A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2019. szeptember 18., szerda
Salak Hírek
/ 13 oldal

Kovács Tibor | 2018.04.29, 08:34:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.29, 08:34:00

Cimkék:

Hármas dán győzelemmel plusz  egy cseh továbbjutással ért véget a Debrecenben megrendezett egyéni Európa-bajnoki kvalifikációs verseny. Nyári időjárás, mintegy 2500 néző,jó verseny, és a vártnál gyengébb magyar szereplés,talán így lehetne összefoglani röviden az év debreceni versenyét kiegészítve persze azzal,hogy a dánok mindent vittek. A cseh Josef Franc pedig köszönhetően a két alapszakasz-futamgyőzelmének,és az elődöntőben mutatott parádés teljesítményének kiénekelte a sajtot az addig jól motorozó svéd Jacob Thorsell és az orosz Marat Gatiyatov szájából ,azaz a döntőbe jutott,ott pedig a 4. hely is elég volt számára ahhoz,hogy az olaszországi Terenzánóbana Challenge-versenyen képviselje hazáját. A dánok döntőbéli izgalmas csatáját Mikkel Michelsen nyerte megelőzve a talán legnagyobb nevet,Peter Kildemandot. Nicolai Klindt pedig hiába lett harmadik,csak tartalékként lehet ott egy FIM-szabály szerint a Chalenge-en.

A hírek szerint június elején lesz folytatás Debrecenben a Barátság Kupa csapatversennyel.

Visszatérve még a szombati versenyre,az eredményhirdetést követően a nem kicsit letört Tabaka Józsival beszélgettem.

 

upload/fajlok/Tabaka Józsi0428.mp3

Kovács Tibor | 2018.04.24, 19:37:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.24, 19:37:00

Cimkék:

Nagyon fontos verseny helyszíne lesz április 28-án szombaton 14 órakor Debrecen. A z Európa-bajnoki egyéni kvalifikációs versenyre nem kis nevek is érkeznek,és nem mindegy,hogy milyen pálya,milyen rendezés,milyen hangulat,körítés várja ezeket a vaspapucsosokat.A helyiek próbálnak mindent megtenni,hogy méltó házigazdái legyenek a viadalnak,az más kérdés,hogy hazai berkekben(mármint kishazánkban,de legalábbis a keleti országrészben) van némi értetlenkedés,no nem a versennyel kapcsolatban,hanem inkább zajlik a belső feszültség,mert azért vannak történések...Szakágvezetői elmozdítás,versenyzői gumihasználat kérdése,és még egy eset kapcsán a versenyzői biztosítás kérdése is bizonytalansággal tölt el egyeseket. Gondoltam,a jelenleg legilletékesebb személyt,Herman Henriket,a MAMS elnökét hívom fel,hogy ezekben a kérdésekben nyilatkozzon,amire készségesen válaszolt is. A vele készült riport hallható az alábbiakban:

 

upload/fajlok/Riport Herman Henrikkel ,a MAMS elnökével.mp3

Kovács Tibor | 2018.04.23, 18:31:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.23, 18:31:00

Cimkék:

Legfrissebb híreink szerint Nicolas Covatti megsérült,így ő nem tudja vállalni Debrecenben az április28-i egyéni Európa-bajnoki kvalifikációs versenyen a szereplést. Ha az olasz szövetség nem talál a helyére talján pilótát,Magosi Norbert tartalékból előlép harmadik magyar résztvevőként a viadalon Benkő Roland és Tabaka József mellé.

Kovács Tibor | 2018.04.21, 19:19:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.21, 19:19:00

Cimkék:

Április 28-án 14 órakor jelentős salakmotor versenyt rendez Debrecen: az egyik egyéni Európa-bajnoki kvalifikációs verseny helyszíne lesz a Gázvezeték utcai Stadion.

Korábban már jeleztük,kik azok az indulók,akik elküldték nevezésüket. Azóta kiderült,hogy a lengyelek részéről Janusz Kolodziej indul,a dánok közül pedig Mikkel Michelsen,Peter Kildemand és Nicolai Klindt. Rajtuk biztosan nem fog múlni a jó hangulat,versenyzésükre alighanem mindenki csettint majd.

Egyébként a hivatalos edzést a pilóták a verseny napjának délelőttjén 9 órától tartják.

A versenyre szóló belépőjegy 3500 forintba kerül, a 14 éven aluli gyermekeket azonban ingyen engedik be az Eb-elődöntőre.
Jegyeket csak a verseny napján, a helyszínen lehet vásárolni.

Fontos még tudni,hogy a viadalról csak az első 3 vaspapucsos jut tovább az olaszországi Challenge-versenyre május 5-re.Debrecenben 20 alapfutam lesz, egy elődöntő és maga a döntő futam.

Aki elmulasztja ezt a versenyt,az az év magyarországi salakmotoros csemegéjét hagyja ki,ez nem kérdés!

Találkozzunk Debrecenben április 28-án,szombaton!

Kovács Tibor | 2018.04.16, 20:09:00 | Utolsó módosítás: 2018.04.16, 20:09:00

Cimkék:

Most már egymást érik a versenyek Európában.

Magosi Norbi tartva jó formáját a Szlovén Egyéni Bajnokság 2. fordulójában három futamot is megnyerve,csupán a végső győztes Matej Zagartól és a második Nick Skorjától kikapva jutott a döntőbe,ahol végülis a 4. helyen ért célba 13 pontot összemotorozva. Kovács Roland a 10. lett 5 ponttal,Benkő Roland pedig hiába nyerte meg az első futamát ,és rajtolt kiválóan a másodikban is,kifordult a válla,fel kellett adnia nem csak a futamot vezető helyről,hanem a versenyt is. Még ott,Ljubljanában a kórházban visszarakták a vállát,és ma már jól van,várja a debreceni kvalifikációs versenyt.Innentől egy speciális vállrögzítőt használ majd,hogy ne legyen peches,mint Szlovéniában.

Kovács Roland másnap továbbutazott Olaszországba,ahol Lonigóban az Olasz Egyéni Bajnokság 3. fordulójában 7 pontot szerezve a 6. helyet csípte meg.

Ami pedig az április 28-ai debreceni rendezésű  Európa-bajnoki kvalifikációs versenyt illeti,már jónéhány név biztosra jelezte részvételét!Ők a következők:

 

Renat Gafurov

Tabaka József

Josef Franc

Valentin Grobauer

Jakob Thorsell

Benkő Roland

Marut Gatiyatov

Stanislaw Melnichuk

Nicolas Covatti

John Bernard

Oliver Berntzon

Magosi Norbert

Bárány Márk

 

Három dán,egy lengyel és egy román pilóta neve még nem ismert.

A debreceni viadal április 28-án 14 órakor kezdődik!

/ 13 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.