A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. szeptember 18., szombat
Motocross Hírek
/ 32 oldal

Zólyomi Andrea | 2021.09.13, 10:09:00 | Utolsó módosítás: 2021.09.13, 10:09:00

Cimkék:

A fiatal váci sportoló a mögöttünk hagyott hétvégén a MAMS Motocross Kupasorozat negyedik fordulójában állt rajthoz, és az újabb szakágokon átívelő kiruccanását egy győzelemmel, és abszolút második helyezéssel zárta.

 

 
Roland idén gigantikus off-road kilométergyűjtésbe kezdett, hiszen az enduro és az endurocross szereplése mellett MX-ben is rendszeresen láthatjuk őt. Most például Veszprémvarsányban harcolt a minél jobb helyezésekért a Laller Racing Dakar Team tehetséges pilótája:
 
„Ezen a hétvégén a motocross volt a soros, nagyon kedvelem az itteni feelinget a dinamizmusa és a pulzálása miatt. Minden gyorsabban történik, mint a többi szakágban, és ez komoly kihívást támaszt velem szemben, hiszen hétről-hétre muszáj akklimatizálódni és átállítani magam az MX-es ingerekre. Szerintem ez nem is sikerült rosszul, hiszen a kvalifikáción a második helyet szereztem meg az Open első osztályában, majd a versenyeken sem kerültem hátrébb ennél. Az első futamon egy közepes rajt után hamar sikerült magam visszatornászni az elejébe, majd megelőztem a második helyen haladó ellenfelem, és megnyertem a versenyt.
 
 
A második futamon is a siker reményében húztam a gázt, de ezúttal sajnos nem sikerült megelőzni az élen álló srácot, így mindössze fél másodperccel, de lecsúsztam a győzelemről. Mivel ebben a kupasorozatban a második futam végeredménye határozza meg a hétvége abszolút sorrendjét, így végül az összetett értékelésben a második hely jutott nekem. Kicsit bánatos vagyok, hogy így alakult, viszont tudom, hogy miben kell javulnom ahhoz, hogy következőleg felém billenjen majd a mérleg nyelve!” - nyilatkozta motiváltan a versenyző.
 

forrás: Laller Racing Dakar Team

 
 

Magyarország 2. helyen végzett a Junior Motocross VB-n

Zólyomi Andrea | 2021.08.02, 11:43:00 | Utolsó módosítás: 2021.08.02, 11:43:00

Cimkék:

Sporttörténelmi sikert él meg a magyar motorosport! Két kategóriában is dobogós helyen végeztek a magyar versenyzők.

 

A 2021. augusztus 1-én Görögországban megrendezett FIM Junior Motocross Világbajnokságon Magyarországot négy versenyző képviselte: 65 ccm-ben Katona Áron (Husqvarna Maurer Racing Team), 85 ccm-ben Zanócz Noel (Husqvarna Maurer Racing Team) és Orlov Ferenc (MAMI Team Fehér), 125 ccm-ben pedig Pergel Bence (HTS Team).

 

A két futam összesített eredménye alapján 65 ccm-ben Katona Áron világkupa győztes lett!

 

 

85 ccmben Zanócz Noel a 3. helyen állhatott a dobogóra.

 

 

Orlov Ferike a 38. helyen végzett.

 

A legnagyobb kategóriában Pergel Bence az összesített 6. helyet szerezte meg.

 

 

A három legjobb versenyző eredménye alapján a nemzetek versenyén Magyarország ezüstérmes lett, nálunk csak az olasz csapat ért el jobb eredményt.

 

 

A csapat vezetője Lécz Gergely volt, őt kísérte még Déczi Balázs, Pergel Zoltán, a Zanócz-család és a Katona-család.

 

A Magyar Motorsport Szövetség ezúton gratulál minden versenyzőnek a kiváló teljesítményhez!

 

Eredmények: www.infomega.gr/live

 

Fotó: www.mxgp.com; Hugyecz Andor, HTS Team

 

 

Zólyomi Andrea | 2021.07.22, 09:30:00 | Utolsó módosítás: 2021.07.22, 09:30:00

Cimkék:

Nagy tervekkel és reményekkel vágott neki a tehetséges váci motoros a cseh junior motocross bajnokság rudníki fordulójának, de ezúttal a technika ördöge közbeszólt. A Laller Racing Dakar Team pilótája így is elhozott egy dobogós helyezést, és már izzik a vágytól, hogy újra versenyezzen!
 
 
Roland pénteken érkezett meg Csehországba, és azonnal pályabejárást tartott, hogy minél jobban feltérképezze azt, mi is vár rá majd a hétvégén. Ekkor még nem tudta, hogy az edzések mellett csupán egyetlen verseny adatik meg majd neki…
 
„A szombati időmérőn még minden rendben zajlott, érzésem szerint ez közepesen sikerült, a kategóriám harmadik helyét csíptem meg, összetettben pedig a 12. helyen végeztem. Az első futamon a rajtot nagyon elrontottam, de harcos és kalandos versenyben egészen a második helyig jöttem előre, és ott is zártam a futamot. Nagyon közel voltam a kategóriagyőzelemhez, ám még kellett volna egy kör, hogy ez összejöjjön. Mint mondtam, kalandból sem volt hiány: az egyik előttem haladó versenytársam alatt megállt a motor, pechjére, pont egy ugratón. A srác elesett, én pedig majdnem rá…
 
 
Sikerült menteni a helyzetet, de nem tagadom, kicsit kizökkentett ez az eset. Ami ezután történt, az pedig még jobban. A második futam első köre után megadta magát a technika alattam, hengerek, hengerfej, mindent ment a levesbe sajnos - de ami a legfájóbb, hogy ezzel nem csupán a verseny, de a hétvége is véget ért számomra. Kicsit csalódott vagyok, mert jó formában érkeztem, és szerettem volna bizonyítani, de a technikai sport már csak ilyen. Mindez nem töri meg a lendületem, folytatom a munkát, és ezerrel készülök a következő versenyre!” - zárta motiváltan beszámolóját Liszka Roland.
 
Rolinak most pár hét szünet következik a bajnokságban, addig is kövessétek a Facebook oldalát, ahol naprakész információkat találtok a magyar off-road motorozás egyik legifjabb csillagáról.
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk

Zólyomi Andrea | 2021.04.23, 13:02:00 | Utolsó módosítás: 2021.04.23, 13:02:00

Cimkék:

 

Ha motocross, akkor a legendás Piliscsévi motocross pálya mindenkinek eszébe jut, aki követi vagy követte ezt a sportot! Hosszas egyeztetés után a külföldi szövetségekkel és versenyzőkkel megszületett a döntés a verseny új időpontjáról, mely reméljük már a nézők számára is látogatható lesz!
 
MÁJUS 22-23.-án szombat-vasárnap rendezik meg a PILISCSÉVI MOTOCROSS PÁLYÁN a:
II. MAGYARORSZÁG NYÍLT NEMZETI CL4 OFFROAD MOTOROS ISKOLA MOTOCROSS BAJNOKSÁGOT
 
Esztergomhoz hasonlóan május 22.-én szombaton lesznek a futamai a:
-          II. és III. osztálynak
-          Senior kategóriának
-          Hobby és Retro kategóriának
 
Külön fűszer lesz ezen a napon, hogy olyan sportolók állhatnak majd itt rajthoz a Senior kategóriában, akik a régi időkben még versenyeztek is itt, netán egy EB. futamgyőzelemmel is rendelkeznek erről a pályáról! A sok emlék felelevenítéséhez hozzájárul még a RETRO kategória, amely újra ide varázsolhat régi emlék morzsákat.
 
Május 23.-án vasárnap láthatjuk az idei szezon nagyágyúit és az utánpótlás mezőny sarjait a lányok felvezetésével!
-          Woman open kategória
-          50 ccm MINI és 50 ccm MAXI kategória
-          65 ccm
-          85 ccm
-          MX1 OPEN és MX2 –es kategória. (profi)
 
Ha minden az előzetes tervek szerint halad, akkor ismét egy erős nemzetközi mezőnyre számíthatunk a határmenti országok és Csehország versenyzőivel együtt! Nagyon reméljük, hogy már nézők is részt vehetnek ezen a rendezvényen, akiket RETRO fesztiváli hangulattal fogunk várni!
 
·          klasszikus sör-virsli jegy
·         CL4 off road motoros iskola, oktatással
·          megújuló energia álltál hajtott motor teszt
·         árusok
·         RETRO motor kiállítás
·         izgalmas futamok, sok meglepetés
 
 Minden friss információ, ami a bírtokunkba kerül megtalálható lesz a facebook oldalunkon és a facebook eseményben, ezért kövesétek nap, mint nap!

Zólyomi Andrea | 2021.04.14, 11:47:00 | Utolsó módosítás: 2021.04.14, 11:47:00

Cimkék:

 

 

Esztergomban hétvégén megkezdődött a magyar országos motokrossz bajnokság, ahol az MX2-es mezőnyben Liszka Roland is rajthoz állt. 2021 első bajnoki fordulóját Roland vegyes tapasztalatokkal zárta, az egyik szeme sír, a másik pedig nevet.
 
 
Harminc induló, bivalyerős nemzetközi mezőny, ideális versenyidő, ám sajnos továbbra is zárt kapuk fogadták a bajnokság résztvevőit, a Laller Racing Dakar Team versenyzője ennek ellenére mellszélességgel vetette magát a munkába:
 
„A szabadedzésen igyekeztem felmérni a pályát, az ugrókat, és próbáltam minél jobban belerázódni a ritmusba. A kvalifikációra gyúrtam, amiben viszont bánatomra hagytam némi időt, szóval lehetett volna jobb is, de az elmegy kategóriába belefért. Ezután következett az első futam, ahol elrontottam a rajtot, és sajnos eléggé hátra estem. Innen indítottam meg a felzárkózást, de még mielőtt igazán sokat javíthattam volna, elfogyott a fóliám, és le kellett vennem a szemüvegem. Itt elvesztettem minden esélyem, mert borzasztóan felverték rám a sarat, és semmit nem láttam. Végül a nyolcadik helyen végeztem, majd következett a második futam, ahol már némileg jobban kijött a lépés.
 
 
Erősebben sikerült a start, a középmezőny elejéből gyorsan megindultam felfelé. Egy cseh ellenféllel jókat csatáztam, és végül ötödikként értem célt, de mint később kiderült, nem tarthattam meg ezt a pozíciót. Sárga zászló alatt ugrottam el, így a hatodik helyre soroltak vissza… Én nem érzem úgy, hogy szabálytalanságot követtem volna el, de természetesen elfogadtam a döntést. Volt már jobb hétvégém, de hiszem, hogy ezekre az élményekre is szükség van ahhoz, hogy egy erősebb és komplexebb versenyző váljon belőlem. Nincs megállás, megyünk tovább ezerrel, melynek részeként hamarosan egy remek hírt jelenthetek be nektek!”
 

/ 32 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.