt.
 
A hármas szám bűvöletében telt Kulman Miklós idei szezonja. A Tomracing Motorsport versenyzője a Stunt Riding Bajnokság idei kiírásának összes futamán a dobogó legalsó fokán végzett, ráadásul Miklós az összetettben is ebben a pozícióban zárt. A kvalifikációra keveset gyakorolhatott, így kissé idegenül mozgott a betonon, de így is sikerült az ötödik helyen végeznie. A fináléban aztán jött az immár szokásosnak mondható előrelépés: Miki a látványos hat perces show-jának köszönhetően két pozíciót is javított, és a harmadik helyen végzett.
 
 
„Nem lehetek egy pillanatig sem elégedetlen, mert ismét sikerült a döntőbeli teljesítményemmel két helyet előrelépnem, és így újra dobogóra állhattam. Azonban, ha többet tudok gyakorolni a kvalifikáció előtt, akkor talán előrébb végzek. De ezzel, utólag már kár foglalkozni. Sikerült a döntőben egy igazán pörgős hat percet produkálnom, és a szezonban először végre minden elemet be tudtam mutatni. Jövőre előrébb szeretnék lépni, amihez rövidesen megkezdem az újabb trükkök elsajátítását” – mondta Kulman Miklós.
 
A Tomracing Motorsport csapatkoordinátora szerint jó évet zárt versenyzőjük, aki valamennyi bajnoki fordulóban a dobogón végzett. Nem titkoltan az a csapat és Kulman Miklós célja, hogy jövőre közösen lépjenek előrébb.
 
„Mikinek a kunmadarasi forduló előtt még volt matematikai esélye arra, hogy előrébb végezzen az összetettben, de egyáltalán nem vagyunk elégedetlenek azzal, hogy ez most nem jött össze. Idén minden versenyen dobogóra állt, és így az összetettben is harmadik lett. Ismét sikerült a döntőben az egyik legjobb teljesítményt nyújtania, amire bátran lehet a jövőben építkezni. Örülünk ennek az eredménynek, de a következő szezonban közösen megpróbáljuk felülmúlni” – fogalmazott Biel Richárd.
 
Molnár Ádám

Zólyomi Andrea | 2015.08.18, 09:21:00 | Utolsó módosítás: 2015.08.18, 09:22:00

Cimkék:

A MAMS Iroda a bezázás miatt jelenleg nem érhető el telefonon

Zólyomi Andrea | 2015.08.12, 10:04:00 | Utolsó módosítás: 2015.08.12, 10:04:00

Cimkék:

Augusztus második hétvégéjén került megrendezésre az Alpok-Adria versenysorozat hungaroringi futama, amely a vasárnapi versenynapon a H-Moto nyílt napja is volt. A csapat versenyzői komolyan készültek a megmérettetésre, de az eredmények felemásra sikeredtek. Györfi Alen hozta a kötelezőt és a hétvége mindkét versenyén dobogóra állt. Mindkét alkalommal második lett, alig lemaradva a dobogó legfelső fokáról. Kis Viki is nagyon jó időt futott a Hungaroringen, de az első verseny második körében bukott és fel kellett adnia a versenyt. Ugyan bevitték a kórházba, de rövid megfigyelés után el is engedték. Egy baleset miatt Bálint és Gergő versenye elmaradt, pedig Ők is érezték magukban a lehetőséget. A versenynapra kilátogató szurkolók is elégedettek voltak, hiszen testközelből találkozhattak kedvenc versenyzőikkel és drukkolhattak nekik a színfalak mögül. Visszaadhatatlan a hangulat, amely a verseny közben érezhető a szurkolókkal tömött bokszutcában.
 
„A hétvége nagyon izgalmasan alakult, mivel itthoni verseny volt és mindenkinek fontos volt a jó szereplés. – számol be Alen a hungaroringi élményekről - Az időmérőn jól szerepeltem és a 2. helyre kvalifikáltam magam. Az első verseny az elejétől a végéig izgalmasan telt, mivel ott voltam az első helyhez közel, de sajnos a gumi választásom nem tette lehetővé, hogy támadjak is, így maradt a 2. hely.
A vasárnapi futamon  már a rajtom is jobban sikerült, hiszen az első kör végére már én jöttem elsőként.  Ez után jött az adok-kapok, amire már tudtam válaszolni a gumim jó kiválasztása miatt. Az utolsó kört elsőként kezdtem meg, ám sajnos az első kanyarban kisodródtam,  így második helyre estem vissza, de gyorsan felzárkóztam. Mikor támadási helyzetbe kerültem jött egy lekőrözött, aminek az előzéséből  Dávid jobban jött ki, én sajnos beragadtam. Jócskán leszakadtam és nem tudtam kellő közelségbe jutni az előzéshez, de így is 98 századdal maradtam le Dávidhoz képest. Nagyon jót csatáztunk és az ilyet mindig nagyon élvezem.
Vasárnap H-Moto nap is volt, de sajnos mivel sűrű volt a program kis időt tudtam eltölteni a ringre kilátogatókkal, de mindenképpen jó volt látni, hogy ilyen sok ember kíváncsi ránk.”
 
Kis Viktória, aki a Supersport 1000-es kategóriában szállt versenybe a szombati napon nagyot bukott. Éjszakára bent is tartották a Honvéd kórházban megfigyelésre, de a medencezúzódás sem szeghette Wicca kedvét, hogy a vasárnapi H-MOTO napra kilátogasson.
Szilner János, Bálint edzője bízott a jó eredményben: „Már csütörtöktől kezdve a ringen voltunk, Bálint keményen dolgozott Kispataki Viktorral karöltve, hogy a köridőkön javítani tudjon. Közben a motorral is dolgoztunk, hiszen a futóműveket kellett jól beállítani. A vasárnapi edzésen a kemény munka eredménye meglátszott, hiszen Bálint messze jobb köridőket ért el, mint az 1000-esek. A verseny és a jó szereplés a tragikus baleset miatt elmaradt.”
Gergő számára sem volt verseny vasárnap, bár előtte a hétvégén szépen szerepelt. „Nagyon vártam már a hétvégét, sokat készültem rá és az még inkább inspirált, hogy itthon voltunk és a rajongók is eljöttek a ringre szurkolni. Az edzések jól sikerültek, de a versenyigazgatóság a korábbi baleset miatt törölte a versenyemet, így elmaradt az éles megmérettetés.”

Zólyomi Andrea | 2015.08.12, 09:59:00 | Utolsó módosítás: 2015.08.12, 09:59:00

Cimkék:

A Tomracing Motorsport doyenje a Hungaroringen egy negyedik hellyel bizonyította, ha kell, a rekkenő hőségben is állja a harcot a fiatalabb versenyzőkkel.

 

Az elmúlt hétvégén a Hungaroring látta vendégül a legjobb magyar és közép-európai gyorsasági motorosokat, ugyanis most rendezték meg az Alpok-Adria, az IMRC és a Magyar Bajnokság utolsó előtti fordulóját. A Tomracing Motorsport versenyzője, a Superstock 1000-es kategória 2013-as IMRC bajnoka, Fenyvesi Gábor ugyan önhibáján kívül pont nélkül maradt szombaton, ám vasárnap az IMRC-ben szerzett negyedik helyével bebizonyította, van még helye a jóval fiatalabb vetélytársai által alkotott élmezőnyben.

 
Félig üres vagy félig tele Fenyvesi Gábor pohara az elmúlt hétvégi, Hungaroringen rendezett IMRC és Magyar Bajnokság utolsó előtti fordulóját követően? Nos, erre még maga az érintett sem tud egyértelmű választ adni…
A Tomracing Motorsport doyenje a pannoniaringi súlyos bukását követően most tért vissza a mezőnybe, és a Superstock 1000 tavalyelőtti IMRC bajnoka a rekkenő hőségben a szombati nullázást követően vasárnap a negyedik helyen ért célba, azaz bebizonyította, képes még ebben a mezőnyben remek teljesítményre. Noha eredetileg a bajnoki cím reményében kezdte meg az idei szezont, a bukás és az azt követő kényszerszünet – négy futamot kellett kihagynia – miatt álma megvalósításáról már le kellett mondania. Fenyő most abban bízik, hogy a szeptemberi, szlovákiai utolsó fordulóban egy szép eredménnyel búcsúzhat majd az IMRC és a Magyar Bajnokság idei küzdelmeitől. Hogy véglegesen, azt még nem döntötte el, de úgy véli, lassan annak is eljön az ideje.
 
„A szombati napon maximum az időmérőn elért kilencedik helyemmel lehettem elégedett, ugyanis utána semmi sem sikerült. A rajtomat elrontottam, így sokan beszúrtak nekem az első féktávon. Persze akkor úgy gondoltam, menjenek csak, nem az első kanyarban kell a másik előtt lenni. Ám hamar kiderült, számomra ezen a napon nem adatott meg, hogy meglássam a kockás zászlót, ugyanis pont előttem történt egy bukás, és a csúszó motor oldalról eltalált. A Kawasakim annyira megsérült, hogy fel kellett adnom a futamot, pedig a bajnokság szempontjából fontos lett volna, hogy végig menjek, és pontokat szerezzek. A vasárnapi versenyt viszont nagyon élveztem: a rajtom kifejezetten jóra sikerült, több pozíciót is tudtam javítani. Sőt, jókat csatáztam, és egészen a hetedik körig olyan köröket tudtam futni, mint a szombati kvalifikáción. A végére viszont már olyannyira elfáradtam, hogy a célegyenes végén a kétujjas fékezésből is már ötujjas lett, ám így is sikerült kis híján a dobogóra felállnom. Persze, ennek a negyedik helynek is nagyon örülök a hosszú kihagyást követően. Bevallom, többször felmerült bennem, hogy nem bírom tovább, csomagolok, és hazamegyek. Ám sosem futamodtam meg semmi elöl, így a rekkenő hőség ellenére úgy döntöttem, maradok és megcsinálom.

És, hogy miért? Mert talán ez volt az utolsó nagy kihívás az életemben motoron. Negyven fok közeli hőmérsékletben valószínűleg már nem lesz alkalmam az idén motorozni, de őszintén mondom, nem is szeretnék többet. Ráadásul úgy érzem, elértem azt a kort, amikor már dönthetek úgy, hogy nem folytatom tovább ezen a szinten a versenyzést, és a jövőben inkább csak az élményért szeretnék motorozni” – jelentette ki Fenyvesi Gábor.

 

 
A Tomracing Motorsport csapatkoordinátora úgy véli, ha versenyzőjüknek egy kis szerencséje lett volna, most dobogósként emlékezhetne vissza erre a hétvégére.
 
„Nehezen indult a hétvége, de ahogy haladtunk előre az időben, úgy rázódtunk bele. Szombaton Kis Viktória sajnos pont Gábor előtt esett el, és Viki sodródó motorja eltalálta Fenyő versenygépét, amiről letörött a sebességváltókar, így az első verseny hamar be is fejeződött a számunkra. A kórházba került Vikinek ezúton is szeretnénk mihamarabbi felépülést kívánni. A második futam már sokkal jobban sikerült, Gábor leküzdötte a nagy meleget, és majdnem a dobogóra is felállhatott. Sajnos azonban ezt a sikeresnek nevezhető hétvégét minden motoros számára beárnyékolja a szlovén Berto Camlek tragédiája. Megrázott, ami történt. Több mint tíz éve ismertük egymást, köszönő viszonyban voltunk, egy remek embert és egy kiváló motorost veszítettünk el. A Tomracing Motorsport részvétét fejezi ki, és mélyen együtt érez a versenyző családjával, rokonaival, barátaival és csapatával” – fogalmazott Biel Richárd.
 
Tomracing Motorsport Team
fotó: Molnár Ádám
/ 172 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.