A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. szeptember 23., szombat
Gyorsasági Hírek
/ 147 oldal

A H-Moto Team versenyzője kategóriájában hatodik, míg abszolútban a nyolcadik helyen zárt a Maco Racing tagjaként a 101. Bol d’Oron

Zólyomi Andrea | 2023.09.19, 10:30:00 | Utolsó módosítás: 2023.09.19, 11:29:00

Cimkék:


Az elmúlt hétvégén rendezték meg az Endurance világbajnokság 2023-as szezonjának utolsó 24 órás viadalát, a százegyedik Bol dOrt. Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője ismét a TOP10-ben végzett: a Maco Racing pilótájaként Enzo Boulom, valamint Martin Vugrinec csapattársaként megismételte a tavalyi szenzációs hatodik helyét a Superbike kategóriában, míg abszolútban a nyolcadikok lettek 47 csapat közül. A 2023-as világbajnokságot a 8. helyen zárták.
 
 
 
Eddigi EWC-s pályafutása újabb remek hétvégéjén van túl Kovács Bálint: a H-Moto Team motorosa a Maco Racing Team versenyzőjeként újfent ott volt a Superbike mezőnyben az idei Endurance-világbajnokság újabb 24 órás viadalán. A franciaországi Le Castellet-ben, a 101. Bol dOrt rendezték meg. A Maco Racing a 22. helyről kezdhette meg a maratoni viadalt, aminek végén sikerült odaférkőzniük a mezőny elejéhez, 693 teljesített körrel. Kovács Bálint – aki a HUMDA Academy támogatott pilótája – a 101. Bol dOrt csapattársaival, a francia Enzo Boulommal – tavaly is már együtt érték el a fantasztikus 6. helyet – és a horvát Martin Vugrineccel megismételték a 2022-es eredményüket. A Superbike kategóriában újfent a hatodik helyen végeztek, míg abszolútban 47 csapat közül a 8. pozícióban látták meg a kockás zászlót. Ezzel az eredménnyel a 2023-as szezont a 8. helyen zárta a Maco Racing.
 
 

 

 „Nem titok, nehéz volt az edzéseken és a kvalifikáción elfogadni azt, hogy ott a helyünk, amit elértünk, vagyis a 22. helyen. Le Mans-ban és Spa-ban is sokkal jobb volt az egykörös tempónk, mint itt, ráadásul a motorerő terén is volt lemaradásunk, a tavalyi időktől is elmaradtunk. Az sem segített sokat, hogy a rajt előtt úgy két órával leszakadt az ég, és a start idején is alig volt száraz folt a pályán. Enzo ennek ellenére bevállalta a slicket, ami kifizetődőnek bizonyult, hiszen az első váltásnál már tíz helyet ugrottunk előre. Sikerült jó tempót mennünk, most semmi technikai gond nem jött közbe, és a boxban a váltásoknál sem töltöttünk el felesleges időt. A Yamaha végig bírta, és úgy vélem, ez volt a maximum, amit ki tudtunk hozni ebből a versenyből. A mostani helyezéseinkkel összetettben a nyolcadik helyen zárt a Maco, ami az évközi gondokat is beszámítva egy tisztességes eredmény” – fogalmazott Kovács Bálint.
 
 

 

A H-Moto Team tulajdonosa, Kelemen Krisztián a helyszínen követte figyelemmel Kovács Bálint teljesítményét, akire nagyon büszke volt a verseny leintését követően.
 
„Ezek a versenyek hihetetlen érzelmi hullámvasutat okoznak az embernek abban a 24 órában. Az elejétől fogva a tempóért és a gyors körökért izgulunk, majd a futam vége felé meg már azért, hogy ne történjen semmi különleges a versenyzővel és a motorral. Segítőként is nagyon fárasztó, nemhogy versenyzőként. Eszméletlenül ki kell tolnia a fizikai határokat minden versenyzőnek, és csak igen kevesen képesek arra, hogy konstans teljesítményt nyújtsanak az egész verseny alatt. Büszke vagyok, hogy egy magyar versenyző a legjobbak közé tartozik ebben a világbajnoki szériában is. Az számomra hab a tortán, hogy ezt a versenyző a mentoráltam. Bízom benne, hogy egyre több magyarnak tudjuk a figyelmét ráirányítani a sportágunkra és a versenyzőnkre. Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé teszi, hogy Bálint itt is büszkén képviselhesse Magyarországot” – fogalmazott Kelemen Krisztián.

 

 
 
Kovács Bálint ugyanakkor sokat nem pihenhet, hiszen a hétvégén már a Német Bajnokság (IDM) szezonzáró futamán, Hockenheimben van jelenése.
 
 
szöveg és fotó: H-Moto Team

Zólyomi Andrea | 2023.09.15, 09:19:00 | Utolsó módosítás: 2023.09.15, 09:19:00

Cimkék:

Ezen a hétvégén rendezik meg az Endurance világbajnokság 2023-as szezonjának utolsó 24 órás viadalát: a franciaországi Le Castellet-ben a százegyedik Bol dOrra kerül sor a Circuit Paul Ricard versenypályán. Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője ezúttal is a Maco Racing pilótájaként vág neki a versenynek, és nem titkolt célja, hogy Enzo Boulom, valamint Martin Vugrinec csapattársaként megismételje a tavalyi szenzációs hatodik helyét a Superbike kategóriában.

 

 
A H-Moto Team versenyzője, a 22 éves Kovács Bálint a Maco Racing Team versenyzőjeként újfent ott lesz a Superbike mezőnyben az idei Endurance-világbajnokság utolsó 24 órás viadalán. Kovács Bálint – aki a HUMDA Academy támogatott pilótája – nagyon várja már a 101. Bol dOrt, és bízik abban, hogy ezúttal egy sima, technikai gondoktól mentes versenyt futhat majd.
 
 
Maga a verseny szeptember 16-án délután három órakor indul, és szeptember 17-én, 15 órakor ért véget. Bálint és két csapattársa, a francia Enzo Boulom – tavaly is már együtt érték el a fantasztikus 6. helyet – és a horvát Martin Vugrinec nemcsak a pontszerzésben, hanem egy 2022-es eredményhez hasonló helyezésben reménykedik.
 
 
 „A tavalyi verseny fantasztikusan sikerült itt, ráadásul akkor beugró voltam a Maco Racing csapatánál. Korábban is jól szerepelt ezen a viadalon a Maco, igaz, idén bőven akadtak gondjaink. Most nagyon szeretnénk megmutatni, mennyi potenciál van bennünk. A tempónk eddig is jó volt, de Le Mans-ban és Spa-ban is becsúsztak hibák. Most készen állunk, a teszten sikerült megtalálni a Yamaha legjobbnak vélt beállításait. Nem a kvalifikációs eredmény, hanem a versenytempónk hozhat sikert ezen a hétvégén, a rajthely nem annyira fontos egy huszonnégy órás futamon ” – fogalmazott Kovács Bálint.
 
szöveg és fotó: H-Moto Team

Zólyomi Andrea | 2023.09.13, 08:49:00 | Utolsó módosítás: 2023.09.13, 08:49:00

Cimkék:

Az NTR Team motorosa eredetileg egy 400-as Kawasaki nyergében vágott volna neki az AAIMC (Alpokadria) Bajnokság ötödik fordulójának az SSP 300 kategóriában. Végül szintet lépett...

 

 
Pénteken ugyanis az edzésnapon egy váratlan technikai hiba következtében nemes egyszerűséggel elfüstölt a versenyző alatt a szeretett motorja. Javítására nem tettek kísérletet a szerelők, mivel egy összetett problémáról volt szó. Az ezt követő hosszabb-rövidebb tanácskozáson az a döntés született, hogy Kun Csaba az eddig csak edzéseken használt erősebb motorjával méretteti meg magát az SSP 600-as kategóriában. Az NTR Team motorosa nem rettent meg ettől, hiszen korábban már tesztelni is nyílt alkalma ezen a pályán az erősebb gépsárkánnyal.
 
 
Szombat reggelre meg is érkezett a „cseremotor”, így gépátvétel után az időmérőn már nyeregbe is pattant, amely során az 6. leggyorsabb időt motorozta és ebből a rajtkockából várta a lámpák kialvását a délutáni futamon. Az versenytáv alatt sikerült megdöntenie eddigi legjobb köridejét, végül ötödikként intette le a kockás zászló.
 
 
A vasárnapi warm upon néhány beállításon még módosítottak a szerelők, ennek köszönhetően kicsit stabilabb lett a motor, így Csabi magabiztosabban vette a féktávokat. Ezt pedig a zárófutamon is tudta kamatoztatni amelynek végén, egy helyet javítva negyedikként ért célba. Ez pedig egy nagyon megsüvegelendő eredmény egy olyan pilótától, aki idén csak edzés szintjén motorozott a 600-assal. A csapat ezúton is szeretne neki gratulálni az elért eredményhez és ahhoz, hogy élesben bevállalta a nagyobb kategóriát.
 
forrás: NTR Team

Az NTR Team motorosa magabiztosan nyerte az időmérőt és a vasárnapi futamot is

Zólyomi Andrea | 2023.09.13, 08:46:00 | Utolsó módosítás: 2023.09.13, 08:46:00

Cimkék:

Az AAIMC (AlpokAdria) Bajnokság idei ötödik fordulójára került sor a Szlovákiaringen, amely Kecskés Bence egyik kedvenc versenypályája. A pénteki edzéseken folyamatosan gyorsult, ezt a tempót pedig át tudta ültetni a szombati időmérőre is, ahol megszerezte a POLE-t. A verseny rajtját jól kapta el, azonban folyamatosan védekeznie kellett, mivel szoros csata folyt az elsőségért. Bence az utolsó pár körön némi tapadás vesztést tapasztalt, emiatt nem tudta zárni az ívet, így végül a másodikként intette le a kockás zászló.

 

 
Vasárnap egy warm up és egy verseny várt a Stock 600-as mezőnyre. A fiatal tehetség a bemelegítés alkalmával felmérte a pálya aktuális állapotát. A hétvége zárófutamán pedig az előző napihoz hasonlóan remek rajtot vett, majd némi csatározás után a verseny táv végére már biztonságos előnyt sikerült kimotoroznia, így megnyerte a futamot.
 
 
„Július végén nyertem itt legutóbb, ennek köszönhetően pedig magabiztosan érkeztem meg az Alpok Adria Bajnokság következő fordulójára. Nagyon élveztem a versenyeken folyó fair csatákat és nagyon örülök a vasárnapi győzelmemnek is. Úgy gondolom, hogy mindent kihoztam ebből a fordulóból, amit lehetett” –  összegzett Kecskés Bence.
 
 
Néhány nap pihenő után Bence folytatja a felkészülést a következő megmérettetésére, ami minden eddiginél komolyabb lehetőségeket hordoz magával és nem utolsó sorban ez neki és Magyar Motorsport történelmi szempontból is hatalmas mérföldkő lesz.
 
forrás: NTR Team

Az MDR Competition Team színeiben versenyző magyar ifjú 7. helyen végzett a spanyol kupasorozat kaotikusra sikerült navarrai fordulóján

Zólyomi Andrea | 2023.09.11, 09:22:00 | Utolsó módosítás: 2023.09.11, 09:22:00

Cimkék:

Az aktuális forduló, pontosabban a szeszélyes időjárás alaposan megtréfálta az indulókat... A pénteki edzésnapon még minden rendben volt, Bence is szépen gyorsult. A nap végén pedig úgy érezte, hogy többet ki tud hozni ebből a pályából.
 
 
Szombat reggelre hatalmas fordulatot vett az időjárás, a hőmérséklet több, mint 10 celsius fokot zuhant. A hirtelen lezúduló özönvíz szerű eső, dörgés és villámlás kitartott egész nap. Emiatt a szervezők törölték az egész napot, így Bence két időmérőjét is. A vasárnap reggeli warm up helyett tartottak egyetlen mért edzést, majd délután egy versenyt. Előbbit még felszáradó íveken esőgumival, a délutáni megmérettetést pedig már száraz körülmények között teljesítették a versenyzők.
 
A futamot három kör után piros zászlóval megállították egy baleset miatt, addig Bence jó helyen állt, viszont az újraindítás után a táv felétől küszködött. Érezte, hogy valami a hasa, csípője környékén szúrja, ez kizökkentette az amúgy trükkös pályához szükséges koncentrálásból. Ezért a tizedik helyről indulva a hetedik helyen intette le a kockászászló. A verseny végén, - amely a piros zászlós megszakítás miatt 14 kör helyett 9 körös lett - kiderült, hogy több helyen hatalmas darázscsípések találhatók a felsőtestén, a pályaorvosok ellátták és antihisztamin injekciót is kapott.
 
 
Érdekesség, hogy a pálya bejárata melletti tó a heves esőzések miatt kiöntött, ennek következtében nem lehetett bejutni a paddockba a főbejáraton keresztül. Így a szervezők egy másik bejáratot nyitottak meg.
 
Bence egy percet sem pihen, hiszen pénteken már az AAIMC (Alpokadria) Bajnokság szlovákiaringi fordulójának edzéseit kezdi meg Stock 600 kategóriában, amit szeretne eredményesen zárni.
 
forrás: NTR Team
/ 147 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.