A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. március 27., hétfő
Gyorsasági Hírek
/ 141 oldal

Zólyomi Andrea | 2023.03.27, 15:54:00 | Utolsó módosítás: 2023.03.27, 15:54:00

Cimkék:

A H-Moto Team pilótája folytatta idei szezonjára a felkészülést, ezúttal a gyári BMW-alakulattal, a BCC Alpha Van Zon BMW-vel tesztelt három napon keresztül a spanyolországi Cartagenában. A 21 éves motoros ez idő alatt nemcsak összeszokott a csapattal és a motorjával, de a harmadik nap végére a második legjobb köridőt is megszerezte csapaton belül.
 
 
A H-Moto Team versenyzője, Kovács Bálint az Endurance-világbajnokság mellett – ahol a szlovák Maco Racing Team versenyzőjeként indul – az IDM Superbike kategóriájában is rajthoz áll. Ráadásul a német bajnokság legjobb csapatával: Bálint gyári szerződéssel rendelkezik az Alpha BMW-vel. Az elmúlt napokat Spanyolországban töltötte a 21 éves motoros, ahol három napon keresztül tesztelte a 2023-as BMW-t. Cartagenában ott volt a teljes csapat, így többek között a többszörös IDM bajnok, Ilja Mikhalcsik, a korábbi WSBK verseny, Leandro „Tati” Mercado, valamint a korábbi Red Bull Rookies Cup győztes, tavalyi ezüstérmes Florian Alt is.
 


Bálint a csapattal
és a motorral is szinte azonnal összebarátkozott, az első körök után egyből komfortos volt számára az üléspozíció, a kezelőszerveket tökéletesen el tudta érni, kijelenthető, hogy a 190 cm magassága semmilyen problémát nem jelentett a teszt alatt.
 
„Nagyon hamar megtaláltam mindenkivel a közös hangot, és ami a leglényegesebb, az új szerelőmmel és a motorral is egészen összecsiszolódtam. Az első pillanattól kezdve nagyon komfortosan éreztem magam a motoron, ennek köszönhetően már az első nap végére sikerült találnunk egy jónak tűnő alapbeállítást. Kipróbáltunk többféle gumikeveréket, próbálgattuk a futóvet és az elektronikát, valamint jelentősen előre léptünk a kipörgésgátló beállítása terén is. Amikor végre megjött a tempó, meglett a versenyképes köridő is. A harmadik nap délelőttjén megfutottam a leggyorsabb időmet is, így második lettem a hat Alphás motor közül. A csapatvezetők is elégedettek voltak a teljesítményemmel, ami jót tett az önbizalmamnak. Összességében a három nap alatt megtaláltuk a megfelelő beállításokat, különböző körülmények között teszteltük a motort. Jól tudom azonban, hogy ez csak a munka eleje volt, ahhoz, hogy megfelelően felkészült legyek a szezonra, és képes legyek olyan eredmény elérésére, amit elvárok magamtól, még rengeteget kell dolgoznom” – fogalmazott Kovács Bálint.
 
 
A versenyző számára nincs pihenés, ugyanis rövidesen utazik Le Mans-ba, hogy részt vegyen az EWC hivatalos tesztjén. Az IDM idei szezonja május 12-14-én a Sachsenringen indul, majd a versenynaptár során számos más helyszínen is versenyeznek, beleértve a Red Bull Ringet Ausztriában, az asseni aszfaltcsíkot Hollandiában, vagy éppen Mostot Csehországban. Az IDM várhatóan szeptember 24-én fejeződik be a Hockenheimringen.
 
szöveg és fotó: H-Moto Team

Zólyomi Andrea | 2023.03.23, 09:20:00 | Utolsó módosítás: 2023.03.23, 09:20:00

Cimkék:

Csaba korábban még nem járt ezen a versenypályán, így hatalmas kíváncsisággal és izgalommal vágott neki a két napos tesztnek.
 
 
Ráadásul az NTR Team pilótája kicsit megnehezítette a saját dolgát, ugyanis a Kawasaki 400-as és a számára friss Yamaha R6-os nyergében is ki szerette volna próbálni magát a híres nyomvonalon. A Kawa 400-assal motorozott többet az edzések alkalmával. Ezzel a technikával folyamatosan gyorsult, már a pénteki nap végére sikerült összeraknia egy remek kört. Ezt folyamatosan, már körről-körre gyorsulva érte el. A csapatvezetés nem támasztott hatalmas elvárást felé, csupán annyi kérés volt irányába, hogy érezze jól magát és  a korábban tanultak alapján építse fel a napját . Lehetőség szerint ez alapján csökkentse köridejeit. Az R6-ost próbaképp vitte ki a helyszínre, leginkább élménymotorozott vele.
 
 
„Nagyon hálás vagyok az NTR Team-nek ezért az edzés lehetőségért. Mind a pálya, mind a hangulat remek volt. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, kellemes koratavaszi hőmérsékletben motoroztam. Nagyon élveztem és úgy érzem sokat is tudtam fejlődni. Ami az idei terveket illeti, még nem körvonalazódott teljesen, hogy melyik bajnokságban fogom megmérettetni magam.” – Foglalta össze gondolatait Kun Csaba.
 
 
forrás: Háfra Zsolt

Zólyomi Andrea | 2023.02.14, 09:11:00 | Utolsó módosítás: 2023.02.14, 09:11:00

Cimkék:

A H-Moto Team pilótája megkezdte idei szezonját a szlovák Maco Racing Team pilótájaként. A 21 éves motoros hat napot tesztelt Spanyolországban, ami idő alatt tökéletesen összeszokott a csapattal, és sokat haladt a Yamaha beállításainak terén is.

 

 
A H-Moto Team versenyzője, Kovács Bálint az idei szezonra egyrészt gyári szerződéssel rendelkezik az Alpha BMW-vel, és az IDM tavalyi legjobb csapatával teljes szezont teljesít a német bajnokságban. Az idei évet a Maco Racing Team tette teljessé a 21 éves motoros számára, ugyanis a szlovák csapat színeiben fix versenyzőként valamennyi európai futamon rajthoz állhat az Endurance-világbajnokságon.

Bálint számára ugyan nem lesz ismeretlen a szlovák csapat, ugyanis tavaly beugró pilótaként a Bol dOr-n a 6. helyen végzett a Maco Racing pilótájaként. Az ismerkedés a múlt héten tovább folytatódott, ugyanis hat napon keresztül tesztelhetett Spanyolországban a H-Moto Team versenyzője a szlovák csapattal.
 
 
„Külön öröm a számomra, hogy tavalyhoz képest több teszten vehetek részt, ami remek felkészülést nyújt az idei szezon nagy próbatételeire. Minden pályán töltött kilométer nagyon hasznos lehet a versenyeken. Almeriában négy, míg Valenciában két napon keresztül tesztelhettem, ráadásul lehetőségem volt, még ha csak egy napig, de esős körülmények között motoroznom. Az előbbi pályán nem kellett a pályaismerettel bajlódnom, hiszen korábban versenyeztem itt, így az első perctől kezdve csak a közös munkára koncentrálhattunk. Sokat haladtunk a motor beállításával, és ami a lényeg, sikerült teljesen összekovácsolódnom a csapattal. Valenciában az első nap első felében az aszfaltcsík megismerése volt a fő feladat, aztán délután már tempósan köröztem a Moto2-es és a Superbike világbajnokságon is induló versenytársakkal együtt. Utolsó napra megérkezett az eső is, így a vizes pályára való beállításokat is kipróbálhattuk. Noha régen motoroztam ilyen körülmények között, nagyon jól éreztem magam” – fogalmazott Kovács Bálint.
 
 
A versenyző még nem tudja, mikor tud újra a Maco Racing Teammel tesztelni, de az Alpha BMW-vel az IDM hivatalos gyakorlásán mindenképpen ott lesz. Egy biztos, egyáltalán nem zavarja Bálintot, hogy az IDM futamain gyári BMW-vel, míg az EWC versenyein a tavaly már megismert Yamaha motorral fog rajthoz állni.
 
szöveg és fotó: H-Moto Team

Az NTR Team pilótája, Kun Csaba életében először vett részt egy két napos spanyolországi edzésen

Zólyomi Andrea | 2023.02.07, 09:16:00 | Utolsó módosítás: 2023.02.07, 09:16:00

Cimkék:

A február 2-i és 3-i Almériai tréningek nagypályán zajlottak, majd levezetésképpen szombaton a Karting Copo-n kispályás edzésen vett részt. Kun Csaba az MDR Competition vendégszeretetét élvezhette. Erre Kecskés Bencén keresztül nyílt alkalma, mivel a HUMDA Academy pilótája a 2023-as szezonban a spanyol CIV bajnokságban méretteti meg magát ennek az alakulatnak a színeiben.
 
 
Csabának a szokatlan környezettel, ismeretlen pályával és csapattal is meg kellett barátkoznia. Szerencsére egy számára ismerős motorral, egy Kawasaki Ninja 400-assal róhatta a köröket, a kellemes február eleji dél-spanyolországi klímában. Az NTR pilótája igyekezett minél többet kihozni a rendelkezésre álló időből és ez sikerült is, hiszen fokozatosan javított köridején, ahogy tanulta az íveket. Az MDR csapatvezetése is elégedett a teljesítményével és részükről nincs akadálya további együttműködésnek...
 
 
 
„Összességében elégedett vagyok a teljesítményemmel, mivel majdnem három hónapja nem ültem motoron. Én úgy éreztem, hogy magamhoz képest jó köridőket futottam, bár azért maradt még benne. Az MDR Competition szerelőivel és a csapattársakkal is gyorsan összeszoktunk, hamar kialakult a kötetlen légkör, ami számomra nagyon fontos. Ilyenben eddig nem volt részem, hogy több szerelő csak értem dolgozik, velem foglalkozik és azonnal módosítanak a beállításokon a visszajelzések alapján... Nagyon hálás vagyok az NTR Team-nek és Kecskés Bencének ezért a lehetőségért. ”-nyilatkozott Kun Csaba.
 
Írta: Háfra Zsolt
 
 

Zólyomi Andrea | 2023.02.07, 09:14:00 | Utolsó módosítás: 2023.02.07, 09:14:00

Cimkék:

A HUMDA Academy fiatal motorosa, Kecskés Bence a CIV Spanyol Bajnokságban méretteti meg magát az MDR Competition Team színeiben egy Yamaha YZF R6 nyergében.
 
 
A tavalyi szezonban megnyerték közösen a CIV Spanyol Bajnokság jerezi fordulóját. Mivel mindkét fél elégedett volt, ezért már akkor eldőlt, hogy a 2023-as szezonban közösen küzdenek a pontokért. Az MDR csapatvezetése egy olyan ajánlatot adott Bencének, amit nem lehetett visszautasítani...
 
A szezon első közös edzésére február 2-án és 3-án került sor Almériában, ahol egy Yamaha YZF R6-tal rótta a köröket. Az első nap a pályára hangolódás volt a cél és ez maradéktalanul sikerült is. Pénteken pedig a köridők fokozatos javítása következett, ami nem volt egyszerű feladat, mivel a körülmények nem voltak ideálisak. Sok piros zászlós fázis törte meg a pilóták ritmusát. Ezért még jó pár másodpercet benne hagyott még a legjobb körében is, ennek ellenére Bence elégedett volt az eredményével.
 
 
„A jerezi győzelem rengeteg energiát adott nekem tavaly, és mint kiderült az MDR Competition vezetése is nagyon elégedett volt velem. Olyannyira, hogy egy visszautasíthatatlan ajánlatot tettek az idei szezonra. Az elmúlt pár hónapban nem ültem motoron, így alig vártam, hogy elkezdjük a közös munkát. A csapattagok már szinte családtagként üdvözöltek. Hozzájuk hasonlóan én is nagyon élvezem a közös munkát. Ez a két napos teszt remek kezdése az évnek...”-nyilatkozott Kecskés Bence.
 
Az első versenyhétvégére április végén kerül sor, de addig még több nagypályás tréning is vár a fiatal magyar tehetségre. Ha minden összeáll, akkor pedig az év végén egy hatalmas dobásra is sor kerül, ami Kecskés Bence karrierjének fontos lépcsőfoka lesz. Ennek előkészületei már elkezdődtek, erről hamarosan bővebb információval is szolgálunk.
 
Írta: Háfra Zsolt
 
 
 
/ 141 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.