A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2020. március 30., hétfő
Old Timer Hírek
/ 6 oldal

Zólyomi Andrea | 2020.03.25, 12:48:00 | Utolsó módosítás: 2020.03.25, 12:48:00

Cimkék:

Tisztelt Tisztségviselők, Tagok, Versenyzők!
 
A kormányfő 2020. március 16-án tett bejelentése alapján hozott intézkedés a MAMS engedélyezési jogkörébe tartozó sportrendezvények felfüggesztéséről továbbra is hatályban van. A felfüggesztés időtartama jelen pillanatban még ismeretlen. A Magyar Motorsport Szövetség sportszakmai szervezetei (szakágak, kollégiumok) folyamatos egyeztetésben mérlegelik a kialakult helyzetet és számba veszik a lehetőségeket, azonban pontos információk közlésére csak a kormánydöntés alapján lesz lehetőség.
Addig is kérünk mindenkit, hogy igyekezzen a minimálisra csökkenteni a fertőzés esélyét azzal, hogy lehetőség szerint otthon marad, kerüli a tömegközlekedést és a szabadban tartott, csoportos edzések helyett otthon végezhető gyakorlatokat végez. Ne feledjük, hogy egy esetleges sportsérülés esetén az ellátás gyorsasága, minősége az egészségügy túlterheltsége miatt jelentősen csökkenhet.
 
Ezúton is köszönjük mindenki szíves türelmét és közreműködését. Ha számottevő elmozdulás van a jelen állapothoz képest, jelezni fogjuk.
 
Sportbaráti üdvözlettel
 
Hermann Henrik
elnök
Magyar Motorsport Szövetség
 

Zólyomi Andrea | 2020.03.16, 20:20:00 | Utolsó módosítás: 2020.03.24, 22:15:00

Cimkék:

 

Tisztelt Tagok, Versenyzők!
 
A kormányfő mai bejelentése szerint 2020. március 17-én, kedden 0:00 órától semmiféle magyarországi nyilvános rendezvényt nem lehet megtartani. Ennek következtében a Magyar Motorsport Szövetség engedélyezési jogkörébe tartozó mindennemű sportrendezvény határozatlan időre felfüggesztésre kerül.
 
A felfüggesztés vonatkozik minden jóváhagyott és még függőben lévő versenykiírás szerinti helyszínre, valamint az elfogadott szakági versenynaptárakban szereplő sportrendezvényekre is.
 
Az elmaradt versenyek pótlásáról vagy végleges törléséről a későbbiekben dönt a MAMS Elnöksége.
 
Megértésüket ezúton is köszönjük!

Zólyomi Andrea | 2020.03.16, 09:34:00 | Utolsó módosítás: 2020.03.16, 09:34:00

Cimkék:

A koronavírus kapcsán elrendelt veszélyhelyzet miatt a MAMS titkárság 2020. március 16-tól bizonytalan ideig zárva tart.
Emailben és telefonon elérhetőek vagyunk munkaidőben az alábbi elérhetőségeken:
 
+36306037106 (Zólyomi Andrea)

Zólyomi Andrea | 2019.12.16, 14:42:00 | Utolsó módosítás: 2019.12.16, 14:42:00

Cimkék:

A Magyar Motorsport Szövetség a sportszakma részére megrendezi éves központi szemináriumát.
 
Időpont: 2020. február 9. 9:00 (vasárnap)
Helyszín: Gastland M0 Étterem és Rendezvényközpont (M0 szigetszentmiklósi kihajtó)
 
A részvétel a 2020-ban sportfelügyelői, versenyigazgatói, vezetőbírói licencet kiváltani kívánók számára kötelező!
 
Rajtuk kívül szeretettel várjuk a sportszakma egyéb képviselőit is (technikai felügyelők, pályabírók, szakágvezetők, szakági tanács tagok, kollégiumvezetők, MAMS tagszervezetek képviselői, szervezők, edzők, versenyzők, stb.), illetve bárkit, akit a téma érdekel.
 
A részvétel díjmentes.
A szemináriumot követően a sportfelügyelők, versenyigazgatók és vezetőbírók egy online teszt kitöltésével igényelhetik meg licencüket.
 
Időterv:
8:30-9:00             regisztráció
9:00-12:00           sportszakmai képzés, előadások, esettanulmányok
12:00-13:00        ebéd
13:00-15:00        workshop (biztosítás, magyar Moto GP, felügyelői/versenyigazgatói/vezetőbírói teszt kérdései)
 
Várható témák:
  • szabálymódosítások
  • OMSZ kötelezettség
  • indulási jogosultság ellenőrzése
  • összeférhetetlenség
  • tisztségviselők delegálása, kijelölése
  • óvás, fellebbezés menete
  • jelentések leadása, tartalma
 
 
Részvételi visszajelzéseteket az office@mams.hu címen várjuk.

Zólyomi Andrea | 2019.09.09, 11:04:00 | Utolsó módosítás: 2019.09.09, 11:04:00

Cimkék:

Két hét leforgása alatt a csapat négy versenyhétvégén van túl. Kettő ADAC hétvége a németeknél, illetve egy Magyar Országos Bajnoki a Szlovákiaringen, plusz a MAMI Kupa névre keresztelt sorozaton belül egy Magyar Kupa és egy Országos Bajnokság.

 
Kronológiai első helyen egy német helyszín áll ezek közül, mégpedig Bopfingen. Augusztus 23-24-én az ADAC bajnokságban szereplő fiatalok Kolarovszki Mór és Vincze Martin képviselték a csapatot az ADAC Minibike Bajnokság hetedik állomásán. A pálya egy emelkedővel, döntött kanyarral tarkított gyönyörű helyen helyezkedő aszfaltcsík volt, ahol a magyar fiatalok becsületesen helyt álltak.

Kolarovszki Mór a belépő kategóriában egy hetedik és egy hatodik helyezéssel végzett a hétvégén, míg Vincze Martin a „profik” között egy első és egy második hellyel növelte előnyét a pontversenyben.
 
 
A fiúknak nem sok idejük volt pihenni, hiszen következő hétvégén ismét útra kellett kelni, hiszen az utolsó előtti hétvége következett, aminek Mülsen városa adott otthont. Itt egy új pálya várta a fiatalokat, ezen még nem volt eddig ADAC Minibike verseny rendezve. Ez azonban nem azt jelentette, hogy mindenki most látja először a pályát, hiszen a németek többször edzettek már rajta. De mégis bíztunk benne, hogy számít valamit, hogy nincs a versenynaptárban hosszú évek óta.

Bizakodásunk nem volt hiábavaló, hiszen Kolarovszki Mór eddigi legjobb helyezését érte el a kategóriájában. Első futamon ötödik, majd a második futamon hatodik helyen ért célba, de kiemelendő, hogy a harmadik helyért a végéig csata volt, a dobogós helyezés mindössze néhány méterrel előtte ért célba. A versenyben futott köridők közül Móré volt a harmadik leggyorsabb.
 
Vincze Martin pedig az időmérőkön megszerezte a pole pozíciót. Az első versenyen azonban a harmadik kanyar féktávján az élről bukott egyet, majd felállt és a 12. helyen célba ért. A második versenyt magabiztosan megnyerte és a pole pozíciós idejére rátett egy lapáttal és megfutotta a kategória pályacsúcsát. Ezzel az összesen 29 megszerzett ponttal 52 pontos előnyre tett szert, így már gyakorlatilag a „profi” kategória bajnokaként utazik az utolsó fordulóra Templinbe!
 
 
Ugyan kronológiailag a két német hétvége közé esett, de következő állomásunk Szlovákia, ahol Nagy Attila versenyzett az augusztusi hosszú hétvége hétfőjén a Magyar Országos Bajnokság SSP300-as kategóriájában. Attila ugyan idén tanulja a nagy pályákat és az új motorját, de versenyről versenyre, körről körre lépdel előre. Idén már volt egy verseny is a Dunaszerdahelytől nem messze található pályán, de most sikerült javítania a köridején nem is keveset, így folyamatosan közeledik a nála tapasztaltabb élmezőnyhöz. Az időmérőn nagyon szépet motorozott, nagyon sokat lépett előre eddigi köridejéhez képest, ám a versenyen már nem sikerült ezt tovább fokoznia, így végül az ötödik helyen ért célba.
 
 
Időrendben az utolsó állomás az Euroring volt, hol a MAMI Kupa és OB V. fordulóját rendezték meg. Itt a szokásos menetrend alapján két részre van bontva a hétvége, szombati napon a Magyar Kupa sorozat futamait rendezik meg, míg vasárnap a Magyar Országos Bajnokság futamain mérhetik össze magukat a versenyzők. A Chrobák Motorsport Egyesület versenyzői egy kivételt leszámítva az YT125 4T kategóriában versenyeznek, mégpedig Kolarovszki Adél és Hernádi Barnabás személyében, illetve most egy új versenyzőnk is kipróbálta magát, név szerint Ksenicz Attila. Ugyan a kategóriában, de értékelésen kívül motorozik Czepó Donát és az egy kakukktojás pedig Aszalós Zoltán, aki a Robogó mezőnyében gyűjti a sikereket.
 

 
A szombati nap zökkenőmentesen le is ment, ahol a Kupa sorozatban egy futamot rendeznek. Itt Kolarovszki Adélnak sikerült megszereznie a negyedik helyet, míg Hernádi Barnabás és Ksenicz Attila a hetedik és nyolcadik helyen értek célba. Czepó Donát ugyan értékelésen kívül, de ismét megnyerte a futamot. Aszalós Zoltán pedig meggyőző fölénnyel diadalmaskodott a PRO Robogó Sport kategóriában.
 
 
Vasárnap viszont kicsit megtréfálta az időjárás a szervezőket és a versenyzőket egyaránt.
Az Magyar Bajnokságban már megszokottan két futam van egy hétvégén minden kategóriának. Most azonban egy kategóriát leszámítva csak egy futamot tudtak befejezni a versenyzők mielőtt az eső elmosta a versenyeket. Az YT125 4T kategóriában sajnos a reggeli szabadedzésen Ksenicz Attila motorja megállt és Attila bukott is. Attila szerencsére jól van, de a motorja nem lett rajtra kész, így Ő kihagyni kényszerült a futamot. Egyesületünk női versenyzője, Kolarovszki Adél azonban a hatodik helyen ért célba, míg Hernádi Barnabás aki sajnos egész hétvégén technikai gondokkal küzdött, a nyolcadik helyen végzett. Czepó Donát ismét értékelésen kívül, de megnyerte a futamot.

Aszalós Zoltán a robogósok között ismét brillírozott és nagy előnnyel nyerte a kategóriája futamát.
 
 
Chrobák János: Kemény heteken vagyunk túl, de megéri a fáradozás és még nincs vége a szezonnak. Szinte minden bajnokságból hátra van még egy záró hétvége, de van olyan is, ahol még a java előttünk van. Így van ez a szeptember 15-én soron következő Nemzetközi Utánpótlás Bajnoksággal is, hiszen ebből még hátra van három forduló.

E hó 15-én Kakucs Ring ad otthont a versenyeknek, ahol várunk mindenkit szeretettel a Chrobák sátor környékén.
 
/ 6 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.