A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 26., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2017.09.11, 14:12:00 | Utolsó módosítás: 2017.09.11, 14:12:00

Cimkék:

Az adriai pályán rendezték meg a kupasorozat utolsó fordulóját. A korábbiaknál még erősebb mezőnyben Máté a hetedik helyről rajtolva az ötödik pozíciót szerezte meg mindkét futamon. Ezzel az év végi elszámolásban is ötödik lett, felülteljesítve a csapat elvárásait.
 
Az esős időjárás miatt a pénteki és szombati szabadedzések során a szokásosnál kevesebb kört tett meg a Förch Junior Team versenyzője. Ez néhány beállítás kipróbálására és egyéni legjobbja megjavítására volt elég. A római régió bajnokság leggyorsabbjai is részt vettek ezen a fordulón, mivel lehetőségük volt egy kialakulóban lévő márkabajnokság gépeit tesztelni. Máté motorján a karburátor gumicsonkja megrepedt az időmérő edzésen, ez a kigyorsításoknál okozott hátrányt, így a hetedik köridőt motorozta. A bajnokságot vezető ellenfeléhez képest a korábbiaknál kisebb hátrányt tudhatott magáénak, a római régió legjobbjai ékelődtek be közéjük.
 
 
A szoros mezőnyben két helyezést előre lépve mindkét futamon az ötödik lett. Tempóját nézve nem volt lassabb a dobogós pilótáknál, azonban a harmadik sorból rajtolva már az első körökben hátránnyal jött mögöttük. Ezt az előle rajtolók megelőzése után már nem tudta ledolgozni.
 
Az ötfordulós sorozat, az adriai pályán kezdődött és fejeződött be. Az év eleji adriai futamon Máté a kilencedik helyet szerezte meg. A 12 éves pilóta a további versenyeken folyamaton gyorsult, egyre magabiztosabban előzött. A szezon alatt dobogón is állt, hiszen laghiban a harmadik helyen ért célba. Az év végi összesítés 29 fiatalt tartalmaz, Máté közülük szerezte meg az összetett ötödik helyezést.
 
 
Eredményével nem csak saját csapata elvárásait múlta felül, hanem meglepte az olasz ellenfeleket is. Mint tudjuk, az olaszoknál más megítélésben működik a motorsport, az utánpótlás versenyeken is csapatbajnokság zajlik, komoly konstruktőri munkával. Futamról futamra másképp néztek „a magyarra” hiszen folyamatosan gyorsult és egyre előrébb végzett. A szezonban Máté négy új pályát ismert meg, hiszen korábban az olaszoknál nem versenyzett.
 
Számadó József, Máté édesapja: Ezzel az eredménnyel, Máté az év végi elszámolásnál bekerült a TOP 5-be amire a szezon elején – látva az ellenfelek felkészültségét és technikai előnyét - nem is gondoltunk! Nagyon büszkék vagyunk rá!”
 
Szabó János Bregyó, Máté edzője: „Öröm Mátéval együtt dolgozni, hiszen folyamatosan gyorsul és fejlődik, megcsinálja, amit kérek. Az idei évben bedobtuk a mélyvízbe, és megállapíthatom nagyon jól vette az akadályokat. Folyamatosan a TOP10-ben végzett, pályaismeret nélkül, sokszor technikai hátrányban. Remélem, egy szép karrier kezdetét látjuk, és nem vész el támogatók hiányában, mint oly sok magyar.”
 
Mátéra meg két verseny vár az idén, a Cseh-szlovák-magyar Bajnokság következő fordulója Dlhában lesz, ahová a pontverseny éllovasaként érkezik.
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.