A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. július 21., vasárnap
Supermoto Korábbi hírek
/ 24 oldal

Zólyomi Andrea | 2014.12.07, 15:43:00 | Utolsó módosítás: 2014.12.07, 15:43:00

Cimkék:

20 éves korában, hosszantartó betegség után elhunyt Pető Ádám, többszörös endurocross bajnok versenyzőnk. Őszinte részvétünket küldjük Ádám családjának, osztozunk fájdalmukban.

Zólyomi Andrea | 2014.11.27, 09:47:00 | Utolsó módosítás: 2014.11.27, 09:47:00

Cimkék:

A MOB Fair Play Bizottsága pályázatot hirdet „Fair Play” díjak elnyerésére.
 
2015. január 15-ig lehet javaslatokat tenni a Magyar Olimpiai Bizottságnál arra, hogy kik kapják meg a 2014-es évre vonatkozó Fair Play díjakat.
 
Pályázni a következő kategóriákban lehet:

1. Fair Play cselekedet
2. Életmű díj
3. A Fair Play eszméjének népszerűsítése
4. Fair Play a szabadidősportban
5. Fair Play a művészetben

     „Várjuk javaslataikat, jelöléseiket minden olyan esetben, amikor kiemelkedően sportszerű cselekedetről, a Fair Play elveit folyamatosan és példamutatóan szem előtt tartó életpályáról, vagy a Fair Play értékek népszerűsítése területén kiemelkedő tevékenységről szereznek tudomást. A javaslatokat előzetesen is köszönjük szépen!” – Dr. Kamuti Jenő, a MOB Fair Play Bizottságának elnöke.

            Kérjük, a javaslatok tartalmazzák a Fair Play cselekedet rövid leírását. A Bizottság a beérkező jelöléseket értékeli és a legérdemesebbeket díjazásban részesíti. A díjátadó ünnepségre 2015 első negyedévében kerül sor.

     A pályázatokat szíveskedjenek 2015. január 15-ig az alábbi címre eljuttatni:

Magyar Olimpiai Bizottság
Dr. Kamuti Jenő
A MOB Fair Play Bizottság elnöke
Cím: 1124 Budapest, Csörsz u. 49-51.
Fax: +36 1 225-0522
e-mail:
kamuti.jeno@mob.hu

Zólyomi Andrea | 2014.11.05, 11:42:00 | Utolsó módosítás: 2014.11.05, 13:58:00

Cimkék:

A Magyar Olimpiai Bizottsággal és a Magyar Sportújságírók Szövetségével közösen egyeztetett szabályzat szerint, október 31-én lezárult a jelöltállítás a NOS (nem olimpiai sportolók) Bajnokai projektben. Így teljessé vált a szavazható sportolók köre, akikre december 07.-ig adhatják voksaikat. Idén először az olimpián kívüli sportágak esetében is megválasztják az év legjobbjait, szavazni a sportolanemzet.hu oldalon lehet. Eddig több mint 40 ezer szavazat érkezett, és még csak a félidőnél tartunk.

 
Fontos szem előtt tartani, hogy itt a teljes sporttársadalom voksolhat a jelöltekre, ez alapján kerülnek ki a kategória győztesek és az egyes helyezettek. Ugyancsak idén először vehetik át a kategória győztesek az év legjobbjának járó díjakat a december 18-i Sportcsillagok Gálaestjén.
sportolanemzet.hu adatai szerint eddig, 43 ezer 260 szavazat érkezett az egyes jelöltekre. A regisztrációk száma már meghaladja a 7 ezret, de még csak kb. a fele szavazott, tehát a naponta érkező több mint 100 regisztráló mellé még több ezren tartogatják szavazataikat! Az oldalon csak az adhatja le a voksát, aki regisztrál.
 
Nagyon fontos az egyes szövetségeknek és a jelöltekhez kapcsolódó egyesületeknek szem előtt tartani, hogy minden voksért ők is sokat tehetnek, kvázi kampányolniuk kell a saját sportolóik mellett, illetve a versenyzők sem várhatják passzívan a végkifejletet.
A gyakorlat azt mutatja, hogy aki több energiát fektetett a kampányba, több ponttal rendelkezik.
További részletek a www.sportolanemzet.hu oldalon.

 

Zólyomi Andrea | 2014.08.21, 12:08:00 | Utolsó módosítás: 2014.08.21, 12:08:00

Cimkék:

A Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakiskola (MAMI) idén ünnepli alapításnak 15. évfordulóját.

 

Ahogy az Magyarország egyetlen közlekedési magániskolájához illik, az ünnepelt ad ajándékot:

Az eseményen bemutatkozik hazánk első gyermekhospice háza, a pécsi Dóri Ház. A résztvevőket adománygyűjtésre bíztatjuk, felhívva ezzel a figyelmet az intézmény hiánypótló szolgáltatásainak fontosságára.


Minden jelenlegi és volt diákot, továbbá minden motorost várunk 2014. augusztus 31-én, vasárnap egy közös, bolondos guruláson, hogy megmutathassuk, egy nemes célért a kétkerekűek szerelmesei hatalmas összefogásra képesek.

 

Indulás:           9:00; 56-osok tere,

Érkezés:          56-osok tere

 

Kedvcsinálóként álljon itt a MAMI Motors Ballagás, ami azonos útvonalon és külsőségek között történik minden évben:


 

https://www.youtube.com/watch?v=AAx5QNYZUpM

 

 

Kiket várunk?

 

  1. Minden volt és jelenlegi MAMI-s diákot,
  2. 2. A MAMI Kupa minden versenyzőjét és családtagját,
  3. Minden magyar motorversenyzőt, akik éppen nem valamelyik versenypálya aszfaltját koptatják,
  4. Minden motorost, akinek kedve van olyan útvonalon bebarangolni Budapestet, amilyenen földi halandó nem nagyon teheti meg!
  5. Balogh Zoltánt, az Emberi Erőforrások Miniszterét, mint az oktatásért felelős minisztert,
  6. Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, mint a szakképzésért elhivatott szakembert (https://www.youtube.com/watch?v=AAx5QNYZUpM)
  7. A rendezvényre regisztrálni a felvonulas@mami.hu címen lehet.

 

 

Utvonal:

 

 

 

Zólyomi Andrea | 2014.08.21, 11:42:00 | Utolsó módosítás: 2014.08.21, 11:42:00

Cimkék:

„Nem mindennapi élményben lehetett része annak, aki hétvégén kilátogatott…” Jó Ég, hány cikk kezdődött már így, amit a Kökény által rendezett motorversenyekről írtak! Sajnos, most is megállja a helyét a felütés. 2014. augusztus 16-án, a hazai és nemzetközi motorsport képviselőinek népes csapata, igazi motoros tiszteletadás mellett, utolsó futamára indította Kökényesi Györgyöt az ürömi temetőben.

 

 
Reggel óta gyűltek a motorok, mint mindig. Fura volt, hogy néhányan nevezési lap és licenc helyett csokrot vagy koszorút szorongattak a kezükben. Indulásra várva sorakoztak fel a versenygépek a belső úton. Fura volt, hogy mellettük depósátrak helyett sírhelyek állnak a fűben. Örömmel üdvözöltük egymást, mint mindig. Fura volt, hogy olyan sokféle szakágból jöttünk össze. Milyen új esemény az, amin magyar és külföldi motocross, supermoto, quad, enduro, gyorsasági, dragbike és old timer versenyzők, klubok, tisztségviselők, rendezők vesznek részt, kaszkadőrökkel együtt? Aztán a ravatalozóban minden illúziónk szertefoszlott. A Kökényesi életművet bemutató, feketébe vont helyiség közepén, motocross abroncsokon nyugvó koporsó könyörtelenül ébresztett rá minket a fájdalmas valóságra: Kökény elment, és ez az utolsó szimbolikus verseny, amin vele lehetünk. Érte, miatta.
 
 
Döbbenetes volt egyszerre végig hallgatni milyen aktív, milyen eredményes, milyen tettre kész és életimádó, egyedi jelenség volt Köki. Súlyemelő és motocross bajnok, edző, csapatkapitány, klubvezető, sportszövetség és szakág alapító, elnök, sportdiplomata, OB-EB-VB és teremcross rendező, kaszkadőr, szakértő, pályatervező, sportfelügyelő, szakkommentátor. Fiú, férj, apa, nagyapa. Most írta harmadik könyvét, az első, a Porban az igazság a terepmotorosok bibliája lett. Keresett sportszakemberként bejárta a világot, több országnak nevelt bajnokokat. Legfőképpen pedig sokunk tanítómestere volt a motocrossra, a supermotora, a kaszkadőrködésre, a versenyek világára, a sportra, az életre. A motorsport és az újítás éltette, folyton dolgozott valamin. Egyszerű lelkesedés helyett talán inkább szent őrület csillogott a szemében, ha a motorzaj és a benzingőz volt a kérdés.
 
 
Érdekes, skizofrén állapot, de egy ilyen életvidám ember temetésén nem tűnik helyénvalónak a sírás. Motorosok vagyunk, kemények vagyunk, együtt vagyunk. Ha együtt vagyunk, Kökény is itt szokott lenni velünk. Pláne, ha róla sztorizunk, ahogy az öreg Borka mesélte a közös történeteiket. A búcsúbeszéd alatt végig nem mertem körbe nézni, mert féltem, hogy meglátom őt az egyik motor mellett ácsorogni, vagy valaki válla felett kukucskálni, ahogy nevet ránk, hogy mit bohóckodunk itt egy temetőben, nincs is semmi baj, és akkor végem. Ha Hadnagy Józsinak elcsuklik a hangja felolvasás közben, az szintén végzetes lett volna többünk pókerarcára nézve. És akkor megint ott volt az a koporsó. Jött a koporsó, és ment a koporsó, és alászállt a koporsó. És közben több mint 50 motorból és quadból dübörgött a rajtzene, hogy megadja Kökinek a kellő lökést az utolsó nagy futamához, amihez a végső rajtjelet a kaszkadőrök sortüze jelentette.
 
Mindig azt mondtad, száz évig akarsz élni, közben éltél annyit, amennyi másnak százötven év alatt se sikerülne. Fiatalokkal vetted körül Magad, mert szerinted az öregek nem állnak jól Neked. Mégis, életed 71. évében, váratlanul megtértél az égi motocross pályákra, noha mi azt hittük, még számtalan versenyen lehetünk ott Veled. Itt hagytál minket, és mi elsirattunk Téged, bár, ahogy a kipufogógáz száll el a temető fái közül, úgy szállt vissza belénk az érzés, hogy ez mégse lehet igaz.
 
Wolfgang Srb, a FIM Europe elnöke búcsúbeszédében két nagyságot idézett. Egyikük szerint olyan sportban dolgozunk, ahol előfordulnak bukások, balesetek, de mindig fel kell állni és tovább menni, mert a következő kanyar mögött új lehetőségek vannak. A másik szerint csak az hal meg, akit elfelejtenek. Az utóbbi gondolat szerzője már régóta tananyag az iskolákban. Az előbbié most szombaton tért örök nyugalomra az ürömi temetőben.
 
Köki, sosem felejtünk el!
 
 
Szöveg: barátja, fegyvertársa, Lukácsy Fanni
Fotó: unokája, Jávorszky Lilla
/ 24 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.