A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2019. március 19., kedd
Tereprally Hírek
/ 3 oldal

Zólyomi Andrea | 2019.02.12, 14:45:00 | Utolsó módosítás: 2019.02.12, 14:45:00

Cimkék:

Tisztelt MAMS tagszervezeti képviselők, szakág- és kollégiumvezetők, sportszakemberek!
 
Szeretnénk emlékeztetni önöket a 2019. február 17-én, 9 órától tartandó, korábban már meghirdetett sportszakmai szemináriumra.
Az eddigi gyakorlat szerint több részletben fogunk központi kérdésekről, sportszakmai témákról, sportszakemberi licencváltásról beszélni.
 
A 2019-es évi sportfelügyelői/versenyigazgatói/vezetőbírói licencváltás feltételeinek megismerése után lesz lehetőség az online vizsgát letenni.
A vizsgára való jelentkezést a helyszínen lehet majd megtenni.
 
Szeretettel várunk minden érdeklődőt, legyen az tisztségviselő, versenyző, vagy szervező.

Zólyomi Andrea | 2019.01.15, 10:28:00 | Utolsó módosítás: 2019.01.15, 10:28:00

Cimkék:

 

A Magyar Antidopping Csoport közzétette honlapján a 2019-es gyógyszer és hatóanyag szerinti doppingszer tiltólistát. A keresőben egyaránt megtalálhatóak a Magyarországon forgalomban lévő, a WADA-csoport és a hatóanyag szerinti készítmények.
 

Zólyomi Andrea | 2018.12.14, 12:31:00 | Utolsó módosítás: 2018.12.14, 12:31:00

Cimkék:

A Magyar Motorsport Szövetség a sportszakma részére megrendezi éves központi szemináriumát.
 
Időpont: 2019. február 17. 9:00 (vasárnap)
Helyszín: Gastland M0 Étterem és Rendezvényközpont (M0 szigetszentmiklósi kihajtó)
 
A részvétel a 2019-ben sportfelügyelői, versenyigazgatói, vezetőbírói licencet kiváltani kívánók számára kötelező.
Rajtuk kívül szeretettel várjuk a sportszakma egyéb képviselőit is (technikai felügyelők, pályabírók, szakágvezetők, szakági tanács tagok, kollégiumvezetők, MAMS tagszervezetek képviselői, szervezők, edzők, versenyzők, stb.), illetve bárkit, akit a téma érdekel.
 
A részvétel díjmentes.
A szemináriumot követően a sportfelügyelők, versenyigazgatók és vezetőbírók egy online teszt kitöltésével igényelhetik meg licencüket.
 
A konkrét témákról január folyamán még küldünk emailt, illetve a www.mams.hu honlapra és a MAMS Facebook oldalára is kitesszük azokat.
 
Részvételi visszajelzéseteket az office@mams.hu címen várjuk.
 

Zólyomi Andrea | 2018.12.04, 10:45:00 | Utolsó módosítás: 2018.12.04, 10:45:00

Cimkék:

Lassan elérkezünk a 2019-es Dakar Rally rajtjához, ahol ezúttal „csak” megfeleződött hazai motoros kontingensért szoríthatunk. A súlyos sérüléséből épphogy felépült Dési János mellett Horváth Lajos „Laller” sem lesz ott Dél-Amerikában - a váci terepmotorossal beszélgettünk a témáról.
 
 
Mostanában gyakran posztolsz Dakaros tartalmakat, videókat a közösségi média felületeiden. Ennyire hiányzik a sivatag?
Rettentően. Bár egész évben tudtam, hogy idén kimarad a Dakar - helyette csapatépítésbe és egy teljesen más koncepcióba fogtunk -, mégis egy hatalmas ürességet érzek itt legbelül. Az elmúlt esztendők izgalma, a készülődés, a felfokozott hangulat hiánya épp ezekben a napokban csúcsosodik ki, a Le Havre-i berakodás képei nem várt emóciókat gerjesztettek bennem. Ez egy olyan drog, ami ha egyszer megfertőz, akkor nem tudsz szabadulni, még a gondolatától sem. Ha megtehetném, ünnepek után csapot-papot elhajítanék, és a legelső géppel Peruba repülnék…
 
 
Ezek után milyen érzés lesz otthonról, a tv-n keresztül figyelni az eseményeket?
Úgy gondolom, hogy miután elindul a verseny, én is lenyugszom majd egy kicsit. Tagadhatatlan, hogy furcsa lesz, hisz ami másnak csupán egy vágókép a közvetítésből, az nekem emlék - még ha itt-ott keserédes is. Mint mindig, most is nagyon nehéz lesz a Dakar, de a 100% dűne egészen biztosan további extra kihívások elé állítja majd a mezőnyt. Természetesen követni fogom az eseményeket, és nagyon szurkolok a magyar srácoknak!
 
Tavaly, még a kiutazásod előtt egy interjúban azt mondtad, hogy az lesz az utolsó Dakarod. Ezek szerint változott a képlet?
Valóban, az általad is említett elképzeléshez tartottam magam egy darabig, ám a tavalyi hazatérés után nyomatékosan megkért a főszponzorom, hogy ne adjam fel az álmaimat. Ezután alapítottuk meg a Laller Racing Dakar Team-et, és tűztük ki célként, hogy komplett magyar motoros csapatként néhány év múlva ott legyünk Dakaron. Ebbe én is beletartozom, és igen, nem titok, hogy készülök-készülünk a visszatérésre.
 
 
Nem lehet elszalasztani a kérdést: mikor és hogyan fogsz visszatérni a Dakaros körforgásba?
Minden emberi számítást bekalkulálva erre legelőbb 2021-ben kerülhet sor. A tapasztalatok, melyeket az elmúlt két alkalommal gyűjtöttem, arra sarkalnak, hogy a fiúkkal együtt minél több versenyt teljesítsünk még addig, beleértve a sivatagi futamokat is. Ezért tervbe vettük, hogy jövőre többek között rajthoz állunk a Morocco Desert Challange-en, mert nagy szükség van a dűnék közt gyűjtött rutinra és kilométerekre. Sokat kell még dolgoznunk, összerakni a támogatói hátteret, megszervezni a logisztikát, és persze mindannyiunknak megfelelően fel kell készülni a próbatételre. Ami könnyen lehet, hogy már nem Dél-Amerikában lesz!
 
Írta: Tóth Krisztián Márk

Zólyomi Andrea | 2018.11.08, 10:32:00 | Utolsó módosítás: 2018.11.08, 10:32:00

Cimkék:

Hétvégén a Veszprém megyei Nyirádon rendezik az I.O.B.C. bajnokság utolsó fordulóját, amely a Raid of the Champions néven híresült el. A nyirádi Motorsport Aréna parázs csatákkal és 57 nevezővel a mezőnyben várja a nézőket, melynek természetesen a Laller Racing Dakar Team is tagja lesz.
 
 
Horváth Lajos és (ezúttal kéttagú) csapata már nagyon készül a megmérettetésre, mind technikai, mind emberi értelemben:
„Sokat készültünk a zárófutamra, többek között egy teljes generált hajtottunk végre a motoromon. Edzésmunkát csak szinten tartás gyanánt végeztem, épp ezért jött kapóra a Garamvölgyi Zoltán által szervezett tereprali teszt/iskola. A Raid of the Champions-on ketten állunk rajthoz, és mindent elkövetünk majd a minél jobb eredmény érdekében. Mind a versenyen, mind a bajnokságban a győzelemnek örülnék a legjobban, de a legfőbb célunk most is az, hogy egy jót motorozzunk. Számomra nagyon fontos lesz, hogy azok az új srácok is szuperül érezzék magukat, akik most kóstolnak bele először a terepraliba. Nekik is szeretnék segíteni.” - összegezte gondolatai Horváth Lajos „Laller”.
 
 
Kárpáti Péter egy sérülés után immáron százszázalékos formában van, és alig várja, hogy ismét a nyeregbe pattanhasson versenykörülmények között.
 
 
„Még a Baja Poland-on sérültem meg, amit hála az égnek sikerült kihevernem. Ugyan azóta motoron csak egyszer, a Veszprém melletti hivatalos tereprali teszten ültem, de ott semmilyen fájdalmat nem érzékeltem. További biztató jel, hogy a felpörgetett edzésmunkám közben sem jelentkezett semmiféle probléma. A Raid of the Champions egy háromnapos verseny lesz, ahol a legfőbb célom az, hogy teljesítsem a távot, és lehetőség szerint minél előrébb végezzek. Velünk együtt tizenkét motoros nevezett, így érzésem szerint jó kis meccsek lesznek majd. Nagyon várom a hétvégét, rajtam semmi nem fog múlni, mindent beleadok.” - mondta el Kárpáti Péter.
 
A verseny alakulását a Laller Racing Dakar Team vagy Horváth Lajos „Laller” Facebook oldalán tudjátok majd nyomon követni.
 
Írta: Tóth Krisztián Márk
 
/ 3 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.