A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. október 23., szombat
Motocross Hírek
/ 33 oldal

Zólyomi Andrea | 2021.04.23, 13:02:00 | Utolsó módosítás: 2021.04.23, 13:02:00

Cimkék:

 

Ha motocross, akkor a legendás Piliscsévi motocross pálya mindenkinek eszébe jut, aki követi vagy követte ezt a sportot! Hosszas egyeztetés után a külföldi szövetségekkel és versenyzőkkel megszületett a döntés a verseny új időpontjáról, mely reméljük már a nézők számára is látogatható lesz!
 
MÁJUS 22-23.-án szombat-vasárnap rendezik meg a PILISCSÉVI MOTOCROSS PÁLYÁN a:
II. MAGYARORSZÁG NYÍLT NEMZETI CL4 OFFROAD MOTOROS ISKOLA MOTOCROSS BAJNOKSÁGOT
 
Esztergomhoz hasonlóan május 22.-én szombaton lesznek a futamai a:
-          II. és III. osztálynak
-          Senior kategóriának
-          Hobby és Retro kategóriának
 
Külön fűszer lesz ezen a napon, hogy olyan sportolók állhatnak majd itt rajthoz a Senior kategóriában, akik a régi időkben még versenyeztek is itt, netán egy EB. futamgyőzelemmel is rendelkeznek erről a pályáról! A sok emlék felelevenítéséhez hozzájárul még a RETRO kategória, amely újra ide varázsolhat régi emlék morzsákat.
 
Május 23.-án vasárnap láthatjuk az idei szezon nagyágyúit és az utánpótlás mezőny sarjait a lányok felvezetésével!
-          Woman open kategória
-          50 ccm MINI és 50 ccm MAXI kategória
-          65 ccm
-          85 ccm
-          MX1 OPEN és MX2 –es kategória. (profi)
 
Ha minden az előzetes tervek szerint halad, akkor ismét egy erős nemzetközi mezőnyre számíthatunk a határmenti országok és Csehország versenyzőivel együtt! Nagyon reméljük, hogy már nézők is részt vehetnek ezen a rendezvényen, akiket RETRO fesztiváli hangulattal fogunk várni!
 
·          klasszikus sör-virsli jegy
·         CL4 off road motoros iskola, oktatással
·          megújuló energia álltál hajtott motor teszt
·         árusok
·         RETRO motor kiállítás
·         izgalmas futamok, sok meglepetés
 
 Minden friss információ, ami a bírtokunkba kerül megtalálható lesz a facebook oldalunkon és a facebook eseményben, ezért kövesétek nap, mint nap!

Zólyomi Andrea | 2021.04.14, 11:47:00 | Utolsó módosítás: 2021.04.14, 11:47:00

Cimkék:

 

 

Esztergomban hétvégén megkezdődött a magyar országos motokrossz bajnokság, ahol az MX2-es mezőnyben Liszka Roland is rajthoz állt. 2021 első bajnoki fordulóját Roland vegyes tapasztalatokkal zárta, az egyik szeme sír, a másik pedig nevet.
 
 
Harminc induló, bivalyerős nemzetközi mezőny, ideális versenyidő, ám sajnos továbbra is zárt kapuk fogadták a bajnokság résztvevőit, a Laller Racing Dakar Team versenyzője ennek ellenére mellszélességgel vetette magát a munkába:
 
„A szabadedzésen igyekeztem felmérni a pályát, az ugrókat, és próbáltam minél jobban belerázódni a ritmusba. A kvalifikációra gyúrtam, amiben viszont bánatomra hagytam némi időt, szóval lehetett volna jobb is, de az elmegy kategóriába belefért. Ezután következett az első futam, ahol elrontottam a rajtot, és sajnos eléggé hátra estem. Innen indítottam meg a felzárkózást, de még mielőtt igazán sokat javíthattam volna, elfogyott a fóliám, és le kellett vennem a szemüvegem. Itt elvesztettem minden esélyem, mert borzasztóan felverték rám a sarat, és semmit nem láttam. Végül a nyolcadik helyen végeztem, majd következett a második futam, ahol már némileg jobban kijött a lépés.
 
 
Erősebben sikerült a start, a középmezőny elejéből gyorsan megindultam felfelé. Egy cseh ellenféllel jókat csatáztam, és végül ötödikként értem célt, de mint később kiderült, nem tarthattam meg ezt a pozíciót. Sárga zászló alatt ugrottam el, így a hatodik helyre soroltak vissza… Én nem érzem úgy, hogy szabálytalanságot követtem volna el, de természetesen elfogadtam a döntést. Volt már jobb hétvégém, de hiszem, hogy ezekre az élményekre is szükség van ahhoz, hogy egy erősebb és komplexebb versenyző váljon belőlem. Nincs megállás, megyünk tovább ezerrel, melynek részeként hamarosan egy remek hírt jelenthetek be nektek!”
 

Zólyomi Andrea | 2021.03.31, 11:18:00 | Utolsó módosítás: 2021.03.31, 11:18:00

Cimkék:

ZÁRT KAPUK MÖGÖTT : Április 10 – 11.-én Az Esztergom–kertvárosi motocross pálya ad otthont a 2021-es szezon kezdetének. A járványügyi helyzet miatt szigorúbb szabályok betartása mellett, nézők nélkül rendezik meg az első bajnoki és kupafutamokat!
 
Április 10.–én szombaton a Senior kategóriák mellett a II. és III. osztály versenyzői mérik össze tudásukat MX1 és MX2 géposztályban, ezen a napon szerepet kap még a 2T open és a Hobby kategória is.
 
Április 11.-én az I.osztály lép pályára szintén MX1-MX2 géposztályba példát mutatva a Junior bajnokjelölteknek, akik 50ccm mini – 50ccm maxi, 65ccm, 85 ccm és WOMAN OPEN kategóriákba lesznek díjazva.
 
A szervezők kifejezetten kérik a versenyzőket és a segítőket, hogy csak az induljon útnak, aki beregisztrált a versenyre, mert a helyszínre kizárólag csak az léphet be aki regisztrált, vagy szerepel a MAMS állttal delegált listán! Se néző, se pluszkísérő, aki nem szerepel a regisztrált listán NEM VEHET RÉSZT a rendezvényen. Kellemetlen lesz esetleg a hosszú út után visszafordulni ha nem tájékozódik előtte a belépés pontos szabályairól. A beléptetést polgárőrök fogják végezni rendőri kísérettel, így ők csak a listán szereplő személyeket fogják beengedni.
 
A versenyzőknek járó +2 karszalagról nyilatkozni kell a regisztráció alkalmával, hogy kísérője megfelel a felsorolt sportszakmai szakember egyikének: A sportrendezvényen a versenyszerű sportolók, azaz versenyengedéllyel rendelkezők mellett részt vehetnek, jelen lehetnek a sportszakemberek (így edzők, csapatvezetők, versenybírók, sportegészségügyi szakemberek), valamint a doppingellenőrök, a biztonsági és a sportlétesítmény működéséért felelős szakmai személyzet, továbbá a sajtó képviselői! Aki esetleg nem regisztrált előre annak a belépéskor kell fényképes igazolvánnyal tanúsítani a felsoroltak egyikét!
 
A járványügyi szabályok betartása a rendezvény területén kiemelten fokozott szerepet kapnak és folyamatosan ellenőrizve lesznek.
 

Zólyomi Andrea | 2021.03.19, 10:56:00 | Utolsó módosítás: 2021.03.19, 10:56:00

Cimkék:

A lenti linken már elkezdődhet a sportbírói vizsgák kitöltése.

 

https://online-kerdoiv.com/index/v/h/sportbiroi-2021-2

 

Zólyomi Andrea | 2021.03.09, 11:04:00 | Utolsó módosítás: 2021.03.09, 11:04:00

Cimkék:

Vírushelyzet ide, nehéz évzárás oda, a Laller Racing Dakar Team továbbra is komoly építkezésben van. Az ország talán legnagyobb és legtöbb szakágában érintett off-road motoros istállójának nem csupán mennyiségileg, de minőségileg is sikerült előrelépni.
 
 
2021-ben immáron nem csupán a terepraliban lesz meghatározó a Horváth Lajos „Laller” által vezetett egyesület, de rajthoz állnak az endúró és a motokrossz szakágak legerősebb hazai bajnokságaiban is. Utóbbiban vérmes reményekkel, hiszen a mai naptól Laller csapatát erősíti a rendkívül tehetséges Liszka Roland is. A fiatalembert a sportszakmában nagyon magasra taksálják, Horváth Lajos csapatvezető pedig igyekszik profi hátteret teremteni az új jövevény versenyzéséhez is:
 
„Roland egy ösztönös tehetség, egy olyan motoros, akihez fogható csak nagyon kevés születik egy évtizedben. Ezt az eredményei is igazolják, hiszen az eddigi rövid karrierje alatt is több bajnoki címet begyűjtött már. Most pedig elért és megérett arra a szintre, hogy tovább lépjen. Ehhez minőségi infrastruktúrára, logisztikára, valamint marketingre és kommunikációra van szüksége. Úgy gondolom, az elmúlt években a Laller Racing Dakar Team bizonyította, hogy a sportsikerek mellett ezeken a területeken is képes maradandót alkotni. Én magam egyfajta mentorként minden erőmmel azon leszek, hogy Rolinak sikerüljön jobban kibontakoznia, elérni a vágyait és a céljait. Az már csak hab lesz a tortán, ha a közös munkánk során ő egy újabb szakágban öregbíti majd remek eredményekkel a csapatom hírnevét.” – nyilatkozta a Dakart többször is megjárt rutinos csapatfőnök.
 
 
Liszka Roland motiváltan vág bele a közös kalandba, a fiatal sportoló most jutott el arra a pontra, amikor az egyéni ambícióit már csak professzionális háttérrel és támogatással tudja érvényre juttatni:
„A magyar motorsportban nehéz önálló versenyzőként fennmaradni, ezért nagyon boldog és izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok ahhoz a Laller Racing Dakar Teamhez, amely hazai léptékkel nézve az egyik legismertebb off-road egylet. Édesapám révén már korábban is volt lehetőségem találkozni és együtt motorozni Lallerrel. Igazán nagyra tartom őt azért, amit elért, és ahogyan az irányításával konzekvensen fejlődik, építkezik az egyesülete. Imponáló a csapat híre és megjelenése, a srácok kedvesek és célratörők, bízom abban, hogy az ő segítségükkel sikerül előre lépnem az általam kijelölt úton. Őszintén remélem, hogy ez az eredményeiben is meg fog jelenni, és hogy hasznos és elismert tagja lehetek majd a Laller Racingnek. Már nagyon várom a szezonkezdetet, az idei tervekben a magyar bajnokság mellett ott van a nemzetközi szerepvállalás is!”
 
 
Liszka Roland nem az egyetlen új igazolása a Laller Racing Dakar Teamnek, a gárda a supermoto és triál kivételével minden közismert szakágban indít versenyzőt. És akkor zárásként jöjjön a 2021-es versenyzői felállás, a teljesség igénye nélkül:
 
Tereprali:
Kárpáti Péter, Majer Viktor, Klima Gábor, Dervadelin Tamás, Sárosi Brunó, Lajos Gyula, Pajer Csaba, Horváth Lajos
 
Tereprali XL:
Szűcs Bence
 
Tereprali quad:
Farkas Péter, Heiszer Karoly
 
Endúró:
Apró Péter, Liszka Richárd
 
Motokrossz:
Liszka Roland, Kosztyán Péter
 
/ 33 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.