A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2019. szeptember 18., szerda
Tereprally Hírek
/ 4 oldal

Rekordmezőny nevezett a Riverside Bajára, így szinte egész Magyargencs szervizparkká válik a hétvégén

Zólyomi Andrea | 2019.05.09, 08:54:00 | Utolsó módosítás: 2019.05.09, 08:54:00

Cimkék:

Nincs már két nap – május 10-től 11-ig –, és elrajtol a Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság következő futama, a Riverside Baja. Örömteli hír, hogy a végleges nevezési lista alapján – 66 versenyző lesz ott a rajtnál – minden eddigi részvételi csúcs megdől, ugyanakkor a szervezőknek a nagy esőzések miatt a pályák áttervezésére kényszerültek.
 
 
A Tereprallye versenynaptárába 2014-ben került be először a Riverside Baja, és a debütálás azonnal történelmire sikeredett, hiszen a rendkívül heves, már-már trópusi esőzések miatt törölni kellett az utolsó szakaszt. Nos, úgy tűnik, hogy a jubileumi ötödik versenyen is nyomot akart hagyni az időjárás, ugyanis a hét eleji hatalmas esőzések miatt a pénteki első nap eredetileg kijelölt pályáit teljesen meg kellett változtatni. Garamvölgyi Zoltán, a Riverside Baja rendezője elárulta, a komplett első napi terveket átírta a csapadék.
 
 
 
„Nem panaszkodhatunk arra, hogy nem lenne munkánk az utolsó percig, és erről ismételten az időjárás gondoskodott. Persze minden rosszban van valami jó, ugyanis a pénteki pályában volt egy tíz kilométeres szakasz, amit egyrészt a versenyzők sem szerettek túlságosan, ráadásul állandó karbantartást is igényelt, így ez a rész most kikerült a versenyvonalból. A teljes pénteki pályát át kellett terveznünk, ami egy kilométeres kiesést eredményez az eredeti nyomvonalhoz képest, míg szombaton kétszer a vége, és kétszer az eleje is rövidebb lesz a szakaszoknak, ám így is megmarad 56 kilométer. Ugyanakkor állítom, amennyi csapadékra a hétvégén számíthatunk, az már nem veszélyezteti a verseny megrendezését – mondta Garamvölgyi Zoltán.
 
 
A főszervezőhozzátette, őt magát is meglepte, hogy összesen 66 versenyző áll majd rajthoz, ami egyértelműen részvételi rekord a Riverside ötéves történetében, de vélhetően a HunGarian Baja kivételével az elmúlt tíz esztendőben nem rendeztek ilyen magas létszámban tereprallye versenyt. Ráadásul ezúttal a három kategória – autó, side by side, motor és quad – egyenlő arányban vesz részt a versenyen, ráadásul kategóriánként legalább 8-10, a végső győzelemre is esélyes versenyző van ott a mezőnyben.
 
 
„Régen látott erős mezőnynek köszönhetően egyébként a szervizpark kinőtte az eredetileg kijelölt hadtörténeti parkot, így pénteken és szombaton szinte az egész településen megtalálhatóak lesznek a versenyzők és a csapatok. Nosztalgikus hangulat lesz ez párunknak, hiszen amikor bekerültem a tereprallye világába, bizony ez volt a jellemző a rengeteg induló miatt” – közölte Garamvölgyi Zoltán.
 
 
Újfent kiderült, hogy az utánpótlásképzés a tereprallye-ban is elindult. Egyrészt az elmúlt hétvégén a mostoha időjárás ellenére már külföldről is érkeztek arra a tesztre, ahol a gyakorlat mellett elméleti oktatásban is részesülnek a résztvevők, másrészt a Riverside Baján újabb négy utánpótlás versenyző kap lehetőséget, akik a szombati 2. és 4. szakaszon mutathatják meg, hol tartanak a sportág elsajátításában. Sőt, gyermekek számára tárlatvezetést is tartanak a szervezők, és az érdeklődő fiatalok testközelből találkozhatnak a versenyzőkkel, nézhetik meg az autókat, motorokat.
 
 
Természetesen a tereprallye szerelmesei számára nézői pontokat, időtervet, nevezési listát és minden hasznos információt a verseny hetében feltesznek a Riverside Baja hivatalos weboldalára – http://www.garzoneracing.com/en/races/riverside-baja-2019/ – és Facebook oldalára – https://www.facebook.com/riversidebaja/ –, és ezeken az oldalakon egyrészt nyomon követhetik a verseny aktuális állását, másrészt a nap végén videoösszefoglalókat is megnézhetnek a teljesített szakaszokról.
 
 
Fotó: Riverside Baja Kommunikáció

Ismét Magyargencs ad otthont az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Riverside Bajának

Zólyomi Andrea | 2019.05.03, 11:24:00 | Utolsó módosítás: 2019.05.03, 11:24:00

Cimkék:

Valamivel több, mint egy hét múlva – május 10-től 11-ig – elrajtol a Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság következő futama, a Riverside Baja. A nevezések alapján kijelenthető, hogy komoly nemzetközi mezőny áll majd rajthoz, és a verseny idén újra érinti az összes klasszikus Riverside-települést.
 
A Tereprallye versenynaptárába 2014-ben került be először a Riverside Baja, és a debütálás azonnal történelmire sikeredett, hiszen a rendkívül heves, már-már trópusi esőzések miatt törölni kellett az utolsó szakaszt. Négy évvel ezelőtt ezzel a viadallal mutatkozott be Ausztriában a szakág, míg 2017-ben szintén tartogatott különlegességet a Riverside Baja, amikor a rallye bajnoksággal közösen rendezték meg, és több szakaszon a tereprallye versenyzők ugyanott száguldottak, mint az Iseum Rallye mezőnye. Tavaly már Magyargencsre költözött a viadal, és ismét sikerült történelmet írni, ugyanis a tereprallye-s mezőny mellett az endurósok is összecsaptak egymással. Már csak a múlt miatt sem szakít a hagyományokkal Garamvölgyi Zoltán, a Riverside Baja rendezője, aki elárulta, most is érdemes lesz a nézőknek a helyszínen megtekinteni a nehéz terepen való száguldozást.
 
 
„Az idei, ötödik versenyen visszatérünk a régi verzióhoz és újra érintjük az összes klasszikus Riverside Baja települést. Ismét Magyargencs a központ, de a pénteki 16 kilométeres szelektív mindhárom alkalommal Kemeneshőgyészről rajtol. Szombaton minden rajt és minden cél Magyargencsen lesz majd, és Kemenesszentpéter, Pápoc, az idén 1000 éves Kemenesmagasi és Kemeneshőgyész is része a 70 km hosszú, nehéz és folyamatos ritmusváltásokkal tűzdelt szelektívnek, amelyet majd kétszer, az óramutató járásával ellentétesen, majd kétszer azzal megegyezően teljesít a mezőny. Bőven lesz versenyzőnk idén is, ami nagyon jó hír a sportágnak, sőt, kijelenthető, hogy a hatvan járműből álló mezőnyben legalább 5 ország képviselői ott lesznek, azaz ismét egy erős nemzetközi viadalt rendezhetünk meg” – mondta Garamvölgyi Zoltán.
 
 
A főszervezőhozzátette, bízik a jó időben, mert a tavalyi év csapadékos időjárása után még a napokban is 12 km útkarbantartást végeztek, és a mély és járhatatlanná vált gödröket kaviccsal töltötték fel. A verseny területe egyébként gazdag vadállományban, így az indulóknak erre is fokozottan figyelniük kell majd, igaz, a szarvasok és egyéb vadállatok eddig megbújtak, és Garamvölgyi Zoltán azt reméli, hogy a Riverside Baja ideje alatt sem lesz majd másként. A helyi művelődési ház ad otthont a versenyirányításnak és egy nagyon különleges hadtörténeti park és környéke lesz a szervizpark, míg a közönség számára a belépés díjtalan.
 
 
A szakember elárulta, versenyt követően – szombat este – a díjkiosztó a magyargencsi hadtörténeti park pincéjében egy közös vacsorával zárul, amiért külön köszönet jár régi támogatójuknak, Németh Sándornak, valamint az érintett települések polgármestereinek.
 
 
„Régen látott erős mezőnynek köszönhetően igencsak szoros csaták várhatóak minden kategóriában. Külön kiemelném a tíz esélyes T1-est és a szintén tíz esélyes Extremebuggy csoportot” – közölte Garamvölgyi Zoltán.
 
 
Természetesen a tereprallye szerelmesei számára nézői pontokat, időtervet, nevezési listát és minden hasznos információt a verseny hetében feltesznek a Riverside Baja hivatalos weboldalára – http://www.garzoneracing.com/en/races/riverside-baja-2019/ – és Facebook oldalára – https://www.facebook.com/riversidebaja/ –, és ezeken az oldalakon egyrészt nyomon követhetik a verseny aktuális állását, másrészt a nap végén videoösszefoglalókat is megnézhetnek a teljesített szakaszokról.
 
 
Fotó: Riverside Baja Kommunikáció

Zólyomi Andrea | 2019.02.12, 14:45:00 | Utolsó módosítás: 2019.02.12, 14:45:00

Cimkék:

Tisztelt MAMS tagszervezeti képviselők, szakág- és kollégiumvezetők, sportszakemberek!
 
Szeretnénk emlékeztetni önöket a 2019. február 17-én, 9 órától tartandó, korábban már meghirdetett sportszakmai szemináriumra.
Az eddigi gyakorlat szerint több részletben fogunk központi kérdésekről, sportszakmai témákról, sportszakemberi licencváltásról beszélni.
 
A 2019-es évi sportfelügyelői/versenyigazgatói/vezetőbírói licencváltás feltételeinek megismerése után lesz lehetőség az online vizsgát letenni.
A vizsgára való jelentkezést a helyszínen lehet majd megtenni.
 
Szeretettel várunk minden érdeklődőt, legyen az tisztségviselő, versenyző, vagy szervező.

Zólyomi Andrea | 2019.01.15, 10:28:00 | Utolsó módosítás: 2019.01.15, 10:28:00

Cimkék:

 

A Magyar Antidopping Csoport közzétette honlapján a 2019-es gyógyszer és hatóanyag szerinti doppingszer tiltólistát. A keresőben egyaránt megtalálhatóak a Magyarországon forgalomban lévő, a WADA-csoport és a hatóanyag szerinti készítmények.
 

Zólyomi Andrea | 2018.12.14, 12:31:00 | Utolsó módosítás: 2018.12.14, 12:31:00

Cimkék:

A Magyar Motorsport Szövetség a sportszakma részére megrendezi éves központi szemináriumát.
 
Időpont: 2019. február 17. 9:00 (vasárnap)
Helyszín: Gastland M0 Étterem és Rendezvényközpont (M0 szigetszentmiklósi kihajtó)
 
A részvétel a 2019-ben sportfelügyelői, versenyigazgatói, vezetőbírói licencet kiváltani kívánók számára kötelező.
Rajtuk kívül szeretettel várjuk a sportszakma egyéb képviselőit is (technikai felügyelők, pályabírók, szakágvezetők, szakági tanács tagok, kollégiumvezetők, MAMS tagszervezetek képviselői, szervezők, edzők, versenyzők, stb.), illetve bárkit, akit a téma érdekel.
 
A részvétel díjmentes.
A szemináriumot követően a sportfelügyelők, versenyigazgatók és vezetőbírók egy online teszt kitöltésével igényelhetik meg licencüket.
 
A konkrét témákról január folyamán még küldünk emailt, illetve a www.mams.hu honlapra és a MAMS Facebook oldalára is kitesszük azokat.
 
Részvételi visszajelzéseteket az office@mams.hu címen várjuk.
 
/ 4 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.