A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Annyi induló volt a jubileumi, ötödik Riverside Baján, mint az azt megelőző négy esztendőben összesen

Zólyomi Andrea | 2019.05.27, 13:26:00 | Utolsó módosítás: 2019.05.27, 13:26:00

Cimkék:

Véget ért az immár ötödik alkalommal megrendezett Riverside Baja, ami a Közép-Európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság soron következő futama is volt egyben. Mindhárom kategóriában az utolsó szakasz utolsó méteréig komoly harc zajlott a győzelemért és a különböző helyezésekért, ráadásul a hazai terep-rallye versenyek részvételi arányaihoz képest hatalmas mezőny gyűlt össze. Garamvölgyi Zoltán főszervező abban bízik, hogy jövőre ugyancsak Magyargencsen rendezhetik meg a viadalt.

 

 
Immár több mint egy hete befejeződött a Tereprallye versenynaptárába 2014-ben bekerült Riverside Baja, és annak ellenére semmilyen gond nem merült fel a verseny két napja alatt, hogy az utolsó pillanatban a hét eleji zord időjárás és a rengeteg csapadék miatt át kellett tervezni a pénteki pályákat. Garamvölgyi Zoltán, a verseny főszervezője elmondta, talán arra a legbüszkébb az elmúlt öt esztendőből, hogy a mostani viadalon rekordnevezéssel annyi versenyző állt rajthoz, mint az előző négyen összesen.
 
 
„Beért az a kemény munka, amit évek óta folytatunk a sportág népszerűsítéséért. Külön öröm a számomra, hogy a külföldi versenyzők is ideszoktak a magyar viadalokra, és többek között ennek is köszönhetjük azt, hogy az elejétől a végéig tényleges verseny zajlott, nem pedig túraautózás. A MAMS terep-rallye szakágának áldozatos munkája is meghozta az eredményét, hiszen nemcsak folyamatosan nő a motoros, quados és side by side mezőny, de a tavalyihoz képest egyenesen megháromszorozódott a számuk” – állította a főszervező.
 
 
Természetesen azzal, hogy győzteseket hirdettek, még nem ért véget a munka a Riverside Baja dolgozói számára. Jelenleg az útkarbantartások zajlanak, és az már most kijelenthető, hogy a verseny rendezésében részt vállaló minden település elégedett.
 
 
„A terveim szerint szeretném harmadszor is ugyanitt, Magyargencs központtal rendeznénk meg a 2020-as Riverside Baját, ráadásul valamennyi település tárt karokkal vár minket. A versenyzők is szívesen jönnek ide, hiszen fantasztikus környezetben, a hadtörténeti parkban tökéletes szervizparkban tölthetik el a viadal napjait. Ráadásul egy nagy magyar siker is született, ugyanis sikerrel debütált a Copyguru által kifejlesztett, az időjárásnak ellenálló itiner, ami nagy előrelépés ebben a szakágban, különösen a nyitott side by side-ok esetében” – jelentette ki Garamvölgyi Zoltán. A MAMS terep-rallye szakágvezetője egy percet sem pihen, hiszen egyrészt elindul az Italian Baján a Yamaha Garillával, valamint idén új helyszínre viszi hazánk egyetlen terep-rallye Világkupa futamát, a HunGarian Baját, melynek 2019-ben Várpalota ad majd otthont.
 
 
fotó: Riverside Baja Kommunikáció
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.