A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. április 13., kedd
Gyorsasági Hírek
/ 114 oldal

A H-Moto Team élversenyzője már a jerezi szezonnyitó futamokon dobogóra állna a Spanyol Superbike Bajnokságban

Zólyomi Andrea | 2021.04.08, 14:56:00 | Utolsó módosítás: 2021.04.08, 14:56:00

Cimkék:

A hétvégén megkezdi a 2021-es menetelését a H-Moto Team élversenyzője, Kovács Bálint, aki a cseh New2Project csapat vadonatúj Yamaha R1-esének nyergében a Spanyol Superbike Bajnokság Open 1000 kategóriájában áll rajthoz. A jerezi idénynyitón azonnal a legjobbak közé kerülne a 19 éves gyorsasági motorversenyző.

 

 
Az már egy ideje mindenki számára köztudott, hogy Kovács Bálint, a H-Moto Team élversenyzője hazánk egyik legígéretesebb ifjú motorosa, aki fokozatosan halad előre a számára kijelölt úton. A H-Moto Team 19 éves versenyzője már a nemzetközi porondon is letette a névjegyét, hiszen 2019-ben megnyerte az IDM Superbike GSX-R márkakupáját, debütálhatott az Endurance-világbajnokságon, míg tavaly megnyerte az Alpok Adria Superbike kategóriájának pontversenyét, második lett a Cseh Nemzeti Bajnokságban, valamint bemutatkozhatott 2020 végén a Spanyol Superbike Bajnokságban (ESBK) is.
 
 
Bálint idén teljes szezont teljesít a cseh New2Project által felkészített vadonatúj R1-es Yamahával az ESBK Open 1000 kategóriában. Tavaly már teljesített két futamot, és mindkétszer a dobogó második fokára állhatott fel. Idén már túl van a bajnokság hivatalos tesztjén, amit a szezonnyitó helyszínén, Jerezben rendeztek meg, illetve ezen kívül is volt lehetősége edzeni a spanyolországi pályán. A felkészülése zökkenőmentesen alakult a 19 éves motorosnak, így igencsak bizakodva várja az előtte álló versenyhétvégét.
 
„Nagyon vártam már azt, hogy elkezdődjön az idei szezon, hiszen hatalmas kihívás lesz egy teljes idényt teljesíteni a világ egyik, ha nem a legerősebb bajnokságában. Nagyon fontos, hogy egy négynapos tesztsorozattal a hátam mögött állhatok majd oda a rajthoz, hiszen így nemcsak az új motorommal, hanem a pályával is sikerült a lehető legjobban összeismerkednem. Ráadásul idén már Sinkó László személyében egy telemetriás is segíti a munkámat, aki a Moto2-es világbajnokságon és Európa-bajnokságon is összegyűjtött szakmai tapasztalatával rengeteget tud hozzátenni, hogy eredményesen szerepelhessünk. Elég bíztató a hétvégére nézve, hogy hamar megtaláltam a ritmust a pályán, sőt, még a legjobb jerezi köridőmet is sikerült megfutnom annak ellenére, hogy a körülmények rosszabbak voltak a tavalyinál. Persze a legjobbak szintjét, mint Jordi Torres, Roman Ramos vagy éppen Carmelo Morales, nem értem el, de mindent megteszek majd azért, hogy újra felállhassak a dobogóra. De nem valamelyik fokára, hanem szeretnék futamgyőztesként hazaindulni a vasárnapi viadalt követően” – mondta Kovács Bálint.
 
 
Az ESBK 2021-es versenynaptára
 
1.   Április 10-11. - Jerez
2.   Május 15-16. - Navarra
3.   Június 19-20. - Aragon
4.   Július 17-18. - Barcelona
5.   Augusztus 28-29. - Navarra
6.   Október 23-24. - Valencia
7.   Október 30-31. - Jerez
 
Fotó: H-Moto Team

A H-Moto Team élversenyzője részt vett a Spanyol Superbike Bajnokság hivatalos jerezi tesztjén, ahol a jövő hétvégén megkezdi 2021-es menetelését az Open 1000 kategóriában

Zólyomi Andrea | 2021.03.31, 14:36:00 | Utolsó módosítás: 2021.03.31, 14:36:00

Cimkék:

Már az utolsó simításokat végzi Spanyolországban a H-Moto Team gyorsasági motorosa az idei szezonkezdet előtt. Kovács Bálint túl van a Spanyol Superbike Bajnokság hivatalos tesztjén, és a jövő hétvégi első versenyhétvége előtt még több alkalommal is edzeni fog Jerezben. A cél egyértelmű: minél jobban felkészülni a szezonkezdetre.
 
 
Immár csak pár edzés választja el a H-Moto Team élversenyzőjét attól, hogy megkezdje eddigi pályafutásának legnagyobb kalandját. Ugyanis Kovács Bálint idén a Spanyol Superbike Bajnokság Open 1000 kategóriában indul a cseh New2Project vadonatúj Yamaha R1-s versenygépével. Noha a 19 éves versenyzőnek ez lesz a fő csapásiránya idén, nem titok, hogy egyre előrehaladottabb tárgyalások zajlanak a háttérben arról, hogy Bálint ott legyen néhány futamon az Endurance-világbajnokságon, melyen 2019-ben mutatkozott be.
 
 
Miután az év első hónapjaiban otthon készült fel fizikálisan és mentálisan a szezonra, így Bálint tökéletes állapotban érkezett meg a Spanyol Superbike Bajnokság kétnapos hivatalos tesztjének helyszínére, Jerezbe. Az elmúlt hétvégén szombaton és vasárnap is kétszer 45 perces edzéseken vett részt, amit még további edzések követnek majd a jövő hétvégi szezonnyitó versenyhétvége helyszínéül szolgáló jerezi pályán. Eddig minden a legnagyobb rendben, így Bálint maximálisan felkészülve várhatja első teljes spanyol bajnoki szezonját.
 
 
„Régen vártam már így a szezon első versenyét, mint most. A csapatom mindent megszervezett a számomra, és a hivatalos teszten kívül még legalább két napon keresztül gyakorolhatok majd Jerezben. A cseh csapat elképesztő fejlődésen ment keresztül tavaly óta, legyen elég csak annyi, hogy számomra egy vadonatúj, 2021-es Yamaha R1-est építettek meg, de az idei évre vásárolt kamionban ott van a tavalyi motorom és egy tartalékmotor is. Az eddigi két nap arra tökéletesen alkalmas volt, hogy visszarázódjak és felvegyem a nagypályás tempót. Úgy érzem, sikerült bemutatkoznunk egymásnak az új R1-essel, ami karakterisztikájában hasonlít a tavalyi Yamahámra, ám erősebb, jobban adja le a nyomatékot, illetve az új fékrendszere is elképesztő. Minden eltervezett munkát elvégeztünk, így a még előttünk lévő teszteken egy fontos feladatunk lesz, a szezonnyitóra meg kell találnunk a legoptimálisabb beállításokat” – fogalmazott Kovács Bálint.
 
 
Hogy milyen egy kör Kovács Bálinttal a 4,4 kilométeres jerezi pályán? Az alábbi videóból ez is kiderül:
 

https://www.youtube.com/watch?v=yCXmoq8TfXo

 

fotó: H-Moto Team

 
   


  

A New Times Racing testvérpárja, Kecskés Tamás és Kecskés Bence a hétvégén Olaszországban edzett

Zólyomi Andrea | 2021.03.31, 11:21:00 | Utolsó módosítás: 2021.03.31, 12:32:00

Cimkék:

Először Kecskés Tamás gurult pályára az Emilia-Romagna régióban található Forlì település Galliano névre keresztelt gokart pályáján. A fiatalabbik testvér ezúttal egy kétütemű MiniGp motor nyergében körözött. Hasonlón 8 éves korában ült, azóta inkább Minimotóval ment, így ez most ismét egy nagy váltás volt számára. Ez azonban nem tántorította el, a rendkívül technikás és bonyolult nyomvonalon is hamar hozzászokott a számára új kétkerekűhöz, a nap végére pedig már magabiztosan használta az elsajátított tudást, tehát sokat fejlődött és sikeres napot zárt.
 
 
A család útja ezután Mugellóba vezetett, ahol 29-én, hétfőn az idősebb testvér, Bence csapott a lovak közé. A legutóbbi alkalommal ellentétben, most csodás tavaszi idő fogadta. A kora reggeli pára hamar felszállt és kezdődhetett az edzés. A felmenetelek során fokozatosan építkezett, a nap végére már kimondottan jó köridőket futott, ami köszönhető annak is, hogy jól adott visszajelzéseket a csapatnak, akik megtalálták a motor ideális beállításait.
 

 
Mind a ketten már alig várják, hogy éles körülmények között is nekivágjanak a 2021-es szezonnak.
 
 
Írta: Háfra Zsolt / Tóth Krisztián Márk / RXP-Sic 58 Magyarország

Zólyomi Andrea | 2021.03.19, 10:56:00 | Utolsó módosítás: 2021.03.19, 10:56:00

Cimkék:

A lenti linken már elkezdődhet a sportbírói vizsgák kitöltése.

 

https://online-kerdoiv.com/index/v/h/sportbiroi-2021-2

 

Zólyomi Andrea | 2021.03.16, 18:22:00 | Utolsó módosítás: 2021.03.16, 18:22:00

Cimkék:

Az időjárás zord tréfát űzött vasárnap, a pályára érkező motorosokkal, akik a tavalyi, csonka szezon után alig várták, hogy újra felülhessenek motorjaikra. Sajnos állt a víz az íveken így kevesen merészkedtek csak fel az aszfaltcsíkra, közülük is sokan estek.
 

Az előző nap aláhulló csapadék hétfő reggelre lefagyott, de a napsugarak melegének hála felengedett. Végül a nap programját, jelentős csúszással, 11 órakor el is tudták kezdeni. Ekkor a New Times Racing versenyzője, Kecskés Bence is részt vett az első etapon, amit még 3 követett. Ezek alkalmával folyamatosan feszegette a határait, de maradéktalanul teljesítette a csapat utasításait.
 
Mivel Bence tapasztalt versenyző és a vonalvezetést is ismeri, így várható volt a jó eredmény és az összeszokott csapatmunka. Sikerült a motort is a körülményeknek megfelelően hangolni, szóval egy igazán eredményes napot tudhat maga mögött a fiatal versenyző.
 
A jelenlegi vírushelyzet miatt nemzetközi szinten nehéz a versenyzőknek edzési lehetőséget biztosítani, illetve a tesztelés sem egyszerű. A magyar alakulat számított emiatt problémákra, de szerencsére ügyesen megoldották azokat.

Forrás: Háfra Zsolt / Tóth Krisztián Márk / RXP-Sic 58 Magyarország
 

 

/ 114 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.