A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2019. május 21., kedd
Tereprally Hírek
/ 4 oldal

Valamennyi kategóriában hatalmas küzdelem után dőlt el, hogy ki nyeri a jubileumi, ötödik Riverside Baját, melynek méltó házigazdája volt Magyargencs

Zólyomi Andrea | 2019.05.13, 09:33:00 | Utolsó módosítás: 2019.05.13, 09:33:00

Cimkék:

Véget ért az immár ötödik alkalommal megrendezett Riverside Baja, ami a Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság soron következő futama is volt egyben. A végeredmény valamennyi kategóriában a papírforma szerint alakul, hiszen az autósoknál a tavalyi sikere után idén sem talált legyőzőre a többszörös Dakar-induló Miroslav Zapletal, akinek Marek Sykora diktálta az itinert. A side by side kategóriában a lengyel Tomasz Bialkowski, Dariusz Baskiewicz páros végzett az élen, míg a motorosoknál a szlovák Juraj Varga szerezte meg az abszolút győzelmet a magyar Soós Péter előtt.
 
 
Befejeződött a Tereprallye versenynaptárába 2014-ben bekerült Riverside Baja, és annak ellenére semmilyen gond nem merült fel a verseny két napja alatt, hogy az utolsó pillanatban a hét eleji zord időjárás és a rengeteg csapadék miatt át kellett tervezni a pénteki pályákat. Garamvölgyi Zoltán, a verseny főszervezője a verseny leintését követően elmondta, nagyon büszke arra, hogy a viadalon 53 rajtolt el pénteken délután, ami egyértelműen jelezte, az elmúlt évek legkomolyabb mezőnye versengett egymással.
 
 
Az autósok között a többszörös Dakar-induló, Miroslav Zapletal, Marek Sykora kettős győzött, mégpedig úgy, hogy a hét szakaszból ötöt megnyert. Végül 7 perc 50 másodperc előnnyel védték meg tavalyi elsőségüket Zdenek Porizek, Pavel Vaculik páros előtt, míg a harmadik helyre az első szakaszt fölényesen megnyerő lengyel Wlodzimierz Grajek, Piotr Brakowiecki ért oda, az ő hátrányuk 18 perc 38 másodperc lett az élen végzettekhez képest. Az autósoknál az idei Africa Race-t is teljesítő Varga Imre, Toma József duó lett a legjobb magyar induló, ők az abszolút 4. helyen végeztek, ugyanakkor kategóriájukban, a T1.2-ben elsőként teljesítettek. A TH kategóriában – dízel autók – lengyel siker született, Jacek Sobon és Rafal Jedrys 18 perc 19 másodperccel előzte meg a magyar Horváth Béla, Nagy Szabolcs kettőst.
 
 
 
 
A side by side kategória első két helyét kisajátították a lengyelek. Az első helyen a Tomasz Bialkowski, Dariusz Baskiewicz páros végzett, előnyük 2:01perc volt az Artur Brzozowski, Maciej Piotr Albinowski kettős előtt. Ebben a kategóriában a legjobb magyar páros, Molnár Balázs és Molnár Gabriella végül felállhatott a dobogóra, ugyanis 8:44 perces hátrányuk ellenére a harmadik helyen végeztek. A motorosoknál hatalmas csatát vívott egymással a szlovák Juraj Varga, valamint a magyar Soós Péter (Korda Racing Kft), volt úgy, hogy holtversenyben állt egymással a két versenyző, míg végül Juraj Vargáé lett a győzelem, igaz, mindössze 4 másodperccel lett jobb Soós Péternél. A harmadik helyet a szlovák Jozef Oprchal szerezte meg, aki az első nap után még vezetett, ám a végén 8:37 perces hátránnyal végzett.
 
 
 
 
 
fotó: Riverside Baja Kommunikáció
 

Rekordmezőny nevezett a Riverside Bajára, így szinte egész Magyargencs szervizparkká válik a hétvégén

Zólyomi Andrea | 2019.05.09, 08:54:00 | Utolsó módosítás: 2019.05.09, 08:54:00

Cimkék:

Nincs már két nap – május 10-től 11-ig –, és elrajtol a Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság következő futama, a Riverside Baja. Örömteli hír, hogy a végleges nevezési lista alapján – 66 versenyző lesz ott a rajtnál – minden eddigi részvételi csúcs megdől, ugyanakkor a szervezőknek a nagy esőzések miatt a pályák áttervezésére kényszerültek.
 
 
A Tereprallye versenynaptárába 2014-ben került be először a Riverside Baja, és a debütálás azonnal történelmire sikeredett, hiszen a rendkívül heves, már-már trópusi esőzések miatt törölni kellett az utolsó szakaszt. Nos, úgy tűnik, hogy a jubileumi ötödik versenyen is nyomot akart hagyni az időjárás, ugyanis a hét eleji hatalmas esőzések miatt a pénteki első nap eredetileg kijelölt pályáit teljesen meg kellett változtatni. Garamvölgyi Zoltán, a Riverside Baja rendezője elárulta, a komplett első napi terveket átírta a csapadék.
 
 
 
„Nem panaszkodhatunk arra, hogy nem lenne munkánk az utolsó percig, és erről ismételten az időjárás gondoskodott. Persze minden rosszban van valami jó, ugyanis a pénteki pályában volt egy tíz kilométeres szakasz, amit egyrészt a versenyzők sem szerettek túlságosan, ráadásul állandó karbantartást is igényelt, így ez a rész most kikerült a versenyvonalból. A teljes pénteki pályát át kellett terveznünk, ami egy kilométeres kiesést eredményez az eredeti nyomvonalhoz képest, míg szombaton kétszer a vége, és kétszer az eleje is rövidebb lesz a szakaszoknak, ám így is megmarad 56 kilométer. Ugyanakkor állítom, amennyi csapadékra a hétvégén számíthatunk, az már nem veszélyezteti a verseny megrendezését – mondta Garamvölgyi Zoltán.
 
 
A főszervezőhozzátette, őt magát is meglepte, hogy összesen 66 versenyző áll majd rajthoz, ami egyértelműen részvételi rekord a Riverside ötéves történetében, de vélhetően a HunGarian Baja kivételével az elmúlt tíz esztendőben nem rendeztek ilyen magas létszámban tereprallye versenyt. Ráadásul ezúttal a három kategória – autó, side by side, motor és quad – egyenlő arányban vesz részt a versenyen, ráadásul kategóriánként legalább 8-10, a végső győzelemre is esélyes versenyző van ott a mezőnyben.
 
 
„Régen látott erős mezőnynek köszönhetően egyébként a szervizpark kinőtte az eredetileg kijelölt hadtörténeti parkot, így pénteken és szombaton szinte az egész településen megtalálhatóak lesznek a versenyzők és a csapatok. Nosztalgikus hangulat lesz ez párunknak, hiszen amikor bekerültem a tereprallye világába, bizony ez volt a jellemző a rengeteg induló miatt” – közölte Garamvölgyi Zoltán.
 
 
Újfent kiderült, hogy az utánpótlásképzés a tereprallye-ban is elindult. Egyrészt az elmúlt hétvégén a mostoha időjárás ellenére már külföldről is érkeztek arra a tesztre, ahol a gyakorlat mellett elméleti oktatásban is részesülnek a résztvevők, másrészt a Riverside Baján újabb négy utánpótlás versenyző kap lehetőséget, akik a szombati 2. és 4. szakaszon mutathatják meg, hol tartanak a sportág elsajátításában. Sőt, gyermekek számára tárlatvezetést is tartanak a szervezők, és az érdeklődő fiatalok testközelből találkozhatnak a versenyzőkkel, nézhetik meg az autókat, motorokat.
 
 
Természetesen a tereprallye szerelmesei számára nézői pontokat, időtervet, nevezési listát és minden hasznos információt a verseny hetében feltesznek a Riverside Baja hivatalos weboldalára – http://www.garzoneracing.com/en/races/riverside-baja-2019/ – és Facebook oldalára – https://www.facebook.com/riversidebaja/ –, és ezeken az oldalakon egyrészt nyomon követhetik a verseny aktuális állását, másrészt a nap végén videoösszefoglalókat is megnézhetnek a teljesített szakaszokról.
 
 
Fotó: Riverside Baja Kommunikáció

Ismét Magyargencs ad otthont az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Riverside Bajának

Zólyomi Andrea | 2019.05.03, 11:24:00 | Utolsó módosítás: 2019.05.03, 11:24:00

Cimkék:

Valamivel több, mint egy hét múlva – május 10-től 11-ig – elrajtol a Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság következő futama, a Riverside Baja. A nevezések alapján kijelenthető, hogy komoly nemzetközi mezőny áll majd rajthoz, és a verseny idén újra érinti az összes klasszikus Riverside-települést.
 
A Tereprallye versenynaptárába 2014-ben került be először a Riverside Baja, és a debütálás azonnal történelmire sikeredett, hiszen a rendkívül heves, már-már trópusi esőzések miatt törölni kellett az utolsó szakaszt. Négy évvel ezelőtt ezzel a viadallal mutatkozott be Ausztriában a szakág, míg 2017-ben szintén tartogatott különlegességet a Riverside Baja, amikor a rallye bajnoksággal közösen rendezték meg, és több szakaszon a tereprallye versenyzők ugyanott száguldottak, mint az Iseum Rallye mezőnye. Tavaly már Magyargencsre költözött a viadal, és ismét sikerült történelmet írni, ugyanis a tereprallye-s mezőny mellett az endurósok is összecsaptak egymással. Már csak a múlt miatt sem szakít a hagyományokkal Garamvölgyi Zoltán, a Riverside Baja rendezője, aki elárulta, most is érdemes lesz a nézőknek a helyszínen megtekinteni a nehéz terepen való száguldozást.
 
 
„Az idei, ötödik versenyen visszatérünk a régi verzióhoz és újra érintjük az összes klasszikus Riverside Baja települést. Ismét Magyargencs a központ, de a pénteki 16 kilométeres szelektív mindhárom alkalommal Kemeneshőgyészről rajtol. Szombaton minden rajt és minden cél Magyargencsen lesz majd, és Kemenesszentpéter, Pápoc, az idén 1000 éves Kemenesmagasi és Kemeneshőgyész is része a 70 km hosszú, nehéz és folyamatos ritmusváltásokkal tűzdelt szelektívnek, amelyet majd kétszer, az óramutató járásával ellentétesen, majd kétszer azzal megegyezően teljesít a mezőny. Bőven lesz versenyzőnk idén is, ami nagyon jó hír a sportágnak, sőt, kijelenthető, hogy a hatvan járműből álló mezőnyben legalább 5 ország képviselői ott lesznek, azaz ismét egy erős nemzetközi viadalt rendezhetünk meg” – mondta Garamvölgyi Zoltán.
 
 
A főszervezőhozzátette, bízik a jó időben, mert a tavalyi év csapadékos időjárása után még a napokban is 12 km útkarbantartást végeztek, és a mély és járhatatlanná vált gödröket kaviccsal töltötték fel. A verseny területe egyébként gazdag vadállományban, így az indulóknak erre is fokozottan figyelniük kell majd, igaz, a szarvasok és egyéb vadállatok eddig megbújtak, és Garamvölgyi Zoltán azt reméli, hogy a Riverside Baja ideje alatt sem lesz majd másként. A helyi művelődési ház ad otthont a versenyirányításnak és egy nagyon különleges hadtörténeti park és környéke lesz a szervizpark, míg a közönség számára a belépés díjtalan.
 
 
A szakember elárulta, versenyt követően – szombat este – a díjkiosztó a magyargencsi hadtörténeti park pincéjében egy közös vacsorával zárul, amiért külön köszönet jár régi támogatójuknak, Németh Sándornak, valamint az érintett települések polgármestereinek.
 
 
„Régen látott erős mezőnynek köszönhetően igencsak szoros csaták várhatóak minden kategóriában. Külön kiemelném a tíz esélyes T1-est és a szintén tíz esélyes Extremebuggy csoportot” – közölte Garamvölgyi Zoltán.
 
 
Természetesen a tereprallye szerelmesei számára nézői pontokat, időtervet, nevezési listát és minden hasznos információt a verseny hetében feltesznek a Riverside Baja hivatalos weboldalára – http://www.garzoneracing.com/en/races/riverside-baja-2019/ – és Facebook oldalára – https://www.facebook.com/riversidebaja/ –, és ezeken az oldalakon egyrészt nyomon követhetik a verseny aktuális állását, másrészt a nap végén videoösszefoglalókat is megnézhetnek a teljesített szakaszokról.
 
 
Fotó: Riverside Baja Kommunikáció

Zólyomi Andrea | 2019.02.12, 14:45:00 | Utolsó módosítás: 2019.02.12, 14:45:00

Cimkék:

Tisztelt MAMS tagszervezeti képviselők, szakág- és kollégiumvezetők, sportszakemberek!
 
Szeretnénk emlékeztetni önöket a 2019. február 17-én, 9 órától tartandó, korábban már meghirdetett sportszakmai szemináriumra.
Az eddigi gyakorlat szerint több részletben fogunk központi kérdésekről, sportszakmai témákról, sportszakemberi licencváltásról beszélni.
 
A 2019-es évi sportfelügyelői/versenyigazgatói/vezetőbírói licencváltás feltételeinek megismerése után lesz lehetőség az online vizsgát letenni.
A vizsgára való jelentkezést a helyszínen lehet majd megtenni.
 
Szeretettel várunk minden érdeklődőt, legyen az tisztségviselő, versenyző, vagy szervező.

Zólyomi Andrea | 2019.01.15, 10:28:00 | Utolsó módosítás: 2019.01.15, 10:28:00

Cimkék:

 

A Magyar Antidopping Csoport közzétette honlapján a 2019-es gyógyszer és hatóanyag szerinti doppingszer tiltólistát. A keresőben egyaránt megtalálhatóak a Magyarországon forgalomban lévő, a WADA-csoport és a hatóanyag szerinti készítmények.
 
/ 4 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.