A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2022. május 19., csütörtök
Tereprally Hírek
/ 16 oldal

Zólyomi Andrea | 2022.05.04, 09:19:00 | Utolsó módosítás: 2022.05.04, 09:19:00

Cimkék:

A MAMS (Magyar Motorsport Szövetség) tereprali szakágának frissen megválasztott szakágvezetője volt a Spíler sport televízió Go Bike névre hallgató motoros műsorának vendége. Horváth Lajos „Laller” mesélt a kinevezéséről és a jövőbeni célokról is.

 

A feladat nem egyszerű, hiszen a szakág összefogása társadalmi munkában zajlik, teendője pedig az új seprűnek egyébként is bőven akad. Ennek ellenére Laller motivált, és a Nyugat-Európában tapasztalt szintre emelné a hazai nívót:
„Sok neves külföldi versenyen vettem részt az elmúlt időkben, és mindig is úgy gondoltam, hogy ezeket a tapasztalatokat valahol még képes lehetek a hazai tereprali sportág javára fordítani. Mivel szakági szinten eltökélt célunk, hogy minél több nemzetközi versenyen vegyünk részt, úgy gondoltam, hogy fontos felzárkóznunk a nemzetközi szabályrendszerekhez. Eszerint íródott az új sportszabályzatunk is, amely 99%-os átfedésben van a FIM normáival. Ha az itthoni futamainkon ennek szellemében állunk rajthoz, akkor senkit sem fog meglepetés érni egy másik országban, vagy kontinensen rendezett versenyen. Úgy gondolom, ez a fajta egységesítés egy nulladik lépés a motoros tereprali felzárkóztatásában.
 
 
A szakági törekvések mellett a másik prioritás a csapatom, amelynek örvendetesen nő a létszáma. Az idei szezonban már 32 versenyző húzza a gázt a Laller Racing Dakar Team színeiben, ami nagy büszkeség számomra. Ezenkívül az utánpótlás nevelésre is nagy hangsúlyt fektetünk, hiszen Liszka Roland személyében nálunk motorozik az ország egyik legtehetségesebb ifjú off-road pilótája. Rolanddal nem titkolt célunk bekerülni a SuperEnduro világbajnokság junior mezőnyébe, és komoly eredményeket letenni az asztalra. De nem lövök le minden poént, nézzétek meg a Go Bike Magazin legfrissebb adását!” - mondta Horváth Lajos.
 
A műsort itt tudjátok visszanézni, jó szórakozást kívánunk hozzá!
 
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk

Zólyomi Andrea | 2022.04.28, 13:13:00 | Utolsó módosítás: 2022.04.28, 13:13:00

Cimkék:

Nagy megtiszteltetés érte a minap Horváth Lajos „Lallert”. A váci sportvezető - terepmotoros hétvégén az Akkor és Most JÁRMŰ EXPÓRA lesz hivatalos, ahol több kollégájával együtt mesél majd a pályafutásáról, és a Dakar Rally-s élményeiről.
 
 
Szombaton három órától az autó/motorsport szerelmeseinek érdemes lesz az esztergomi Nagy Duna Sétányon található RUGBY CLUB rendezvényterülete felé venni az irányt, hiszen az ingyenesen látogatható expó a táncos-zenés programok és érdekességek mellett egy ritkaságszámba menő Dakar közönségtalálkozóval is kecsegtet. 15 órai kezdettel remek külsőségek között (ki lesz állítva az Opel Dakar Team kamionja és autója, valamint Gyenes Emanuel és a Laller Racing Dakar Team sivatagot megjárt motorja) hangulatos társalgás kezdődik a versenyzőkkel, akiket Szujó Zoltán kérdez majd. Laller természetesen örömmel tesz eleget a felkérésnek, és izgatottan várja a találkozást a várhatóan több tízezres vendégsereggel:
 
 
„Mindig szívesen megyek ilyen rendezvényekre, ezúttal is boldogan mondtam igent a szervezők megkeresésére. Rendkívül fontosnak tartom, hogy mi, tereprali versenyzők közelebb vigyük az emberekhez ezt a fantasztikus sportágat - ebben óriási segítséget jelentenek az ilyen események. Ez egy lehetőség arra, hogy felkeltsük a fiatal korosztály érdeklődését, és bíztassuk azokat a srácokat/lányokat, akik érdeklődnek a motorsport világa iránt, és szeretnék magukat kettő vagy akár négy keréken kipróbálni. Szuper érzés, hogy olyan nagyszerű versenyzőkkel együtt mesélhetek majd a karrieremről, mint Szalay Balázs és Bunkóczi László, vagy régi motoros barátom, Gyenes Emanuel. Biztos vagyok benne, hogy sok-sok érdekességet tudunk majd megosztani a Dakar Rally és az off-road szakágak kedvelőivel, valamint minden kedves kilátogató érdeklődővel. Remek hétvégi programnak ígérkezik az Akkor és Most JÁRMŰ EXPÓ, kifogástalan időjárás várható, remélem, sokatokkal találkozom majd szombaton a gyönyörű Esztergomban.” - nyilatkozta Horváth Lajos motoros, a Laller Racing Dakar Team csapatfőnöke, aki nem mellesleg a MAMS (Magyar Motorsport Szövetség) tereprali szakágának vezetője is.
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk
 

Zólyomi Andrea | 2022.04.01, 09:45:00 | Utolsó módosítás: 2022.04.01, 09:45:00

Cimkék:

Noha még csak márciust írunk, a Laller Racing Dakar Team csapatvezető/motorosának már jó ideje megkezdődött a 2022-es versenyszezon. „Laller” nemsokára a nyeregbe felpattanva is nekilát az idei évnek, elsőként a Riverside Baja-nak.
 
 
Horváth Lajos számára nem csupán az lesz különleges érzés, hogy Magyarország talán legnagyobb kétkerekű terepralis csapatát viszi harcba, de ettől a versenytől már élesben, a pályán és a szervizparkban is el kell látnia a nemrégiben felvállalt szakágvezetői feladatokat. Lajos ennek megfelelően a motorozás mellett rengeteg szervezési munkával készül a rajtra:
 
 
„Valóban, az idei év egy kicsit más lesz, mint amit eddig megszoktam. Már korábban is sokat dolgoztam diplomáciai vonalon, hogy bővíteni tudjuk a hazai tereprali sorozat motoros mezőnyét, és mostantól hivatalosan is én felelek a srácok érdek képviseletéért. Remek érzés egy ilyen összetartó közösséget vezetni, ugyanakkor komoly felelősség is. Az elmúlt héten egy remek edzésnap keretében mozgattuk át magunkat Tokodon, nemsokára pedig érkezik a szezon első versenye.
 
 
A Riverside Baja minden évben jó hangulatú, izgalmas futamot szokott hozni, most sem várok mást. Célom, hogy minden résztvevő maximális odafigyelést kapjon, versenyezzünk egy jót, és építsük tovább azt, amit elkezdtünk. A versennyel kapcsolatban nagy pozitívum, hogy a központ a jól megszokott pápóci helyén lesz, viszont a rajtceremóniát áttették Kapuvárra, így remélhetőleg nagy létszámú közönség előtt kezdhetjük meg az évet. Kapuvár visszacsatlakozása nagy öröm számomra és különleges helyet foglal el a szívemben, mert a régi tereprali jutnak eszembe, azokból az időkből, amikor elindultam ezen a rögös pályafutáson. Ez az év valóban különleges lesz, hiszen míg szakági szinten egy nagyon komoly magyar gárdával indulunk majd a Hellas Rally-n, addig csapatszinten Magyarország legtehetségesebb ifjú off-road versenyzőjét, Liszka Rolandot is harcba küldjük az EnduroGP világbajnokságon. Ami a Riverside Baja-t illeti, egyénileg nem helyezek magamra nyomást, szeretnék egy jót motorozni és meccselni a fiúkkal, élvezni, hogy végre visszatérhetünk a versenypályákra.” - nyilatkozta a karrierje talán legelfoglaltabb versenyszezonjára készülő Laller.
 
Laller Racing Dakar Team  

Összesen ötvenhárom jármű áll rajthoz Pápocon, és ahogy tavaly, idén is több motoros és quados indul a tereprallye szezonnyitóján, mint autós

Zólyomi Andrea | 2022.03.29, 13:32:00 | Utolsó módosítás: 2022.03.29, 13:32:00

Cimkék:

Még pár nap – április 1-től 2-ig –, és elrajtol a Közép-Európai Zóna Bajnokság (CEZ) és a Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság 2022-es szezonnyitó viadala, a Riverside Baja. A végleges nevezési lista alapján – 53 jármű lesz ott a rajtnál – szép számú mezőny vág neki a majd 232 kilométeres versengésnek. Garamvölgyi Zoltán főrendező elmondta, külön öröm a számára, hogy a tavaly, újoncként a Challenge Kupában indult négy versenyző idén már a legjobbak között indul, míg sikerült újabb érdeklődőket megnyerni a sportág számára.
 
 
 
A Tereprallye versenynaptárába 2014-ben került be először a Riverside Baja, és a debütálás azonnal történelmire sikeredett, hiszen a rendkívül heves, már-már trópusi esőzések miatt törölni kellett az utolsó szakaszt. Nos, úgy tűnik, hogy az idei hetedik versenyen nem fog nyomot hagyni az időjárás, igaz, az érkező hidegfront miatt hűvösebb időre számíthatnak a résztvevők.
 
 
Garamvölgyi Zoltán, a Riverside Baja rendezője elárulta, amikor kiderült, hogy az ugyanerre az időpontra szervezett lengyel bajnoki idénynyitó miatt a lengyel versenyzők ezúttal távol maradnak, nem hitte volna, hogy ennek ellenére ilyen nagy létszámban neveznek majd a viadalra.  Összesen hét országból – lengyel, cseh, szlovák, román, szerb, osztrák és magyar versenyzők – összesen 53 jármű nevezett a 2022-es Riverside Bajára.
 
 
Ráadásul ezúttal a négy kategóriában – autó, side by side, motor és quad – hosszú idő után először lesznek többségben a motorosok és a quadosok, ráadásul ezúttal is ott lesz a rajtnál az a Miroslav Zapletal, aki tavaly az összetett magyar bajnoki címet is megszerezte, illetve összecsap egymással a hazai kamionversenyzés két legjobbja, Kovács Miklós és Fazekas Károly. Összesen 231,84 kilométer – pénteken két szakasz, összesen 26,84 kilométer, míg szombaton egyszer 4, majd négyszer 50 kilométer vár mindenkire – hosszú versenyen szinte valamennyi szakaszon a nézők végig követhetik a száguldást.
 
 
„Ami számomra a legörvendetesebb, hogy a tavaly elkezdett munkánk gyümölcse beérni látszik azzal, hogy újabb újoncok indulnak a versenyen, így idén is megrendezésre kerül számukra a Challenge Kupa. A tavaly ott indult párosok közül négyen már a rendes, profi mezőnyben indulnak, azaz elmondható, ismét bővült a tereprallyesok nagy családja” – közölte Garamvölgyi Zoltán.
 
A Riverside Baja rendezője elárulta, Pápoc, Himod, Vönöck, Kemenesmagasi Vitnyéd és Kapuvár lesz az idei verseny házigazdája. Az első napon, április elsején sok év után visszatér a tereprallye Kapuvárra, ahol egy hatalmas buli keretein belül rendezik meg a rajtceremóniát, amin fellép a régió egyik nagy kedvence, Essemm is, majd a helyi Jam Pub-ban rendezik meg a verseny hivatalos megnyitóját.
 
 
A sportág rajongói az egész viadalt nyomon tudják követni a verseny hivatalos Facebook-oldalán, ahol folyamatosan frissülő, fotós beszámolók segítségével lehet naprakész mindenki a Riverside Baja eseményeiről és eredményeiről. 
 
fotó: Pataky Péter
 

Az április elején immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Riverside Baja valamennyi szakasza élvezhető lesz mind a versenyzők, mind pedig a nézők számára

Zólyomi Andrea | 2022.03.25, 10:19:00 | Utolsó módosítás: 2022.03.25, 10:19:00

Cimkék:

Valamivel több, mint egy hét múlva – április 1-től 2-ig – rendezik meg Pápoc központtal a 2022-es Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság viadalát, és utóbbi esetében immár hagyományosan a Riverside Baja lesz az idénynyitó versenye. Idén Kapuvárról indul és szombaton szokás szerint Pápocon zárul a viadal. A Riverside Baja főszervezője, Garamvölgyi Zoltán szerint ezúttal minden szakaszon szinte testközelből tapasztalhatják meg a nézők, mitől is olyan élvezhető sport a tereprallye. 
 
 
A Tereprallye versenynaptárába 2014-ben került be először a Riverside Baja, és a debütálás azonnal történelmire sikeredett, hiszen a rendkívül heves, már-már trópusi esőzések miatt törölni kellett az utolsó szakaszt, míg 2019-ben, a jubileumi ötödik versenyen – szintén az eső miatt – az eredetileg kijelölt pályákat teljesen meg kellett változtatni. Tavaly pedig talán a verseny történetének legjobb viadalát sikerült megrendezni, ráadásul a részvételi rekord is megdőlt.
 
 
Idén, akárcsak 2021-ben, a 2022-es Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság szezonnyitója lesz a verseny, és Garamvölgyi Zoltán, a Riverside Baja rendezője elárulta, Pápoc, Himod, Vönöck, Kemenesmagasi Vitnyéd és Kapuvár lesz az idei verseny házigazdája. Kiemelte, rengeteget segített abban, hogy az idei versenyt meg lehessen rendezni, hogy a felsorolt települések szinte egy emberként álltak a viadal mögé.
 
 
„Nagyon köszönöm a verseny biztonsági főnökének, a pápoci születésű Németh Sándornak a segítségét, és külön öröm számomra, hogy az első napon, április elsején visszatérhet a tereprallye Kapuvárra, ahol Hámori György polgármester úrral egyeztetve egy hatalmas buli keretein belül tudjuk megrendezni a rajtceremóniát, ugyanis fellép a régió egyik nagy kedvence, Essem is, majd a helyi Jam Pub-ban rendezhetjük meg a verseny hivatalos megnyitóját” – mondta Garamvölgyi Zoltán.
 
 
A szakember elmondta, a résztvevők létszámára alaposan rányomta a bélyegét, hogy a lengyelek a rengeteg egyeztetés ellenére ugyanerre az időpontra tették a bajnokságuk nyitó versenyét, ám az 51 autó, kamion, motor és quad így is remek versenyt vívhat majd április elején. Kiemelte, hogy mind a hét szakasz – ebből kettő 13 kilométerest pénteken, majd egy 4, illetve négy 50 kilométeres lesz szombaton – érinti a nézői szempontból szinte tökéletes vitnyédi és pápoci bányát.
 
 
„Ha valaki igazi látványra vágyik, az a szombati szakaszoknál előbb a vitnyédi bányát, majd a Lánka patak környékét keresse fel. Előbbi esetében egy körpályán, nagy ugratókkal igazi közönségbarát versenyt tudunk rendezni, míg utóbbi esetében mindig innen rajtol a mezőny és a mederben halad majd végig. A cél Pápocon lesz szombaton délután, ahol az ünnepélyes díjátadót is megrendezzük” – fogalmazott Garamvölgyi Zoltán.
 
 
A sportág rajongói az egész viadalt nyomon tudják követni a verseny hivatalos Facebook-oldalán, ahol folyamatosan frissülő, fotós beszámolók segítségével lehet naprakész mindenki a Riverside Baja eseményeiről és eredményeiről.
 
 
Fotó: Magyar Tereprallye Kommunikáció
/ 16 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.