A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2018. szeptember 20., csütörtök
Hírek
/ 109 oldal

A magyar motokrosszbajnokság utolsó előtti fordulóján kettős győzelmet ünnepelhetett a peresztegi HTS Team. Szvoboda Bence és Hugyecz Erik is diadalmaskodott.

Zólyomi Andrea | 2018.09.19, 12:50:00 | Utolsó módosítás: 2018.09.19, 12:50:00

Cimkék:

Szvoboda Bence (26) megmutatta a hazai közönségnek, hogy milyen egy világklasszis teljesítmény! A HTS Team kiválósága a nyár során sikert sikerre halmozott Európa-szerte, és komoly motokrosszbajnokságokban győzedelmeskedett. Németország, Ausztria, Szlovákia és Csehország után most Magyarország legjobbjain volt a sor, hogy fejet hajtsanak a kilencszeres magyar bajnok tempója előtt.

 

 
“Mindig jó érzés hazai közönség előtt versenyezni, és az különösen jól esett, hogy sokan gratuláltak személyesen az elmúlt hónapok sikereihez. Ezekért a pillanatokért érdemes csinálni ezt! A tápióbicskei futamok nagyon jól sikerültek, semmilyen kockázatot nem vállalva, nagy fölénnyel nyertem mindkettőt. Sajnos a tavaszi sérülésem miatt bajnoki esélyeim nincsenek, így
próbálom maximálisan élvezni az év hátralévő versenyeit.” - összegezte a hétvégét Szvoboda.
 
A somogyi fiú teljesítményét tovább fokozza a tény, hogy a Gaildorfban újabb komoly ütést kapó korábban eltört csuklója továbbra is hátráltatja a motorozásban, és a tápióbicskei futamot beinjekciózva vállalta. Ez nem látszott meg a tempóján: ellenfeleihez képest három másodperccel jobb köridőket futott, a második helyezettre fél percnél is nagyobb vereséget mért az MX Open kategória mindkét futamában.
 
 
Az MX2-eseknél Hugyecz Erik (26) akarata érvényesült, akinek a fölénye legalább akkora a kisebb köbcentis kategóriában, mint csapattársáé a királykategóriában. A nógrádi klasszis Tápióbicske után is őrzi hibátlan mérlegét a bajnokságban, és már csak egy futamra van a hetedik magyar titulusától. Ha a szezonzáró gyáli viadal első futamát gond nélkül teljesíti, 2018-ban ő lesz az MX2-es géposztály magyar bajnoka.
 
 
“A tápióbicskei pálya mindig feküdt nekem, most is nagyon jól éreztem magam rajta. Az első futamban jó tempót tudtam menni, felvettem a harcot a nagyobb köbcentis motorokkal is. Ez sokat kivett belőlem, így a második futam utolsó harmadában inkább a biztos célba érésre koncentráltam, mint a köridők megdöntésére, de így is stabilan nyertem a kategóriámat. Már csak egy verseny maradt, hogy beteljesítsük a csapattal azt, amit az év elején célként kitűztünk, vagyis a magyar bajnoki címet.”  - értékelte teljesítményét Hugyecz.
 
A HTS Team legifjabb tagjának teljesítménye is elismerést érdemel. A 15 éves Jakob Kristóf felnőtteket meghazudtoló tempóval abszolválta a futamokat, és a szenzációsnak mondható második helyen zárta az MX2-es kategória tápióbicskei küzdelmeit.
 
 
A hazai motokrosszbajnokság szeptember 30-án zárul Gyálon.
 
 
Motokrossz OB Tápióbicske, MX Open végeredmény:
1. Szvoboda Bence (HTS Team), 50 pont
2. Vaclav Kovar (Csehország), 44 pont
3. Szőke Márk (Ácsi Motoracing Team), 40 pont
4. Peter Hudák (Szlovákia), 36 pont
5. Szabó Zoltán (KTM Kecskemét), 32 pont
 
Motokrossz OB Tápióbicske, MX2 végeredmény:
1. Hugyecz Erik (HTS Team), 50 pont
2. Jakob Kristóf (HTS Team), 44 pont
3. Déczi Balázs (1WD MSE), 40 pont
4. Kiss Márk (HTS Team), 36 pont
5. Ocsovay Péter (Steel Fire Team), 31 pont
 

A H-Moto Team 15 éves tehetsége olyan teljesítményt nyújtott idén az ADAC Junior Cup-ban, hogy felfigyeltek rá és eredményeire a világ egyik legnagyobb utánpótlás-nevelő sorozatában

Zólyomi Andrea | 2018.09.18, 10:34:00 | Utolsó módosítás: 2018.09.18, 10:34:00

Cimkék:

A H-Moto Team csapata újabb, történetének egyik nagyon fontos állomásához érkezett el, ugyanis a világ egyik legnagyobb utánpótlás-nevelő sorozatának, a Red Bull Rookies Cup-nak spanyolországi válogatójára bekerült Kakuszi Ádám is. A 15 éves motoros már második éve versenyez az ADAC Junior Cup ifjú tehetségei között, ahol rendszeresen pontszerzőként teljesít. Az október 2-4-e között megrendezendő válogatáson a világ minden tájáról kiválasztott 100 fiatal motoros közül kerülnek ki a sorozat jövő évi résztvevői, akik a MotoGP betétfutamaként a gyorsaságimotoros világbajnokság európai versenyein szerepelhetnek majd.
 
 
A H-Moto Team ifjú tehetsége, Kakuszi Ádám egyik nagy álma vált valóra azzal, hogy kiderült, őt is meghívták az október 2-4-e között megrendezendő Red Bull Rookies Cup válogatójára. A 15 éves motoros idén már második szezonját teljesíti az ADAC Junior Cup sorozatában, ahol folyamatosan pontszerzőként zárt a futamokon. A világ egyik legerősebb utánpótlás-bajnokságának mezőnyében edződő Ádám a spanyolországi Guadixben gurul majd vetélytársaival együtt pályára – összesen 100 fiatal tehetséget hívtak meg a válogatóra mintegy kétezer jelöltből a világ minden tájáról –, hogy kiválasszák közülük azokat, akik szerepelhetnek a jövő évi Red Bull Rookies Cup bajnoki mezőnyébe. Összesen maximum 15 ifjú motorost érhet majd a megtiszteltetés, hogy 2019-ben a sorozat tagjaként a Moto GP mezőnyével együtt, annak betétfutamában álljanak rajthoz a világbajnokság európai versenyhétvégéin.
 
 
Ádám nagyon büszke arra, hogy bekerült a kiválasztottak közé, és izgatottan várja a válogatást, ahol három napon keresztül egy számára ismeretlen pályán, egy teljesen ismeretlen motoron – egy PreMoto3-as versenygéppel – kell bizonyítania, hogy ott a helye a legjobbak között.
 
„Nagyon feldobott a hír, hogy ott lehetek a világ egyik legerősebb utánpótlás-sorozat válogatásán. Már az is nagy szó, hogy bekerültem a kiválasztott száz motoros közé. Innentől kezdve csak az a célom, hogy minél jobban felkészüljek a válogatóra, hiszen aki bekerül a bajnokság mezőnyébe, annak egész szezonban ingyen biztosítanak mindent a szervezők. Miután a spanyol pályát egyáltalán nem ismerem, így egyrészt különböző youtubos felvételeken ismerkedem az aszfaltcsíkkal, másrészt komoly mentális és fizikális felkészülést végzek az október eleji válogatóig. Természetesen motorozom is annyit, amennyit csak tudok, és ha sikerül, akkor a válogatón is használandó versenygéppel is szeretnék egyet tesztelni” –mondta Kakuszi Ádám.
 
 
Természetesen a csapat teljes mellszélességgel Ádám mellett áll, és mindenben segíti, hogy a lehető legjobb formába érkezzen a spanyolországi Guadixbe. Magán a háromnapos válogatón is segítik a 15 éves tehetséget, hiszen ezúttal nemcsak mentora, Kis Viktória lesz mellette, hanem a csapat sportigazgatója, a sokszoros vb-pontszerző Rizmayer Gábor is.
 
 
Örülünk neki, hogy kimehetünk a válogatóra, hiszen már a részvételből is sokat tanulhat Ádám. Új pálya, új motor és új környezet, valamint az ott tapasztalandó minden tényező segíti majd a fejlődésben. Biztos vagyok benne, hogy a legjobbját fogja nyújtani, de majd ott kiderül, mindez mire lehet elég. A motor a Moto3-ban használt versenygépeknél egy kicsit kisebb, de Ádám KTM-jénél erősebb, éppen ezért jó lenne, még utazás előtt kipróbálhatna egy ilyet. Mindenesetre végződjön bárhogy ez a megmérettetés, abban biztos vagyok, hogy Ádám hatalmas élménnyel fog gazdagodni” – jelentette ki Rizmayer Gábor.
 
 
Fotó: Nico Schneider, H-Moto Team  

Zólyomi Andrea | 2018.09.17, 14:21:00 | Utolsó módosítás: 2018.09.17, 14:21:00

Cimkék:

Hétvégén Gyulára csoportosultak a hazai terepralisok, ugyanis a viharsarokban rendezték a Hofeka kupát. A verseny nem volt része a MAMS által indított bajnokságnak, de regisztrált versenyként megtartották, a mezőnyben pedig a Laller Racing Dakar Team is tiszteletét tette.
 
 
És ha már egyszer ott volt, tarolt is Horváth Lajos „Laller” csapata. A váci pilóta egész hétvégén szoros csatát vívott Pajer Csabával, aki egyben gárda másik versenyzője is. A kemény szombat és a húzós vasárnapi etapok után végül Laller örülhetett a győzelemnek:
 
„Az egyik szemem sír, a másik nevet. Lehetett volna nagyobb a mezőny, de a motorosok megint kitettek magukért, a keménymag itt volt. Fontos elmondani, hogy nem csupán versenyeztünk, de remekül is éreztük együtt magunkat. Ami a versenyt illeti, pénteken egy rövid bemelegítéssel kezdtünk, majd másnap négy mértet teljesítettünk: 56 km és 38 km, egy rövidke szervizidőszak, majd ez a táv újból. A zárónapra mindösszesen hét (!!) másodperc különbséggel fordultunk, Pajer Csaba vezette előttem a motoros kategóriát. A vasárnapi első mért etapban ezt a hátrányt sikerült ledolgozni, így továbbra is nyíltsisakosan alakult a küzdelem. A folytatásban sajnos Csabi bukott, de nagyon büszke vagyok rá, mert visszaült a motorra, becsülettel végigcsinálta a hátralévő 90 kilométert. Így dupla dobogót szereztünk, sikerült megnyernem a versenyt, míg Csaba második helyen hozta be a technikát.” - mesélte az elsősége mellé abszolút ötödik helyet is begyűjtő Dakaros.
 
 
A csapatvezetőként is funkcionáló sportember örül a sikernek, és büszke arra, hogy azt közösen érték el. De más szempontból is fontos győzelem ez Horváth Lajosnak:
 
„Egy jót motorozni és felkészülni mentünk. Jó érzés, hogy emellé eredmény is párosult, teljes mértékben megkaptuk azt, amit csak kívánhattunk Gyulától. Ugyanakkor egy személyes szál, indíttatás is húzódik a jó kedvem mögött: néhány éve komoly balesetet szenvedtem itt, aminek az emléke sokáig elkísért engem. Ám most sikerült legyőzni a mumust, hiszen démonok nélkül, felszabadultan tudtam motorozni az egykori nagy bukásom helyszínén is!” - zárta boldogan mondandóját Laller.
 
 
Írta: Tóth Krisztián Márk / Fotó: Pataky Péter
 

Zólyomi Andrea | 2018.09.13, 13:23:00 | Utolsó módosítás: 2018.09.13, 13:23:00

Cimkék:

A csehországi versenyhétvégén a maximumot hozta a fiatal motoros. A szombati, versenyzői eligazításon kiderült, hogy a hétvége eseményeit egyetlen napba sűrítették össze a szervezők. Ez egy bemelegítő edzést, két időmérőt és két versenyt jelentett.
 
 
Kevin jól tudott alkalmazkodni, hamar felvette a ritmust és a tempót versenytársaival. A kvalifikáció első és második felében is a második leggyorsabb időt motorozta. Így a versenynek a második rajtkockából vághatott neki.
 
Az első futamon jól kapta el a rajtott és megtartva pozícióját a célegyenes végén a második helyen fordult el. A verseny első pár körében végig rátapadt ellenfelére, majd nagy csatában a hatodik körben átvette a vezető pozíciót, ezt megtartva megnyerte az első versenyt.
 
 
 A második versenynek szintén a második helyről vágott neki. Ismét remek rajtot produkálva a célegyenes végén ugyan ebben a pozícióban fordult el, majd elkezdte kergetni a vezető pozícióban haladó ellenfelét. Majd egy jó kergetőzés és egy hiba után az ötödik körben sikerült átvennie a vezetést. Onnantól kezdve már nem adta vissza a megszerzett pozíciót, és így mind a két futamon elsőként intette le a kockás zászló.
 
Ez különösen azért nagy öröm, mert idén Kevin nyert már futamokat Csehországban és Kakucson is, de sajnos mindig az elsőt, így az összesített értékelés miatt mindig be kellett érnie a dobogó második fokával, de most sikerült neki mindkét megmérettetésen az élen végeznie így végre felállhatott a dobogó legfelső fokára.
 
 
 Rengeteg munka és kitartás van amögött, hogy idáig eljutott, ez nem lett volna lehetséges a támogatók és a pertnerek nélkül. A következő fordulót Kakucson rendezik, ahová mindenkit szeretettel vár a csapat.
 

Zólyomi Andrea | 2018.09.12, 11:12:00 | Utolsó módosítás: 2018.09.12, 11:12:00

Cimkék:

Közeledik a spanyol European Talent Cup első őszi fordulója Jerezben. A bajnokságból még három verseny van hátra, Görbe Soma és a Sport&Events Academy csapat célja pedig, hogy minél sikeresebben zárják a tanuló évnek bejegyzett első szezont.
 
 
Görbe Soma a versenyek között is sokat motorozik itthoni  edző motorjával, hiszen ez az első év, hogy pre-moto3-al versenyez, ami teljesen eltérő az általa korábban használt Ohvale kis motoroktól.
 
Soma és csapata, a nyári szünet alatt többször is teszteltek a Hungaroringen, hogy minél több beállítást ki tudjanak próbálni és versenyhelyzetben alkalmazni. Az elmúlt hétvégén Slovakia Ringen rendeztek egy szlovák nyílt nemzetközi bajnoki futamot, ahol Soma elképesztő teljesítménnyel megnyerte az időmérő edzéseket erősebb motorok ellen. A szombati futamon második lett, vasárnap pedig csak egy technikai hiba választotta el az első helytől.
 
 
A Sport&Events Academy fiatal tehetsége is összefoglalta a hétvégét:
 
„Pénteken érkeztünk meg, nem volt túl jó idő és rögtön láttam, hogy elég technikás a pálya. Ennek örültem, mert a Spanyol Bajnokságon minden pálya új nekem, ezért fontos, hogy tudjak tesztelni számomra ismeretlen terepen. Szombaton megnyertem az időmérőt, a versenyen a másik pilótának erősebb volt a motorja a kigyorsításokon, mivel az egy rendes moto3, nekem pedig pre-moto3 az edzőmotorom, így csak második lettem. Vasárnap már megvolt a taktikám, hogyan tudom megtartani a vezető pozícióm és vezettem is végig a versenyt. Sajnos az utolsó körben éreztem, hogy drasztikusan lassul a motorom, leblokkolt a hátsó kerekem, gyorsan behúztam a kuplungot, hogy ne essek el és így sikerült nagyobb kár nélkül leraknom a motort, de sajnos mint utóbb kiderült a motorblokk adta meg magát. Elég csalódott voltam, mert meg tudtam volna nyerni a futamot, de legalább jó gyakorlás és tapasztalat volt!”
 
 
A padokban is  mindenki elismerte a 12 éves pilóta teljesítményét! A Slovakia Ring versenyigazgatója így fogalmazott: „ Aki eddig nem ismerte Görbe Soma nevét Szlovákiában, most egy életre megjegyezte!”
 
Görbe Soma következő versenye szeptember 29-én lesz Jerezben.
/ 109 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.