A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2020. január 17., péntek
Hírek
/ 153 oldal

Zólyomi Andrea | 2020.01.14, 12:03:00 | Utolsó módosítás: 2020.01.14, 12:03:00

Cimkék:

Elmúlt hétvégén ismét üdvözölhette egymást több ízben is a gyorsasági motoros kis család. Egy hétvégére esett két díjátadó, ám testvériesen megosztva a hétvégi napokat, mindenki mindenhol jelen lehetett. Szombati napon lett megtartva a TISSOT Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Bajnokság díjátadója, majd vasárnap pedig a MAMS Oldtimer Szakág Bajnokság díjátadója, amit motoros körben mindenki csak „MAMI Kupának” ismer.
 
 
A Chrobák Motorsport Egyesület mindkét napon érdekelt volt, hiszen az egyesület leginkább utánpótlás korú versenyzői mindkét bajnokságban szépen szerepeltek a 2019-es évben.
Szombati napon, a Sárváron megrendezett ünnepségen egyesületünkből Nagy Attila volt érdekelt a Supersport 300-as géposztályban. Az Országos Bajnoki értékelésében Attila a 2019-es szezonban a harmadik helyet szerezte meg.
 
 
Vasárnapi napon a MAMI Kupa névre hallgató sorozat díjátadóján két géposztályban is előkelő helyezéseket értek el az egyesület versenyzői.
YT 125 4T kategóriában a Magyar Kupában Kolarovszki Adél az év végi értékelésben a harmadik helyet szerezte meg, míg Hernádi Barnabás és Ksenicz Attila a hetedik, Attila pedig a tizenkettedik helyet érte el.
 
 
Ugyanennek a géposztálynak az Országos Bajnoki sorozatában Hernádi Barnabás egy helyezéssel csúszott le a dobogóról, így a negyedik helyet szerezte meg, míg Adél hetedik lett a bajnoki sorozatban, Attila pedig a tizenhetedik.
A sorozat állandó résztvevője volt Czepó Donát is. Donát ugyan értékelésen kívül ment, mert nem a kiírásnak megfelelő motoron ült, de a futamokat legtöbbször az élen fejezte be.
 
A MAMI Kupa égisze alatt fut a robogó bajnokság és kupa is, ahol Aszalós Zoltán képviseli csapatunkat, nem is kicsi sikerrel. Zoli a 2019-es évben mindent vitt, hiszen a bajnokság és mellette a kupa sorozat versenyein is elégszer tudott nyerni ahhoz, hogy övé legyen mindkét bajnoki cím a Robogó Sport kategóriában.
 
 
Gratulálok minden díjazottnak, különösképp az egyesületünk versenyzőinek. Szép szezon áll mögöttünk, kellemes emlékekkel, szép sikerekkel. Mindenki megdolgozott az elért eredményéért. Az idei szezonban is folytatjuk a bajnoki pontokért a versenyzést, sok kategóriában érdekelt lehet az egyesület ismételten. De ne szaladjunk ennyire előre, még a Január is tartogat kellemes kötelezettségeket, amikről igyekszünk beszámolni.
 
 
szöveg, fotó: Chrobák MSE
 

Zólyomi Andrea | 2019.12.16, 14:42:00 | Utolsó módosítás: 2019.12.16, 14:42:00

Cimkék:

A Magyar Motorsport Szövetség a sportszakma részére megrendezi éves központi szemináriumát.
 
Időpont: 2020. február 9. 9:00 (vasárnap)
Helyszín: Gastland M0 Étterem és Rendezvényközpont (M0 szigetszentmiklósi kihajtó)
 
A részvétel a 2020-ban sportfelügyelői, versenyigazgatói, vezetőbírói licencet kiváltani kívánók számára kötelező!
 
Rajtuk kívül szeretettel várjuk a sportszakma egyéb képviselőit is (technikai felügyelők, pályabírók, szakágvezetők, szakági tanács tagok, kollégiumvezetők, MAMS tagszervezetek képviselői, szervezők, edzők, versenyzők, stb.), illetve bárkit, akit a téma érdekel.
 
A részvétel díjmentes.
A szemináriumot követően a sportfelügyelők, versenyigazgatók és vezetőbírók egy online teszt kitöltésével igényelhetik meg licencüket.
 
Időterv:
8:30-9:00             regisztráció
9:00-12:00           sportszakmai képzés, előadások, esettanulmányok
12:00-13:00        ebéd
13:00-15:00        workshop (biztosítás, magyar Moto GP, felügyelői/versenyigazgatói/vezetőbírói teszt kérdései)
 
Várható témák:
  • szabálymódosítások
  • OMSZ kötelezettség
  • indulási jogosultság ellenőrzése
  • összeférhetetlenség
  • tisztségviselők delegálása, kijelölése
  • óvás, fellebbezés menete
  • jelentések leadása, tartalma
 
 
Részvételi visszajelzéseteket az office@mams.hu címen várjuk.

Zólyomi Andrea | 2019.12.16, 14:31:00 | Utolsó módosítás: 2019.12.16, 14:31:00

Cimkék:

A H-Moto Team ifjú tehetsége bebizonyította, hogy nem véletlenül szerezte meg az IDM Suzuki Cup bajnoki címét. Kovács Bálint bemutatkozhatott az Endurance világbajnokság 8 órás malajziai futamán, és már most biztos, hogy a 18 éves motoros az Exteria KSPCS Racing Team by Empora színeiben ott lesz a következő, Le Mans-ban rendezendő vb-futamon.
 
 
Kiderült az elmúlt hétvégén, hogy felnőtt a komolyabb feladatok megoldásához az idén az IDM bajnoki szezonjának Suzuki Cup sorozatát megnyerő Kovács Bálint. A H-Moto Team ifjú tehetsége a cseh Exteria KSPCS Racing Team by Empora csapat tagjaként bemutatkozhatott az Endurance-világbajnokság sepangi futamán. A malajziai versenyhétvégén történtek aztán tényleg emlékezetessé tették Bálint debütálását a világbajnokságon. Az edzéseken előbb kiderült, hogy a csapat horvát versenyzője, Renato Novosel korábbi vállsérülése kiújult – hazautazott, és műteni is kell a motorost –, így már az időmérők előtt kiderült, a 18 éves magyar versenyző a cseh Dominik Judával párban teljesíti majd a futamot.
 
 
A csapat legjobb idejét Bálint motorozta az időmérő edzésen, ám az időjárás a versenyen aztán közbeszólt. A heves esőzések miatt alaposan felborult a program, és Bálint debütálása jelentősen lerövidült a FIM endurance-világbajnokság Superstock kategóriájában. Hosszú órákra elhalasztották a rajtot, és amikor az eső alábbhagyott, az aszfalton álló víz miatt csak a safety car mögött rajtolhatott el, majd körözgetett a mezőny. Persze azért verseny is volt, és Bálinték a 47. helyről rajtolva már a 27. pozícióig – a Superstock kategória 8. helyéig – jöttek fel, amikor Bálint alatt elkezdett rakoncátlankodni a Suzuki, amelynek egy-két körrel a vége előtt elszakadt a lánca, így a csapat nem tudta befejezni a viadalt. A cseh csapat vezetője bejelentette, nagyon elégedett volt mindkét versenyzőjével, és eldöntötte, hogy a sepangi teljesítménye alapján további lehetőséget ad Bálintnak.
 
 
„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy sikerült eljutnunk erre a fantasztikus versenyre. Noha nem tudtunk végül egy technikai hiba miatt célba érni, de már most kijelenthetem, hogy Kovács Bálint ott lesz a következő vb-futamon, az áprilisi Le Mans-i 24 óráson. Tökéletesen elégedett vagyok a gyorsaságával és megbízhatóságával, és állítom, egy igazi csiszolatlan gyémántra leltem benne” – állította Michael Fojtik.
Egy biztos, a vb-mezőny legfiatalabb tagjaként emlékezetes debütáláson esett túl a H-Moto Team versenyzője, aki pár hónapja töltötte be a 18. életévét. Természetesen már az áprilisi folytatás körül forognak a gondolatai.
 
 
„Egy felejthetetlen élmény volt számomra a világbajnoki bemutatkozásom a maláj viadalon. Már csak azért is emlékezetes marad mindörökké, mert ez volt az első igazi endurance versenyem, amelyen komoly világsztárokkal körözhettem. Horvát csapattársam sajnos megsérült az edzésen, így végül ketten álltunk rajthoz a csapat színeiben. A pálya és a közeg egyszerűen csodálatos volt, és úgy gondolom, hogy kihoztam magamból a maximumot minden esetben, amikor csak pályára gurulhattam. Várom már a folytatást, ugyanis lesz folytatás! A világ legismertebb hosszútávú viadalán, a legendás Le Mansban a 24 órás futamon is részt fogok venni, azaz immár egyre biztosabb, hogy akár a teljes hátralévő vb-szezont teljesíteni fogom. Köszönöm a csapatomnak a lehetőséget, és a Fit4Racenek a felkészítést” – jelentette ki Kovács Bálint.
 
A H-Moto Team csapattulajdonosa szerint Kovács Bálint bebizonyította, hogy egy ilyen mezőnyben is képes megállni a helyét, és büszkeséggel tölti el, hogy a fiatal tehetség a legendás Le Mans-i viadalon is ott lehet az indulók között.
 
 
„Hihetetlen új impulzusok értek engem és Bálintot is a hétvégén. Nem hittem, hogy sok új dolgot fogok még tapasztalni a motorsportban, de nagyot tévedtem. Ez a légkör, ami az EWC-t körbeveszi, magával ragad és a része akarsz maradni. A régi "öregek" meséltek, hogy milyen érzés volt versenyezni itt az ő idejükben. Kijelenthetem, hogy ezt mi most átéltük. Amiért kiutaztunk azt elértük, még ha rövidebb is lett a futam, Bálint 18 évesen magabiztos teljesítmény nyújtott a motoron és a pályán kívül is bizonyította, hogy elérkezett a szintlépés ideje. Kockázat nélkül kijelenthetem, itt a helye! Azért dolgozunk, hogy a Le Mans-i versenyen kívül az utolsó két futamon, Oscherslbenben és Suzukában is rajthoz állhasson” – fogalmazott Kelemen Krisztián.
 
fotó: Toni Börner

Zólyomi Andrea | 2019.12.13, 10:39:00 | Utolsó módosítás: 2019.12.13, 10:39:00

Cimkék:

Zólyomi Andrea | 2019.12.09, 12:41:00 | Utolsó módosítás: 2019.12.09, 12:41:00

Cimkék:

A Magyar Motorsport Szövetség elnöksége a motokrosszos Szvoboda Bencét választotta az Év Férfi Sportolójának. A 27 éves somogyi motorversenyző idén az MX1-es kategória cseh bajnoka lett, valamint a csapatbajnoki cím mellett begyűjtötte tizedik egyéni titulusát Magyarországon. Első ízben érdemelte ki a motorsport legrangosabb hazai kitüntetését.
 
 
MAMS elnöksége ebben az évben is megválasztotta az év motorsportolóját. A zsűrizés mindig nehéz feladat az objektivitás szempontjából, hiszen a különböző motoros szakágak, eltérő kihívást állítanak a motorversenyzők elé. A MAMS égisze alatt 11 önálló szakág működik: dragbike, enduro, tereprally, gyorsasági, motokrossz, old timer, quad, salak, stunt riding, supermotor és trial.
 
 
A jelölési folyamat első fázisában a szakágak választják meg az adott évben legjobban teljesítő versenyzőjüket, majd a jelölteket felterjesztik az elnökség elé. Az elnökség a leadott nevekből dönti el, hogy az adott évben kié legyen a hazai motorsport legrangosabb kitüntetése. A zsűrizés során olyan szempontokat vizsgálnak, mint a világbajnoki és más nemzetközi versenyeken elért helyezések, győzelmek, bajnoki címek, de egy pályafutás egésze is döntő szempont lehet a cím odaítélésekor.
 
 
„Bence pályafutását már régóta figyelemmel kísérem, és már junior korától kezdve kiemelkedő eredményeket szerzett a motokrossz szakágban, hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt. Idén Csehországban és Magyarországon is begyűjtötte a királykategória bajnoki címét és más rangos nemzetközi eredményt is felmutatott. A motorsportban eltöltött 19 éve során számtalanszor bizonyította, hogy Európa legjobbja közé tartozik. Szorgalma és alázata révén kitűnő példaképe az utánpótlásnak, a MAMS elnöksége ezért őt választotta meg a Motorsport Év Férfi Sportolójának 2019-ben.” – avatott be a döntés hátterébe Hermann Henrik, a MAMS elnöke.
 
Szvoboda Bence 9 évesen kezdte versenyzői karrierjét, és már második teljes szezonjában korosztályos bajnok volt Magyarországon. A motorsportban eltöltött 19 éve során olyan eredményeket ért el a motokrosszban, mint a világbajnoki pontszerzés, Európa-bajnoki futamgyőzelmek, osztrák junior bajnoki cím, két cseh felnőtt bajnoki cím, és tíz egyéni magyar bajnoki cím.
 
 
„Amikor elkezdődött a pályafutásom, csak remélni tudtam, hogy ilyen sikereket fogok majd elérni. 19 év után is szeretek motorozni, szeretem a felkészülés folyamatát és a versenyek hangulatát. Boldogság továbbá számomra, hogy egyre több helyen elismerik az eredményeimet, és ezzel a sportomat a nagyközönség előtt képviselhetem. A motokrosszban van egy mondás, miszerint tehetséggel lehet versenyeket nyerni, de bajnokságokat csak csapattal. Szerencsés vagyok, mert engem kiváló csapat, a HTS KTM Team segít, nélkülük és a szüleim áldozatai nélkül nem jutottam volna el idáig.” – mondta a MAMS Év Sportolója a díj átvétele után.
 
Szvoboda első ízben érdemelte ki a motorsport legrangosabb hazai kitüntetését.
 
Szvoboda Bence 2019-es eredményei:
·         Cseh MX1-es bajnok (6 versenyen 1 pole pozíció, 1 összetett győzelem, 5 dobogós helyezés)
·         Magyar MX Open bajnok (5 versenyen 4 pole pozíció, 3 összetett győzelem, 5 dobogós helyezés - tizedik bajnoki címét szerezte)
·         Magyar csapatbajnok a HTS KTM Team-el
·         Az ADAC MX masters első futamán dobogóra állhatott (2. hely)
 
 
 
/ 153 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.