A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. december 04., hétfő
Supermoto Hírek
/ 14 oldal

Zólyomi Andrea | 2022.05.06, 09:31:00 | Utolsó módosítás: 2022.05.06, 09:31:00

Cimkék:

A Hungarian Racing Engineering Team tavaly az IDM-ben állt rajthoz és egyből négy magyar utánpótláskorú versenyzővel képviselte Magyarországot. Idén mondhatni szétszélednek a versenyzők, bár továbbra is közösen edzenek és tanulnak. Az IDM mellett a gyorsasági szakág országos bajnokságának két kategóriájában, valamint a Magyar, az Osztrák, sőt a Cseh Supermoto Bajnokságban is megmérettetik magukat a versenyzőik.


„A tavalyi év nagyon tanulságos volt számunkra, mind csapatként, mind pedig a versenyzőknek. Megismertük mi is, hogy mire vagyunk képesek, és büszkén mondhatom, hogy csapatként sikerült kiemelkedőt alkotni. A versenyzőink közül többeknek ez volt az első teljes nemzetközi bajnokságban töltött szezonja, nem beszélve arról, hogy itt egy nagy csapat részei lehettek, aminek a működését nekik is meg kellett szokni” – foglalja össze a 2021-es szezonjukat Lévay Károly, a HRE Team csapatfőnöke. A csapat különlegessége, hogy nem csak a versenyzői utánpótlásra fókuszálnak, hanem a versenyszerelő képzés, valamint a Széchenyi István Egyetem versenyszakmérnök egyetemi képzésének hallagatói is aktívan kiveszik a szerepület a csapat munkájából, ezzel egyedülálló tapasztalatot szerezve már a tanulóéveik alatt. – „ 2022-be egy kicsit szétszóródtunk. Úgy alakult, hogy végül csak Számadó Máté indul velünk az IDM-ben, aki tavaly összetettben a 13. helyen végzett. Reméljük idén ezen javítani tud majd! A többiek továbbra is együtt készülnek, az erőnléti edzések folyamatosan zajlottak a téli időszakban is, valamint az iskolában is együtt tanulnak (a versenyzők a MAMI Magyar Motorkerékpár Technikum és Szakképző Iskola tanulói), de Balu és Gergő supermoto versenyeken fog indulni idén, Barnabás pedig, Luki Owen-nel közösen a Magyar Országos Bajnokságban áll rajthoz.”

 

Hogy hogyan is lesz a felállás idén?
Számadó Máté tehát továbbra is az IDM Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft -ben azaz a Német Nemzetközi Bajnokságban áll rajthoz, SSP 300-as kategóriában, egy Kawasaki Ninja 400 nyergében. 2021-ben az összetett 13. helyet sikerült megszereznie a több mint 30-fős mezőnyben, tehát ő a tavaly bevált formulát követi és teljesítményén igyekszik javítani.

 

 

Luki Owen, aki a 2021-es szezonban a Magyar Országos Bajnokság SSP300-as kategóriájában 3. helyet ért el a 2022-es szezontól kezdődően csatlakozott a csapathoz. Számadó Mátéhoz hasonlóan egy Kawasaki Ninja 400 nyergében fog rajhoz állni és saját elmondása alapján is a kategória bajnoki címe a cél, melyet még idén szeretne elérni.

 

 

Oláh Barnabás tavaly még a 300-as kategóriában versenyzett, de idén már a Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Bajnokság és Kupa Open 600-as kategóriájában méretteti meg magát. Barnabás egy Yamaha R6-os motorral indul és vélhetően nem fog a márkaváltás jelentős nehézséget okozni számára, hiszen emlékezhetünk, hogy 2018-ban épp egy Yamaha nyergében nyerte meg a magyar bajnokság akkor induló SSP 300-as kategóriáját, igaz, az akkor egy R3-as modell volt.

 

 

Surányi Balázs, a 2021-ben az IDM-ben elért sikerek után 2022-ben ismét a supermotora helyezi a hangsúlyt. Ő a csapatnak az a versenyzője, aki már korábban is mindkét szakág versenyein kiemelkedően teljesített. Baluról elmondható, hogy a 2021-es év több szempontból is újdonságot jelentett számára, hiszen nem csak hogy az első teljes nemzetközi szezonja volt a gyorsasági szakágban, hanem az első nagypályás szezonja is! Balu végül összetettben a 14. helyen zárt, több top 10-es eredménnyel. Idén sem teszi lejjebb a lécet, inkább fokozza a kihívásokat és a Magyar Supermoto Bajnokság mellett az Osztrák, sőt a Cseh Supermoto Bajnokságban is elindul, komoly tervekkel, melyekben csapat maximálisan támogatja.

 

 

Kardos Gergő mondhatni a HRE Teammel kezdte versenyzői pályafutását, hiszen 2022 volt az első teljes versenyszezonja, egyből nemzetközi bajnokságban. Gergő sem tétlenkedett és a folyamatos külföldi versenyzés mellett supermotoval is rendszeresen gyakorolt, sőt, több versenyen is részt vett. Idén ő is a supermotozásra koncentrál, a Black Star Speed Way Visonta színeiben és Baluhoz hasonlóan nem csak a Magyar Supermoto Bajnokságban, hanem az Osztrák Supermoto bajnokságban is rajthoz áll. A HRE Team továbbra is segíti a felkészülését az állandó erőnléti edzésekkel és sok sikert kíván a versenyzéshez.

 

 


Május első hétvégéjén egyből 3 versenyzőnek is szurkolhatunk, hiszen az IDM Lausitzringen, a Magyar Supermoto Bajnokság pedig Visontán nyitja meg a szezont. Hajrá srácok! Hajrá HRE Team!

Zólyomi Andrea | 2022.03.10, 11:43:00 | Utolsó módosítás: 2022.03.10, 11:43:00

Cimkék:

A Technikai Kollégium 2022. évi szabályzata alapján „technikai felügyelői tevékenységet csak eredményes MAMS technikai felügyelői vizsgát tett személy végezhet.”
 
Ezúton értesítünk mindenkit, hogy a 2022. évi második technikai felügyelői szeminárium és vizsga időpontja és helyszíne véglegessé vált:
 
Időpont: 2022. március 27. 10h
Helyszín: MAMI Magyar Motorkerékpár Technikum és Szakképző Iskola, 1149 Budapest, Angol u. 36.
 
A képzés és a vizsga is elméleti és gyakorlati részből áll össze.
Érkezni 9:20-tól lehet. A képzés ebédszünettel együtt várhatóan 16 óráig tart. Jegyzetfüzetet és íróeszközt mindenki hozzon magával.
 
Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a technikai felügyelők számára a képzés és a sikeres vizsga teljesítése kötelező!
 
Bármilyen kérdés esetén kérem a Technikai Kollégium vezetőjét, Farkas Gábort, Lojzit keressék a +36203455147-es telefonszámon vagy a gabor.farkas1975@gmail.com emailcímen, illetve részvételüket is nála jelezzék.

Zólyomi Andrea | 2022.02.28, 17:14:00 | Utolsó módosítás: 2022.02.28, 17:14:00

Cimkék:

Nádasdi Jánostól 2022. március 28-án 13 órától vehetünk végső búcsút a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójában.

Tiszteletünket egy szál virággal fejezhetjük ki.

 

Zólyomi Andrea | 2022.02.22, 15:37:00 | Utolsó módosítás: 2022.02.22, 15:37:00

Cimkék:

 

Fájdalommal értesültünk arról, hogy ma reggel elhunyt Nádasdi János, a Magyar Motorsport Szövetség tiszteletbeli tagja.
 
János évtizedeken át dolgozott a magyar autó- és motorsportért. 1980-tól először a Magyar Autó- és Motorsport Szövetség, majd 1996-tól, a két sportág önálló szakszövetséggé alakulásától a Magyar Motorsport Szövetség főtitkára volt. Emellett az évek során a Salakmotor szakág vezetője, MAMS elnökségi tagja, továbbá a MAMS Felügyelő Bizottságának tagja is volt. A Hungaroringen a tanpálya vezetése is az ő feladata volt.
 
Nemzetközi színtéren is emlékezetes pályafutása volt: a Nemzetközi Motorkerékpáros Szövetség (FIM) 2011-ben a salakbizottság tiszteletbeli alelnökének választotta meg, miután több, mint három évtizedig volt a Bizottság tagja, majd alelnöke. Világbajnokságok sportfelügyelőjeként, versenyigazgatójaként, illetve számos salakmotor és jégmotor verseny pálya inspektoraként megszámlálhatatlan világesemény színvonalas lebonyolítása volt köszönhető neki.
 
A MAMSZ főtitkáraként ő kezdte el a tárgyalásokat a legelső magyarországi Forma-1-es futam megrendezése kapcsán. A szervezőbizottság vezetője lett és még évtizedekig részt vett a futam szervezésében.
2017-ben a MAMS Aranykoszorús Versenybírói aranylicenccel, 2020-ban a közgyűlés alkalmával pedig egy különdíjjal honorálta több évtizedes munkáját.
 
Halála hatalmas veszteség az autó-és motorsport számára, János személyében egy kivételes szaktudású, precíz és lelkiismeretes szakembert ismerhettünk meg.
 
A MAMS mélyen együtt érez feleségével, Rózsival, illetve fiával, Csabával.
 
Nádasdi Jánost a Magyar Motorsport Szövetség és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség saját halottjának tekinti. Búcsúztatásáról később adunk tájékoztatást.Elhunyt NaZólyomi Andrea | 2022.02.21, 14:52:00 | Utolsó módosítás: 2022.02.21, 14:52:00

Cimkék:

 


A MAMS Sportszakmai szemináriuma 2022. február 27-én vasárnap, 9 órától veszi kezdetét.
Csatlakozni az alábbi linken lehet:
https://us06web.zoom.us/j/2238597701
Meeting ID: 223 859 7701

A könnyű beazonosíthatóság érdekében kérjük, hogy mindenki a saját nevén jelentkezzen be és a neve mögé írja be, hogy milyen minőségben van jelen (pl. Kis István versenyző, Kovács János szervező, Horváth Ádám versenyigazgató, stb.).

Az időterv pontos betartása érdekében kérjük, hogy 9 óráig jelentkezzenek be.

Bármilyen kérés, kérdés esetén állunk szíves rendelkezésre.

Tematika, időterv:

9:00 Köszöntő, általános tudnivalók (Zólyomi Andrea)
9:10 Papírmentes dokumentálás, dokumentumok útja, eredmények (Majosházi Péter)
9:30 Működési szabályzat, tisztségviselők feladatai (Nagy Arnold)
10:00 Versenydokumentáció, külföldi versenyzők indulása, alkalmi rajtengedély (Zólyomi Andrea)
10:20 Óvás folyamata (Pál László)
10:45 Kérdések
10:50 SZÜNET
11:00 Országos Mentőszolgálat, mint kötelező eü. szolgáltató, checklista (Pál László)
11:20 Sportfelügyelő által kiszabott büntetés, annak utóélete - esetbemutatás (Zólyomi Andrea)
11:35 Aktualitások, kérdések (Hermann Henrik)
11:55 Vizsga menete, zárás
/ 14 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.