A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. június 06., kedd
Hírek
/ 239 oldal

Zólyomi Andrea | 2023.06.01, 09:16:00 | Utolsó módosítás: 2023.06.01, 09:16:00

Cimkék:

A H-Moto Team pilótája ezúttal az Alpok Adria Bajnokság szezonnyitóján állt rajthoz a Slovakiaringen. Kovács Bálint egy futamgyőzelem mellett egy második helyet szerzett, amivel jelenleg holtversenyben vezeti a pontversenyt a cseh Michal Fillaval egyetemben. A 21 éves versenyző kijelentette, kifejezetten örült a lehetőségnek, mert a szlovákiai hétvége a lehető legjobb felkészülés volt a számára az Endurance-vb következő, spa-i 24 órás futama előtt.
 
 
Újabb hétvége, újabb verseny. A H-Moto Team motorosa, Kovács Bálint az Endurance-világbajnokság mellett – ahol a szlovák Maco Racing Team versenyzőjeként indul – az IDM Superbike kategóriájában is rajthoz áll. Ráadásul a német bajnokság egyik legjobb csapatával,a BCC Alpha Van Zon BMW-vel, akiktől gyári szerződést kapott az idei szezonra. A múlt hétvégén pedig az Alpok Adria Bajnokság idénynyitóján állt rajthoz a szlovák csapat motorjának nyergében.
 
 
A Slovakiaringen rendezett versenyhétvégén a HUMDA Academy által is támogatott pilóta igencsak motiváltan állt rajthoz a Maco Racing színeiben, ahol ismét bebizonyította, mára igazi érett versenyző vált belőle. A szombati futamon kis híján pályarekordot ért el, s egészen elképesztő fölénnyel nyerte a versenyt az EWC-n is szereplő vb-motorján, míg vasárnap elesett a warm up alatt, ezért az összetört motor helyett egy Stock 1000-sel állt rajthoz, ám így is megszerezte a második helyet.
 
 
Elképesztően jó volt a szombati verseny, amit stabilan, magabiztosan tudtam hét másodperccel megnyerni! A leggyorsabb köröm mindössze három tizedmásodpercre maradt el a hivatalos abszolút pályacsúcstól! A csapat is nagyon elégedett volt velem, ám jött a vasárnap, amikor elestem a bemelegítés során, és sajnos a motor annyira megsérült, hogy nem lehetett a helyszínen helyrehozni, ezért egy ezres Stock motorral álltam rajthoz. A nehezített körülmények ellenére a versenyen másodikként értem be a célba Michal Filla mögött. Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel, a hétvége hasznos felkészülés volt a közelgő spa-i, 24 órás világbajnoki futamra” – fogalmazott Kovács Bálint.
 
 
Szöveg: H-Moto Team
Fotó: Izsó Krisztián 
 

Zólyomi Andrea | 2023.05.31, 09:34:00 | Utolsó módosítás: 2023.05.31, 09:46:00

Cimkék:

Magyar Gyorsasági Motorversenyzők uralták a nemzetközi Alpok Adria Gyorsasági Motoros Bajnokság és Európa Kupa versenyeket az elmúlt hétvégén!

Az AAIMC bajnoksággal összekötött MBH BANK Országos Gyorsasági Bajnokságra utaztak versenyzőink, a Slovakiaringre! Nemzetünk sportolóink nyerték meg a legtöbb kategória első helyet és egységes csapatként a nemzetek közötti versengést is!
 
A magyar gyorsasági motorversenyzők legjobbjai csaptak össze elmúlt héten, az MBH BANK Országos Gyorsasági Bajnokságon, a Slovakiaringen! Az elmúlt évek során sikerült stabilizálni egy 5 fordulóból álló magyar sorozatot, aminek biztos pontja az ország legfrekventáltabb pályája, a Hungaroring, a legtechnikásabb Pannónia-Ring és a legnagyobb, leggyorsabb pálya a régióból: a Slovakiaring. A MAMS Gyorsasági Szakágának terve az idei évre az, hogy olyan versenysorozatot építsünk fel, ami a jövőben nemzetközi versenyzők számára is vonzóvá válhat!
 
Ezt a célt szolgálta a nemzetközi összekapcsolás az Alpok Adria bajnokságokkal az első fordulón a Slovakiaringen.
 
Ugródeszkát és ismertségi lehetőséget biztosítanak a nemzetközi futamok a magyar tehetségek számára. Egy új közeg, egy igazi, a hobbi pályanapoktól eltérő, verseny-centrikus, nemzetközi mérce jelenik meg. A nemzetközi sztenderdek szerinti forgatókönyvet és nem utolsó sorban tempót, kihívást ismerhetik meg ezáltal versenyzőink. Az élsportolók számára kötelező, de a Magyar Kupa versenyzői számára csak opcionális lehetőség volt az első forduló, hiszen nem mindenki éri fel tempóban, technikában és anyagilag ezt a sorozatot.
 
 
 
A MAMS Gyorsasági szakága által kiírt MBH BANK Országos Gyorsasági Bajnokság első fordulóján 2 futamban állhattak rajthoz a sportolók. Open 600 és Open 1000 hivatalos magyar bajnoki fordulók mellett azonban egyidejűleg az AAIMC kategóriáiban is megmérettettek versenyzőink SBK, STK 1000, SST 600, SSP 300 és CUP 1000 géposztályokban!
 
 
 
Az open kategóriák rajtrácsán gyakorlatilag szinte minden élvonalbeli, nemzetközi bajnokságokban is induló versenyzőnk megjelent, ami óriási elismerés és büszkeség a Magyar Bajnokság szervezőinek. Az élmezőnyben végzett magyar versenyzők időeredményeikkel maguk mögé utasították a nemzetközi top versenyzőket is, rendkívül büszkék vagyunk legjobbjainkra! A nemzetek versenyében a Magyar Csapat végzett az élen, köszönhetően Kovács Bálint SBK Alpok Adria győzelmének, Számadó Máté SSP 300 Alpok Adria győzelmének, Kecskés Bence SST 600 Alpok Adria győzelmének. A győztes versenyzők mellett valamennyi magyar motorversenyző a nemzetközi versenyek élvonalában motorozott.
 
Az MBH Bank támogatásával megrendezett bajnokság mezőnye az idei évre rengeteg fiatal tehetséggel bővült, akik szenzációs új energiákat hoztak a rajtrácsra. Aki végignézett az indulók névsorán, olyan versenyzők neveit olvashatta, akik garanciát jelentettek a körrekordokra. A spanyol bajnokságból hazalátogató Varga Tibi és Kecskés Bence, a FIM 24 órás világbajnokságon és idén az IDM-ben a BMW csapatában szereplő Kovács Bálint, az egyik leggyorsabb magyar motorversenyző, többszörös Magyar Bajnok és világbajnoki pontszerző Molnár Geri, a 2022-es RED Bull Rookies Cup résztvevő Görbe Soma, az IDM-ben, Németországban versenyző Számadó Máté vagy az ezres mezőny feltörekvő tehetségei: Érsek Dani, Majsa Gergő és Szerző Csaba! Micsoda sportolók! Óriási büszkeség számunkra, hogy leggyorsabbjaink nemzetközi szereplésük mellett is megtisztelték rajthoz-állásukkal a magyar bajnokságot.
 
 
 
Az év első versenyén mindig rengeteg technikai nehézséggel küzdenek meg hazánk kisebb költségvetésből motorozó versenyzői. A 600-as futamon Molnár Geri, Kecskés Bence, Varga Tibi és Görbe Soma mégis leiskolázta a nemzetközi mezőnyt. Az Alpok Adria top 10 versenyzője közül 6 magyar fiú volt! Az egész élmezőny konstans 2.09-es köröket futott, ami nagyon erős színvonalat jelent a 600-as motorokkal! A versenyben végül Geri önhibáján kívül, sajnos egy francia VB pilóta kicsúszása miatt kiesett. Kecskés Bence szelte át elsőként a célvonalat! Bencét sajnálatosan a park fermé szabály súlyos megszegése miatt azonban nem lehetett értékelni, így a szenzációs versenyzői teljesítményt egy csapathiba beárnyékolta. A hibáért a jogos következmény: disqualifikáció.
A versenyek szorosságáról a legtöbbet az árul el, ha megnézzük a magyar pilóták konstans köridejeit és ennek a pályacsúcsokhoz mért különbségét. Gyakorlatilag a 6 kilométer hosszú pályán ezek a fiúk 1-1,5 másodpercen belül motoroztak a nemzetközi pályacsúcshoz!
 
A 600-as versenyben külön dicséretet érdemel valamennyi magyar résztvevő! Nagy Attila, Ádám Róbert és Csányi Gergő is nagyon szépen motorozott az élsportolók közül. A Magyar Kupa mezőnyéből is elkísérték a csapatot „tömegsportolóink”, Biel Richárd, Kerényi Ádám és Ginzer Attila, akik köridejeikkel és kitartásukkal szintét a magyar csapat erejét bizonyították! Nagyon köszönjük Nekik is!
  
Az Open 600 Magyar Bajnokság I. forduló végeredménye:
 
  1. Varga Tibor / YAMAHA / VRT Motorsport Egyesület
  2. Görbe Soma / YAMAHA / Bremend Sport Kft / MW Performance
  3. Füleki Ádám / HONDA / Bódis Formation Sportegyesület
  
Az 1000-ek között Kovács Bálint dominanciájára lehetett számítani. Bálint az EWC világbajnokságon szereplő motorjával és csapatával állhatott rajthoz. A MACO Racing Team egy remek tesztlehetőséget és bemutatkozást látott az Alpok Adria szereplésben, így erős és nagy csapattal képviseltették magukat az eseményen, több kategóriában is. Kovács Bálint lett a legeredményesebb versenyzője a csapatnak. Bálint a tőle megszokott stabil versenyzéssel megnyerte a szombati SBK futamot és a nap leggyorsabb körét is megfutotta: 2:04.183
 
 
 
Az 1000-es mezőnyben a Magyar Csapat 7 versenyzővel állt rajthoz. Bálint nemzetközi, élvonalbeli szereplése és a csapat szponzorációja miatt nem a Magyar Bajnokságban, hanem az SBK kategóriában bizonyított, de Ő adta át a magyar srácoknak a díjakat a dobogón, így megtisztelve az őt követő tehetségeket!
 
Érsek Dani és a kupából idén az élsportolók közé fellépett Majsa Gergely meccsét hozta az ezres futam. Dani rutinja és tempója dominált, így a végeredmény Gergőnek egy második helyet jelentett. A Harmadik helyet Szerző Csabi nyerte el, akit azért is illet kiemelt gratuláció, mivel mind felkészülés, mind hozzáállás szempontjából egy rendkívül példaértékű sportolói magatartást mutatott egész hétvégén. Szintén a Magyar Kupás táborból érkezve olyan versenyzést és szabálykövetést mutatott be, ami az élsportolóknak is csak javára válhat.
 
Szeretnénk megemlíteni az 1000-es mezőnyből is a további versenyzőinket, Koczka Tamás, Hugyecz Elek és Csépe Gábor is a Magyar Csapatot erősítették. Köszönjük és gratulálunk nekik is!
 
  
Az Open 1000 Magyar Bajnokság I. forduló végeredménye:
 
  1. Érsek Dániel / HONDA / AM39 Motorsport kft
  2. Majsa Gergely / BMW / SB Racing Team MSE
  3. Szerző Csaba / YAMAHA / JAM Racing Sport Kft.
 
 
 
Idén a korcsoport határok miatt az SSP 300 kategória (fiatalok, kisebb teljesítményű motorokon), nem az MBH Bank Országos Gyorsasági Bajnokságának keretein belül került kiírásra Magyarországon.
 
A nemzetközi eseményen azonban FIM Europe SSP 300 Kupát tartottak, ami egy Európa szintű megmérettetés a „kicsiknek”. Ebben a versenyben 4 magyar gyorsasági motorversenyző kísérte el a magyar csapatot. 17 induló állt a rajthoz, 14 európai ország képviseletében.
 
A nemzetközi mezőnyben Számadó Máté futotta a kategória leggyorsabb körét a hétvége során. A magyar versenyző a szombati versenyen 2. míg vasárnap az 1. helyen ért célba. Ugyan ebben a mezőnyben Kuna Csaba, Szilágyi Krisztián és Hamilton-Owen Lukács Brett képviselte még hazánkat. Valamennyi versenyzőnk eredményes, pontszerző helyen fejezte be a küzdelmet. A MAMS Gyorsasági Szakága gratulál fiataljainak!
 
 
 
Az Alpok Adria Gyorsasági Motoros Bajnokság és Európa Kupa első fordulóján 12 ország 117 versenyzője állt rajthoz. Ez a bajnokság az alábbi nemzeti szövetségeket egyesíti:
 
ACCR Autoklub of the Czech Republic
MSBiH Motorcycle Federation of Bosnia and Herzegovina
AMOTOE Sports Motorcycle Federation of Greece
AMSS Auto Moto Association of Serbia
AMZS Auto Moto Zveza Slovenije
FMI Federazione Motociclistica Italiana
FMS Federation Motocycliste Suisse
FRM Romania Motorcycle Federation
HMS Hrvatski Motociklisticki Savez
MAMS Magyar Motorsport Szövetseg
PZM Polski Zwiazek Motorowy
SMF Slovenska Motocyklova Federacia
 
A MAMS Gyorsasági Szakág magyar versenyzőinek köridejei, eredményei, a sportolói magatartás, példaértékű volt! Óriási dicséret illeti a nevezőket! Nagyon szép eredmények születtek a Slovakiaringen! Csapatban is bizonyítva mi delegáltuk az Alpok Adria Bajnokság és Európa Kupa legtöbb egy nemzetből érkező versenyzőjét és mi szereztük meg az országok közötti versengés elsőbbségét is, köszönhetően bajnokainknak!
 
A bajnokság első fordulója egyértelműen bebizonyította, hogy az MBH Bank és a MAMS Gyorsasági Szakágának együttműködése egy új, nemzetközi szintre emelte a magyar bajnokságot. Köszönjük partnereink és támogatóink együttműködését!
 

A versenyek eredményei az alábbi linken tölthetőek le:
További fényképeket találtok az alábbi oldalakon:
A sorozat következő fordulója:
Pannónia-Ring, 2023. június 16/17/18.
 
Minden licences gyorsasági motorost örömel várunk, aki erősítené a Magyar Csapatot!

   
MAMS Gyorsasági Szakág
2023. május 28.
 
 
 

Zólyomi Andrea | 2023.05.30, 09:44:00 | Utolsó módosítás: 2023.06.01, 09:16:00

Cimkék:

Számadó Máté az SSP300-as kategóriában indult. Ezzel együtt Európa Kupa értékelés is volt.

 

 

Eredmények:
-Pole pozíció
-1 verseny: 2.helyezés
-2 verseny: 1. helyezés
 
 
Európa Kupa: 
Vasàrnap 1.helyezés
Màté vezet összetettben 45 ponttal.
 
 
forrás: Számadó Máté

Zólyomi Andrea | 2023.05.25, 09:30:00 | Utolsó módosítás: 2023.05.25, 09:30:00

Cimkék:

Időpont: 2023.05.26/27/28.

Helyszín: Slovakiaring
 
Események:
- MBH Bank Országos Gyorsasági Bajnokság
- MBH Bank Országos Utánpótlás Bajnokság és Kupa
- AAIMC Bajnokság futamai
 
 
Gyertek el a Győrtől csupán 40 kilóméterre fekvő szenzációs versenypályára és szurkoljatok Magyarország legygyorsabb motorosainak.
Itt élőben láthatjátok a nemzetközi szereplőinket is! A teljesség igénye nélkül a rajtrácson ott fog állni Kovács Bálint, Molnár Geri, Varga Tibi, Kecskés Bence, Görbe Soma, Érsek Dani, Számadó Máté és még sokan mások a leggyorsabbak közül!
Ők a pályán bizonyítanak, mi töltsük meg a lelátókat! ????
 
A fő futamok szombaton zajlanak, így ezt a napot javasoljuk a nézelődni vágyóknak! Lesz bőven látnivaló, hisz míg a nagypálya a felnőtt korosztályé, az utánpótlás is közvetlen mellettük, a Slovakiaring kis, go-kart létesítményén versenyez, ami ismét egy hatalmas élmény a gyorsasági motorsport szerelmeseinek! ????
 
 
Szuper hír, hogy az események nézők számára teljesen INGYENESEN megtekinthetőek!
 
Mindenkit örömmel várunk! ????
 
 

Zólyomi Andrea | 2023.05.25, 09:26:00 | Utolsó módosítás: 2023.05.25, 09:26:00

Cimkék:

A spanyol kupasorozat jerezi fordulóján a HUMDA Academy fiatal motorosa erőn felül teljesített. Sajnos a zord körülmények ellenére túl optimistán mért egy féktávot, emiatt egy biztos győzelmet bukott.
 
 
Kecskés Bence az MDR Competition Team színeiben egy Yamaha YZF R6 nyergében vágott neki a spanyol kupasorozat második fordulójának, amihez kellemes emlékek kötötték. Ahogy azt tőle megszokhattuk gyorsan alkalmazkodott a körülményekhez, még náthásan is. Az edzések alatt folyamatosan faragott le a köridejéből. Gyorsasága az időmérő edzésen is megmutatkozott, ugyanis a népes mezőnyben – 40 körüli induló -  a második leggyorsabb időt motorozta, ennek köszönhetően a második rajtkockából vágott neki a futamnak.
 
A versenyt néhány körrel a rajt után piros zászlóval megszakították, majd némi várakozás után újra indult a hajsza az első helyért. Bence taktikusan kivárta a megfelelő pillanatot és három körrel a vége előtt az élre tört. Az utolsó körben viszont a nedves burkolat megtréfálta, túl optimistán ítélt meg egy féktávot, aminek a következménye esés lett...
 
 
„Hétvégén a Spanyol Bajnokságban vettem részt, ahol vasárnapra elromlott az idő, végül monszunszerű esős körülmények között is megrendezték a versenyt Jerezben. Ez volt az eddigi legnehezebb esős versenyem. Az első futamot piros zászló szakította meg pár körrel az indulás után. A második rajt után kivártam a megfelelő pillanatot és három körrel a verseny leintése előtt az élre törtem. Sajnálatos módon az utolsó körben 1mp-es előnnyel az élen motorozva elestem. Túlgondoltam... Egyszerűen túl rövid féktávot próbáltam venni. Szerencsére sem én, sem a motor nem sérült meg komolyan. Nagyon köszönöm a szurkolást, sikerült majdnem teljesen meggyógyulnom a náthámból a verseny kezdetére. Szeretném megköszönni a csapatnak is, remek munkát végeztek az egész hétvége alatt!” – Foglalta össze gondolatait Kecskés Bence.
 


Kecskés Bence pénteken ismét motorra pattan a Szlovákiaringen, ahol szombaton az MBH Bank Országos Gyorsasági Bajnokság SST 600 kategóriájában, vasárnap pedig az FIM Europe Alpok Adria Nemzetközi Gyorsasági Bajnokságban méretteti meg magát ugyannban a kategóriában, mint szombaton.  Természetesen hatalmas elvárásai vannak saját maga irányában, szeretne mindkét nap dobogóra állni.
 
forrás: Háfra Zsolt
/ 239 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.