A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. február 05., vasárnap
Hírek
/ 231 oldal

Nagy lehetőség előtt áll Liszka Roland. A SuperEnduro GP budapesti fordulójára készülő fiatal motoros egy jó szerepléssel hazai közönség előtt sporttörténelmet írhat

Zólyomi Andrea | 2023.02.03, 11:03:00 | Utolsó módosítás: 2023.02.03, 11:03:00

Cimkék:

A Laller Racing Dakar Team színeiben versenyző, HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által támogatott fiatal a bajnokság élmezőnyéből vághat neki a Papp László Sportarénában rendezett versenyeknek, és egy győzelemmel, valamint összetettbeli jó helyezéssel a magyar endurózás történetének legnagyobb sikerét érheti el, ő lehet a sorozat első magyar Európa-bajnoka. A különleges hétvége alkalmából beszélgettünk a pilótával.

 

 
Milyennek értékeled a spanyol tábort, hol voltatok, mit gyakoroltatok?
Barcelona külvárosában vertünk sátrat, ahol egy hatalmas pálya és - hála az égnek - remek időjárás segítette a munkát. Maga a pálya nem volt túl egyszerű, de bonyolult sem, viszont nagyon változatos, aminek köszönhetően rengeteg mindent ki tudtam próbálni, és be tudtam gyakorolni. Leginkább a versenyszimulációra és a triálos eszköztáram bővítésére mentem rá, igazán hasznos volt ez a pár nap.
 
Már csak néhányat kell aludni a Superenduro budapesti fordulójáig. Milyen érzésekkel a tarsolyban várod a hétvégét?
Még nem vagyok különösebben ideges, sem feszült, de hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem érzem a várakozással vegyült nyomást. Nagyon várom már, hogy a jól ismert közegben, hazai szurkolók előtt gurulhassak, és természetesen szeretnék egy komolyat villantani!
 
 
Milyen célokat fogalmaztál meg magadnak, milyen eredmény reményében húzod majd a gázt?
Nyilvánvaló célom a futamgyőzelem és egy minél jobb eredmény a magyar hétvége abszolút értékelésében. Ha mindez sikerülne, az egyben azt is jelentené, hogy megnyerném a sorozat Európa-Bajnoki címét! Titokban ebben reménykedem, úgy gondolom, hogy a tempóm már megvan hozzá, csak az eddigieknél egy kicsivel több szerencse kellene. Rajtam semmi nem fog múlni, ezt megígérhetem…
 
Már hetekkel az esemény előtt minden jegy elfogyott, telt ház lesz a Papp László Sportarénában. Mekkora a nyomás vagy a teher rajtad?
Hazai közönség előtt szerepelni mindig hatalmas megtiszteltetés, ugyanakkor kőkemény nyomás és felelősség is. Erre a fordulóra ugyanúgy készülök mentálisan, mint a többire: igyekszem becsatornázni és elraktározni a szurkolók buzdítását és szeretetét, minden mást pedig kizárni. Ez lehet a siker kulcsa.
 
 
Mit üzennél a vélhetően hatalmas számban megjelenő benzingőz/motorsport fanatikusoknak?
Gyertek el minél TÖBBEN, legyetek HANGOSAK, szurkoljatok NEKEM és a többi magyar versenyzőnek is!
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk
Fotó: Pataky Péter

Zólyomi Andrea | 2023.01.30, 10:37:00 | Utolsó módosítás: 2023.01.30, 10:37:00

Cimkék:

A Technikai Kollégium 2023. évi szabályzata alapján „technikai felügyelői tevékenységet csak eredményes MAMS technikai felügyelői vizsgát tett személy végezhet.”

 
Ezúton értesítünk mindenkit, hogy a 2023. évi első technikai felügyelői szeminárium és vizsga időpontja és helyszíne véglegessé vált:
 
Időpont: 2023. március 12. 9h
Helyszín: MAMI Magyar Motorkerékpár Technikum és Szakképző Iskola, 1149 Budapest, Angol u. 36.
 
A képzés és a vizsga is elméleti és gyakorlati részből áll össze.
Érkezni 8:20-tól lehet. A képzés ebédszünettel együtt várhatóan 16 óráig tart. Jegyzetfüzetet és íróeszközt mindenki hozzon magával.
 
Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a technikai felügyelők számára a képzés és a sikeres vizsga teljesítése kötelező!
 
Bármilyen kérdés esetén kérem a Technikai Kollégium vezetőjét, Farkas Gábort, Lojzit keressék a +36203455147-es telefonszámon vagy a gabor.farkas1975@gmail.com emailcímen, illetve részvételüket is nála jelezzék.

Zólyomi Andrea | 2023.01.27, 08:55:00 | Utolsó módosítás: 2023.01.27, 08:55:00

Cimkék:

Mostanság Horváth Lajos „Laller” névvel nem csupán a versenypályák mellett, de a társadalmi felelősségvállalás területén is egyre gyakrabban lehet találkozni. Ezúttal egy, a motorversenyző szívének nagyon kedves kontextusban!
 
A váci pilóta a Szurkolók az Állatokért alapítvány invitálására gyerekeknek fog edukációt tartani az állatvédelemről, ami egy szokatlan, ám annál kedvesebb szerep Horváth Lajos számára:
 
 
„Igazán megtisztelő, hogy a Szurkoló srácok bevontak ebbe a projektbe, izgatottan várom már, hogy találkozzak a kis nebulókkal. Életemben már jó pár nagy, közönség előtt zajló kerekasztalbeszélgetésen vettem részt, de az „hazai pálya” volt, hiszen ezeken az alkalmakon legfőképpen a sportról kellett véleményt formálnom. A most előttem álló találkozás sokkal különlegesebb lesz, mert a felelős állattartásról és az állatvédelemről fogunk beszélgetni. Nagyon szeretném, ha jó és izgalmas példával tudnék hozzájárulni a gyerekek állat és környezetvédelemmel kapcsolatos intellektuális fejlődéshez.
 
 
Hiszem, hogy folyamatos edukációval képesek leszünk elérni, hogy a jövőben megszűnjenek az állatkínzás, a ridegtartás, és a kóborlás fogalmak. Érdemes már egészen kis korban megértetni a velük, hogy az állatok is ugyanúgy éreznek, mint mi, hogy lelkük van, mint nekünk, és hogy egymás harmonikus és közeli kapcsolata nélkül nem is igazán lehet teljes egy ember élete. Én magam nagyon sokat köszönhetek a kutyáimnak, rengeteget tanultam tőlük a szeretetről, az elfogadásról, és a hűségről. Remélem, egy kicsit sikerül ebből majd valamit visszaadni a srácoknak, ha pedig így lesz, akkor már elégedetten mehetek el motorozni a hétvégén.” - nyilatkozta a Laller Racing Dakar Team csapatvezető/versenyzője, a Magyar Motorsport Szövetség tereprali szakágának vezetője.
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk

Zólyomi Andrea | 2023.01.26, 09:14:00 | Utolsó módosítás: 2023.01.26, 09:14:00

Cimkék:

A H-Moto Team pilótája pályafutása egyik legaktívabb szezonja előtt áll 2023-ban: a német IDM-ben a BMW gyári pilótájaként áll majd rajthoz a Superbike-ban, míg az endurance-világbajnokság futamain a szlovák Maco Racing Team pilótájaként a királykategóriában. A 21 éves gyorsaságimotoros nem titkolt célja a csapattal együtt, hogy idén odaérjen a dobogóra.

 

 
Kovács Bálint pár hete kapott gyári szerződést az Alpha BMW-től, és a tavalyi bajnokság legjobb csapatával természetesen az IDM Superbike kategóriájában a dobogós helyekért szeretne küzdeni, illetve a TOP5-ben akar végezni. Most egy újabb komoly kihívásnak kell majd megfelelnie, ugyanis az endurance-világbajnokság királykategóriájában a Maco Racing Team színeiben fix versenyzőként valamennyi futamon rajthoz állhat, ahol csak a csapat elindul.
 


A 21
éves versenyző számára nem lesz ismeretlen sem a szlovák csapat, sem pedig az EWC, hiszen tavaly három 24 órás viadalon is részt vett: a belgiumi viadalon az 5., míg a BoldOr-n már a Maco Racing pilótájaként a 6. helyen végzett. Bálint úgy véli, ez a közös munka alapozta meg azt, hogy idén már nem kölcsönben, hanem fix versenyzői szerződéssel várhatja a vb-futamokat.
 
„Nagyon fontos elem került ismét a helyére az idei szezonomban. A gyári BMW mellett ismét egy jó csapathoz sikerült szerződni, több mint 20 éves tapasztalatuk van az endurance-világbajnokságon. Az, hogy beugró pilótaként a hatodik helyet el tudtuk érni tavaly, jó jel az idei évre nézve. Mindkét félben pozitív emlékeket ébreszt a tavalyi közös eredmény, ennek köszönhető az idei megállapodás, ami mindkét fél számára előnyös. Az endurance-vb arról szól, hogy minél kevesebb hibával minél gyorsabban tudjuk a körök számát növelni, míg a német bajnokságban a nyers tempómat szeretném fejleszteni. A két sorozat segíti egymást” – fogalmazott Kovács Bálint.
 
 
A versenyzőt az sem zavarja, hogy az IDM futamain gyári BMW-vel, míg az EWC versenyein a tavaly már megismert Yamaha motorral fog rajthoz állni. Kiemelte, idén annyit szeretne fejlődni, amennyit csak lehet, emellett jó, akár dobogós helyeket is szeretne elérni mind a német bajnokságban, mind pedig az endurance-világbajnokságon.
 
A Yamaha Maco Racing Team tulajdonosa, Denisa Gresková kijelentette, Bálintot rendkívül gyors és fiatal kora ellenére tapasztalt versenyzőnek tartják, aki jól összeillik ausztrál és francia csapattársaival. „Nagyon sokat várunk tőle, a tudása és gyorsasága megvan ahhoz, hogy a legjobbat hozza ki magából a csapat” – mondta Denisa Gresková.
 
 
Kelemen Krisztián, a H-Moto Team tulajdonosa, Kovács Bálint menedzsere azt emelte ki, hogy eddig mintegy tízéves folyamatos munka van a versenyző pályafutása mögött, a 2023-as évre pedig nem tartja elrugaszkodott elvárásnak a dobogós helyek megszerzését.
 

Fotó: Májer Csaba József

Zólyomi Andrea | 2023.01.13, 10:49:00 | Utolsó módosítás: 2023.01.13, 10:52:00

Cimkék:

 

Második helyen zártam az Európa Kupa géposztályban, és egyúttal a legeredményesebb hazai versenyző is én lettem Riesában.
Nagyon nehéznek éltem meg a versenynapot, többször voltam mélyponton, és sokszor éreztem azt is, hogy tökéletesen ura vagyok a helyzetnek akár az edzés, időmérő, akár a döntőt illetően.
Sok időt, energiát fektettem a felkészülésre, saját pályát építettem, rengeteget edzettem, úgy érzem sokat tudtam fejlődni fizikálisan és pszichésen is és bevált az eltervezett versenystratégiánk is.
Ezeknek, valamint a kitartásomnak köszönhetően sikerült ez az összetett második helyezés, ami végre kárpótolt a tavalyi verseny kapcsán is, hisz egy évvel ezelőtt térdsérülés miatt kellett feladnom a versenyt. Bizakodva várom a magyarországi fordulót hiszen akár Európa bajnok is tudok lenni az utolsó fordulón. 
 
 
 
Köszönet családomnak, segítőimnek, támogatóimnak:
 
- Team Corona Racing
- Sherco Hungary
- Halasi Család 
- KRNR Motorsport Academy
- Hardline-X
- PT Production
- Muc off
- Gold Fren 
- Circuit Equipment Hungary
- Sandback Custom Decals
- Chokie lee jones
- Kátai Péter
 
Fotó: Pt production, Michel Kuchel
/ 231 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.