A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. december 04., hétfő
Hírek

Komoly menetelés közepén van az ismert váci terepmotoros, aki még csak alig végzett a pokolian nehéz HunGarian Bajával, máris a következő próbatételre koncentrál.

Zólyomi Andrea | 2022.08.11, 09:07:00 | Utolsó módosítás: 2022.08.11, 09:07:00

Cimkék:

A Várpalota térségében futó tereprali világkupa futam minden évben hatalmas kihívást támaszt a résztvevőkkel szemben. Idén az élhetetlenül köves, mély talaj mellé az extrém forróság, és a hatalmas oldalszél is csatlakozott. A verseny péntek délután egy nem egészen 10 kilométeres szuperspeciál szakasszal kezdődött:
 
„Igazán mozgalmas és tartalmas volt a pénteki nap. Profi rendezés egy ötcsillagos helyen, csak így tudnám szavakba önteni ezt a rövidke távot. Nagyon vártam már, hogy újból itt mehessünk, Garamvölgyi Zoltánt ismerve bizonyosan izgalmas két nap vár még ránk, kíváncsian várom a folytatást! A forróság és a por garantált lesz, de a pálya csodás, és végül is ezért szeretjük ezt a versenyt, ezért szeretjük a HunGarian Baját!” - összegzett Laller a pénteki rajtceremónia előtt.
 
 
Szombatra aztán megérkezett a már említett hatalmas szél, de más „finomság” is várt a terep gladiátoraira:
„Ha a péntekre azt mondtam, hogy mozgalmas és tartalmas volt, akkor a szombatra már nem is igen találnék jelzőket. Fantasztikusan éreztem magam, a hőmérséklet csodás volt, viszont komoly szél kerekedett, és ez kiszínezte az amúgy sem éppen szürke napunkat. Elképesztő volt a talaj, jó a tapadásom, ilyen körülmények között nagyon élvezetes volt a motorozás. Viszont nagyon rosszul érintett, hogy Bodor Róbert barátom az első helyről hatalmasat bukott, innen is gyors jobbulást kívánok neki! Egyébként lehet még egy csavar a hétvégében, hiszen előfordulhat, hogy eső formájában megérkezik az égi áldás is.” - nyilatkozta a versenyző a maratoni szombat után.
 
 
A zárónapon sem tudta semmi megállítani Horváth Lajos „Lallert”, így a versenyző újabb nívós megmérettetésen gurulhatott fel a céldobogóra:
„A zárónap is izgalmasan indult, mert a tegnapi viharos szelet felváltotta a már emlegetett eső, ami éjszaka alaposan eláztatta a környéket. Ezáltal felfrissült az idő és ideális körülményeket teremtett az igazi terepralizáshoz! Nagyon élt a motorom és ezzel jómagam is, a mosolytól fülemig ért a szám, minden pillanatát kiélveztem a menetnek, minden kijött, szinte tökéleteset mentem magamhoz képest. A második körre az autók kicsit átrendezték a pályát, hatalmas köveket forgattak ki, ami trükkösé tette a közlekedést. Összességében nagyon elégedett vagyok az idei versenyemmel, minden flottul haladt, gördülékenyen telt a hétvége.
Hatalmas köszönet a rendezőnek, Garamvölgyi Zolinak és csapatának külön szeretném megköszönni az élményt, ahogy a pálya szélén dolgozó összes versenybírónak és segítőnek is, hogy a közel 40 fokban is fáradhatatlanul azon dolgoztak, hogy mi zökkenőmentesen tudjunk versenyezni. Ez egy igazi tereprali verseny volt, olyan, amiért beleszerettem ebbe a sportágba. Minden célba érő versenyzőtársamnak szeretnék gratulálni, ez bizony fiús munka volt! A következő megmérettetésen újra találkozunk!” - zárta mondandóját Horváth Lajos.
 
 
Erre a bizonyos következő alkalomra már nem is kell sokat várni, hiszen Laller és csapata hamarosan ismét útnak indul, hogy Horvátországban is helytálljon a Dinaric Rallyn!
 
Írta: Tóth Krisztián Márk
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.