A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. június 16., szerda
Old Timer Hírek
/ 9 oldal

Az elmúlt hétvégén került megrendezésre a MAMI Kupa első fordulója a Kakucs Ringen, amelyen 6 NTR-es versenyző indult különböző kategóriákban

Zólyomi Andrea | 2021.05.31, 12:55:00 | Utolsó módosítás: 2021.05.31, 12:55:00

Cimkék:

Szombaton az YT125 4T mezőnyében Borsándi Botond, Kamen Popov és Papp Kevin is összeszedetten és szépen teljesített. A két időmérő edzésen mindenki fokozatosan javított a köridején. Az összesített eredmények értelmében Kamen a 2., Botond a 3., Kevin pedig az 5. rajtkockából vágott neki a versenynek.
 
 
 
 
Kamen jól rajtolt, csapattársai viszont rossz ütemben tudtak elindulni, de végig küzdötték a futamot, végül Botondot a 4., Kevint pedig a 8. helyen intette le a kockás zászló. Kamen felállhatott a dobogó második fokára.
 
 
Az YT125 2T kategóriában Kanyó Dániel megküzdött a démonaival, emiatt a 11. rajhelyről indulva, folyamatosan javuló köridőket felmutatva a 10. helyen hozta be motorját.
A betétfutamként megrendezett SSP 300-ban Ádám Róbert képviselte a csapatot, aki a versenyen felállhatott a dobogó 3. fokára.
 
 
Vasárnap a New Times Racing kiegészült Ochtinszki Lászlóval, aki egy Honda CBR nyergében küzdött, hozzá hasonlóan csapattársai is felmérték az aszfaltcsík aktuális állapotát a reggeli szabadedzések alkalmával.
Az YT125 4T kategóriát a rendezők összerakták a Honda CBR-esekkel, így az időmérő edzésen elég nagy forgalom alakult ki, ahol nagyon nehéz volt egy jó kört összehozni. Kamen Popov a 2., Borsándi Botond a 3., Papp Kevin a 4. míg Ochtinszki László a 11. időt motorozta. Az első versenyen is ebben a felállásban rajtoltatták a két kategóriát, emiatt kicsit kaotikus helyzet alakult ki az első kanyarokban, de szinte mindenki kontakt nélkül, szépen és ésszel motorozva tartotta a korábban megszerzett pozícióját. Ezalól kivétel Papp Kevin aki a leintés előtt három körrel, a nagy forgalom miatt a külső ívre kényszerült, végül el is esett, így nem tudta befejezni a futamot. A CBR nyergében Ochtinszki László a pontszerző, 5. helyre tornázta fel magát.
 
 
Az YT125 2T mezőnyében Kanyó Dániel az előző napi idejéhez képest 2 másodpercet gyorsult a qualifikáción, sajnos ez is csak a 12. helyre volt elég. Az első versenyen egy jó rajtot követően kiélezett csaták után egy pozíciót tudott javítani a kockás zászlóig. Ezzel már rögtön a szezon elején értékes pontokat gyűjtött.
 

Az SSP300-asok között Ádám Róbert az időmérőn a 3. helyet csípte, meg majd a versenyen folyamatosan konstans köridőket teljesítve meg is tudta őrizni azt. A mai versenyek hosszabbak voltak a tegnapiaknál, így a csapatvezetés fel tudta mérni, hogy mennyi tartalék van még a versenyzők állóképességében.
 


A második versenyek megrendezésére sajnos nem került sor az időközben a pálya fölé érkező, majd aláhulló csapadék miatt.
 
Csanádi Eszter csapatfőnök a hétvégét követően összegezte a MAMI Kupa első fordulóját.  

„Nagyon büszke vagyok az egész csapatra, a mögöttünk álló emberekre, a szülőkre, a szerelőkre és mindenkire aki segített, hogy a hétvége ilyen remek módon összejöjjön. Mindenki oda tette magát, helyt állt. Látjuk, hogy mik azok a hiányosságok, amiken dolgoznunk kell a még jobb eredmények eléréséhez. A munkát folytatjuk tovább... Őszintén gratulálok az összes versenyzőnknek, hiszen rengeteget fejlődtek, amit a versenyek alkalmával is láttunk. „
 


A MAMI Kupa következő fordulóját Máriapócson, a Rabócsiringen rendezik majd június 26-27-én.
 
Írta: Háfra Zsolt – New Times Racing sajtófőnök
 

Zólyomi Andrea | 2021.03.19, 10:56:00 | Utolsó módosítás: 2021.03.19, 10:56:00

Cimkék:

A lenti linken már elkezdődhet a sportbírói vizsgák kitöltése.

 

https://online-kerdoiv.com/index/v/h/sportbiroi-2021-2

 

Zólyomi Andrea | 2021.02.26, 13:15:00 | Utolsó módosítás: 2021.02.26, 13:15:00

Cimkék:

Tisztelt Érdeklődők!

 

A MAMS Sportszakmai szemináriuma 2021. március 7-én vasárnap, 9 órától veszi kezdetét. Csatlakozni az alábbi linken lehet:

 

 

Meeting ID: 956 3209 3568
 

https://zoom.us/download - innen lehet letölteni az asztali verziót, Zoom Client for Meetings a pontos neve. Telepítés után regisztrálni kell a Sign up gombbal, majd ha ez megtörtént, akkor be kell jelentkezni a Sign in gombbal. Bejelentkezés után a Join gombot kell megnyomni és a megadott meeting ID-t kell megadni.

 

A könnyű beazonosíthatóság érdekében kérjük, hogy mindenki a saját nevén jelentkezzen be és a neve mögé írja be, hogy milyen minőségben van jelen (pl. Kis István versenyző, Kovács János szervező, Horváth Ádám versenyigazgató, stb.).

 

Az időterv pontos betartása érdekében kérjük, hogy 9 óráig jelentkezzenek be.

 

Bármilyen kérés, kérdés esetén állunk szíves rendelkezésre.

 

 

 

tematika, időterv:
 
9:00       köszöntő, általános tudnivalók (Hermann Henrik)
9:10       sportszakmai felépítés, új kollégiumok bemutatása (Nagy Arnold)
9:15       sportszabályzat módosítások (Zólyomi Andrea)
9:25       nevezési lista és eredmények tartalmi eleme, ideiglenes/végleges végeredmények (Majosházi Péter)
9:35       E-Sport kollégium bemutatkozása (Tóth András)
9:45       Környezetvédelmi kollégium tájékoztatója (Bakó Péter)
9:55       Pályabiztonsági kollégium bemutatkozása (Daragó Gábor)
10:05     sportrendezvény szervezése a korlátozások tekintetében (dr. Némethi Zsolt)
10:15     Országos Mentőszolgálat, mint kötelező eü. szolgáltató (Hermann Henrik)
10:25     versenykiírások leadása (Zólyomi Andrea)
10:35     SZÜNET
10:50     tájékoztató a sportbírói képzések menetéről (Nagy Arnold)
11:00     Döntőbíráskodási szabályzat bemutatása (Füzesséry Erik)
11:20     rádiókapcsolat a sportbírók és a versenyirányítás között, baleset esetén a versenyigazgatói és sportbírói protokoll bemutatása (ifj. Zettner Tamás)
11:40     versenyigazgató szerepe (Fülöp Ferenc)
12:00    vezetőbíró szerepe (Füzesséry Erik)
12:20    sportfelügyelő szerepe (Pál László)
12:40    sportfelügyelői/versenyigazgatói vizsga menete (Nagy Arnold)
12:50     kérdések

Zólyomi Andrea | 2021.02.25, 11:33:00 | Utolsó módosítás: 2021.02.25, 11:33:00

Cimkék:

Tisztelt (Leendő) Sportbírók! Tisztelt Érdeklődők!

 
A Magyar Motorsport Szövetség nevében szeretném önöket tájékoztatni a 2021. évi bíróképzések menetéről.
 
Az Elnökség a Sportbírói és a Sportszakmai Kollégium javaslata alapján elfogadta a Sportbírók Általános Működési Szabályzatának módosítását, amely komoly változásokat tartalmaz.
 
Az egyik ilyen változás, hogy megszűnnek az eddig ismert minősítések (III-II-I.osztály), és csak a gyakorló sportbíró, ill. sportbíró minősítések maradnak meg.
 
Másik változás, hogy a sportbíró a sikeres vizsga letételét követően jogosulttá válik bármelyik szakág versenyén sportbírói tevékenységet végezni. A MAMS célja, hogy a sportbírók a motorsport minden szakágában bevethetők legyenek.
 
A harmadik, és egyben legfontosabb változás, hogy a sportbírói igazolványt csak és kizárólag a MAMS központi, online vizsgájának sikeres elvégzését követően, valamint a vonatkozó díjak (a tavalyi ár nem változott, 6 120 Ft a sportbírói licenc díja) befizetése után lehet megszerezni. Ezzel párhuzamosan a szakágak természetesen megtarthatják önálló, szakágspecifikus képzéseiket, de ezzel még nem váltható ki a bírói igazolvány, feltétlenül el kell végezni az online képzést is.
 
Az online vizsga linkje 2021. március 20-tól válik elérhetővé a www.mams.hu weboldalon.
A tananyag, a Sportbírók Általános Működési Szabályzata a www.mams.hu/szabalyzatok oldalon megtalálható. Kérem, hogy figyelmesen olvassák át, ugyanis tartalmaz minden olyan információt, amely a vizsga sikeres letételéhez szükséges.
 
Bízunk benne, hogy idén is nagy létszámú és tapasztalt bírói gárda áll össze. Ne feledjük, hogy a motorversenyek elengedhetetlen részei a sportbírók. Ha nincs bíró, nincs verseny. Várjuk tehát szeretettel a jelentkezéseket.
 
Bármilyen kérdés, kérés esetén az office@mams.hu emailcímen állunk szíves rendelkezésre.

Zólyomi Andrea | 2020.11.10, 09:23:00 | Utolsó módosítás: 2020.11.10, 09:23:00

Cimkék:

 Figyelembe véve a COVID-19 vírus rohamos terjedését, valamint a 2020. november 9-én elrendelt korlátozásokat, ezúton tájékoztatunk mindenkit, hogy 2020. november 11-től a MAMS titkárság home office-ban, otthonról fog dolgozni, a személyes ügyintézés így bizonytalan ideig szünetel.

Elérhetőek vagyunk az office@mams.hu emailcímen a hivatalos ügyfélfogadási időben, valamint a postai úton beküldött anyagokat is feldolgozzuk.
 
Köszönjük a megértést és reméljük, hogy mihamarabb visszaállhatunk a hagyományos munkavégzésre.
 
Vigyázzunk magunkra és egymásra!
 
 
/ 9 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.