A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2020. február 24., hétfő
Old Timer Hírek
/ 5 oldal

Zólyomi Andrea | 2019.12.16, 14:42:00 | Utolsó módosítás: 2019.12.16, 14:42:00

Cimkék:

A Magyar Motorsport Szövetség a sportszakma részére megrendezi éves központi szemináriumát.
 
Időpont: 2020. február 9. 9:00 (vasárnap)
Helyszín: Gastland M0 Étterem és Rendezvényközpont (M0 szigetszentmiklósi kihajtó)
 
A részvétel a 2020-ban sportfelügyelői, versenyigazgatói, vezetőbírói licencet kiváltani kívánók számára kötelező!
 
Rajtuk kívül szeretettel várjuk a sportszakma egyéb képviselőit is (technikai felügyelők, pályabírók, szakágvezetők, szakági tanács tagok, kollégiumvezetők, MAMS tagszervezetek képviselői, szervezők, edzők, versenyzők, stb.), illetve bárkit, akit a téma érdekel.
 
A részvétel díjmentes.
A szemináriumot követően a sportfelügyelők, versenyigazgatók és vezetőbírók egy online teszt kitöltésével igényelhetik meg licencüket.
 
Időterv:
8:30-9:00             regisztráció
9:00-12:00           sportszakmai képzés, előadások, esettanulmányok
12:00-13:00        ebéd
13:00-15:00        workshop (biztosítás, magyar Moto GP, felügyelői/versenyigazgatói/vezetőbírói teszt kérdései)
 
Várható témák:
  • szabálymódosítások
  • OMSZ kötelezettség
  • indulási jogosultság ellenőrzése
  • összeférhetetlenség
  • tisztségviselők delegálása, kijelölése
  • óvás, fellebbezés menete
  • jelentések leadása, tartalma
 
 
Részvételi visszajelzéseteket az office@mams.hu címen várjuk.

Zólyomi Andrea | 2019.09.09, 11:04:00 | Utolsó módosítás: 2019.09.09, 11:04:00

Cimkék:

Két hét leforgása alatt a csapat négy versenyhétvégén van túl. Kettő ADAC hétvége a németeknél, illetve egy Magyar Országos Bajnoki a Szlovákiaringen, plusz a MAMI Kupa névre keresztelt sorozaton belül egy Magyar Kupa és egy Országos Bajnokság.

 
Kronológiai első helyen egy német helyszín áll ezek közül, mégpedig Bopfingen. Augusztus 23-24-én az ADAC bajnokságban szereplő fiatalok Kolarovszki Mór és Vincze Martin képviselték a csapatot az ADAC Minibike Bajnokság hetedik állomásán. A pálya egy emelkedővel, döntött kanyarral tarkított gyönyörű helyen helyezkedő aszfaltcsík volt, ahol a magyar fiatalok becsületesen helyt álltak.

Kolarovszki Mór a belépő kategóriában egy hetedik és egy hatodik helyezéssel végzett a hétvégén, míg Vincze Martin a „profik” között egy első és egy második hellyel növelte előnyét a pontversenyben.
 
 
A fiúknak nem sok idejük volt pihenni, hiszen következő hétvégén ismét útra kellett kelni, hiszen az utolsó előtti hétvége következett, aminek Mülsen városa adott otthont. Itt egy új pálya várta a fiatalokat, ezen még nem volt eddig ADAC Minibike verseny rendezve. Ez azonban nem azt jelentette, hogy mindenki most látja először a pályát, hiszen a németek többször edzettek már rajta. De mégis bíztunk benne, hogy számít valamit, hogy nincs a versenynaptárban hosszú évek óta.

Bizakodásunk nem volt hiábavaló, hiszen Kolarovszki Mór eddigi legjobb helyezését érte el a kategóriájában. Első futamon ötödik, majd a második futamon hatodik helyen ért célba, de kiemelendő, hogy a harmadik helyért a végéig csata volt, a dobogós helyezés mindössze néhány méterrel előtte ért célba. A versenyben futott köridők közül Móré volt a harmadik leggyorsabb.
 
Vincze Martin pedig az időmérőkön megszerezte a pole pozíciót. Az első versenyen azonban a harmadik kanyar féktávján az élről bukott egyet, majd felállt és a 12. helyen célba ért. A második versenyt magabiztosan megnyerte és a pole pozíciós idejére rátett egy lapáttal és megfutotta a kategória pályacsúcsát. Ezzel az összesen 29 megszerzett ponttal 52 pontos előnyre tett szert, így már gyakorlatilag a „profi” kategória bajnokaként utazik az utolsó fordulóra Templinbe!
 
 
Ugyan kronológiailag a két német hétvége közé esett, de következő állomásunk Szlovákia, ahol Nagy Attila versenyzett az augusztusi hosszú hétvége hétfőjén a Magyar Országos Bajnokság SSP300-as kategóriájában. Attila ugyan idén tanulja a nagy pályákat és az új motorját, de versenyről versenyre, körről körre lépdel előre. Idén már volt egy verseny is a Dunaszerdahelytől nem messze található pályán, de most sikerült javítania a köridején nem is keveset, így folyamatosan közeledik a nála tapasztaltabb élmezőnyhöz. Az időmérőn nagyon szépet motorozott, nagyon sokat lépett előre eddigi köridejéhez képest, ám a versenyen már nem sikerült ezt tovább fokoznia, így végül az ötödik helyen ért célba.
 
 
Időrendben az utolsó állomás az Euroring volt, hol a MAMI Kupa és OB V. fordulóját rendezték meg. Itt a szokásos menetrend alapján két részre van bontva a hétvége, szombati napon a Magyar Kupa sorozat futamait rendezik meg, míg vasárnap a Magyar Országos Bajnokság futamain mérhetik össze magukat a versenyzők. A Chrobák Motorsport Egyesület versenyzői egy kivételt leszámítva az YT125 4T kategóriában versenyeznek, mégpedig Kolarovszki Adél és Hernádi Barnabás személyében, illetve most egy új versenyzőnk is kipróbálta magát, név szerint Ksenicz Attila. Ugyan a kategóriában, de értékelésen kívül motorozik Czepó Donát és az egy kakukktojás pedig Aszalós Zoltán, aki a Robogó mezőnyében gyűjti a sikereket.
 

 
A szombati nap zökkenőmentesen le is ment, ahol a Kupa sorozatban egy futamot rendeznek. Itt Kolarovszki Adélnak sikerült megszereznie a negyedik helyet, míg Hernádi Barnabás és Ksenicz Attila a hetedik és nyolcadik helyen értek célba. Czepó Donát ugyan értékelésen kívül, de ismét megnyerte a futamot. Aszalós Zoltán pedig meggyőző fölénnyel diadalmaskodott a PRO Robogó Sport kategóriában.
 
 
Vasárnap viszont kicsit megtréfálta az időjárás a szervezőket és a versenyzőket egyaránt.
Az Magyar Bajnokságban már megszokottan két futam van egy hétvégén minden kategóriának. Most azonban egy kategóriát leszámítva csak egy futamot tudtak befejezni a versenyzők mielőtt az eső elmosta a versenyeket. Az YT125 4T kategóriában sajnos a reggeli szabadedzésen Ksenicz Attila motorja megállt és Attila bukott is. Attila szerencsére jól van, de a motorja nem lett rajtra kész, így Ő kihagyni kényszerült a futamot. Egyesületünk női versenyzője, Kolarovszki Adél azonban a hatodik helyen ért célba, míg Hernádi Barnabás aki sajnos egész hétvégén technikai gondokkal küzdött, a nyolcadik helyen végzett. Czepó Donát ismét értékelésen kívül, de megnyerte a futamot.

Aszalós Zoltán a robogósok között ismét brillírozott és nagy előnnyel nyerte a kategóriája futamát.
 
 
Chrobák János: Kemény heteken vagyunk túl, de megéri a fáradozás és még nincs vége a szezonnak. Szinte minden bajnokságból hátra van még egy záró hétvége, de van olyan is, ahol még a java előttünk van. Így van ez a szeptember 15-én soron következő Nemzetközi Utánpótlás Bajnoksággal is, hiszen ebből még hátra van három forduló.

E hó 15-én Kakucs Ring ad otthont a versenyeknek, ahol várunk mindenkit szeretettel a Chrobák sátor környékén.
 

Zólyomi Andrea | 2019.08.12, 09:06:00 | Utolsó módosítás: 2019.08.12, 09:06:00

Cimkék:

Augusztus első hétvégéjét Máriapócson a MAMI Kupa negyedik fordulóján töltötte a Chrobák Motorsport Egyesületből négy versenyző. Kolarovszki Adél, Hernádi Barnabás és Czepó Donát mindhárman az YT125 4T kategóriában versenyeznek ebben az esztendőben. Igaz Donát versenyen kívül indul, de minden futamon jelen van és tesz magába a verseny kilométereket. Míg Aszalós Zoltán a PRO Robogó Sport kategóriában indul. A MAMI Kupa névre hallgató hétvégék két részből állnak, szombaton egy Kupa sorozat zajlik, míg vasárnap a Magyar Országos Bajnokság.
 
 
Nem volt ez máshogy a negyedik állomásán sem, ahol a szombati napon a két időmérő összesítésében Kolarovszki Adélnak az ötödik, Hernádi Barnabásnak a negyedik, míg Czepó Donátnak a második rajtpozíciót sikerült megcsípnie. A 12 körös verseny azonban nem zajlott zökkenőmentesen az YT125 4T kategóriában. Czepó Donát megnyerte a futamot, Adél megtartotta az ötödik helyét, Barnabás azonban a vége előtt három körrel az élbolyban csatázva egy lekörözés közben a fűre szorult és elesett. Barnabásnak nem lett semmi baja szerencsére, de a motoron akadt javítani való a vasárnapi nap előtt.
 
 
 
 
A PRO Robogó Sport kategóriában Aszalós Zoltán azonban rajt cél győzelemmel teljesítette a szombati napot.
 
 
Vasárnap egy szabadedzés, egy időmérő és két verseny volt a menetrend minden kategória számára. A csapat fiataljai az időmérőn megszerezték a pole pozíciót, a negyedik és a hatodik helyet a rajtrácson. Előbbit Czepó Donát, utóbbiakat Hernádi Barnabás és Kolarovszki Adél birtokolták. Mindkét futam ezzel a rajtfelállással indult. Sejteni lehetett, hogy kemény versenyek lesznek, hiszen az első és a hetedik helyezett között másfél másodperc különbség volt a köridőben.
 
 
Az első verseny sajnos ismét tartogatott meglepetést. A rajt után a második körben egy merészebb előzés következtében egy kettős bukás történt, aminek az áldozata sajnos Adél volt. Az ellenfél elnézett féktávja után a földön csúszó motorja sajnos pont Adél motorját találta el, így kivédhetetlenül Adél is elesett. Szerencsére Adél kisebb sérüléssel megúszta az esést és még időben vissza tudott gurulni a boxba, hogy a piros zászlós megszakítás után újra kezdhesse a versenyt a többiekkel.
 

A második rajtot követően már végig ment a verseny, amit Czepó Donát ugyan szorongatva, de megnyert, Hernádi Barnabás a harmadik helyen végzett és Adél a bukást követően a hatodik helyen jött be.
 
 
Délután következett a második futam, ahol a rajtsorrend változatlan volt. A futam végeredményében ugyan voltak keveredések, a mi fiataljaink azonban ismét első, harmadik és hatodik helyen végeztek. Donát ismételten nyomás alatt, de futamot nyert annak ellenére, hogy értékelésen kívül motorozik. Barnabás a dobogó harmadik fokára állhatott ismét, illetve Adél a hatodik helyért járó 10 ponttal gazdagította a gyűjteményét.
 
 
 
Aszalós Zolinak azonban a vasárnapi nap nem pirossal lesz kiemelve a naptárjában. Az időmérő edzésen sikerült neki újra a pole pozíciót megszereznie. A versenyek is jól indultak, azonban kivétel nélkül mindkét futamon elpártolt tőle a szerencse és technikai hibával feladni kényszerült mindkét futamot.
 
 
Legközelebbi állomás Euroring, amire pedig augusztus és szeptember közös hétvégéjén, vagyis 2019.08.31 – 09.01-én kerül sor.
 
A következő állomás a németországi Schaafheim volt egy héttel később. Ide a megszokottól eltérően most csak Vincze Martin utazott. Kolarovszki Mór a másik ADAC-s versenyző, azonban az ő csoportjukban két futam eldobható az évben, és mivel ezen a pályán nem lehetett pénteken edzeni, így ezt választották egyik kihagyásnak.

Martinnál azonban nincs ilyen lehetőség, így helyt kell állni mindenféleképpen. Martinnak néhány nappal ezelőtt volt lehetősége esőben néhány kört gurulnia a pályán, szóval nem teljesen a nulláról kell neki vágnia a szombati szabadedzésnek, időmérőnek és a szokásos két futamnak.

Zólyomi Andrea | 2019.07.02, 11:39:00 | Utolsó módosítás: 2019.07.02, 11:39:00

Cimkék:

Elmúlt hétvégén került megrendezésre a MAMI Kupa harmadik hétvégéje a Kakucs Ringen. A Supermototól a robogón keresztül az Oldtimer motorokig sok kategóriában mérhetik össze tudásukat a fiatalabbak az idősebbekkel ebben a sorozatban, de ezek közül is a Chrobák Motorsport Egyesület fiataljai a sportmotor kategóriákban versenyeznek. YT125 4T kategóriában egyesületünkből hárman álltak rajthoz, Kolarovszki Adél, Hernádi Barnabás és igaz értékelésen kívül, de Czepó Donát személyében. Szombati napon került megrendezésre a Kupa sorozat és vasárnap a Magyar Országos Bajnokság két futama.
 
 
Kolarovszki Adél ezen a hétvégén óriásit lépett előre a köridejét tekintve, amivel sikerült neki a népes mezőnyben is az élbolyhoz felzárkóznia. Szombati napon jó rajtja után a 12 körös versenyben a hatodik helyen sikerült célba érnie. Vasárnapra a mezőny újabb versenyzőkkel bővült, ám Adélnak sikerült további tizedeket faragnia legjobb köridejéből és ezzel az első futamon a hatodik helyre sikerült ismét beérnie. A második futamon éppen előtte akadt össze két motoros egy előzési kísérletben, az esést elkerülve azonban pozíciót vesztett így a második futamon a hetedik lett.
 
 
Hernádi Barnabás járt fönt is és lent is. Szombati napon a verseny elején a második harmadik helyért csatázott, majd felzárkóztak az első helyezettre és az utolsó körökben az első helyért folyt a csata. Barnabás a nagy sietségben az utolsó körben túl közel ment ez előtte haladóhoz az előzés előkészítésében és sajnos elesett a vége előtt három kanyarral. A motorja ugyan nem indult újra, de a közönségtől kapott nagy taps kíséretében futva tolta át a célvonalon motorját.
 
 

Vasárnapra a motort helyrepofozták és kicsit megfontoltabb motorozással vágott neki a két futamnak, aminek a vége az első futamon egy negyedik hely lett, a második futamon azonban a harmadik helyet sikerült megszereznie.
 
Czepó Donát is ebben a futamban versenyzett, azonban mivel az ő motorja ugyan 125 ccm-es, a technikai paramétereknek nem felel meg teljesen, így ő versenyek kívül indult. Donát mindhárom futamon rajt cél győzelmet aratott és emellett a stopperrel vívott csatában is folyamatosan nyert.
 
 
Vasárnap a kategóriákhoz csatlakozott az SSP300-as mezőny is, ahol egyesületünkből Kardos Gergely képviselte a csapatot. Gergőnek első verseny hétvégéje volt ezzel a motorral, amit végül szépen teljesített is. Az időmérőn a negyedik időt sikerült kihoznia motorjából, így mindkét futamot innen kezdhetett meg. Az első versenyen Gergő megtartotta pozícióját és a negyedik helyen végzett, míg a második futamon sikerült a harmadik helyre bejönnie. A végső értékelésben volt aki versenyen kívül versenyzett, ezért Gergő az összesített második helyért kapta a serleget.
 
 
A MAMI kupa soron következő futama augusztus 3-4-én Máriapócson lesz. Addig is az online közvetítésnek köszönhetően visszanézésre is van lehetőség, amit a következő linken lehet megtenni:
https://www.facebook.com/MAMI.Kupa.Live.TV/
 
 

Zólyomi Andrea | 2019.02.12, 14:45:00 | Utolsó módosítás: 2019.02.12, 14:45:00

Cimkék:

Tisztelt MAMS tagszervezeti képviselők, szakág- és kollégiumvezetők, sportszakemberek!
 
Szeretnénk emlékeztetni önöket a 2019. február 17-én, 9 órától tartandó, korábban már meghirdetett sportszakmai szemináriumra.
Az eddigi gyakorlat szerint több részletben fogunk központi kérdésekről, sportszakmai témákról, sportszakemberi licencváltásról beszélni.
 
A 2019-es évi sportfelügyelői/versenyigazgatói/vezetőbírói licencváltás feltételeinek megismerése után lesz lehetőség az online vizsgát letenni.
A vizsgára való jelentkezést a helyszínen lehet majd megtenni.
 
Szeretettel várunk minden érdeklődőt, legyen az tisztségviselő, versenyző, vagy szervező.
/ 5 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.