A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. február 05., vasárnap
Tereprally Hírek
/ 20 oldal

Zólyomi Andrea | 2023.01.30, 10:37:00 | Utolsó módosítás: 2023.01.30, 10:37:00

Cimkék:

A Technikai Kollégium 2023. évi szabályzata alapján „technikai felügyelői tevékenységet csak eredményes MAMS technikai felügyelői vizsgát tett személy végezhet.”

 
Ezúton értesítünk mindenkit, hogy a 2023. évi első technikai felügyelői szeminárium és vizsga időpontja és helyszíne véglegessé vált:
 
Időpont: 2023. március 12. 9h
Helyszín: MAMI Magyar Motorkerékpár Technikum és Szakképző Iskola, 1149 Budapest, Angol u. 36.
 
A képzés és a vizsga is elméleti és gyakorlati részből áll össze.
Érkezni 8:20-tól lehet. A képzés ebédszünettel együtt várhatóan 16 óráig tart. Jegyzetfüzetet és íróeszközt mindenki hozzon magával.
 
Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a technikai felügyelők számára a képzés és a sikeres vizsga teljesítése kötelező!
 
Bármilyen kérdés esetén kérem a Technikai Kollégium vezetőjét, Farkas Gábort, Lojzit keressék a +36203455147-es telefonszámon vagy a gabor.farkas1975@gmail.com emailcímen, illetve részvételüket is nála jelezzék.

Zólyomi Andrea | 2023.01.27, 08:55:00 | Utolsó módosítás: 2023.01.27, 08:55:00

Cimkék:

Mostanság Horváth Lajos „Laller” névvel nem csupán a versenypályák mellett, de a társadalmi felelősségvállalás területén is egyre gyakrabban lehet találkozni. Ezúttal egy, a motorversenyző szívének nagyon kedves kontextusban!
 
A váci pilóta a Szurkolók az Állatokért alapítvány invitálására gyerekeknek fog edukációt tartani az állatvédelemről, ami egy szokatlan, ám annál kedvesebb szerep Horváth Lajos számára:
 
 
„Igazán megtisztelő, hogy a Szurkoló srácok bevontak ebbe a projektbe, izgatottan várom már, hogy találkozzak a kis nebulókkal. Életemben már jó pár nagy, közönség előtt zajló kerekasztalbeszélgetésen vettem részt, de az „hazai pálya” volt, hiszen ezeken az alkalmakon legfőképpen a sportról kellett véleményt formálnom. A most előttem álló találkozás sokkal különlegesebb lesz, mert a felelős állattartásról és az állatvédelemről fogunk beszélgetni. Nagyon szeretném, ha jó és izgalmas példával tudnék hozzájárulni a gyerekek állat és környezetvédelemmel kapcsolatos intellektuális fejlődéshez.
 
 
Hiszem, hogy folyamatos edukációval képesek leszünk elérni, hogy a jövőben megszűnjenek az állatkínzás, a ridegtartás, és a kóborlás fogalmak. Érdemes már egészen kis korban megértetni a velük, hogy az állatok is ugyanúgy éreznek, mint mi, hogy lelkük van, mint nekünk, és hogy egymás harmonikus és közeli kapcsolata nélkül nem is igazán lehet teljes egy ember élete. Én magam nagyon sokat köszönhetek a kutyáimnak, rengeteget tanultam tőlük a szeretetről, az elfogadásról, és a hűségről. Remélem, egy kicsit sikerül ebből majd valamit visszaadni a srácoknak, ha pedig így lesz, akkor már elégedetten mehetek el motorozni a hétvégén.” - nyilatkozta a Laller Racing Dakar Team csapatvezető/versenyzője, a Magyar Motorsport Szövetség tereprali szakágának vezetője.
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk

Zólyomi Andrea | 2023.01.11, 13:57:00 | Utolsó módosítás: 2023.01.11, 13:57:00

Cimkék:

A Magyar Motorsport Szövetség a sportszakma részére megrendezi éves központi szemináriumát.
 
Időpont: 2023. február 26. 9:00 (vasárnap)
Helyszín: Magyar Sport Háza, 1. emeleti konferenciaterem (1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.)
 
A részvétel a 2023-ban sportfelügyelői, versenyigazgatói, vezetőbírói licencet kiváltani kívánók számára kötelező!
 
Rajtuk kívül szeretettel várjuk a sportszakma egyéb képviselőit is (technikai felügyelők, pályabírók, szakágvezetők, szakági tanács tagok, kollégiumvezetők, MAMS tagszervezetek képviselői, szervezők, edzők, versenyzők, stb.), illetve bárkit, akit a téma érdekel.
 
A részvétel díjmentes.
A szemináriumot követően a sportfelügyelők, versenyigazgatók és vezetőbírók egy online teszt kitöltésével igényelhetik meg licencüket.
 
A tematikát és az időtervet egy későbbi időpontban fogjuk kiküldeni.
 
Sportbaráti üdvözlettel
Hermann Henrik
elnök

Zólyomi Andrea | 2022.11.17, 08:58:00 | Utolsó módosítás: 2022.11.17, 08:58:00

Cimkék:

Horváth Lajosnak nemcsak a motorozás, de a jótékonyság is szívügye. „Laller” évek óta élharcosa a látássérültek integrációjának, nemrégiben két beteg fiatalember gyógyulásáért folytatott gyűjtésben segédkezett, most pedig az állat és természetvédelem is megszólította őt.
 
 
Ebből az alkalomból a váci terepmotoros a heves megyei Kápolnán járt, ahol meglátogatta a Macskaárvaház Alapítványt, valamint Kiss Norbert Európa-bajnok kamionversenyző, Dudás Zoltán jet ski pilóta és Ignácz Balázs főispán társaságában fákat ültetett:
„Egy jó ügyért kiállni mindig remek dolog, de még ennél is nagyobb megtiszteltetés, ha ezen keresztül olyan embereket ismerhetsz meg, akik a saját területükön sportáguk, vagy épp szakmájuk legjobbjai, és van egy olyan nemes, közös céljuk, ami az állat és természetvédelem. Fantasztikus emberekkel találkozhattam, többek között a térség főispánjával Ignácz Balázzsal, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezérével, Kapin Richárddal, aki a Szurkolók az állatkínzás ellen szervezet vezetője, és munkájuk eredményeképpen jelentősen szigorodott az állatkínzás jogi megítélése Magyarországon, vagy éppen a Noé Állatotthon Alapítvánnyal, akik rossz sorsú állatoknak valójában is a Noé bárkáját jelentik.
 
 
És nem utolsósorban Boday Pállal, a Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnökével, aki ezt az egész kezdeményezést mozgatja, és engem is meginvitált ide. Az pedig már tényleg csak hab a tortán, hogy Kiss Norbert négyszeres Európa-bajnok kamionversenyzővel és Dudás Zoltán jet ski Európa-bajnokkal is találkozhattam, ők mindannyian elkötelezett és önzetlen állatvédők, akik nem félnek összekoszolni a kezeiket, ha egy jó kezdeményezésért kell lapátot ragadni.” - nyilatkozott Horváth Lajos.
 
Az esemény során nem csak az árva cicákat látogatta meg „Laller”, de a szomszédos faluban található Fleischmann Rudolf Általános Iskola másodikosaival is találkozott, és a társaságukban tűztövis díszcserjéket ültetett, rávezetve a fiatal generációt arra, hogy milyen fontos ügy is az állat és természetvédelem.
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk

Ezen a hétvégén az év utolsó versenyén állt rajthoz Horváth Lajos „Laller”, aki 2022-ben nem csupán versenyzőként, de csapatfőnökként és szakágvezetőként is bizonyítania kellett a rátermettségét.

Zólyomi Andrea | 2022.11.07, 09:43:00 | Utolsó módosítás: 2022.11.07, 09:43:00

Cimkék:

A versenynaptárban szezonzáróként szereplő nyirádi futam hagyományosan borongós, esős, őszies időjárási körülmények között zajlott, de mindez nem tudta elvenni Laller jókedvét. A váci terepmotoros a Raid of the Championst is teljesítette, ezzel pedig egyetlen kivétellel (a lengyelországi Rally Breslaun kifogott rajta a technika) az év összes versenyén célba ért:
 
 
„A Raid of the Champions nyitónapja felemásan alakult a számomra. Pénteken kétszer 33 kilóméter várt rám, ahol az első szakasz nagyon küzdelmes volt az esőben, de délutánra megjavult az idő, az autók pedig szépen kijárták nekünk a nyomot. Ezáltal megjött a várva-várt tapadás is, így pedig sokkal élvezetesebb volt a motorozás. Még aznap este a teljes mezőnnyel egy jó hangulatú összetartáson vettem részt, ahol a baráti hangvétel és a finom vacsora mellett levontuk az idei esztendő konzekvenciáit is. Ma reggel pedig következhetett a maratoni szakasz, ahol a csapadék helyett ezúttal a komoly oldalszél nehezítette a versenyzést, viszont az élmény mindenért kárpótolt!
 
 
A szervező nagyon kitett magáért, hiszen fantasztikus pályát hozott össze nekünk - ezúton is köszönjük szépen Garamvölgyi Zoltánnak. A Nyirád körüli térség Magyarország talán legjobb terepralis helyszíne: egymást váltják a rendkívül élvezetes, gyors, ugyanakkor technikás, olykor endurós erdei szakaszok. Klíma Gábor csapattársammal minden métert a magunkévá tettünk, végig óriási csatában voltunk. Az egyik szakaszon hol én voltam a gyorsabb, hol pedig ő, folyamatosan TÁMADTUK egymást, szenzációs küzdelem volt! Nagyon élveztem, most bánom csak igazán, hogy vége van ennek a szezonnak. Ennek ellenére ránk természetesen ránk fér a pihenés, és a motorokra pedig a revízió. Az enyém most egy alapos vérátömlesztéssel fog átesni, de januárban remélhetőleg újból visszaülök majd a nyeregbe, és végre sikerül összehozni egy meleg égövi motorozást.
 
 
Összességében remek versenyen, izgalmas esztendőn vagyunk túl, ami személy szerint a pályafutásom során az egyik legtanulságosabb volt. A MAMS tereprali szakágának vezetőjeként a saját versenyzésem mellet a srácok dolgait is igazgattam, remélem a megelégedésükre. Ezenkívül csapatszinten is kiemelkedő évet zártunk, hiszen a Laller Racing Dakar Team tulajdonképpen minden jelentős off-road sorozatban győzni tudott. Mindez nem jöhetett volna létre a támogatóink nélkül, akik a Laller Racing mellett a Magyar Motorsport Szövetség terepmotoros törekvéseit is segítették. És itt is szeretném megköszönni a szurkolóinknak az egész éves buzdítást, támogatást! Mindig a fejlődés és az előrelépés a cél, de ha 2023 „csak” ugyanilyen lesz, akkor én azt gondolom, hogy mindannyian elégedettek lehetünk.” - vont mérleget a verseny és a teljes szezon vonatkozásában is a népszerű sportember.
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk
 
/ 20 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.