A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 27., szombat
Supermoto Hírek
/ 15 oldal

Zólyomi Andrea | 2021.12.16, 10:20:00 | Utolsó módosítás: 2021.12.16, 10:20:00

Cimkék:

A MAMS iroda 2021. december 22. és 2022. január 2. között zárva tart.

Mivel az év vége miatt sok ügyet kell lezárnunk, kérünk mindenkit, hogy a hátralévő ügyintézést még a mai és a holnapi napon tegye meg. Hétfőn és kedden csak a legszükségesebb esetben tartunk személyes ügyintézést.

 

Megragadnánk az alkalmat, hogy ezúton kívánjunk minden kedves tagszervezetünknek, versenyzőnknek és tisztségviselőnknek nagyon kellemes ünnepeket!

 

Zólyomi Andrea | 2021.11.11, 09:45:00 | Utolsó módosítás: 2021.11.11, 09:45:00

Cimkék:

2021 Magyar Bajnokai, Magyar Kupa Győztesei, helyezettjei és a gyorsasági motorsport ez évi magyar sorozatokban versengő legeredményesebb indulói!


Engedjétek meg, hogy a Magyar Motorsport Szövetség Gyorsasági Szakága ezúton meghívjon Benneteket, kísérőiteket és és versenyzőtársaitokat a 2021. évi díjátadó ünnepségére.

Díjazásban részesülnek a 2021-es bajnokságok különböző verseny-kategóriáinak első 3 helyezettjei, valamint a szakág legeredményesebb különdíjasai!

TAKARÉKBANK GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG ÉS KUPA 2021

Országos Bajnokság Open 1000 kategória
1. Magyar Bajnok 2021- Gyutai Adrián
2. helyezett - Ash Jones
3. helyezett - Hirczi Zoltán

Országos Bajnokság Open 600 kategória
1. Magyar Bajnok 2021 - Molnár Gergő
2. helyezett - Kecskés Bence
3. helyezett - Érsek Dániel

Magyar Kupa Open 1000 kategória
1. Magyar Kupa Győztese 2021 - Majsa Gergely
2. helyezett - Szarka Gábor
3. helyezett - Enyingi Tamás

Magyar Kupa Open 600 kategória
1. Magyar Kupa Győztese 2021 - Ginzer Attila
2. helyezett - Füleki Ádám
3. helyezett - Molnár Bence

Országos Bajnokság Open 300 kategória
1. Legeredményesebb Versenyző - Ádám Róbert
2. Legeredményesebb versenyző - Nagy Attila
3. Legeredményesebb versenyző - Hamilton -Owen Lukács Brett

Országos Bajnokság Open 250 kategória
Legeredményesebb Versenyző - Varga Tibor

HUMDA - TAKARÉKBANK UTÁNPÓTLÁS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2021

Országos Bajnokság MiniGP kategória
1. Magyar Bajnok 2021- Barta Kristóf
2. helyezett - Levánszky Ádám
3. helyezett - Mohai Márk Ármin

Országos Bajnokság Yamaha PW 50 kategória
1. Magyar Bajnok 2021- Urbancok Simon
2. helyezett - Hernádi Gergő
3. helyezett - Vincze Máté

Különdíjasok a rövidpályás bajnokságokon belül:

Kategória Senior A (pitbike)
1. Polyák Bálint
2. Érsek Dániel
3. Ádám Róbert

Kategória Senior B (pitbike)
1. Kovács Gábor
2. Kupecz Zoltán
3. Kolarovszki László

Kategória Minimotard 90
1. Habi Zalán
2. Hernádi Gergő
3. Szakálos Szilárd

Kategória Minimotard 110
1. Levánszky Ádám
2. Havasi Balázs
3. Fazekas Péter

Kategória Supermotard 140
1. Barta Korina
2. Kolarovszki Adél

Kategória Supermotard 160
1. Kovács Zoltán
2. Bereczki Dávid
3. Kolarovszki Mór

Ne feledjétek, hogy részvételi szándékotok megerősítéseként, valamint kísérőitek számának megjelöléseként az alábbi jelentkezési űrlapot kell kitölteni! Jelentkezési határidő november 20!
https://forms.gle/FtESeTnynW4EYALu7

Díjazott meghívottak számára a belépés ingyenes. Nem díjazott versenyzők vagy kísérők esetén 10.000 Ft / fő a részvétel és a vacsora ára, amit a jelentkezést követően kapott számla alapján, átutalás útján lehet befizetni.

A díjátadó esemény részletei:
IDŐPONT: 2021. NOV. 27, SZOMBAT – 17.00
HELYSZÍN: HOTEL BARA, BP, HEGYALJA ÚT 34-36.
PROGRAM: DÍJÁTADÓ, VACSORA, TOMBOLA

A MAMS Gyorsasági Szakág örömmel várja Versenyzőit november 27-én!

 

Zólyomi Andrea | 2021.11.04, 12:05:00 | Utolsó módosítás: 2021.11.04, 12:05:00

Cimkék:

Tisztelt Tagszervezetek! Tisztelt Versenyzők!
 
 
Szeretnénk időben tájékoztatást adni a sportorvosi engedélyek érvényességéről, a kiváltáshoz szükséges feltételekről.
 
A Magyar Motorsport Szövetség a hatályos Sporttörvény és az ahhoz kapcsolódó egyéb jogszabályok (pl.  mentésről szóló EüM rendelet, a sportorvoslás szabályairól szóló kormányrendelet) hatálya alatt látja el feladatát.
 
Bármilyen MAMS versenyengedély (versenyzői licenc) csak érvényes, magyar sportorvosi engedély birtokában adható ki. Ez azt jelenti, hogy akár magyar állampolgárról, akár külföldiről van szó, minden esetben (éves és napi licenc esetében is) egy magyar sportorvos által kiállított engedély fogadható el. Külföldi sportorvos által kiadott engedély nem megfelelő.
 
A versenyengedély kiadásához a versenyzőnek érvényes sportorvosi engedéllyel kell rendelkeznie, amellyel kapcsolatban az alábbiakra hívom fel a figyelmet:
 
  • az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) szakmai útmutatója alapján (ez megtalálható a nyomtatványok menüpontban) a különböző sportágak esetében más és más vizsgálatokra van szükség. A mellékletben tételesen fel vannak sorolva az egyes sportágakhoz előírt vizsgálatok. Ez azt jelenti, hogy csak és kizárólag autó- és motorsportra érvényes engedélyt tudunk elfogadni, ugyanis ezen két sportág esetében teljesen egyeznek a szükséges vizsgálatok. Amint az a szakmai útmutatóból látható, teljeskörű vizsgálat csak az autó-motorsport versenyzőknél előírás, ezért nem tudunk elfogadni más sportágakra (pl. kosárlabda, futball, kerékpár) kiadott engedélyeket. Az engedélyben egyértelműen szerepelnie kell a „motorsport”-nak (akár úgy is, hogy „autó-, motorsport”, illetve ezek bármilyen írásjellel ellátott kombinációja) és az „alkalmas” vagy „versenyezhet” megjelölésnek.
  • sportorvosi engedély legfeljebb egy évig,18 év alatt és 65 év felett 6 hónapig érvényes,
 
  • az OSEI tájékoztatása alapján háziorvosok és házi gyermekorvosok is adhatnak versenyengedélyt a saját praxisukba tartozó versenyzőknek, de csak abban az esetben, ha háziorvosok regisztrációs szerződést kötöttek az OSEI-vel. A regisztrált háziorvosok listája az OSEI weboldalán megtalálható: http://osei.hu/orszagos-sportorvosi-halozat/haziorvosok-es-hazi-gyermekorvosok-listaja.html Fontos, hogy csak az itt felsorolt háziorvosok által kiadott engedélyt fogadjuk el.
 
  • az OSEI weboldalán van lehetőség lekérdezni a sportorvosi engedély meglétét https://online.osei.hu/engedely-ellenorzes/ Előfordul, hogy a versenyző elhagyja az engedélyt, vagy nem lett leadva a MAMS titkárságra, ekkor pedig van rá mód, hogy ellenőrizzük annak meglétét. Ennek érdekében kérem, hogy a vizsgálat során járuljanak hozzá az elektronikus lekérdezéshez.
 
  • a sportorvosi vizsgálathoz a csatolt kérdőívet kell kitöltve elvinni, ez megkönnyíti a sportorvos dolgát (a kérdőív megtalálható a nyomtatványok között).
 
  
www.osei.hu weboldalon további információk megtalálhatók, fent van a sportorvosok listája, valamint online is lehet időpontot kérni.
 
Kérem, hogy a fentiek figyelembevételével időben kezdjék el a 2022. évi versenyengedély kiadásához szükséges sportorvosi engedély megszerzését. Célszerű már most időpontot foglalni.
 

Zólyomi Andrea | 2021.09.28, 11:20:00 | Utolsó módosítás: 2021.09.28, 11:20:00

Cimkék:

Tisztelt Tagszervezetek!

Tisztelt Versenyzők!
 
A Magyar Nemzeti Doppingellenes Szervezet (HUNADO) feladatkörét a Magyar Antidopping Csoport (MACS) látja el. A MACS tevékenységét a doppingellenes tevékenység szabályairól szóló 363/2021. (VI.28.) Korm.rendelet határozza meg, ez alapján a MACS a nemzetközi doppingellenes program alapján látja el doppingellenes felvilágosító, megelőző és ellenőrző tevékenységét.
 
A nemzetközi doppingellenes program részét képezik a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) nemzetközi előírásai és követelményei. A doppingellenes tevékenység fókuszában – az elrettentés és a büntetés helyett – a megelőzés és a felvilágosítás áll. A WADA, a MACS és a MAMS közös célja, hogy minden sportoló ismerje meg a sportban fellelhető értékeket, doppingellenes jogaikat és kötelességeiket és felelősen tudjanak igent mondani a tiszta játékra, értesüljenek a doppingszerek használatának veszélyeiről, illetve annak lehetséges következményeiről. Fontos célkitűzés, hogy minden fiatal sportoló számára elérhető legyen a doppingellenes felvilágosítás, oktatás valamilyen formája még azelőtt, hogy sor kerülne élete első doppingellenőrzésére.
 
A MACS az idei év során a honlapján (www.antidopping.hu) önálló oktatási felületet alakított ki (https://www.antidopping.hu/Edukacio0.html ), ahol a nyilvántartott sportolók és edzőik e-learning program keretében sajátíthatnak el egy, kifejezetten a számukra kialakított tananyagot. Felkerült ide egy a doppingellenőrzésről szóló kisfilm (https://www.youtube.com/watch?v=hQTy3QzUlXc&t=5s), egy szülői tájékoztató és számos más tanulni- és olvasnivaló is.
 
Ezúton kérem a tagszervezeteket, hogy hívják fel versenyzőik figyelmét az elérhető tananyagra, hiszen számos fontos információ birtokába kerülhetnek, amelyek kiemelten hasznosak egy sportoló számára.
A tananyag linkjei hamarosan felkerülnek a MAMS weboldalára.
 
Ezenkívül megkérem versenyzőinket, hogy a http://antidopping.hu/Sportolok.html oldalon regisztrálják magukat annak érdekében, hogy a hazai doppingellenes tudnivalókról rendszeres tájékoztatást kaphassanak.
 
Felhívom a figyelmet arra is, hogy 2022-től minden olyan versenyző számára, aki EB/vb licencet vált, kötelező lesz elvégezni a WADA nemzetközi szintű sportolókra vonatkozó online kurzusát. A licenceket csak azután adhatom ki, ha a versenyző elküldi nekem a kurzus sikeres teljesítéséről szóló névre szóló bizonyítványt.
 
Tudjuk, hogy a mai világban számos feladat hárul a versenyzőkre, a szülőkre, a csapatokra. A doppingellenes ismeretek megismerése, a felkészülés egy bármikor előforduló doppingellenőrzésre kiemelten fontos feladat, hiszen egy esetleges doppingvétség és az azzal járó büntetés (amely eltiltás is lehet) akár véget is vethet a sportolói karriernek. A szabályok nem ismerete nem nyújt felmentést a büntetés alól, ezért is tartjuk elengedhetetlenül fontosnak a versenyzők tájékoztatását a doppingellenes tevékenységekről (tiltólista, doppingvétség, mintavétel, stb.).
 
Kérem tehát segítő együttműködésüket a tananyag és az egyéb tájékoztató anyag népszerűsítésében.
 
 
 

A mögöttünk hagyott hétvégén a New Times Racing három versenyzővel, három kategóriában is képviseltette magát az Utánpótlás Bajnokság kakucsi hétvégéjén

Zólyomi Andrea | 2021.08.18, 12:29:00 | Utolsó módosítás: 2021.08.18, 12:29:00

Cimkék:

Elsőként Kecskés Bence gurult pályára a forduló alkalmával, aki szombaton, a Supermoto bajnokság Open kategóriájában vitézkedett. A napot egy szabadedzéssel kezdte a mezőny, majd két időmérő edzés és két verseny várt az indulókra. A hőség miatt, az első mért edzést követően Bence motorján gumicserét eszközöltek a jobb tapadás reményében. Ez a lépés meghozta a várt eredményeket. Ugyan az első verseny rajtjánál kicsit megtorpant, így ketten is megelőzték, később viszont visszaállt az élre. Majd ebben a pozícióban látta meg a kockás zászlót. A második futamon már úgy kapta el a rajtot, ahogy az a nagy könyvben meg volt írva, kisebb csatározások után pedig az élre is tudott állni. A megfontolt és szépen felépített motorozásnak köszönhetően tetemes fölénnyel elsőként ért célba.
 
 
Ádám Róbert szombaton még Bencének szurkolt, vasárnap pedig a felnőtt Pitbike sorozatban mérettette meg magát. Annak ellenére, hogy a nap elején még edzésként fogta fel a fordulót, az időmérő edzések alkalmával hamar kiderült, hogy igen kiélezett futamokra számíthat. A mért idők alapján ugyanis fél másodpercen belül motorozott a mezőny...
Az első verseny dinamikáját egy bukás miatti piros zászló törte meg... A második futamon az élboly majdnem a leintésig egyben tudott maradni, az utolsó körök lekörözései viszont megtörték a verseny ritmusát. Robit a második helyen intették le, szóval összességében elégedett a hétvégén szerzett 22 ponttal. Ez az eredmény bizakodással tölti el az NTR versenyzőjét, mert lóerő és köbcenti hátrányban is ott tudott maradni az élen és csatázott a dobogós helyezésekért.
 
 
 
Végül, de nem utolsó sorban Ochtinszki ’Okta’ László a CBR 125 mezőnyében képviselte csapatát. Okta megfontoltan motorozott, egészen az első futam utolsó köréig, ahol a verseny hevében és a pozíció javítás reményében a célegyenes végén belekezdett egy kockázatos dupla előzésbe, ami nem zárult jól. Szerencsére a motor csak kicsit tört és neki sem lett fizikai sérülése, a lelke annál nagyobb „pofont” kapott. Míg a versenyzőtársak versenyképes állapotba hozták a motort ( ezúton is szeretné megköszönni ezt nekik), addig Laci is összeszedte magát. A második verseny rajtját kicsit elrontotta, de így is hatodikként fordult és végig küzdött az ötödik helyért, de tanulva a korábbi túl optimista előzési kísérletből, taktikát váltott és a biztos hatodik helyet választotta. Összességében sikerült 10 pontot mentenie a hétvége folyamán. A futamok élvezetesek voltak, a tempója jó volt, de ez most nem teljesen adta ki. Ilyen is kell, mert csak így tud fejlődni az ember.
 
 
A New Times Racing vezetése elégedett a versenyzők teljesítményével, mindenki fejlődött magához képest. A mögöttük álló versenyhétvége fényében további dinamikus előrelépés várható tőlük. Az a fontos, hogy mindenki jól teljesített a végére és értékes tapasztalatokkal tért haza.
 
Fotók: Varga Tamás és Kőházy Tamás
Írta: Háfra Zsolt
 
/ 15 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.