A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2020. március 29., vasárnap
Motocross Hírek
/ 27 oldal

Zólyomi Andrea | 2020.03.25, 12:48:00 | Utolsó módosítás: 2020.03.25, 12:48:00

Cimkék:

Tisztelt Tisztségviselők, Tagok, Versenyzők!
 
A kormányfő 2020. március 16-án tett bejelentése alapján hozott intézkedés a MAMS engedélyezési jogkörébe tartozó sportrendezvények felfüggesztéséről továbbra is hatályban van. A felfüggesztés időtartama jelen pillanatban még ismeretlen. A Magyar Motorsport Szövetség sportszakmai szervezetei (szakágak, kollégiumok) folyamatos egyeztetésben mérlegelik a kialakult helyzetet és számba veszik a lehetőségeket, azonban pontos információk közlésére csak a kormánydöntés alapján lesz lehetőség.
Addig is kérünk mindenkit, hogy igyekezzen a minimálisra csökkenteni a fertőzés esélyét azzal, hogy lehetőség szerint otthon marad, kerüli a tömegközlekedést és a szabadban tartott, csoportos edzések helyett otthon végezhető gyakorlatokat végez. Ne feledjük, hogy egy esetleges sportsérülés esetén az ellátás gyorsasága, minősége az egészségügy túlterheltsége miatt jelentősen csökkenhet.
 
Ezúton is köszönjük mindenki szíves türelmét és közreműködését. Ha számottevő elmozdulás van a jelen állapothoz képest, jelezni fogjuk.
 
Sportbaráti üdvözlettel
 
Hermann Henrik
elnök
Magyar Motorsport Szövetség
 

Zólyomi Andrea | 2020.03.19, 22:07:00 | Utolsó módosítás: 2020.03.19, 22:07:00

Cimkék:

Mindig történik valami, ami megváltoztatja az ember látásmódját, megváltoztatja a lelkét, megváltoztatja a vágyait. Soha nem szabad beérni azzal a szinttel ahol állsz. Mindig lépj tovább, mert csak így tudsz fejlődni, csak így tudsz új utakra találni.

 

 

„A 2020-as SuperEnduro VB után leszerződtetett a SHERCO Magyarország, s így egy SHERCO FACTORY SE 450-es motorral folytattuk közösen a már megkezdett munkát. Az idei első Dunaföldvári Endurocross versenyre egy 6 hetes a célnak megfelelően szárazedzéssel készültünk volna fel, de annyira ledarált a SuperEndurora való felkészülés, hogy munka mellett már nagyon kevés időt és erőt tudtam beletenni.

 

 

A VB-re való felkészülésem során – ami teljesen más felkészülést igényelt – rengeteg áldozatot hoztam, azt azonban minden sportoló tudja, hogy a megfelelő állóképesség sohasem tart örökké, és ahogy az edzések elmaradtak, elkoptam én is. Valószínűleg ezért küzdöttem iszonyatos kéz- és alkar-fájdalmakkal a versenyen, s ezért nem tudtam önmagam lenni. Azok az emberek, akik a tavalyi bajnokság során körülvettek, és akkor súlyos perceket és köröket kaptak tőlem annak ellenére hogy én lettem a bajnok, most ennek köszönhetően természetesen legyőztek. Javításra nem sok esély lesz a Koronavírus miatti drasztikus óvintézkedéseknek köszönhetően, de azt már most megígérhetem, hogy újra kőkeményen edzeni fogok, és minden erőfeszítésemet beleadva újra önmagam leszek a pályán!" - nyilatkozta Szőke Márk #795 a Dunaföldvári verseny után.

 

Boross Éva

Fényképek: Vadas Mária

Zólyomi Andrea | 2020.03.16, 20:20:00 | Utolsó módosítás: 2020.03.24, 22:15:00

Cimkék:

 

Tisztelt Tagok, Versenyzők!
 
A kormányfő mai bejelentése szerint 2020. március 17-én, kedden 0:00 órától semmiféle magyarországi nyilvános rendezvényt nem lehet megtartani. Ennek következtében a Magyar Motorsport Szövetség engedélyezési jogkörébe tartozó mindennemű sportrendezvény határozatlan időre felfüggesztésre kerül.
 
A felfüggesztés vonatkozik minden jóváhagyott és még függőben lévő versenykiírás szerinti helyszínre, valamint az elfogadott szakági versenynaptárakban szereplő sportrendezvényekre is.
 
Az elmaradt versenyek pótlásáról vagy végleges törléséről a későbbiekben dönt a MAMS Elnöksége.
 
Megértésüket ezúton is köszönjük!

Zólyomi Andrea | 2020.03.16, 09:34:00 | Utolsó módosítás: 2020.03.16, 09:34:00

Cimkék:

A koronavírus kapcsán elrendelt veszélyhelyzet miatt a MAMS titkárság 2020. március 16-tól bizonytalan ideig zárva tart.
Emailben és telefonon elérhetőek vagyunk munkaidőben az alábbi elérhetőségeken:
 
+36306037106 (Zólyomi Andrea)

“Ahhoz, hogy szerencsés legyél, helyzetbe kell hoznod magad. Még ha kicsi is az esély a sikerre, és nagy a verseny, azzal maximálhatod a lehetőségeidet, hogy fizikailag, szellemileg és érzelmileg felkészült vagy.”

Zólyomi Andrea | 2020.02.19, 14:58:00 | Utolsó módosítás: 2020.02.20, 09:11:00

Cimkék:

A SuperEnduro VB versenysorozat egy olyan különleges rendezvény, ami nem a szabadban, hanem egy fedett pályán, mesterségesen épített természetes akadályok leküzdésével zajlik. Crossmotoros OB múltjával és egy év alatt kedvtelve összegurult Endurocross Bajnoki címével Szőke Márk ebbe a sütibe kóstolt bele, amire cirka 3 hónapja volt felkészülni.
 


"Úgy éreztem magam mintha a tenger közepébe dobtak volna ólom súlyokkal"

A szárazedzéseket ugye könnyebb megoldani mivel minden adott a mai világban, viszont nagyon nem mindegy hogyan és mit edzek. Az edzéstervet ifj. Kerner László állította össze számomra és Dr. Ihász Ferenc végezte az élettani vizsgálatokat, miközben id. Németh Kornél irányítása alatt zajlottak a motoros edzések.
Hiába éreztem úgy 1,5 hónapnyi kőkemény superenduro pályán edzve, hogy vért izzadok, a versenyhez képest visszagondolva pofon egyszerűnek hatott.

35 versenyzőből a 12. helyre sikerült kvalifikálnom, így a “Remény-futamban” pole pozícióból indulhattam. A rajtot elhozva átvettem a vezetést, mikoris az utolsó előtti kör közepén széthullott a váltó és egyesben maradt a motor. Emiatt elvesztettem a versenyt, bár az esti futamokon így sem indulhattam volna.
 


Bár az én időm volt a legjobb, s bár elvesztettem a versenyt, fantasztikus élmény volt részt venni rajta, és az edzések is a javamra váltak. Úgy érzem sokat tanultam, amit a jövőben kamatoztatni tudok. Csalódottságomat enyhíti az az eredmény, amit a 0-ról felépítve ilyen rövid idő alatt elértem. Jövőre remélem jobban sikerül szerepelnem. ???? “-összegezte Maci az elmúlt időszakban történteket.
 
Boross Éva, tesztmotor.hu
/ 27 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.