A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. szeptember 18., szombat
Gyorsasági Hírek
/ 122 oldal

Zólyomi Andrea | 2021.09.13, 10:58:00 | Utolsó módosítás: 2021.09.13, 10:58:00

Cimkék:

Aki rendszeresen követi a New Times Racing híreit, annak feltűnhetett, hogy Ádám Róbert hétvégén nem vett részt a MAMI Kupa 4. fordulóján csapattársaival.

 Ennek oka, hogy a Takarékbank Gyorsasági Országos Bajnokság és Kupa harmadik, hungaroringi fordulóját követő hétvégén a Szlovákiaringen gyűjtötte a versenykilométereket a Kawasaki ZX 6-tal egy külföldi szervezésű nyílt nap keretein belül. A nyomvonal nem volt új Róbert számára, a 120 lóerő feletti teljesítmény azonban bőven tartogatott még meglepetéseket...

A rendezvényen két alkalommal is lehetősége adódott kipróbálni saját magát és motorját versenykörülmények között egy közel 40 fős nemzetközi mezőnyben. Az első futamot bő 0.15 másodperccel meg is nyerte, míg a második éles felmenetelen egy német versenytársának sikerült az élen maradnia, így Robinak be kellett érnie a 2. hellyel.

Összességében hasznosnak találta ezt a hétvégét is, mivel a versenyeken egyértelműen látszott, hogy milyen területeken kell még fejlődnie. Illetve bízik benne, hogy a megszerzett tapasztalatokat a jövő évben mindenképp tudja majd kamatoztatni a fentebbi géposztályban.

 

forrás: New Times Racing

A New Times Racing négy pilótája is rajthoz állt hétvégén a MAMI kupa 4. fordulóján, ahol saját magához képest mindenki szépen fejlődött.

Zólyomi Andrea | 2021.09.13, 10:42:00 | Utolsó módosítás: 2021.09.13, 10:42:00

Cimkék:

Ochtinszki ’Okta’ László vasárnap a CBR125 kupa vasárnapi versenyén vett részt csak a külön értékelés miatt, ami igazán számított. Ugyanakkor sajnálja, hogy a számára kimaradt szombati versenynapot, hiszen az YT125 4T kategóriával együtt is el tudott volna indulni, ami a plusz versenyrutin miatt sosem árt... László elégedett volt az időmérőn megszerzett harmadik hellyel, ez sajnos nem mondható el a versenyről. A lámpák kialvása után jól kapta el a rajtot, azonban az első kanyarban máris vesztett egy pozíciót, ez a hiba picit kizökkentette, de gyorsan összeszedte magát. A lekörözések alkalmával túlzottan óvatos volt, emiatt a mögötte haladó versenytársa meg tudta előzni. Végül az ötödik helyen intette le a kockászászló.
 
 
Az YT125 2T mezőnyében állt rajthoz Kanyó Dániel, akinek már az első felmenetel előtt borsot tört az orra alá a technika, végül sikerült orvosolni. Az edzésen sajnos elesett, így ismét javításra szorult a motorja. A kezdeti balszerencsén gyorsan túltette magát, folyamatosan gyorsult, vasárnap pedig már lépést tudott tartani a mezőny végével, ami esetében mindenképpen pozitív. Természetesen nem elégszik meg ennyivel, a szezonzárón szeretne jóval előrébb végezni.
 
 
Az YT125 4T kategória nevezési listáján Borsándi Botond és Papp Kevin neve szerepelt. Boti, ezen a hétvégén végigjárta a dobogó összes fokát. OB első futamán felállhatott a legtetejére, második futamon a második helyen intette le a kockászászló. Utóbbi esetében is meg lett volna a győzelem, sajnos egy lekörözött versenyző kiterelte a pályáról és csak a második helyre tudott visszajönni. A harmadik futam a kupa sorozat része volt, amit a harmadik helyen abszolvált parázs csaták közepette.
 


Papp Kevin az egész hétvége során nagyon ügyesen, szinte végig az élbolyban motorozott és sokat fejlődött az ívek elsajátításában és a kigyorsításokban, a vasárnapi második hely többek között ennek köszönhető. Szombaton a CBR mezőnyével egy etapban rendezték a versenyt, emiatt nagy volt a forgalom a pályán, végül a harmadik helyen végzett.
 


A New Times Racing vezetése mindenkinek gratulál a hétvégi eredményekhez és szeretnék, ha az október első hétvégéjén megrendezésre kerülő utolsó fordulón saját magához képest még jobban teljesítene mindenki.

Szöveg: New Times Racing
Fotók: Huszka Tibor

 

Zólyomi Andrea | 2021.09.03, 10:18:00 | Utolsó módosítás: 2021.09.03, 10:30:00

Cimkék:

180 versenyző, 4 futam, 8 kategória: Újra motorverseny volt a Hungaroringen!


És milyen MOTORVERSENY!!! Srácok!!
Talmácsi Gábor, Görbe Soma, Gyutai Adrián, Bódis Ricskó, Varga Tibi, Kovács Zolika, Kecskés Bence, Molnár Gergő, Majsa Geri, Füleki Ádám... hosszan, akár 180 néven keresztül sorolhatnám tovább azokat a sportolókat, akik augusztus 30-án a Hungaroringen bizonyították, hogy a Magyar Gyorsasági Motorsport él, dübörög, fejlődik, verseng. Óriási büszkeség ez számunkra és hatalmas köszönet felétek, sportolók felé!

A MAMS Gyorsasági szakágának munkája és a Takarékbank támogatása új dimenziót nyitott sportunkban ezen a napon! Köszönjük minden partnerünknek, minden segítőnek, munkatársnak és versenyzőnek!

Nézzük az eredményeket:

Tehetségkutató 600 (betétfutam)
1. Helyezett Nagy Attila
2. Helyezett Csalló Tamás
3. Helyezett Kocsis Dániel

Tehetségkutató 1000 ( betétfutam)
1. Helyezett Tilky Péter
2. Helyezett Péter Gyula
3. Helyezett Kapecz Gábor

Magyar Kupa 600
1. Helyezett Füleki Ádám
2. Helyezett Ginzer Attila
3. Helyezett Biel Richard

Magyar Kupa 1000
1. Helyezett Majsa Gergely
2. Helyezett Dombovári Zsolt
3. Helyezett Szarka Gábor

Open 250 Magyar Bajnokság
1. Helyezett Varga Tibor
2. Helyezett Kovács Zoltán
3. Helyezett -

Open 300 Magyar Bajnokság
1. Helyezett Ádám Róbert
2. Helyezett Hamilton-Own Luki
3. Helyezett Horváth Csaba

Open 600 Magyar Bajnokság
1. Helyezett Molnár Gergő
2. Helyezett Kecskés Bence
3. Helyezett Érsek Dániel

Open 1000 Magyar Bajnokság
1. Helyezett Bódis Ricskó
2. Helyezett Gyutai Adrián
3. Helyezett Kurucz Ferenc

Letölthető eredmények PDF formátumban:
https://chronomoto.hu/livetiming/pdf/...

Pontállások (nem hivatalos):
https://palyamotorozas.hu/download/12228/

Következő forduló:
2021. SEP. 20. Slovakiaring

Támogatóink:
Takarékbank Zrt.
MAMS Gyorsasági Szakág

Köszönjük Nektek, találkozunk a Slovakiaringen!
Jelentkezés: www.palyamotorozas.hu

 Foto: Kőházy Tamás

A H-Moto Team-MW Performance fiatal versenyzője élete legjobb köridejét teljesítette a magyar bajnokság legutóbbi fordulójában a Hungaroringen

Zólyomi Andrea | 2021.09.03, 10:02:00 | Utolsó módosítás: 2021.09.03, 10:02:00

Cimkék:

Újabb versenyhétvégén van túl a 600-as kategóriában Kakuszi Ádám. A H-Moto Team-MW Performance fiatal versenyzője az elmúlt hétvégén a Hungaroringen állt rajthoz a Magyar Bajnokságban, ahol a TOP10-ben végzett, de ami ennél is fontosabb, hogy pályafutása során először tudott a mogyoródi aszfaltcsíkon két perc alatti köridőt elérni.
 
 
Idén nemcsak kategóriát váltott Kakuszi Ádám –2021-ben már a 600-sok között indul –, de egyre eredményesebben is szerepel a 600-sok között. A héten itthon versenyzett, ugyanis a Magyar Bajnokság aktuális futamán állt rajthoz. Ugyan ez az esztendő tanulóév a fiatal motoros számára, azért nem mindegy, hogy egy-egy versenyen milyen teljesítményt nyújt a H-Moto Team-MW Performance motorosa.
 
Ádám ezúttal a Hungaroringen szállt nyeregbe, ahol jó régen, még 2019-ben versenyzett, és éppen akkor sikerült megfutnia a legjobb köridejét a mogyoródi aszfaltcsíkon egy Kawasaki 400-assal (2.08.0). A mostani futam nem a legjobban kezdődött, hiszen a bevezető körén szétesett a motor váltórudazata, amit ráadásul el is vesztett a pályán, így mért kör nélkül kezdte meg az időmérőt.
 
 
Noha sikerült folyamatosan gyorsulnia, az látszott, hogy nagyon hiányoznak a szabadedzés kilométerei, és a kvalifikációs edzések nagy része ráment arra, hogy megtalálja a pálya ideális íveit, valamint a féktávokat. Így végül a 12. rajthelyre kvalifikálta magát, ám öröm volt az ürömben, hogy pályafutása során először tudott két percen belüli köridőt elérni (1.59.8). A versenyen aztán tovább gyorsult, feljött a 10. helyre, míg további 9 tizedet tudott faragni a köridejéből (1.58.9). A helyezése elfogadható, az ideje bíztató, így minden esély megvan arra, hogy tovább fejlődve akár a TOP 5-be is odaérjen.
 
 
„Nagyon vártam már, hogy ismét a Hungaroringen versenyezhessek, ám különböző technikai gondok miatt az egyik szemem sír, míg a másik nevet. Miután idén még nem mentem a mogyoródi aszfaltcsíkon, így rengeteg köröm elment arra, hogy megtaláljam az ideális íveket, valamint a motor beállítását. Noha úgy éreztem, hogy gondjaim vannak a féktávokkal, így is sikerült végre két perc alá vinnem a köridőmet, és majdnem tíz másodpercet tudtam javítani a korábbi leggyorsabb körömhöz képest. Annak is örülök, hogy sikerült a legjobb tízbe beférnem, noha nem titok, ennél többre számítottam. Még szoknom kell a hatszázas kategóriát, de az eddig idén elért eredményeim bíztatóak” – jelentette ki Kakuszi Ádám, aki legközelebb a nix Kupában, majd a magyar bajnokság következő, slovakiaringi futamán áll majd rajthoz szeptemberben.
 
fotó: Lehotzky István

Zólyomi Andrea | 2021.09.02, 12:08:00 | Utolsó módosítás: 2021.09.02, 12:08:00

Cimkék:

Hétfőn rendezték a Takarékbank Gyorsasági Országos Bajnokság és Kupa harmadik fordulóját a Hungaroringen, ahol a New Times Racing három pilótája is nyeregbe pattant.

 Kecskés Bence vasárnap még Mugellóban húzta a gázt, hétfőn pedig egy Yamaha R6 nyergében körözött a Hungaroringen. Hozzá hasonlóan Ernszt Norbert is egy 600-as motorral, egy Suzukival szállt harcba a pontokért. Ádám Róbert a közelmúltban vásárolt R3-as Yamahájával mérettette meg magát az SSP300-asok között.

 A versenynap első szabadedzésén a csapat versenyzői nem vettek részt az előző este aláhullott csapadék miatt. Emiatt, számukra egy időmérővel indult a Gyorsasági OB és Kupa harmadik fordulója. Az első mért edzésen mindenki igyekezett megtalálni a megfelelő beállításokat. Robi például áttételt cserélt, mert nem bizonyult megfelelőnek, ami fent volt. A többiek is apró, tapadást és kezelhetőséget javító módosításokat eszközöltek a motorjaikon. Mire ezekkel végeztek, már kezdetét is vette a második időmérő, ahol az NTR tagjai egytől-egyig gyorsultak. Olyannyira, hogy Bence a 2. , Norbi a 11., Robi pedig a kategóriájának 5. helyére kvalifikálta magát.

 A délután megrendezésre kerülő futamon a három motoros egy versenyetapban, de két külön kategóriában állt rajthoz. A lámpák kialvása után megkezdődtek a helyezkedések, Bence próbálta tartani a második pozíciót, végül egy hibát követően megelőzték, így harmadik lett. Mégis a dobogó második fokára állhatott fel, mivel az első helyen végző motoros lemondott a pontjairól és a helyezésről... Eközben Norbi is szépen felküzdötte magát a negyedik helyig, úgy, hogy szinte megfutotta az ideális köridejét. Robi egészen a kategóriájának harmadik helyéig jött előre, amikor az első helyért küzdő két versenytársa összeakadt és elesett. Így végül elsőként intette le a kockás zászló.

 A New Times Racing vezetése elégedett a versenyzőik teljesítményével, hiszen mindhárom motorosuk pontszerző helyen végzett és Norbi is csak egy hajszállal maradt le a dobogóról. Szóval összességében egy nagyon kellemes napot tudhat maga mögött a csapat. Továbbá szeretnék megköszönni a lehetőséget Németh Andrásnak, a MAMS-nak és a támogatóinknak.

A Takarékbank Gyorsasági Országos Bajnokság és Kupa következő fordulóját szeptember 20.-án, a Slovakiaringen rendezik majd.

Fotók: Kőházy Tamás

/ 122 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.