A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. július 17., szerda
Motocross Hírek
/ 43 oldal

Motocross világbajnoki cím!

Zólyomi Andrea | 2024.07.17, 10:59:00 | Utolsó módosítás: 2024.07.17, 11:41:00

Cimkék: motocross, világbajnok, Zanócz Noel

Magyar sporttörténelem! Motocross világbajnoki cím!
 
„ Hétvégén Hollandiában rendezték meg a junior világbajnokságot, ahol három kategória indult 65, 85 és az én kategóriám a legnagyobb, a 125 cm³. Minden évben egyetlen verseny alatt, két futam alapján dől el a világbajnoki cím, ezért erre a versenyre koncentráltam a legjobban. Több hónapja készülök rá, mert tudtam, hogy egy nagyon nehéz homokos pályán fogják megrendezni a versenyt. 86 résztvevő indult, akik közül a leggyorsabb 40 jut a döntőbe. Az időmérő edzésen az összetett első helyet szereztem meg.
Első futamban a nyolcadik helyen voltam a rajt után, de gyorsan feljöttem a második helyre, ami után az ötödik körben a csapattársamat megelőztem és magabiztos előnnyel nyertem meg a futamot.
A második futamban egy rossz rajt után a harmadik kanyarban hibáztam egyet, kb. a huszonkettedik helyről kellett felküzdenem magamat az élmezőnybe. 20 mp-re voltam lemaradva az első helyen haladó csapattársamtól, amit megpróbáltam ledolgozni és sikerült három körrel a vége előtt 4 mp-re csökkenteni a különbséget, tudtam, hogy a második hely is világbajnoki aranyérmet jelent számomra. Biztonságra törekedtem  és másodikként fejeztem be a futamot, ezzel első magyarként szereztem világbajnoki aranyérmet motocrossban. 
Köszönöm csapatomnak és a szerelőimnek!
 
Hálás vagyok mindenkinek, aki valaha is segített a célom elérésében! ” Zanócz Noel
 
 
 
 
 

Zólyomi Andrea | 2024.07.11, 10:54:00 | Utolsó módosítás: 2024.07.11, 10:54:00

Cimkék:

A Magyar Motorsport Szövetség szeretné felmérni az igényeket egy esetleg motorsport edzői képzés elindításához.
 
Kérjük, hogy jelezzék az office@mams.hu emailcímen, ha részt kívánnak venni az alábbi képzésen:
 
-              motorsport edző
 
Ezenkívül kérem csatlakozzanak az alábbi Facebook csoporthoz: https://www.facebook.com/share/VFB2bZrh6xqUFiCB/ , MAMS Motoros Edzőképzés 2024, ahol a fejleményekről tudunk tájékoztatást adni.
 
Az igény jelzése nem jelent kötelezettséget a képzésen való részvételre, ez csak szövetség számára jelent információt azért, hogy lássuk van-e elég jelentkező a tanfolyam indításához.
 
Megköszönjük azt is, ha ezt a levelet továbbítják olyan személyeknek, akik gondolkodnak ilyen tanfolyam elvégzésében.

Eredményes doktori védésen van túl a Team Corona Racing Hungary Sportegyesület elnöke Kerner László, a KRNR Motorsport Akadémia sportedzője, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola testnevelő tanára

Zólyomi Andrea | 2024.06.26, 13:25:00 | Utolsó módosítás: 2024.06.26, 13:25:00

Cimkék:

A fokozatszerző kutatási területe a „Technikai-, és csapatsportok pszichofiziológiai vizsgálata” volt.
A sikeres PhD. védésre öt év kutatómunka után, május 7-én, kedden került sor a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) pécsi székházában.
A "Pszichofiziológiai elemek vizsgálata technikai sportban szereplő, utánpótláskorú sportolók körében” címmel írt rendkívül hiánypótló és érdekfeszítő doktori disszertáció közel 100 oldalban részletezi többek között a kutatás előzményeit, módszereit, hipotéziseit, majd annak eredményeit, valamint  a témában fellelhető hazai és nemzetközi szakirodalmakat.
 
 
A nyilvános védésen az elnökség és az opponensek mellett jelen volt a témavezető Dr. Ihász Ferenc professzor úr, a szűk család, valamint Szőke Márk motorversenyző. A védést megelőző műhelyvitát a Magyar Motorsport Szövetség (MAMS) elnöke Hermann Henrik, valamint a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola intézményvezetője, Burján István is megtisztelte.
 
Kerner László tudományos felkészültségét az egyetem bizottsága előtt szigorú vizsgák keretében bebizonyította, értekezését az orvos- és egészségtudományok területén egészségtudományokban nyilvánosan megvédte, ezért 2024. év június havának 4. napján doktorrá avatták és nyilvánították, felruházva őt mindama előjogokkal, melyek az egyetemi doktorokat a jogszabályok és szokások alapján megillet.
 
A tudományos fokozatért járó díszoklevél átadására 2024. június 20. napján a Pécsi Tudományegyetem dísztermében került sor Tanévzáró Ünnepi Szenátusi Ülés diplomaátadó ceremóniáján.
 
Ez immáron Kerner László harmadik diplomája a 2016-os Testnevelő – edző szakos (NYME), valamint a 2019-es Testnevelő – egészségfejlesztő (ELTE), kétszakos tanárdiplomák után, akinek mindhárom szakdolgozata a motorsportok köré szövődik.
Több mint 20 első- és másodszerzős (hazai és nemzetközi) tudományos publikációval rendelkezik, jellemzően a motorsportban végezi tudományos kutatásait.
 
A folyóiratcikkei között megtalálható az:
·       antropometriai, fiziológiás, pulzusszám mintázat elemzések találhatók serdülőkorú motocross versenyzők körében;
·       elit evezősökön végzett sorozatterhelés elemzés; - fizikai aktivitás vizsgálat magyar középiskolások körében a covid-19 második és harmadik hulláma során elrendelt távoktatási időszakban;
·       kiválasztási kritériumok vizsgálata utánpótláskorú evezős leányok és fiúk körében.
 
Az idézhető konferencia absztraktok között pedig megtalálhatók a:
·       motocrossozók élettani tulajdonságainak vizsgálata versenyterhelés folyamán; - középiskolások fizikai aktivitás változásának régiók szerinti vizsgálata a távoktatás idején;
·       egészségtudatos viselkedés és testedzés tudatosság vizsgálat a távolléti testnevelés oktatás során a Nyugat magyarországi általános- és középiskolás tanulók körében,
·       az ügyességi terepmotorkerékpározás néhány terhelésélettani érdekessége versenyterhelés hatására;
·       az online testnevelés hatásvizsgálata 8. osztályos tanulók körében a COVID-19 világjárvány időszaka alatt;
·       a Superenduro GP budapesti fordulójának néhány terhelésélettani vonatkozása;
·       valamint a fiziológiás jellemzők hatása az eredményességre labdarúgásban.
 
Kerner László, aktív sportkarrierje során Magyar Köztársaság Kupagyőztes címet szerzett a motocross élsport legerősebb (Mx1) kategóriában, emellett az országos I. osztályú bajnoki sorozatok ezüst-, és bronzérmese volt, csapatbajnoki broznzérmes helyezéssel rendelkezik, valamint nemzeti válogatott kerettag is volt. Edzőként számos bajnoki- és kupagyőztes címet szerez tanítványaival a hazai és nemzetközi sporteseményeken.
 
A Magyar Motorsport Szövetség Motocross szakágvezetői tisztségét töltötte be 2017-től, a szakágat négy versenyszezonban irányítja igen sikeresen 2020 őszéig, mandátuma lejártáig. Jelenleg a MAMS Edzői Kollégiumának vezetője.
 
Gratulálunk a sporttudományok doktora cím megszerzéséhez ifj. Kerner László tanár úrnak, a KRNR Motorsport Akadémia sportszakemberének, aki ezáltal a legmagasabban képzett sportedző vált a hazai motorsport területén.
 
 

Zólyomi Andrea | 2024.05.29, 08:35:00 | Utolsó módosítás: 2024.05.29, 08:35:00

Cimkék:

Tamás Lora vagyok, 17 éves.  2021-ben, 14 évesen kezdtem el motorozni, egy 85 köbcentis motor nyergében. 

 

2022-ben vágtam neki a versenyzésnek egy 2 ütemű 125-ös motorral. Az első versenyszezonomban azonnal a harmadik helyen találtam magam a magyar bajnoki pontállásában, ám 2022 júniusában egy combcsonttörést szenvedtem ami miatt feladni kényszerültem az év hátralévő versenyeit.

 

 

A 2023-as versenyszezont újult erővel kezdtem meg, szintén egy 2 ütemű 125-ös motorral. Külföldi versenyeken is indultam, ami számos dobogós helyezést hozott, a magyar bajnokiban pedig a 2. helyen végeztem. Az idei szezonnak már egy nagyobb, 250-es 4 ütemű motorral álltam neki.

 

 

Jelenleg a magyar bajnokiban a 2., a szlovák bajnokiban pedig a 3. helyet foglalom el. Májusban elindultam a lengyelországi Európa Bajnokságon, amivel egy álmom vált valóra. Itt a 27. helyen végeztem. Június 1-2-án pedig a Németországban megrendezésre kerülő világbajnokságon fogok versenyezni, amiről nemrég még álmodni sem mertem volna. 

47 versenyző regisztrált, ezért az elsődleges célom az, hogy az időmérőn megfussam a limitet. A felkészülésben a legnagyobb segítséget apukámtól, valamint idősebb és ifjabb Németh Kornéltól kapom. Ugyan idén még csak a bejutás a cél a világbajnokságra, a távoli jövőben a top 10-ben szeretnék lenni.

 

 

forrás: Tamás Lora

2024. március 10.

Zólyomi Andrea | 2024.02.23, 10:37:00 | Utolsó módosítás: 2024.02.23, 10:37:00

Cimkék:

A Technikai Kollégium 2024. évi szabályzata alapján „technikai felügyelői tevékenységet csak eredményes MAMS technikai felügyelői vizsgát tett személy végezhet.”
 
Ezúton értesítünk mindenkit, hogy a 2024. évi első technikai felügyelői szeminárium és vizsga időpontja és helyszíne véglegessé vált:
 
Időpont: 2024. március 10. 9h
Helyszín: MAMI Magyar Motorkerékpár Technikum és Szakképző Iskola, 1149 Budapest, Angol u. 36.
 
A képzés és a vizsga is elméleti és gyakorlati részből áll össze.
Érkezni 8:20-tól lehet. A képzés ebédszünettel együtt várhatóan 16 óráig tart. Jegyzetfüzetet és íróeszközt mindenki hozzon magával.
 
Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a technikai felügyelők számára a képzés és a sikeres vizsga teljesítése kötelező!
 
Bármilyen kérdés esetén kérem a Technikai Kollégium vezetőjét, Farkas Gábort, Lojzit keressék a +36203455147-es telefonszámon vagy a gabor.farkas1975@gmail.com emailcímen, illetve részvételüket is nála jelezzék.
/ 43 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.