A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2018. november 18., vasárnap
Motocross Hírek
/ 23 oldal

Varga Imre ‘Mimó’ a pokolból a mennybe ment! A Monoron megrendezett motokrossz-csapatversenyen győzni tudott a peresztegi HTS Team I-es számú alakulatával.

Zólyomi Andrea | 2018.10.18, 12:08:00 | Utolsó módosítás: 2018.10.18, 12:08:00

Cimkék:

Pályafutása legsúlyosabb sérülését elszenvedő győri motorversenyző, Varga Imre szenzációsan tért vissza a motokrosszpályákra. A Mimó becenévre hallgató 20 éves magyar bajnok fél évet hagyott ki kificamodott csípője miatt. Tavasszal az orvosok nem sokat adtak a felépülésére, most pedig újra győztesnek mondhatja magát!
 
 
- Nekem már az egy hatalmas győzelem, hogy újra versenyezhetek. - mondja elérzékenyülten Mimó. - Az elmúlt hat hónapban csak ez a hétvége lebegett a szemem előtt. Elhatároztam, hogy még idén versenyezni fogok, és megmutatom magamnak és a csapatomnak, hogy nem ért véget a pályafutásom ezzel a szörnyű sérüléssel. Nagyon sokat szenvedtem az elmúlt időszakban, de ez a csapatgyőzelem sok mindenért kárpótol most.
 
Mimó megpróbáltatásairól ebben az interjúban mesélt részletesen: https://bit.ly/2EsrH23
 
 
A motokrossz-csapatversenyeken háromfős alakulatok küzdenek, három kategóriában. Körmérkőzés szerűen, minden kategória képviselője egyszer pályára lép a másik két kategória motorosaival, egy versenyző tehát két futamot teljesít. A futamok során elért helyezésekkel megegyező pontszámok összegzésével a legkevesebb egységet begyűjtő alakulat diadalmaskodik.
 
A peresztegi HTS Team meghatározó résztvevői a hazai motokrossz-életnek. 2012 óta legalább egy egyéni élsport bajnoki címet begyűjtöttek, és ez idő alatt csupán egyszer veszítették el a nagy presztízsű vándorserleget, amit évről-évre a legjobb magyarországi krosszcsapat érdemel ki. Idén a Motoaction Monpet Team három kiváló külföldi versenyzőt, az osztrák Roalnd Edelbachert, a cseh Vaclav Kovart és a szinten osztrák Thomas Windisch-t küldte a legjobb magyar versenyzők, Szvoboda Bence, Hugyecz Erik és Varga Imre ‘Mimó’ alkotta trióval szemben.
 
 
Hatalmas bizonytalanság előzte meg Mimó szereplését a verseny előtt, hiszen fél év kihagyás egy ilyen súlyos sérülés miatt komolyan visszaveti a sportolót a felkészültségben, de a győri fiatalember hatalmas akaraterőről tanúbizonyságot téve egy harmadik és egy negyedik helyezéssel segítette hozzá csapatát a győzelemhez, ami a peresztegi alakulat hatodik csapatelsősége volt az elmúlt hét esztendőben.
 
- Az állapotomhoz képest elégedett vagyok magammal. Négy hónapig feküdtem, egy hónapig mankóztam, és kb egy hónapom volt rá, hogy versenyképes állapotba kerüljek. Persze még messze vagyok a csúcsformámtól, de kezdésnek ez nem volt rossz. Nagyon kellett az önbizalmamnak. Szeretném megköszönni a 3D Vertical rehabilitációs központ támogatását, és a személyi edzőm, Csielka Márk segítségét. Nélkülük nem tudtam volna így teljesíteni. Horváth Lajosnak, a csapatfőnökömnek pedig az évek óta tartó bizalmat köszönöm. Ő akkor is hitt bennem, amikor más nem. Neki szeretném ajánlani ezt a győzelmet. - értékelte versenyét a többszörös magyar bajnok motorversenyző.
 
A motokrosszbajnokságok most téli szünetre mennek, legközelebb tavasszal bőgnek fel a motorok. Varga Mimó számára azonban nem telik tétlenül ez az időszak, hiszen jövőre komoly tervekkel vág neki a szezonnak, amihez komoly edzésmunkát kell elvégeznie a tél során.
 
 
Magyarországi motokrossz-csapatverseny, végeredmény:
 
1. HTS Team I. (Varga, Hugyecz, Szvoboda), 15 pont
2. Motoaction Monpet Team (Edelbacher, Windisch, Kovar), 18 pont
3. HTS Team II. (Kerese, Kiss, Wimmer), 48 pont
4. MAMI Team Fehér II. (Vladár, Liszi, Tóth), 79 pont
5. MX Team Sweden (Kaller, Palmer, Thor), 107 pont
 
Varga Mimó kiemelt eredményei:
 
Felnőtt magyar motokrosszbajnok (2016, 2017)
Junior magyar motokrosszbajnok (2014, 2016)
Magyar csapatbajnok (2012, 2017, 2018)

Az utolsó méterekig kiélezett küzdelmeket hozott Monoron a magyarországi motokrossz-csapatverseny. 3 pont döntött a győzelem sorsáról, melyet a címvédő alakulat, a HTS Team versenyzői húztak be!

Zólyomi Andrea | 2018.10.16, 10:18:00 | Utolsó módosítás: 2018.10.16, 10:18:00

Cimkék:

A peresztegi HTS Team meghatározó résztvevői a haza motokrossz-életnek. 2012 óta legalább egy egyéni élsport bajnoki címet begyűjtöttek, és ez idő alatt csupán egyszer veszítették el a nagy presztízsű vándorserleget, amit évről-évre a legjobb magyarországi krosszcsapat érdemel ki. Idén a Motoaction Monpet Team három kiváló külföldi versenyzőt, az osztrák Roalnd Edelbachert, a cseh Vaclav Kovart és a szinten osztrák Thomas Windisch-t küldte a legjobb magyar versenyzők, Szvoboda Bence, Hugyecz Erik és Varga Imre ‘Mimó’ alkotta trióval szemben.
 
 
A két kiváló csapat harca a mindent eldöntő harmadik futamig nyitott volt. A HTS már az első felvonásban előnyhöz jutott Hugyecz második és Varga negyedik helyével, így hiába nyerte magabiztosan Edelbacher ezt a felvonást, Windisch hatodik helyével két pontra növelte előnyét a címvédő csapat.
 
A HTS jolly jokerének, az idén nemzetközi versenyeken parádézó Szvoboda Bencének pályára lépése egy balszerencsés rajtbalesettel indult, amiben a magyarok legjobbjának combja megzúzódott. Szvoboda elmérte a féktávot, és felborult Kovárban, a lendület pedig egy mögötte helyezkedő versenyző elé vetette, aki átgázolt rajta. Miközben Hugyecz a győzelemért csatázott Kovárral, Szvoboda egyre nagyobb tempóban jött át a mezőnyön a legutolsó helyről, de a harmadik pozíciónál előrébb nem futotta az erejéből. A futamgyőzelem sorsa az utolsó két körben dőlt el, Hugyecz kitartó támadása ekkor érett be, és tudta maga mögé gyűrni cseh ellenfelét. Ez egy fontos helycsere volt, mert Windisch ötödik helyével öt pontra duzzadt a HTS Team előnye két futam után.
 
 
Az utolsó felvonás előtt több nyitott kérdés is felmerült. Vajon a Motoaction két legjobb emberével le tudja-e dolgozni hátrányát a HTS versenyzőivel szemben? Szvoboda combja mennyire bírja a terhelést? A csípősérülés miatt fél évet kihagyó Varga bírja-e majd a rá nehezedő pszichés nyomást? A gigászi csatából a nézők profitáltak a legtöbbet, őrületes hangulatot varázsoltak Monorierdő kietlen dombjai közé.
 
 
Edelbacher és Szvoboda gyorsan egymásra talált az utolsó futamban, combsérülés ide vagy oda. Az osztrák diktálta a tempót, a magyar fiú árnyékként követte őt, hátsó fék nélkül. Egy előzési kísérletnél döntő jelentőségűnek bizonyult ez a műszaki hiba, mert Szvoboda nem tudta kellően megfékezni a motort a féktávon és elesett ellenfelében. Ezzel a borulással bebetonozódtak az állások. Edelbacher nyert Szvoboda előtt, utánuk tisztes távolságban Kovar és Varga futott célba, ez a végeredmény pedig a HTS-nek kedvezett. 3 pontot megőrizve előnyükből újra ők lettek a legjobbak Magyarországon.
 
 
- Ez egy heroikus küzdelem volt, mindannyian otthagyták a pályán a szívüket. - kezdi értékelését a HTS Team tulajdonosa, Horváth Lajos. - Minden elismerésünk az ellenfélnek, komoly párharcokra kényszerítették a versenyzőinket. Erik futamgyőzelme, Bence fogcsikorgató küzdése, és Mimó szenzációs visszatérése óriási büszkeséggel tölt el, és külön öröm számomra, hogy második csapatunk a dobogó harmadik fokára állhatott. Ezen a napon mindenki a maximumot hozta ki magából. Ezért olyan különleges és értékes ez a vándortrófea. - zárta gondolatait Horváth úr.
 
 
A HTS Team ezzel a diadallal hatodjára nyerte meg a csapatversenyt, megelőzte a két legendás, már megszűnt hazai motokrossz-egyesületet a győzelmi örökranglistán, a Surján SE-t és a Kawasaki Magyarország SE-t. A sportág hazai történetében már csak a Honvéd Budapest szintén már megszűnt motokrossz szakosztálya előzi meg a győzelmek számában a peresztegieket.
 
 
Háttér:
A motokrossz-csapatversenyeken háromfős alakulatok küzdenek, három kategóriában. Körmérkőzés szerűen, minden kategória képviselője egyszer pályára lép a másik két kategória motorosaival. A futamok során elért helyezésekkel megegyező pontszámok összegzésével a legkevesebb egységet begyűjtő alakulat diadalmaskodik. A patinás csapatverseny ma már kikopóban van ebből a sportból annak egyéni jellege miatt. A közép-kelet-európai régióban már csak Csehországban és Magyarországon őrzik a motokrossz-csapatversenyek hagyományait.
 
Magyarországi motokrossz-csapatverseny, végeredmény:
 
1. HTS Team I. (Varga, Hugyecz, Szvoboda), 15 pont
2. Motoaction Monpet Team (Edelbacher, Windisch, Kovar), 18 pont
3. HTS Team II. (Kerese, Kiss, Wimmer), 48 pont
4. MAMI Team Fehér II. (Vladár, Liszi, Tóth), 79 pont
5. MX Team Sweden (Kaller, Palmer, Thor), 107 pont
 
 
A Magyar Motorsport Szövetség legeredményesebb egyesületei a csapatverseny vonatkozásában:
 
7x Honvéd Budapest
6x HTS Team
5x Surján SE
5x Kawasaki Magyarország SE
3x Kiskunlacháza KSK
3x Center Motorsport Club
 
1981 - Kiskunlacháza KSK
1982 - Kiskunlacháza KSK
1983 - Honvéd Budapest
1984 - Honvéd Budapest
1985 - Surján SE
1986 - Kiskunlacháza KMSE
1987 - Surján SE
1988 - Surján SE
1989 - Honvéd Budapest
1990 - Surján SE
1991 - Surján SE
1992 - Honvéd Budapest
1993 - Honvéd Budapest
1994 - Honvéd Budapest
1995 - Honvéd Budapest
 
2001 - Center Motorsport Club
2002 - Center Motorsport Club
2003 - Reál Motorcentrum Győr
2004 - Center Motorsport Club
2005 - Nyári Pál SE
2006 - Kawasaki Magyarország SE
2007 - Kawasaki Magyarország SE
2008 - Kawasaki Magyarország SE
2009 - Kawasaki Magyarország SE
2010 - Kawasaki Magyarország SE
2011 - OKR KTM Team
2012 - HTS Team
2013 - HTS Team
2014 - HTS Team
2015 - HTS Team
2016 - Maurer Husqvarna Racing Team
2017 - HTS Team
2018 - HTS Team

Év közben bővült a Korda Racing MX Team

Zólyomi Andrea | 2018.10.04, 13:08:00 | Utolsó módosítás: 2018.10.04, 13:08:00

Cimkék:

Vaskó Leventének előrehozták a karácsonyt. A Jézuska szerepét ezúttal is Korda Erik csapattulajdonos töltötte be.

 

Levi fiatal kora és kevés rutinja ellenére sikerekben gazdag időszakot töltött el a Mami Team Fehér csapatánál, Fehér Géza segítségével, amiért az ifjú titán hálás köszönetet mondott a csapatfőnöknek.
 
 
Erik mindig is nagy hangsúlyt fektetett az utánpótlásra, hiszen a fiataloké a jövő. Ezért Szakály Gáborral a csapat, és Levente edzőjével közösen arra a döntésre jutottak, hogy a Korda Racing-ben folytatja a pályafutását, egy vadonatúj Honda CRF 450 nyergében, melyet Erik biztosított az új versenyző számára. 
 
Innentől kezdve Levi is teljes értékű csapattag, és élvezheti azt a bőkezű támogatást, amit az eddigi pilóták már tapasztalhattak.
 
"Bízom benne,hogy jó helyre tettük le a voksunkat a kis Vaskó mellett,de tudjuk azt is,hogy rengeteg munka van még előttünk, mire a várt eredmények megjöhetnek. Ezért ez az év a jövő szezon előkészítése jegyében telik, és meglátjuk mit hoz a következő versenyévad"  fogalmazott Erik.
 
A motor átadás teljes titokban történt, így óriási volt a meglepetés.
 
A bejáratás és az első teszt már megtörtént, és edző és tanítvány izgatottan várják az újabb métereket ezzel a profi versenygéppel.
Barátok és sporttársak egy emberként szurkolnak az új versenyzőnek.

Zólyomi Andrea | 2018.10.02, 09:35:00 | Utolsó módosítás: 2018.10.02, 09:35:00

Cimkék:

Egy váratlan motorhiba megriasztotta ugyan a HTS Team klasszisát, de a második futamban bebiztosította bajnoki címét a gyáli idényzárón. A magyar motokrossz legnagyobbjaihoz csatlakozott.
 
 
Hugyecz Erik (26) remek évet zárt a hazai motokrosszbajnokságban. Az MX2-es kategóriában egy futam kivételével az összeset megnyerte, így megérdemelten hódította el nyolcadik titulusát. Az egy szépséghiba éppen a gyáli idényzáró első futamában következett be, mikor hét körrel a verseny vége előtt Erik KTM-je beadta a kulcsot. A csapat már készült a bajnokavatásra, de azzal a nap második futamát meg kellett végül várni.
 
 
- A technikai sportban sajnos benne van, hogy olykor a technika miatt nem sikerül célba érni. Nem panaszkodhatok, mert amúgy a csapatom egész évben hibátlan motorokat tett alám. Még nem tudjuk miért ment el a kompresszió a blokkból, ami a motor elgyengülését okozta. A második futamban a tartalékmotorommal versenyeztem, az biztonságban behozott a célba, így sikerült bebiztosítani a bajnoki címem. Nagyon örülök, hogy újabb titulust tudtam nyerni itthon. Köszönöm a csapatom, a HTS Team és a többi támogatóm, segítőm egész éves segítségét! - értékelt a kategória régi-új bajnoka.
 
 
Hugyecz tavaly az elit kategóriának számító MX1-es géposztály királya volt, ám idén civil elfoglaltságai miatt újra a kisebb teljesítményű motorokat magába foglaló MX2-es kategóriát választotta, melynek 2010-ben és 2015-ben volt ő a hazai bajnoka. Nyolcadik titulusával illusztris társasághoz csatlakozott, hiszen a tizedik legeredményesebb magyar motokrosszosként olyan korábbi nagy neveket ért be az örökranglistán, mint Balogi Zoltán vagy ijf. Kökényesi György, de id. Németh Kornél és Szvoboda Bence is már csak egy titulusra van tőle. Erik pártalan karrierjét a Nógrád Megyei Önkormányzat is elismerte, hiszen a idényzárót megelőző hétvégén a legrangosabb sport vonatkozású kitüntetéssel, a Bérczy Károly Díjat adományozta a Szurdokpüspökiből származó sportolónak.
 
Az idény során Nyáregyházán, Kiskunlacházán, Kaposváron és Tápióbicskén is magabiztosan győzött, Gyálon, az első futam feladásával illetve a második futam megnyerésével a napi értékelés hatodik helyén fejezte be a hazai motokrossz 2018-as egyéni kiírását az új MX2-es magyar bajnok.
 
 
Az idényből már csak az október 14-én megrendezésre kerülő csapatverseny van hátra, ahol Hugyecz Erik a HTS Team kötelékében készül megvédeni a tavaly Tápióbicskén elhódított csapatbajnoki címet. A hazai motokrossz-szezon lezáró összecsapás helyszíne Monor lesz.
 
Élsport MX2 bajnokság végeredménye:
1. Hugyecz Erik (HTS Team), 225 pont
2. Déczi Balázs (1WD MSE), 201
3. Kiss Márk (HTS Team), 173
4. Jakob Kristóf (HTS Team), 149
5. Thomas Windish (Motoaction Monpet Team), 95
 
Hugyecz Erik magyar MX bajnoki címei:
2003 - Serdülő 85cc magyar bajnok (Valvoline-Kawasaki)
2005 - Junior 85cc magyar bajnok (Nyári Pál MSE)
2006 - Junior 85cc magyar bajnok (Nyári Pál MSE)
2008 - Junior Open magyar bajnok (Nyári Pál MSE)
2010 - MX2 magyar bajnok (Yamaha Fehér Team)
2015 - MX2 magyar bajnok (HTS Team)
2017 - MX1 magyar bajnok (HTS Team)
2018 - MX2 magyar bajnok (HTS Team)
 
A legeredményesebb magyar krosszozók:
14x ifj. Németh Kornél (1993-2014)
12x Máté Sándor (1955-1967)
12x Mohácsi Jenő (1969-1976)
12x Horváth Pál (1984-2008)
10x Kamrás Károly (1984-2015)
9x id. Németh Kornél (1977-1988)
9x Szvoboda Bence (2002-2016)
8x Balogi Zoltán (1990-1994)
8x ifj. Kökényesi György (1988-1995)
8x Hugyecz Erik (2003-2018)
 
(Minden Magyar Motorsport Szövetség és annak jogelődje égisze alatt megszerzett egyéni bajnoki cím: junior, I. és II. osztály, senior, motokrossz és szuperkrossz. A zárójelben az első és az utolsó bajnoki címeket jelölik az évszámok)
 

Zólyomi Andrea | 2018.10.02, 09:29:00 | Utolsó módosítás: 2018.10.02, 09:29:00

Cimkék:

Gál Lili #4 a MAMI TEAM FEHÉR versenyzője nyerte a Szlovák SRUB kupasorozat női kategóriáját!!!
 
 
13 pont előnnyel érkezett az utolsó fordulóra, ahol nem írtak ki helyszín csere miatt női kategóriát, így előnyét megőrizve állhat majd  a dobogó legfelső fokán!
 
/ 23 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.