A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. szeptember 18., szombat
Supermoto Hírek
/ 11 oldal

A mögöttünk hagyott hétvégén a New Times Racing három versenyzővel, három kategóriában is képviseltette magát az Utánpótlás Bajnokság kakucsi hétvégéjén

Zólyomi Andrea | 2021.08.18, 12:29:00 | Utolsó módosítás: 2021.08.18, 12:29:00

Cimkék:

Elsőként Kecskés Bence gurult pályára a forduló alkalmával, aki szombaton, a Supermoto bajnokság Open kategóriájában vitézkedett. A napot egy szabadedzéssel kezdte a mezőny, majd két időmérő edzés és két verseny várt az indulókra. A hőség miatt, az első mért edzést követően Bence motorján gumicserét eszközöltek a jobb tapadás reményében. Ez a lépés meghozta a várt eredményeket. Ugyan az első verseny rajtjánál kicsit megtorpant, így ketten is megelőzték, később viszont visszaállt az élre. Majd ebben a pozícióban látta meg a kockás zászlót. A második futamon már úgy kapta el a rajtot, ahogy az a nagy könyvben meg volt írva, kisebb csatározások után pedig az élre is tudott állni. A megfontolt és szépen felépített motorozásnak köszönhetően tetemes fölénnyel elsőként ért célba.
 
 
Ádám Róbert szombaton még Bencének szurkolt, vasárnap pedig a felnőtt Pitbike sorozatban mérettette meg magát. Annak ellenére, hogy a nap elején még edzésként fogta fel a fordulót, az időmérő edzések alkalmával hamar kiderült, hogy igen kiélezett futamokra számíthat. A mért idők alapján ugyanis fél másodpercen belül motorozott a mezőny...
Az első verseny dinamikáját egy bukás miatti piros zászló törte meg... A második futamon az élboly majdnem a leintésig egyben tudott maradni, az utolsó körök lekörözései viszont megtörték a verseny ritmusát. Robit a második helyen intették le, szóval összességében elégedett a hétvégén szerzett 22 ponttal. Ez az eredmény bizakodással tölti el az NTR versenyzőjét, mert lóerő és köbcenti hátrányban is ott tudott maradni az élen és csatázott a dobogós helyezésekért.
 
 
 
Végül, de nem utolsó sorban Ochtinszki ’Okta’ László a CBR 125 mezőnyében képviselte csapatát. Okta megfontoltan motorozott, egészen az első futam utolsó köréig, ahol a verseny hevében és a pozíció javítás reményében a célegyenes végén belekezdett egy kockázatos dupla előzésbe, ami nem zárult jól. Szerencsére a motor csak kicsit tört és neki sem lett fizikai sérülése, a lelke annál nagyobb „pofont” kapott. Míg a versenyzőtársak versenyképes állapotba hozták a motort ( ezúton is szeretné megköszönni ezt nekik), addig Laci is összeszedte magát. A második verseny rajtját kicsit elrontotta, de így is hatodikként fordult és végig küzdött az ötödik helyért, de tanulva a korábbi túl optimista előzési kísérletből, taktikát váltott és a biztos hatodik helyet választotta. Összességében sikerült 10 pontot mentenie a hétvége folyamán. A futamok élvezetesek voltak, a tempója jó volt, de ez most nem teljesen adta ki. Ilyen is kell, mert csak így tud fejlődni az ember.
 
 
A New Times Racing vezetése elégedett a versenyzők teljesítményével, mindenki fejlődött magához képest. A mögöttük álló versenyhétvége fényében további dinamikus előrelépés várható tőlük. Az a fontos, hogy mindenki jól teljesített a végére és értékes tapasztalatokkal tért haza.
 
Fotók: Varga Tamás és Kőházy Tamás
Írta: Háfra Zsolt
 

Zólyomi Andrea | 2021.03.19, 10:56:00 | Utolsó módosítás: 2021.03.19, 10:56:00

Cimkék:

A lenti linken már elkezdődhet a sportbírói vizsgák kitöltése.

 

https://online-kerdoiv.com/index/v/h/sportbiroi-2021-2

 

Zólyomi Andrea | 2021.02.26, 13:15:00 | Utolsó módosítás: 2021.02.26, 13:15:00

Cimkék:

Tisztelt Érdeklődők!

 

A MAMS Sportszakmai szemináriuma 2021. március 7-én vasárnap, 9 órától veszi kezdetét. Csatlakozni az alábbi linken lehet:

 

 

Meeting ID: 956 3209 3568
 

https://zoom.us/download - innen lehet letölteni az asztali verziót, Zoom Client for Meetings a pontos neve. Telepítés után regisztrálni kell a Sign up gombbal, majd ha ez megtörtént, akkor be kell jelentkezni a Sign in gombbal. Bejelentkezés után a Join gombot kell megnyomni és a megadott meeting ID-t kell megadni.

 

A könnyű beazonosíthatóság érdekében kérjük, hogy mindenki a saját nevén jelentkezzen be és a neve mögé írja be, hogy milyen minőségben van jelen (pl. Kis István versenyző, Kovács János szervező, Horváth Ádám versenyigazgató, stb.).

 

Az időterv pontos betartása érdekében kérjük, hogy 9 óráig jelentkezzenek be.

 

Bármilyen kérés, kérdés esetén állunk szíves rendelkezésre.

 

 

 

tematika, időterv:
 
9:00       köszöntő, általános tudnivalók (Hermann Henrik)
9:10       sportszakmai felépítés, új kollégiumok bemutatása (Nagy Arnold)
9:15       sportszabályzat módosítások (Zólyomi Andrea)
9:25       nevezési lista és eredmények tartalmi eleme, ideiglenes/végleges végeredmények (Majosházi Péter)
9:35       E-Sport kollégium bemutatkozása (Tóth András)
9:45       Környezetvédelmi kollégium tájékoztatója (Bakó Péter)
9:55       Pályabiztonsági kollégium bemutatkozása (Daragó Gábor)
10:05     sportrendezvény szervezése a korlátozások tekintetében (dr. Némethi Zsolt)
10:15     Országos Mentőszolgálat, mint kötelező eü. szolgáltató (Hermann Henrik)
10:25     versenykiírások leadása (Zólyomi Andrea)
10:35     SZÜNET
10:50     tájékoztató a sportbírói képzések menetéről (Nagy Arnold)
11:00     Döntőbíráskodási szabályzat bemutatása (Füzesséry Erik)
11:20     rádiókapcsolat a sportbírók és a versenyirányítás között, baleset esetén a versenyigazgatói és sportbírói protokoll bemutatása (ifj. Zettner Tamás)
11:40     versenyigazgató szerepe (Fülöp Ferenc)
12:00    vezetőbíró szerepe (Füzesséry Erik)
12:20    sportfelügyelő szerepe (Pál László)
12:40    sportfelügyelői/versenyigazgatói vizsga menete (Nagy Arnold)
12:50     kérdések

Zólyomi Andrea | 2021.02.25, 11:33:00 | Utolsó módosítás: 2021.02.25, 11:33:00

Cimkék:

Tisztelt (Leendő) Sportbírók! Tisztelt Érdeklődők!

 
A Magyar Motorsport Szövetség nevében szeretném önöket tájékoztatni a 2021. évi bíróképzések menetéről.
 
Az Elnökség a Sportbírói és a Sportszakmai Kollégium javaslata alapján elfogadta a Sportbírók Általános Működési Szabályzatának módosítását, amely komoly változásokat tartalmaz.
 
Az egyik ilyen változás, hogy megszűnnek az eddig ismert minősítések (III-II-I.osztály), és csak a gyakorló sportbíró, ill. sportbíró minősítések maradnak meg.
 
Másik változás, hogy a sportbíró a sikeres vizsga letételét követően jogosulttá válik bármelyik szakág versenyén sportbírói tevékenységet végezni. A MAMS célja, hogy a sportbírók a motorsport minden szakágában bevethetők legyenek.
 
A harmadik, és egyben legfontosabb változás, hogy a sportbírói igazolványt csak és kizárólag a MAMS központi, online vizsgájának sikeres elvégzését követően, valamint a vonatkozó díjak (a tavalyi ár nem változott, 6 120 Ft a sportbírói licenc díja) befizetése után lehet megszerezni. Ezzel párhuzamosan a szakágak természetesen megtarthatják önálló, szakágspecifikus képzéseiket, de ezzel még nem váltható ki a bírói igazolvány, feltétlenül el kell végezni az online képzést is.
 
Az online vizsga linkje 2021. március 20-tól válik elérhetővé a www.mams.hu weboldalon.
A tananyag, a Sportbírók Általános Működési Szabályzata a www.mams.hu/szabalyzatok oldalon megtalálható. Kérem, hogy figyelmesen olvassák át, ugyanis tartalmaz minden olyan információt, amely a vizsga sikeres letételéhez szükséges.
 
Bízunk benne, hogy idén is nagy létszámú és tapasztalt bírói gárda áll össze. Ne feledjük, hogy a motorversenyek elengedhetetlen részei a sportbírók. Ha nincs bíró, nincs verseny. Várjuk tehát szeretettel a jelentkezéseket.
 
Bármilyen kérdés, kérés esetén az office@mams.hu emailcímen állunk szíves rendelkezésre.

Zólyomi Andrea | 2020.11.10, 09:23:00 | Utolsó módosítás: 2020.11.10, 09:23:00

Cimkék:

 Figyelembe véve a COVID-19 vírus rohamos terjedését, valamint a 2020. november 9-én elrendelt korlátozásokat, ezúton tájékoztatunk mindenkit, hogy 2020. november 11-től a MAMS titkárság home office-ban, otthonról fog dolgozni, a személyes ügyintézés így bizonytalan ideig szünetel.

Elérhetőek vagyunk az office@mams.hu emailcímen a hivatalos ügyfélfogadási időben, valamint a postai úton beküldött anyagokat is feldolgozzuk.
 
Köszönjük a megértést és reméljük, hogy mihamarabb visszaállhatunk a hagyományos munkavégzésre.
 
Vigyázzunk magunkra és egymásra!
 
 
/ 11 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.