A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2020. november 24., kedd
Gyorsasági Hírek
/ 111 oldal

A H-Moto Team versenyzője dupla dobogóval zárta le a 2020-as szezont a Spanyol Superbike Bajnokság Open 1000 kategória hétvégi futamain

Zólyomi Andrea | 2020.11.10, 10:10:00 | Utolsó módosítás: 2020.11.10, 10:10:00

Cimkék:

 
A H-Moto Team élversenyzője feltette a pontot az i-re, az egyébként sikeres csonka szezonjára, hiszen kétszer is dobogóra állhatott – mind a kettő futamon második lett – Jerezben a hétvégén rendezett Spanyol Superbike Bajnokság (ESBK) zárófutamainak Open 1000-es kategóriájában. Kovács Bálint ezúttal is a NEW2Project csapat pilótájaként állt rajthoz, és az összevont értékelésben – közösen versenyzett a Superbike és az Open 1000 – előbb a 12., majd a 10. helyen zárt, így összesen 10 pontot szerzett a világsztároktól hemzsegő bajnokságban.
 
 
Kovács Bálint bebizonyította, hogy a rosszul végződő főpróbát bizony sikeres előadás követ. Az Andalúz Bajnokság Open 1000-es kategóriájában egy héttel korábban eleső 19 éves motoros ezúttal az Open 1000-es kategóriában kétszer is a második helyen végzett cseh csapata, aNew2Projekt Yamahájának nyergében. Az abszolút értékelésben, ahol együtt értékelték a közösen versenyző Superbike és az Open 1000 kategóriákat, összesen 10 pontot szerzett, miután szombaton a 15. rajtkockából indulva 12., míg vasárnap a 10. helyen zárt. Mindezt nem akármilyen erősségű mezőnyben! Ugyanis az Angel Nietóról elnevezett pályán ott motorozott többek között az idei Moto-E Világkupát megnyerő Jordi Torres vagy éppenséggel az Endurance-világbajnokságon győztes Jeremy Guarnoni, vagy éppen a korábbi vb-menő Roman Ramos, Carmelo Morales vagy Marc Alcoba. Bálint ezzel a szerepléssel méltóképpen fejezte be a 2020-as, a járványügyi helyzet miatt csonka idényét, hiszen korábban élete első Superbike szezonjában az élen zárta a pontversenyt az Alpok Adria Sorozatban, míg a Cseh Nemzeti Bajnokságban az összetett második helyén végzett a New2Project versenyzőjeként.
 
 

„Bevallom, nagyon elfáradtam ezen a hétvégén, ám büszke vagyok arra, amit elértem. A szombati időmérőt esőben rendezték, és én ennek megfelelően igencsak óvatosan róttam a köröket. Eleve azzal a céllal mentem ki az aszfaltra, hogy minél több kört teljesítsek, miközben a végére sikerüljön egy igazán gyors kört összeraknom. Az utolsó körre minden összeállt, rengeteget javítottam az időmön, ám a mezőny erősségét jól mutatja, hogy ez is mindössze a 15. rajtpozícióra volt elegendő. A rajtom jól sikerült, ám a kettes kanyarban rosszul mértem fel a lehetőségeimet, így visszaestem. Körökön keresztül vívtam egy lassabb csoporttal, és mire áthámoztam magam rajtuk, rengeteg időt veszítettem. Mindenesetre onnantól kezdve sokkal jobb köridőket értem el, és végül az összetettben a 12., míg az Open 1000-ben pedig a második helyen intettek le. A vasárnap sok mindenért kárpótolt, hiszen egy jó rajtot követően feljöttem a tizedik helyig, és sokkal jobb tempóra voltam képes, mint szombaton. Végig hatalmas csatában voltam az Open 1000 első helyéért, ám végül ismételten másodiknak intettek le, míg összetettben megőriztem a tizedik pozíciómat. Ami a leglényegesebb, hogy két másodpercet tudtam javítani az addigi legjobb köridőmön. Ez a két hét nagyon komoly erőfelmérő volt a számomra, hiszen felmérhettem, hogy a világ egyik legerősebb bajnokságának élmenőihez képest hol is tartok. Úgy érzem, nem kell szégyenkeznem az elért eredményeim miatt, köszönöm a csapatomnak, hogy a körülmények ellenére ilyen komoly szezont tudtak számomra biztosítani” – jelentette ki Kovács Bálint, aki most pár napig kipiheni a szezont, majd a felsőfokú tanulmányaira fordítja a fő figyelmet. 

 

 

 

 

 

Fotó: H-Moto Team

 

Zólyomi Andrea | 2020.11.10, 09:23:00 | Utolsó módosítás: 2020.11.10, 09:23:00

Cimkék:

 Figyelembe véve a COVID-19 vírus rohamos terjedését, valamint a 2020. november 9-én elrendelt korlátozásokat, ezúton tájékoztatunk mindenkit, hogy 2020. november 11-től a MAMS titkárság home office-ban, otthonról fog dolgozni, a személyes ügyintézés így bizonytalan ideig szünetel.

Elérhetőek vagyunk az office@mams.hu emailcímen a hivatalos ügyfélfogadási időben, valamint a postai úton beküldött anyagokat is feldolgozzuk.
 
Köszönjük a megértést és reméljük, hogy mihamarabb visszaállhatunk a hagyományos munkavégzésre.
 
Vigyázzunk magunkra és egymásra!
 
 

A H-Moto Team 19 éves versenyzője ezúttal Spanyolország meghódítására készül, ahol ezen a hétvégén az Andalúz bajnokság futamain áll rajthoz

Zólyomi Andrea | 2020.10.30, 10:14:00 | Utolsó módosítás: 2020.10.30, 10:26:00

Cimkék:

A H-Moto Team élversenyzője számára méltó befejezése lesz az idei csonka szezonnak, hogy előbb az Andalúz, majd egy hét múlva a Spanyol Superbike Bajnokság (ESBK) zárófutamain vesz részt. Kovács Bálint ezúttal is a NEW2Project csapat pilótájaként áll majd rajthoz a két jerezi hétvégén, ahol természetesen a pontszerzés a célja a 19 éves versenyzőnek.

 
 
Úgy tűnik a koronavírus-járvány és különböző problémák – önhibáján kívül nem tudott rajthoz állni a Le Mans-i 24 órás endurance vb-futamon – ellenére mégis a 2020-as csonka versenyszezon lesz az egyik legsikeresebb idénye Kovács Bálintnak. A H-Moto Team élversenyzője ugyanis élete első Superbike szezonjában az élen zárta a pontversenyt az Alpok Adria Sorozatban, míg a Cseh Nemzeti Bajnokságban az összetett második helyén végzett cseh csapata, a New2Project versenyzőjeként. Az eredményes szereplésnek köszönhetően a csehek egy újabb szintet lépnek az előttünk álló két hétvégén Bálinttal, aki előbb az Andalúz, majd jövő héten a Spanyol Superbike Bajnokság (ESBK) zárófutamain áll rajthoz.
 
 
A 19 éves versenyző már Jerezben van, ahol a hétvégén az idén már annyi sikert hozó Yamaha R1-es nyergében az Andalúz Bajnokság Open 1000-es kategóriában mutatkozik be. Mint Bálint elmondta, a mostani hétvégét afféle tesztnek fogják fel a jövő heti ESBK szezonzáróra, ahol olyan Superbike-világbajnokságon eredményes motorosok ellen fog versenyezni, mint például Roman Ramos, vagy az idei Moto-E Világkupát megnyerő Jordi Torres.
 
 

„Nem titok, ezzel a két versenyhétvégével elég erős szezont sikerül teljesítenünk az idei évben, annak ellenére, hogy olykor nem minden a terveink szerint alakult. A mostani hétvégén tesztjelleggel indulunk el az Andalúz Bajnokságban, hogy a nagy megmérettetés, a Spanyol Superbike Bajnokság szezonzáró futamaira kellően felkészülhessünk. Maga a jerezi pálya nem lesz ismeretlen, hiszen 2015-ben már versenyeztem itt az EJC-sorozattal. Mivel ismételten Dunloppal állunk rajthoz, így az előttem álló napokban elsősorban a gumit teszteljük majd, illetve szeretnénk a lehető legjobb beállítást megtalálni a jövő hétvégére. Az előzetes nevezési lista alapján elmondhatom, hogy sokan indulnak majd azok közül is, akik a jövő héten is rajthoz állnak, így vasárnap estére képet kaphatunk arról, hogy hol van a helyünk ebben a kifejezetten erős mezőnyben. Egy biztos, ezen a két hétvégén kiderül, hogy hol is tartok a nemzetközi mezőnyhöz képest” – jelentette ki Kovács Bálint, aki ma négy szabadedzést teljesít, szombaton lesz az időmérő és az első verseny, míg vasárnap egy bemelegítő edzés és a második futam vár a H-Moto Team motorosára. 

 

Fotó: H-Moto Team

Kecskés Bence hétvégén az olasz bajnokság szezonzáró futamain vett részt

Zólyomi Andrea | 2020.10.21, 09:13:00 | Utolsó módosítás: 2020.10.21, 13:28:00

Cimkék:

Vallelungán felemás időjárási körülmények között vette kezdetét a bajnokság utolsó hétvégéje. Kecskés Bence a csütörtök délelőtti etapokat esős beállításokkal teljesítette, erre azért volt szükség mert az első felmenetel kezdetére elállt az eső, viszont a nyomvonal még nem száradt fel. A második edzés végére pedig ismét heves csapadék csapott le a pályára.

A harmadik felmenetelnek, száraz beállításokkal vágott neki. Bence, nagy odafigyeléssel a tavalyi leggyorsabb versenykörénél is gyorsabban motorozott.
 
 

A péntek délelőtti szabadedzés még felszáradó pályán, nedves körülmények között zajlott, a délutáni időmérőre viszont már száraz beállításokkal gurult ki, ahol túltett az elvárásokon, ugyanis a 33 indulóból a 18. leggyorsabb időt motorozta, úgy, hogy a középmezőny 1 másodpercen belül volt.
 
 
A szombati, első futamnak is ebből a pozícióból vágott neki. A lámpák kialvását követően parádésat rajtolt, az első kanyarban már 8.-ként fordult. Sajnos, azonban pár méterrel később egyik versenyzőtársa kiterelte őt a fűre, ahol állt a víz. Bence viszont teljességgel uralta motorját, és szépen mentette a szituációt, nem esett el, csupán visszacsúszott a 23. helyre. Ezután őrült hajrát vett, ennek köszönhetően végül a 17. helyen fejezte be a futamot.
 

Bence, a vasárnap reggeli warm up-on ellenőrizte a szokásos dolgokat, míg piros zászlóval meg nem szakították az edzést. Ezután egy hosszabb szünet következett, ugyanis a verseny valamivel délután 4 óra után vette kezdetét. Ott, a 18. helyről indulva nem tudott egyből előre törni, mivel nagy volt a forgalom a középmezőnyben, ahol hatalmas csatákba keveredett, végül 14.-ként intette le a kockás zászló.
 
 
A hétvégi szerepléséből jól kivehető, hogy visszatért régi formája, ugyanis az élmezőny köridejét megközelítette, saját legjobb idejét pedig többször is megjavította a hétvége folyamán. A következő szezonnal kapcsolatos tárgyalások még zajlanak a csapattal.
 
Forrás: Háfra Zsolt / Tóth Krisztián Márk / RXP-Sic 58 Magyarország

Fotók: Fotoagenzia31

A New Times Racing versenyzője a rehabilitációt követően visszatér a versenypályára, ráadásul a vallelungai szezonzáróra.

Zólyomi Andrea | 2020.10.15, 09:16:00 | Utolsó módosítás: 2020.10.15, 09:33:00

Cimkék:

Kecskés Bence korábban, a Pre MiniGP kategória 2. helyén végzett itt, így ez egy jelentőségteljes helyszín számára. Ezúttal a teljes nyomvonalat használják majd, amelyen több, ovál jellegű, döntött kanyar is található. Ezek egyfajta katapultként plusz lendületet adnak a következő egyenesre, ha jól van beállítva a motor és a versenyző ki tudja használni a pálya adta lehetőségeket. Az ideális konfiguráció megtalálására a csütörtöki, illetve a pénteki edzések állnak rendelkezésre, amelyeken a csapata mindent meg fog tenni.
 
 

Bence, legutóbbi esését követő rehabilitáció befejeztével többször edzett a Hungaroringen, az Euroringen és a Kakucs Ringen is. Tehát, alaposan felkészült a 2020-as csonka szezon utolsó megmérettetésére, melyre barátságtalan időjárást jósolnak a szakemberek. A csapat azonban bízik abban, hogy a vasárnapi futamokra elállhat majd az eső.
 


Ezen az ominózus helyszínen Kecskés Bence új sisakfestéssel áll majd rajthoz, melyet édesanyja tervezett és Mike Tamás festett meg. Csapattársa, Maxwell Toth sajnos a vírushelyzet miatti szigorítások miatt nem tud Amerikából az olaszországi helyszínre utazni.
 
 

Forrás: Háfra Zsolt / Tóth Krisztián Márk / RXP-Sic 58 Magyarország 

/ 111 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.