A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2018. szeptember 24., hétfő
Old Timer Hírek
/ 3 oldal

Zólyomi Andrea | 2018.07.03, 13:09:00 | Utolsó módosítás: 2018.07.03, 13:09:00

Cimkék:

Ernszt Norbert pénteken késő délután megérkezett Kakucsra a MAMI Kupa harmadik fordulójára. Aznap még egy gyors 1 órás edzést megtartva pozitív élményekkel várta a másnapot a versenyző.
 
Másnap reggel megtörtént a gépátvétel és neki is állt egy gyors áttétel, illetve gumicserének is. A motort beállították és már következet is a szabadedzés. A pálya kicsit csúszott a reggeli hűvös időben, ezért csak élménymotorozás volt. Elérkezett az időmérő, ahol sikerült elcsípnie a második rajtkockát egy 44.126-os idővel. Szeretett volna tovább gyorsulni, de egy újabb hiba ütötte fel a fejét! A hátsó gátló csillapítása túl merev volt, így a hátsó gumit tépkedte. Ezzel a hibával akkor nem foglalkoztak, lesz ami lesz alapon vágtak neki a nap további részének. Egy 40 perces szünet után érkezett is a verseny. A rajt elég jól sikerült, de pár kanyar után Szokolics László meg is előzött, majd a 3. helyen motorozott mögötte Norbi a hatodik körig, majd leesett a lánca a célra ráfordító kanyarban és visszatudtam előzni, így második helyen intett le a kockás zászló.
 
 
Vasárnap kora reggel egy hátsó gátló cseréjét iktattak be, hogy az előző napi kis hibát kiküszöböljék. Szabadedzésen sikerült egy első helyet megfutni 44.1-es idővel. Pályáról lejőve egyből egy gumicsere várt a motorra, majd jöhetett is az időmérő, ahol sokat gyorsult és megint megszerezte a második helyet egy 43.595-el. Az első verseny rajtját jól kapta el, de harmadikként fordult és 5 kör után a hátsó gumi elkezdett nagyon csúszni. Norbi érezte, hogy elkopott így folyamatosan szakadt le az élen haladó Gudmon Zoliról és Szokolics Lászlóról. Így a 18 körös versenyen harmadikként intették le.
 
Újra egy gyors gumicsere, egy kisebb pihenés és már várta a második versenyt. A rajt most egy kicsit gyengébbre sikerült és az első kanyarban Lacival össze is ütköztek kicsit. Lemaradva üldözte őket, de a 4-es kanyarban Gudmon Zoli motorja elcsúszott és mivel Szokolics Laci közel volt hozzá nemtudta kikerülni így ő is elesett, így át tudta venni az első helyet. 17 körön keresztül az első helyen motorozva intette le a kockás zászló. Gudmon Zoli az esés után vissza tudott állni, így pontot tudott szerezni.
 
 
Összetett állás:
1. Ernszt Norbert
2. Gudmon Zoltán
3. Sándor Balázs
 
„Egy remek hétvége volt, de nagy köszönetet kell mondanom Juhász Dávidnak és Juhász Lajosnak a technikai háttérért, a rengeteg jó tanácsért és segítségért.
 
Köszönöm a támogatóimnak! A Full Top Cargónak, a Moto.hu-nak a Neuman motormentésnek a Vámsoft-nak és a CheckPoint Barnak, hogy újra egy király hétvégét zárhattam.”- Fejezte ki örömét Ernszt Norbert!
 

Zólyomi Andrea | 2018.05.04, 12:14:00 | Utolsó módosítás: 2018.05.04, 12:14:00

Cimkék:

Szombaton megérkeztem Máriapócsra egy nappal a verseny előtt, hogy begyakoroljam a pályát,hozzászokjak és bejárassam az új motort. Gyorsan ráéreztem az új pályavonalra és az Aprilia RS 125 is szépen muzsikált. Másnap a  szabadedzés előtt egy karburálás várt csak rám.
 


A motor beállítások megtörténtek. Az első időmérőn a harmadik helyet sikerűlt elcsípnem aminek nagyon örűltem, de a motorral nem voltam megelégedve, gyengének éreztem. Az első versenyen a rajtot elrontottam, utolsóként fordultam a célegyenes végén. Majd a következő féktávon már a negyedikként fordultam. Hosszas csatában, tíz körön keresztűl egymást előzgettük a negyedik helyért Sándor Balázzsal.  Majd verseny végére egy kissé merész és kockázatos féktávval harmadikként furdultam a célra rá..

Másnap reggelre virradva tanakodtunk Lévai Karcsival, hogy szemmel láthatóan gyengébb a motorom a többieknél. A powerszelepre gyanakodtunk. Jó irányba is indultunk el, mert a powerszelep el volt törve. A hibát orvosoltuk és a motor így is sokat javult, de még mindíg nemvolt tökéletes. Az időmérőn a negyedik helyet sikerült megcsípnem, amivel meg voltam elégedve, mert a motorban ennyi volt. Első versenyen egy jó rajttal megtartottam a pozícióm. Majd egy kis csatával, de nagyobb fölénnyel újra 3 madik lettem. A második versenyen aznap sikerült megismételnem a remek rajtot, majd 14 körön keresztűl Duris Maximiliennel csatáztunk parádésan. Féktávról féktávra egyenesről egyenesre a harmadik helyért. Az utolsó körben akadt egy kis hiba a benzinem elfogyott..
 

Úgyhogy a gázt egyből visszavettem és már csak az volt a lényeg, hogy negyedikként beguruljak a célba. Ami sikerült is.

Mivel Max az előző futamon jóval mögöttem végzett egy kis koccanás miatt, így összesítettben megtartottam a harmadik helyem. A hétvégével teljesen elégedett voltam elsőre, egy új kategóriában, egy új motorral.
 


Köszönöm a támogatóimnak, a Vámsoftnak, a Fulltop Cargónak, a Moto.hu-nak és a Checkpoint Bár-nak, hogy itt lehettem.
 
fotók: Erdélyi Károly
 
 

Zólyomi Andrea | 2018.03.14, 10:50:00 | Utolsó módosítás: 2018.03.14, 10:50:00

Cimkék:

 
A MAMS szakágai együttes posztbírói, motoros pályabírói, gépátvevői képzést tartanak 2018. 04. 08-án 9,00 órai kezdéssel a Magyar Sport Házában a földszinti nagy tárgyalóban.
 
Az oktatás előreláthatólag 13,00-ig tart, melynek végén vizsgát tehetnek a résztvevők.
Javasoljuk hogy mindenki hozzon magával jegyzetkészítéshez szükséges eszközöket, némi ételt és italt.
Kérjük a jelentkezők e-mailben nevük, telefonszámuk megadásával jelezzék részvételi szándékukat az  andras@jasz.hu   e-mail címen.
 
A képzéssel elnyerhető licenc díja biztosítással együtt 6 120 Ft (magasabb biztosítás esetén 7 630 Ft).
Az összeg befizetését a sikeres vizsga után átutalással vagy csekken tudják megtenni a jelentkezők.
Kérjük mindenki ossza meg mind több helyen és emberrel a felhívásunkat.
Kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésre.
 
Sikeres felkészülést kívánok!
Jász András (Banderas)
tel: 06-70-3346-245

Zólyomi Andrea | 2018.01.30, 11:07:00 | Utolsó módosítás: 2018.01.30, 11:07:00

Cimkék:

Zólyomi Andrea | 2017.12.11, 11:23:00 | Utolsó módosítás: 2017.12.11, 13:36:00

Cimkék:

A MAMS iroda 2017. december 20. és 2018. január 2. között zárva tart.

 

Kérem, hogy bármilyen ügyintézés során a fenti időpontokat vegyétek figyelembe!

 

/ 3 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.