A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. szeptember 18., szombat
Salak Hírek
/ 17 oldal

Zólyomi Andrea | 2021.03.19, 10:56:00 | Utolsó módosítás: 2021.03.19, 10:56:00

Cimkék:

A lenti linken már elkezdődhet a sportbírói vizsgák kitöltése.

 

https://online-kerdoiv.com/index/v/h/sportbiroi-2021-2

 

Zólyomi Andrea | 2021.02.26, 13:15:00 | Utolsó módosítás: 2021.02.26, 13:15:00

Cimkék:

Tisztelt Érdeklődők!

 

A MAMS Sportszakmai szemináriuma 2021. március 7-én vasárnap, 9 órától veszi kezdetét. Csatlakozni az alábbi linken lehet:

 

 

Meeting ID: 956 3209 3568
 

https://zoom.us/download - innen lehet letölteni az asztali verziót, Zoom Client for Meetings a pontos neve. Telepítés után regisztrálni kell a Sign up gombbal, majd ha ez megtörtént, akkor be kell jelentkezni a Sign in gombbal. Bejelentkezés után a Join gombot kell megnyomni és a megadott meeting ID-t kell megadni.

 

A könnyű beazonosíthatóság érdekében kérjük, hogy mindenki a saját nevén jelentkezzen be és a neve mögé írja be, hogy milyen minőségben van jelen (pl. Kis István versenyző, Kovács János szervező, Horváth Ádám versenyigazgató, stb.).

 

Az időterv pontos betartása érdekében kérjük, hogy 9 óráig jelentkezzenek be.

 

Bármilyen kérés, kérdés esetén állunk szíves rendelkezésre.

 

 

 

tematika, időterv:
 
9:00       köszöntő, általános tudnivalók (Hermann Henrik)
9:10       sportszakmai felépítés, új kollégiumok bemutatása (Nagy Arnold)
9:15       sportszabályzat módosítások (Zólyomi Andrea)
9:25       nevezési lista és eredmények tartalmi eleme, ideiglenes/végleges végeredmények (Majosházi Péter)
9:35       E-Sport kollégium bemutatkozása (Tóth András)
9:45       Környezetvédelmi kollégium tájékoztatója (Bakó Péter)
9:55       Pályabiztonsági kollégium bemutatkozása (Daragó Gábor)
10:05     sportrendezvény szervezése a korlátozások tekintetében (dr. Némethi Zsolt)
10:15     Országos Mentőszolgálat, mint kötelező eü. szolgáltató (Hermann Henrik)
10:25     versenykiírások leadása (Zólyomi Andrea)
10:35     SZÜNET
10:50     tájékoztató a sportbírói képzések menetéről (Nagy Arnold)
11:00     Döntőbíráskodási szabályzat bemutatása (Füzesséry Erik)
11:20     rádiókapcsolat a sportbírók és a versenyirányítás között, baleset esetén a versenyigazgatói és sportbírói protokoll bemutatása (ifj. Zettner Tamás)
11:40     versenyigazgató szerepe (Fülöp Ferenc)
12:00    vezetőbíró szerepe (Füzesséry Erik)
12:20    sportfelügyelő szerepe (Pál László)
12:40    sportfelügyelői/versenyigazgatói vizsga menete (Nagy Arnold)
12:50     kérdések

Zólyomi Andrea | 2021.02.25, 11:33:00 | Utolsó módosítás: 2021.02.25, 11:33:00

Cimkék:

Tisztelt (Leendő) Sportbírók! Tisztelt Érdeklődők!

 
A Magyar Motorsport Szövetség nevében szeretném önöket tájékoztatni a 2021. évi bíróképzések menetéről.
 
Az Elnökség a Sportbírói és a Sportszakmai Kollégium javaslata alapján elfogadta a Sportbírók Általános Működési Szabályzatának módosítását, amely komoly változásokat tartalmaz.
 
Az egyik ilyen változás, hogy megszűnnek az eddig ismert minősítések (III-II-I.osztály), és csak a gyakorló sportbíró, ill. sportbíró minősítések maradnak meg.
 
Másik változás, hogy a sportbíró a sikeres vizsga letételét követően jogosulttá válik bármelyik szakág versenyén sportbírói tevékenységet végezni. A MAMS célja, hogy a sportbírók a motorsport minden szakágában bevethetők legyenek.
 
A harmadik, és egyben legfontosabb változás, hogy a sportbírói igazolványt csak és kizárólag a MAMS központi, online vizsgájának sikeres elvégzését követően, valamint a vonatkozó díjak (a tavalyi ár nem változott, 6 120 Ft a sportbírói licenc díja) befizetése után lehet megszerezni. Ezzel párhuzamosan a szakágak természetesen megtarthatják önálló, szakágspecifikus képzéseiket, de ezzel még nem váltható ki a bírói igazolvány, feltétlenül el kell végezni az online képzést is.
 
Az online vizsga linkje 2021. március 20-tól válik elérhetővé a www.mams.hu weboldalon.
A tananyag, a Sportbírók Általános Működési Szabályzata a www.mams.hu/szabalyzatok oldalon megtalálható. Kérem, hogy figyelmesen olvassák át, ugyanis tartalmaz minden olyan információt, amely a vizsga sikeres letételéhez szükséges.
 
Bízunk benne, hogy idén is nagy létszámú és tapasztalt bírói gárda áll össze. Ne feledjük, hogy a motorversenyek elengedhetetlen részei a sportbírók. Ha nincs bíró, nincs verseny. Várjuk tehát szeretettel a jelentkezéseket.
 
Bármilyen kérdés, kérés esetén az office@mams.hu emailcímen állunk szíves rendelkezésre.

Zólyomi Andrea | 2021.02.09, 09:35:00 | Utolsó módosítás: 2021.02.09, 09:35:00

Cimkék:

Egy küzdelmes élet lezárult, február 5-én elhunyt Pap Zsolt, aki 1985-ben sérült meg Nyíregyházán. A versenybaleset során a fiatal versenyző mind a négy végtagjára lebénult. Sokat harcolt, keményen küzdött az életéért, többször is a halál torkából hozták vissza orvosai. Két nappal ezelőtt azonban végleg feladta a harcot és az égi oválon húzza a gázt immáron.
 
 
 
Üveges Tamás csodálatos gondolataival búcsúzunk Zsoltitól a szerző engedélyével, változtatás nélkül: 
 
"Az utolsó kör…
 
Jött a hír a bajnok, új csapatba igazolt. Pap Zsolt a jövőben egy másik csapatot erősít. Nehéz ez a hír. Nehéz elhinni a hírt. Nehéz hinni, hogy ez a hír igaz. Az ember keresi a szavakat, bár úgy érzem, most a szavak bujkálnak az ember elől. Az nem lehet, hogy Zsolti csapatot cserél… Az nem lehet, hogy…
 
Vannak az életemben „sosem feledem” pillanatok.
 
Vannak az életemben pillanatok, melyek hozzá, miatta leltek értelmet.
 
Olyan ember vagy kedves Zsolti (nehéz a nyelvnek azt mondani: „olyan ember voltál”, nem is akarom ezt írni), aki az embernek erőt ad. 
 
Kedves Zsolti, szerintem nem is hiszed mennyi embernek adsz (nem megy, hogy azt írjam adtál) erőt. Amikor édesapám először került kórházba és várt a műtétre, Te adtál erőt ahhoz, hogy küzdjön és higgyen a jövőben (nem is tudtad tudom). 13 éve volt, de sosem feledem, de miért is feledném. 
 
Kedves Zsolti, Tisztelt Bajnok
 
most egy olyan depóban vagy, ahol mindenki a barátod. Lehet, hogy a miskolci Budai József utcai depó már szűk volt neked. Ez már egy másik ovál. De igazából egy bajnoknak nincs olyan ovál, amelyiknek ne ismerné minden apró szemcséjét. 
 
Kedves Zsolti!
 
lehet most csapott fel az utolsó kör előtt az utolsó szalag, de én ebben nem hiszek, mert tudom személyedben olyan emberre leltem, aki sosem foglalkozik az utolsó körrel. Te az erő vagy (továbbra sem voltál!), a bátorítás, a bajnok. A bajnok név nem csupán érmek sora, a bajnok név annak jár, aki másoknak példát mutat. Te példát mutatsz (hagyjuk a múlt időt).
 
Kedves Zsolti,
 
kérnék egy apró szívességet, ha abban az égi depóban, ahová beléptél találkozol a nagy példaképekkel mond nekik, hogy köszöntöm őket és én arra fogadok, hogy te egy kört minimum adsz nekik, még akkor is, ha ők öreg rókák, mert te vagy „A” Pap Zsolti és ezt nekik is tudniuk kell.
 
Köszönöm, hogy ismerhetlek (sosem fogom tudom azt mondani, hogy ismerhettelek)!
 
Utolsó kör?
 
Aki téged ismer(t) tudja sosincs utolsó kör
 

Jó éjt Zsolti!" 

Zólyomi Andrea | 2020.11.10, 09:23:00 | Utolsó módosítás: 2020.11.10, 09:23:00

Cimkék:

 Figyelembe véve a COVID-19 vírus rohamos terjedését, valamint a 2020. november 9-én elrendelt korlátozásokat, ezúton tájékoztatunk mindenkit, hogy 2020. november 11-től a MAMS titkárság home office-ban, otthonról fog dolgozni, a személyes ügyintézés így bizonytalan ideig szünetel.

Elérhetőek vagyunk az office@mams.hu emailcímen a hivatalos ügyfélfogadási időben, valamint a postai úton beküldött anyagokat is feldolgozzuk.
 
Köszönjük a megértést és reméljük, hogy mihamarabb visszaállhatunk a hagyományos munkavégzésre.
 
Vigyázzunk magunkra és egymásra!
 
 
/ 17 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.