A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 17., szerda
Hírek

Négy ország versenyzői vágnak neki június 7-9 között a Gyulán megrendezendő Közép-Európai Zóna Bajnokság (CEZ) és a Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság következő viadalának

Zólyomi Andrea | 2019.05.29, 09:45:00 | Utolsó módosítás: 2019.05.29, 09:45:00

Cimkék:

Kevesebb, mint két hét múlva – június 7-től 9-ig – elrajtol a Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság következő futama, a SKUBA Cross-Country. A versenynek idén is Gyula és környéke ad otthont, és az előzetes nevezés alapján egyértelműen kijelenthető, hogy remek csatákra van kilátás mind az autós, mind a kamionos, mind a motoros, mind pedig a side by side mezőnyben, ahol ezúttal négy hölgy is megtalálható.
 
 
 
Alig telt el egy kis idő a Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Terep-rallye Bajnokság előző futama, a Riverside Baja óta, máris folytatódik a kiélezett csata a 2019-es bajnoki címekért. Ezúttal Gyulán mérik össze a tudásukat a négy országból érkező versenyzők, és annak ellenére egy komoly mezőny gyűlik össze a június 7-e és 9-e közötti SKUBA Cross-Country viadalon, hogy éppen ugyanebben az időpontban rendezik a lengyel bajnokság aktuális versenyét is. A szervezőknek jelen pillanatban a meglehetősen csapadékos időjárás okoz egy kis fejtörést, ám úgy tűnik, ezzel semmilyen gond nem lesz a verseny ideje alatt.
 
 
„Eddig minden rendben van a verseny körül, minden a tervezett mederben halad. Természetesen a mi figyelmünket sem kerüli el a meglehetősen szokatlan májusi időjárás, így meteorológiai alapismereteket is elsajátítunk lassan. De félre a tréfával, az előrejelzések alapján a jelenlegi időjárás ellenkezője, azaz nagy szárazság és kánikula várható a verseny időpontjára. Semmi gond, megrendeltem a jó időt, míg az izgalmakról az egyre erősebb nemzetközi mezőny gondoskodik majd, amelyben nagy örömömre négy hölgy is megtalálható” – árulta el Merkovics Viktor, a SKUBA Cross-Country főszervezője, aki egyébként maga is elindul a kamionosok mezőnyében.
 
 
Ellenfélben éppen nem lesz hiány, többek között ott lesz a rajtnál a kamionos kategória tavalyi magyar bajnoka, az Africa Race-en többször bizonyított Kovács Zoltán és csapata is, de szintén nevezett a sivatagot szintén megjárt Varga Imre, vagy a nem kevés nemzetközi rutinnal rendelkező két cseh pilóta, mint Tomas Ourednicek vagy Zdenek Porizek, illetve a motorosok 2018-as magyar bajnoka, Kárpáti Péter. Elmondható, hogy kategóriánként legalább 2-3, a végső győzelemre is esélyes versenyző van ott a mezőnyben, azaz az utolsó pillanatig garantált az izgalom.
 
 
A három nap alatt összesen 560,4 kilométert tesznek meg a versenyzők, ám amíg pénteken a rajtceremónián kívül egyéb izgalmak nem várhatóak, addig szombaton és vasárnap is 4-4 szakaszt teljesítenek majd az indulók.
 
„Természetesen gondoltunk a nézőkre is, egyrészt a biztonságuk miatt, így fokozottan megkérnek mindenkit a szervezők, hogy tartsák be az előírásokat: Gyulán belül elsősorban a Vértanúk útján található szervizpark környékén, míg a városon kívül szombaton a Sarkad-Sarkadkeresztúr, vasárnap pedig Kötegyán és Sarkad környékén. Másrészt minden érdeklődőnek kedvezni is szerettünk volna, így az adott napokon és szakaszokon olyan nézői pontokat jelölünk ki, ahol testközelből követhetik majd az eseményeket” – állította Polgár László, a SKUBA Cross-Country szervezőbizottságának elnöke.
 
 
A terep-rallye szerelmesei a nézői pontokat, időtervet, nevezési listát és minden hasznos információt a verseny hetében megtalálnak majd a SKUBA Cross-Country hivatalos Facebook oldalán – https://www.facebook.com/sccgy/ –, és ugyanitt nyomon követhetik a verseny aktuális állását.
 
 
Fotó: Magyar Terep-rallye
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.