A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2019. július 23., kedd
Gyorsasági Hírek
/ 91 oldal

Zólyomi Andrea | 2019.07.15, 13:20:00 | Utolsó módosítás: 2019.07.15, 13:20:00

Cimkék:

Ismételten nagyon jól szerepeltek a Bester Capital Dubai Junior Team versenyzői. Dupla versenyhétvégén vannak túl a fiatal tehetségek, hiszen CEV Repsol European Talent Cup forulót rendeztek Aragóniában és CIV Ohvale GP-0 versenyt  az olaszországi Magionéban.
 
 
 Görbe Soma ismételten sikeresen kvalifikálta magát szombaton 59 résztvevő között az ETC fő futamaira. A Motorland Aragón nem tartozik a legegyszerűbb pályák közé, ráadásul 38 fokos hőséggel és félig száraz, félig esős pályával kellett megküzdeniük a pilótáknak. A 36. helyről indulva az első versenyen a 28., a másodikon a 27. pozícióig menetelt Görbe Soma. Összességében rengeteget tanulva, magabiztosan áll hozzá a szezon második feléhez:
 “Egészen jól kezdődött a hétvége, jók voltak a köridők. Az időmérőt eléggé elrontottam, épphogy sikerült bekerülnöm a fő futamokra, de nagyon boldog vagyok, hogy így lett. Az első versenyen kicsit szenvedtem, mert elromlott a gyors váltom, a délutáni versenyen viszont már sokkal jobb tempót sikerült motoroznom és közelebb kerülnöm a középmezőnyhöz. Nagyon sokat tanultam, Sebestyén Peti is sokat segített a hétvége folyamán, és a nyári szünetben is keményen fogok edzeni, hogy szeptemberben még erősebben térjek vissza és előrébb tudjunk lépni.”
 
 
 Görbe Soma csapattársa Fermin Aldeguer is megszenvedett az időjárási körülményekkel, de végül a 15. helyről startolva 5.és 6. lett, ezzel továbbra is tartja második helyét az összetett bajnokságban! Olasz társuknak, Filippo Palazzinak nehéz hétvégéje volt, csak az ETC series 2 versenybe tudott bekerülni.
 
 Olaszországban eközben párhuzamosan zajlottak az események. Rossi Moor idén eddig minden hétvégén dobogóra állt, és ez most sem volt másképpen. Egy 4. és egy 3. hellyel összetettben a dobogó 3. fokára állhatott fel. Farkas Kevin, Rossi csapattársa pedig az első versenyen 6. lett, a második futamon viszont elérte eddigi legjobb olasz bajnoki helyezését: az 5. pozíciót!
 
 
 “Jó volt, hogy már pénteken is voltak szabadedzések, sokat tudtunk körözni. Sajnos az első verseny végén fék problémáim adódtak, ezért csak 4. lettem. Délután azonban sikerült megszereznem a 3. helyezést, így összetettben a pódiumon ünnepelhettem.”- mondta Rossi.
 
 “Boldog vagyok az 5. hellyel, ez volt az első alkalom, hogy ezen a pályán mentem. Nagyot csatáztam és másodszorra sikerült elérnem a célomat, az 5. pozíciót. Köszönöm a csapatnak és mindenkinek a sok segítséget!”- összegzett Rossi csapattársa Farkas Kevin.
 
 
 Stefano Favaro, a Sport&Events Academy alapítója így fogalmazott:
„Örülök a hétvégi eredményeknek. Sajnálom, hogy nem sikerült ott folytatni Somának, ahol  Barcelonában abbahagyta, de ezen a hétvégén jóval nehezebbek voltak a körülmények. Soma fejlődése még nem ért véget, keményen kell dolgoznia, hogy stabilan közelebb tudjon lenni az élmezőnyhöz. Ezen vagyunk folyamatosan, a nyár folyamán is sokat fog motorozni, edzeni. Mindenből tanul Soma és biztos vagyok benne, hogy az utolsó 3 versenyen majd kihozza  a maximumot magából. Fermin sajnos nem kvalifikálta  jól magát,  sajnálom, mert ő a bajnoki címért harcol, de még van 3 forduló  és 5 verseny harcolni az első helyért. Filippoban kicsit csalódtam, neki fejben kellene rendet tenni. Másrészről Olaszországban elég kiélezett a helyzet Rossi és Flavio Piccolo között. A legnagyobb hátrány  az, hogy 15 kg különbség van közöttük, és ez továbbra is nehézséget jelent egy ilyen kis motoron, mert nincs súlykiegyenlítés. Rossi a 4. és a 3. helyezéseket érte el, összetettben 3. lett, ami azt jelenti, hogy az 4 olasz versenyen eddig mindig pódiumra állt! Farkas Kevin is rendkívül gyorsan fejlődik, eddigi legjobb eredményét érte el. Nagyon tetszik, hogy mindre figyel, és mindent megcsinál, igazán bíztató a fejlődése!”
 
 Most az utánpótlás sorozatokban is kisebb szünet következik, szeptemberben folytatódnak majd a bajnokságok Jerezben és Francia Cortában! Addig is a fiatal pilóták ezerrel készülnek!
 
 
Görbe Soma versenyeit csütörtökön este vissza lehet nézni a Spíler1 TV műsorán!  Kivételesen Sebestyén Peti fogja kommentálni az adást, hiszen ezen a hétvégén ő volt Görbe Soma mellett a versenyen, így sok háttérinformációt megoszt majd a nézőkkel Európa legkeményebb utánpótlás bajnokságáról!

Zólyomi Andrea | 2019.07.10, 10:31:00 | Utolsó módosítás: 2019.07.10, 10:31:00

Cimkék:


Nincs megállás a Bester Capital Dubai Junior Team pilótái számára! Hétvégén duplán izgalmas lesz az utánpótlás bajnokság, hiszen egyszerre rendeznek CIV Ohvale fordulót Olaszországban és CEV Repsol European Talent Cup-ot Spanyolországban.
 
 
Az Ohvale következő állomása Magione, ahol Rossi Moor ismét a pódium legfelső fokáért száll majd harcba. Csapattársa, Farkas Kevin pedig számára ismeretlen pályán próbál majd minél jobb eredményt elérni, ami általában sikerülni is szokott neki.
Rossi varanoi győzelme után intenzíven készült a mostani fordulóra Kevinnel közösen, hiszen, ha jól sikerül a hétvége, még a bajnokságot is lesz esélye megnyerni év végén.
 
Görbe Soma közben már egy hete elindult Spanyolországba, Aragóniában vár rá a következő kihívás. A verseny előtt lehetősége volt egy napot tesztelni múlt hétvégén és mivel szereti a pályát, a legutóbbi remek előrelépést szeretné folytatni és akár első pontjait megszerezni. A bajnokság nagyon kemény, 59 induló között kell majd ezúttal is megküzdenie az eredményért! Csapattársai, Filippo Palazzi és Fermin Aldeguer is vele teszteltek, Fermin várhatóan pódiumért fog majd harcolni.
 
 
Stefano Favaro ezúttal a kisebbekkel tart majd Olaszországba, de Somát sem akárkire bízta, hiszen a világbajnokságon 10. helyen álló Sebestyén Peti érkezik Soma mellé coachként a hétvégére:
 
Érdekes és izgalmas hétvége áll előttünk! 2 év óta most lesz először olyan versenyhétvége, hogy ütközik az olasz és a spanyol bajnokság. Spanyolországban egy profi MotoGP Moto3-as háttércsapat várja Somát, az Ohvale Bajnokságban azonban kevésbé tapasztalt a társaság, így nekem Rossiékkal kell tartanom.
Sebestyén Petit kértem meg, hogy menjen el Somával, hiszen ők mindig nagyon jól dolgoznak együtt és Peti Aragóniát is nagyon jól ismeri, így biztosan sokat fog majd segíteni.
Magioneban szerencsére ezen a hétvégén pénteken is lesz szabadedzés Kevinnek és Rossinak, ami Kevin számára nagyon előnyös, hiszen új lesz neki ez a pálya, de mindenképpen jó, hogy 1 nappal többet tudnak motorozni és a beállításokat próbálgatni.
Soma nagyon nagy lépést tett előre, bízom benne, hogy most a teszt után feltöltődve tovább tud majd fejlődni.
Rossival a célunk továbbra is a pódium, hiszen akár még meg is nyerhetjük a bajnokságot.
Minden gyereknek megvan a lehetősége, hogy a legjobbat hozza ki magából és biztos vagyok benne, hogy ezt meg is fogják tenni!
Szerintem nagyon pozitív hétvégére számíthatunk, mindenkinek fontos lesz, hogy minél jobb helyre kvalifikáljon, és aztán a versenyen jó eredményt érjen el.
 
 
 
 

Zólyomi Andrea | 2019.07.10, 09:13:00 | Utolsó módosítás: 2019.07.10, 09:13:00

Cimkék:

Györfi Alen immár a harmadik futamát teljesítette a Supersport-világbajnokságon. A Forty Racing korábbi gyorsasági motoros Európa-bajnoka ezúttal Doningtonban ült a Team Tóth motorjára, és messze elmaradt a saját maga által felállított céljától, és a verseny első körében egy bukást követően feladni kényszerült a viadalt. A most következő nyári szünetben mind ő, mind a Yamaha kemény hetek előtt áll.
 
 
A tavaly alakult Forty Racing csapatfőnöke, a korábbi Európa-bajnok, Györfi Alen nem akármilyen évet fut a 2019-es szezonban. A magyar motoros ugyanis március 16-án rajthoz állt a világ talán legismertebb hosszútávú versenyén, a Daytona 200-on, melyet a remek 13. pozícióban zárt. Alen azóta a Team Tóth versenyzőjeként a Supersport-világbajnokságon indul, és az elmúlt hétvégén, a brit Doningtonban már a harmadik versenyhétvégéjét teljesítette. A korábbi Európa-bajnok a jerezi versenyen nem ért célba a magyar istálló Yamahájával, míg Misanóban már igen, és a 33. rajthelyről indulva a 26. helyen zárta a futamot. Alen ezúttal messze elmaradt a saját maga elé kitűzött céloktól – a misanói eredményt felülmúlva újabb versenyt fejezzen be folyamatosan javulva –, ugyanis amíg a szabadedzéseken reményt keltően szerepelt, addig a szokásos brit időjárási viszonyok mellett az időmérőn már nem tudta hozni a további előrelépést. A vasárnapi futamon talán a nagy akarásnak is köszönhetően egy jó rajtot követően már az első körben elesett, és a verseny feladására kényszerült. Persze Alent nem olyan fából faragták, akik feladják azt, amibe belekezdtek, és a 2007-es Európa-bajnok a most következő nyári szünetben alaposan szeretne felkészülni az őszi folytatásra, ráadásul a Yamaha is átesik egy komoly fejlesztésen.
 
 
Györfi Alen motorversenyző: „Nagyon vártam már ezt a hétvégét, ugyanis a legendás brit pályák légköre, vonalvezetése annak ellenére vonzott mindig, hogy Doningtonban például még sosem versenyeztem eddigi pályafutásom során. Ugyanakkor kiderült, hogy ezúttal a pályaismeret hiánya végzetesnek is bizonyult, mert ez volt az a hétvége, amit úgy kell minél hamarabb elfelejtenünk, hogy közben a megfelelő tanulságokat levonjuk a későbbi eredményesség elérése miatt. A szabadedzéseken úgy éreztem, hogy folyamatosan gyorsulok, jó irányba haladunk a beállításokkal, ám az időmérő rádöbbentett arra, lehet, hogy mindez így van, de messze nem olyan tempóban, ahogy az a sikeres szerepléshez kell. A kvalifikációs tréningen a jellegzetes brit időjárási viszonyok mellett nem sikerült megtalálni az optimális beállításokat. Az egész hétvégére aztán az tette fel a „koronát”, hogy a vasárnapi futamon egy jó rajtot követően már az első körben buktam, így kiestem. Be kell látni, ez az év a tanulásé, komoly munka következik, hisz egyrészt én is egy pótalapozást végzek majd, több teszten is részt veszek majd, másrészt a motor is egy komoly fejlesztésen esik át az őszi folytatásig. Köszönöm a csapatnak, a szerelőknek a sok munkát, a szurkolóimnak a rengeteg bíztató szót, és bízom abban, hogy az év végén sikerül majd olyan eredményt elérnem, amit elvárok önmagamtól.”
 
 
 
forrás: Forty Racing Média

Zólyomi Andrea | 2019.07.08, 09:55:00 | Utolsó módosítás: 2019.07.08, 09:55:00

Cimkék:

Anglia egyik ikonikus pályájára, Donington Parkba érkezett a Superbike mezőnye. Az idei 8. versenyhétvégére Sebestyén Peti ismételten intenzíven készült mind fizikálisan, mind mentálisan, hogy a lehető legjobb eredményt érhesse el csapata hazai pályáján.
A pénteki szabadedzések pozitívan kezdődtek, jó beállítást talált a csapat kiindulásnak, stabilan a TOP10 közelében volt Peti körideje. Szombaton aztán Angliához mérten kaotikus időjárási körülmények érkeztek, a 3. szabadedzés félig vizesen zajlott, aztán a kvalifikáción 2 gyors kör után szakadni kezdett az eső. A mezőnyben sokan nem tudták megfutni a legjobb idejüket, köztük Sebestyén Peti sem.
 
Vasárnap a 14. helyről kezdhette meg a futamot a magyar pilóta.
A küzdelmes versenyen végül a 11. pozícióban ért célba -legjobb Hondásként- megőrizve 10. helyezését a világbajnoki összetett tabellán.
 
„Először is szerencsésnek érzem magam, mert megtartottam az összetett 10. helyezést a világbajnoki tabellán. Az is fontos, hogy kezdek közelebb kerülni Vinaleshez. Összességében ez egy nagyon nehéz hétvége volt számunkra, nem tudtunk előrébb lépni. Azon a szinten maradtunk, ahol korábban is és hiányolom azt a fejlődést, amin például Soomer keresztül megy. Érzem, hogy ott tudnék lenni az elejével és maximálisan koncentrálok, hogy kihozzam a legjobbat a versenyekből. Ha sikerül kitalálnunk valamit a nyári szünet alatt és az augusztus végi teszten kipróbálni, azt hiszem jobb helyzetből kezdjük majd a szezon második felét. Mostantól a célom, hogy felzárkózzak Vinaleshez és megszerezzem az összetett 9. pozíciót. Úgy gondolom ezt el tudom érni, nagyon keményen fogunk dolgozni a szünetben. Köszönöm a csapat munkáját!”– nyilatkozta a verseny után a PTR Honda magyar motorosa.
 
 
Simon Buckmaster csapatfőnök is bizakodva várja a nyári szünetben esedékes fejlesztéseket:
„Sajnos a kvalifikáció trükkös körülményei nem adtak lehetőséget Péternek, hogy kihozza a benne és a motorban rejlő potenciált. A középmezőnyből rajtolva ismételten nem volt könnyű dolga. Hamarosan lesz lehetőségünk tesztelni, ahol kipróbálhatunk új dolgokat és előre léphetünk az utolsó 4 versenyen.”
 
 
Most hosszabb szünet következik a Supersoport szereplői számára, legközelebb augusztus végén indul majd a csapat Portimaoba tesztelni és szeptemberben folytatódik a szezon Portugáliában.
 
 
forrás: Faster Promotion
 

Zólyomi Andrea | 2019.07.08, 09:53:00 | Utolsó módosítás: 2019.07.08, 09:53:00

Cimkék:

Kecskés Bence a hétvégén Imolában versenyzett. A szupertehetséges tinit semmi sem tudta kizökkenteni, melynek eredményeképpen pont az egyik legnehezebb pályán érte el eddigi legjobb PreMoto 3-as helyezését.
 
Az olasz CIV PreMoto3 a világ egyik, ha nem a legerősebb fiataloknak kiírt bajnoksága, amely egyértelműen a világhírű MotoGP utánpótlását hivatott biztosítani. Ennek megfelelően idén az RXP/Simoncelli Squadra Corse Junior Team szakvezetése még tanulóévet kért Bencétől, ő viszont alaposan túlteljesíti az elvárásokat.
 
 
Az elmúlt hétvégén a mezőny magasan legfiatalabb motorosára az extrém hőség mellett egy olyan legendás aszfaltcsík várt, melyen azelőtt csupán egyetlen alkalommal, egy tesztnap alkalmával motorozhatott. A hétvége programja pénteken indult két edzéssel, ebből az egyik már a kvalifikáció volt. Bence rögtön felvette a kesztyűt, és már az első edzésen képes volt a teszten elért legjobbját megfutni.
Az első időmérőn tovább javított az idején, és a tizennegyedik helyre jött be, majd a szombati második kvalin robbantott: két másodperccel javította meg egyéni csúcsát, ez a teljesítmény pedig a kilencedik rajthelyet jelentette a fiatal versenyzőnek. Lehetett volna ez még erősebb is, ám a legjobb körén lévő versenyzőt egy társa rossz ívre húzódva - és a kék zászlós szabályt teljesen figyelmen kívül hagyva - csúnyán feltartotta.
 
A szituációnak baleset lett a vége, amelyben a vétlen magyar pilóta motorja is megsérült - mindez azonban cseppet sem vetette vissza Kecskés Bencét. A kilencedik helyről rajtoló srác hamar a hetedik pozícióig tornászta fel magát, ám egy pályarontás miatt visszaesett a középmezőnybe. Ekkor azonban hatalmas hajrába kezdett a 25-ös rajtszámú motoros, és ismét feljött a hetedik helyre, majd ott is intette le a kockás zászló.
 
 
Bence a vasárnapi második versenyre is átmentette a remek tempót, remek rajtot fogva a tízedik helyről gyorsan a hetediken találta magát, és újfent ezen a nagyon szép helyen zárva igencsak megörvendeztette a csapatát. Az már csak hab a tortán, hogy ezen a futamon újból megdöntötte a saját körrekordját is, így az egész hétvégés szereplése összességében hatalmas bizakodásra ad okot.
 
Ezt a világhírű Simoncelli csapatnál is látják és érzik, így maga Paolo Simoncelli mester sem fukarkodott a dicsérettel: „Nagyon büszke vagyok Kecskés Bencére!” - mondta a csapattulajdonos-legenda.
 
Az olasz CIV PreMoto3-as bajnokság következő fordulóját Misanóban rendezik, ahol egy hasonló eredmény esetén Bence beverekedheti magát az összetett top 10-be is.
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk - Háfra Zsolt RXP / Sic58 Magyarország
/ 91 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.