A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. március 27., hétfő
Motocross Hírek
/ 39 oldal

Zólyomi Andrea | 2022.11.22, 09:32:00 | Utolsó módosítás: 2022.11.22, 09:32:00

Cimkék:

 

A KRNR Motorsport Akadémia 16 éves tanítványa három kategóriában is dobogós pozícióban zárta a 2022-es évet a motocross sportágban.

 

 

Dominik edzésekhez való hozzáállása, motivációja mindig példaértékű volt az egész év során, akár motorkerékpáros, akár az integratív edzésmódszerekről legyen szó. Ennek köszönhetően jelentős fejlődésen ment át, ami meghozta a várt eredményeket.

 

 

A pápai sportoló tavaly még az Mx85-ös gyerekkategóriában versenyzett, az idei évben pedig már 125 köbcentiméteres motorral az Mx2 II. osztályban, valamint az UMx Open utánpótlás kategóriában állt a rajtgép mögött. Miközben a magyar sorozatok pontállásában folyamatosan gyűjtögette értékes pontjait, számos külföldi megmérettetésre is benevezett Ausztriában, Szlovákiában és Szlovéniában, ahol dobogós helyezéseket szerzett.

 

 

Dominik a 2022-es Magyarország Nyílt Nemzeti Junior Motocross Bajnokság UMX Open kategóriájának bronzérmese lett végül, valamint a II. osztályú országos motocross bajnokság Mx2-es géposztályában szintén a nagyszerű harmadik helyen zárta az évet. Mindezek mellett a MAMS Motocross Országos Kupasorozat győztese lett Mx2 II. osztályban a # 206-os startszámú sportoló.

 

 

A KRNR Motorsport Akadémia gratulál tehetséges tanítványának. Óriási elismerés neki, valamint családjának, támogatóinak, segítőinek, edzőjének, és természetesen mindenkinek, aki hozzájárult sikereihez.

 

 

 

További sikereket és legelsősorban gyors felépülést kívánunk Dominik!

 

Link: https://youtu.be/DMgvapeeybY

 

 

 

Köszönet:
·         A szülőknek: Kopasz Timea, Pátkai László
·         Az edzőnek: ifj. Kerner László
·         Petra Bútor Pápa
·         Császár Gumi
·         KRNR Motorsport Academy
·         Viper Bike
·         Megadekor Reklamgrafika
·         Ácsi Motorsport SE
·         Havasi Suspension
·         Dede Mototuning
 

 

forrás: ifj. Kerner László

A KRNR Motorsport Akadémia 11 éves tanítványa remekelt az idei motocross bajnokság Mx65-ös géposztályában.

Zólyomi Andrea | 2022.11.08, 14:03:00 | Utolsó módosítás: 2022.11.08, 14:03:00

Cimkék:

 

Gergő a felkészülést már tavaly november végén megkezdte, és példás elhivatottsággal végezte folyamatos edzői kontroll és korrekció mellett a gondosan felépített edzésprogramját.

 

 

Már az első versenyeken bebizonyosodott, hogy jó esélye lehet a junior bajnoki cím megszerzésére, hisz sorra utasította maga mögé ellenfeleit, gyűjtötte a dobogós helyezéseket. Miközben a hazai bajnoki pontállásban folyamatosan növelte előnyét, több nemzetközi versenyen is rajthoz állt idén Szlovákiában és Szlovéniában.
 

 

Élete első nemzetközi szereplésén egyből dobogós helyezett lett a motocross EB válogatóversenyén Szerbiában, ahol a nagyszerű 3. helyet szerezte meg. Míg a kvalifikációs edzés leggyorsabbja lett a pápai sportoló, addig a kvalifikációs versenyen majd a fő futamok összesítése alapján is a nagyszerű bronzérmes helyen végzett a Balkán régió igen népes mezőnyében.

 

 

Miután kvalifikálta magát a csehországi Junior Európa Bajnoki döntőbe, a világ legjobb Mx65 kategóriás versenyzői között is kiválóan megállta a helyét.

 

 

Az #55-ös startszámú ifjú titán a 2022-es Magyar Országos Junior Motocross Bajnokság Mx 65-ös kategóriáját végül fölényesen megnyerte, amivel háromra növelte bajnoki címeinek számát.

 

 

A KRNR Motorsport Akadémia gratulál legújabb bajnokának, akiről egyébként érdemes tudni, hogy a motocross mellett a torna sportban is eredményesen tevékenykedik.

 

 

 

Óriási elismerés tehát családjának, edzőjének, támogatóinak, segítőinek, és természetesen mindenkinek, aki hozzájárult Gergő sikereihez.
Őrült tehén - Fuky Csoki
Fuchs Silkoline - Gery's Dream Kft
VRG Fólia
Kálmán Balázs
Serdült József
Rumpler István
Benedek Tamás
Ácsi Motoracing SE
KRNR Motorsport Akadémia

 

 

 

Zólyomi Andrea | 2022.10.17, 09:51:00 | Utolsó módosítás: 2022.10.26, 11:04:00

Cimkék:

Tisztelt Versenyzők, Sportbarátok!

 

 

2022.08.29. óta szerény személyem tölti be a motocross szakág vezetői tisztségét, ezért először is elnézést szeretnék kérni amiért több mint egy hónapig várattam a sportágban érintetteket a bemutatkozásommal, sajnos az elvégzendő feladatok mennyisége illetve a civil hivatásomban történő helytállás időigénye nem tette lehetővé hogy korábban billentyűzetet ragadjak és képernyőre vessem gondolataimat.
 
 

Mindenekelőtt szeretném pár mondatban összefoglalni a sportágban betöltött múltamat. Versenyzőként 2005-ben kezdtem meg hobbista pályafutásomat, tehát 17 éve veszek részt az ország különböző rangú sorozatain. A kezdetek kezdetén még a néhai Kelet Kupán húztam a gázt, ennek megfelelően a keleti országrész és maguk a regionális rendezvények en bloc a szívem csücskét jelentik. Az idő előrehaladtával, illetve a Kelet Kupa fokozatos leépülésével átnyergeltem az országos bajnoki versenyekre ahol harmad, illetve egy rövid időszak erejéig másodosztályban igyekeztem felvenni a harcot az ellenfelekkel, hol több, hol kevesebb sikerrel. Legjobb eredményem 2015-ben értem el a Tömegsport Mx1 kategória év végi összetett harmadik helyezésének megszerzésével. Habár sportolóként sosem nyújtottam kiemelkedő teljesítményt, ennek ellenére úgy gondolom hogy az amatőr motocrossban eltöltött 17 év alatt szerzett tapasztalatok hathatós segítségemre lesznek a kritikus sportszakmai döntések meghozatala során, amelyben természetesen a mögöttem álló, kiváló szakembereket felsorakoztató szakági tanács is kulcsfontosságú szerepet játszik.

 

Hobby versenyzői mivoltomon túl rendezőként is részt veszek a hazai motocross sport életében, barátaimmal a foktői motocross pályát üzemeltetjük illetve immáron ötödik éve rendezünk országos rangú versenyeket. Korábban Foktőn egy sokak számára kedves kis amatőr pálya üzemelt amelyet az évek során sikerült egy valóban OB kompatibilis pályává fejlesztenünk, rendezvényeinken az utóbbi években rendszeresen érjük el a 2000 körüli nézőszámot ami hazai viszonylatban kiválónak számít. Őszintén hiszek benne hogy a Foktőn elért sikerek során nyert tapasztalatok a magyar motocross sport hasznára válhatnak.
 
Privát életemben informatikusként tevékenykedem, cégemmel elsősorban a banki informatika területén nyújtunk szoftverfejlesztői szolgáltatásokat, portfóliónk nagyobb részét netbank, mobilbank és lízing web/mobil alkalmazások teszik ki, de alapvetően bármilyen rendszer fejlesztői feladatait képesek vagyunk ellátni.
 
A fenti bemutatkozást követően szeretném röviden vázolni a sporttal kapcsolatos vízióimat és azon törekvéseimet amelyektől pozitív változást remélek rövid illetve hosszútávon.
 
 
     Habár a motocross egy igazán látványos és a laikusok számára is szórakoztató sport, mégis alig van egy maroknyi ember a hazánkban aki ismeri és hajlandó akár csak annyit is áldozni hogy kilátogasson egy-egy versenyre. Ennek legfőbb oka a média jelenlét teljes hiánya, még az ingyenes, közösségi média adta lehetőségeket sem használjuk ki megfelelően, a különböző TV csatornákkal és újságokkal ápolt kapcsolatok nélkülözéséről nem is beszélve. A sportág népszerűsítése érdekében az alábbi lépéseket kívánjuk tenni:
 
     MAMS Motocross Facebook oldal felpörgetése, a verseny beszámolók és beharangozók mellett egyéb érdekes tartalmak publikálása úgy mint interjúk, pálya bemutatók, video anyagok stb.
 
     Instagram csatorna létrehozása.
 
     YouTube csatorna létrehozása.
 
     Minőségi média anyagok készítése minden versenyről úgy mint video összefoglaló, képgaléria.
 
     Kollaboráció ismert influencerekkel annak érdekében hogy minél szélesebb körben ismertté tehessük a motocross sportot, olyan emberek is képbe kerüljenek akik korábban esetleg még nem is hallottak róla.
 
 
     A kommunikációt a versenyzők és rendezők felé is szeretnénk erősíteni. Sajnos a mai napig sokan úgy gondolják hogy a MAMS az valami kivénhedt patás ördögök által irányított sötét szervezet ami béklyóként nehezedik az egyébként önerőből szárnyalni kívánó sportra, pedig a gyakorlatban ez koránt sincsen így. Természetesen hibák itt is előfordulnak, de a döntések többségét a sportban nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek, alapos megfontolások alapján hozzák meg. Az átlag versenyző és/vagy rendező nem biztos hogy minden olyan információnak birtokában van amelyek alapján a döntések születnek, így a szemszögükből akár teljesen joggal tűnhet butaságnak egy-egy intézkedés. Az esetleges félreértések elkerülésének érdekében az alábbi kommunikációs csatornákat kívánjuk életre hívni:
 
     Havonta egyszer szeretnék tartani egy szakágvezetői fogadóórát ahol minden érintett felteheti a kérdéseit, illetve jelezheti aggályait.
 
     Létre kívánunk hozni egy Facebook csoportot a licences versenyzők számára annak érdekében hogy egy olyan platformot biztosítsunk a versenyekkel és szabályrendszerekkel kapcsolatos diskurzus számára ahol valóban csak az érintett személyek vannak jelen és kamu profilok nem trollkodják szét az értelmes beszélgetést.
 
     Szintén szeretnénk létrehozni egy Facebook csoportot a pálya tulajdonosok számára ahol a verseny rendezéssel kapcsolatos problémákról és megoldásokról cserélhetünk tapasztalatot.
 
 
     A szakági tanácsban fontosnak tartjuk hogy a MAMS versenyrendszerén belül lehetőséget biztosítsunk a teljesen kezdő szintű felnőtt motorosoknak is. Aki rendszeresen látogatja a versenypályákat az tisztában van vele hogy még a legalacsonyabban rangsorolt, harmadosztályú kategóriákban is gyakorlatilag haladó szintű versenyzők húzzák a gázt, különösen az élmezőnyben. A sporttal éppen csak ismerkedők számára ez elrettentő lehet, ezért létre kívánunk hozni egy olyan kategóriát ami optimális az abszolút kezdők számára.
 
 
     Mivel magam is a Kelet Kupán kezdtem meg sportolói pályafutásomat, ezért az én szívemhez mindig is közel álltak a regionális, baráti motorozás jellegű rendezvények. Jelenleg a motocross versenyek erősen az Duna-Tisza közére összpontosulnak ami az országos rangú események szempontjából teljesen optimális mivel nagyjából egyenlő távolságot kell utazni mindenkinek, azonban élnek olyan motorosok a nyugati és keleti végeken akik szeretnének lakóhelyükhöz viszonylag közel sportolni. Véleményem szerint nekik is kell biztosítani megfelelő minőségű versenyzési lehetőséget, illetve a sportág akkor működik egészségesen ha az ország minél több szegletében van aktív sportélet, ezért az egyik hosszú távú stratégiai célunk a regionális kupák életre keltése. Ennek a realitását aktívan vizsgáljuk, így nem ígérem hogy a 2023-as szezonra ez a cél meg tud valósulni mert a gazdasági korlátokon túl még sok szakmai szempont van amit át kell gondolni, de az 100% hogy a szándék részünkről már létezik.
 
 
A kritikus döntések meghozatala során minden esetben több szempontot kell figyelembe venni, a motocross sport különböző szegmensei különböző igényekkel állnak elő amelyeket egy ember szinte képtelen átlátni, ennek megfelelően én sem egyedül irányítom a sportágat hanem az alább felsorolt, kiváló szakemberekből álló szakági tanács segíti a munkámat:
 
     Czuni László: többszörös magyar bajnok motorversenyző, világbajnoki pontszerző, a CL4 Off-Road Motoros Iskola alapító tulajdonosa, vezetőedzője.
 
     Fehér Géza: az ország legnépesebb csapatának, a MAMI Team Fehérnek egyesületi vezetője, a junior és amatőr motocross sport jelentős támogatója, nagyon sokan nagyon sokat köszönhetünk neki! A hosszú évtizedek alatt szerzett tapasztalatai kiemelkedően hasznosnak bizonyulnak a szakági munkavégzés során.
 
     Gyevát Ferenc: a tápióbicskei motocross pályát üzemeltető Április 4. Motoros Klub vezetője, több mint 20 éves rendezői tapasztalatával segíti a közös munkát.
 
     Kalmár András János: kiemelkedő tapasztalattal rendelkező versenyigazgató, az elmúlt években szinte minden motocross rendezvényen a szakmai stáb tagja volt, az így felhalmozott tudása komoly segítséget jelent a szakág fontos döntéseinek meghozatala során.
 
 
Végszóként szeretném megköszönni hogy a magyar motocross közösség bizalmat szavazott nekem és rám bízta a sportág szakmai irányítását! Habár a feladat nem könnyű és nem is minden esetben hálás, számomra különösen megtisztelő hogy betölthetem ez a pozíciót, így a munkavégzésre is ennek megfelelő komolysággal fogok tekinteni! Sajnos még nem tudhatjuk hogy pontosan mit hoz a jövő mivel rengeteg olyan külső tényező van amelyre nem lehetünk befolyással, az infláció az egekben, a gazdaság recesszióba fordult, szomszédunkban háború dúl és még a covid vírus is pallosként lebeg a fejünk felett, ezért ezekben a vészterhes időkben különösen fontos hogy tartsunk össze, tisztelettel és megértéssel forduljunk egymás felé! Aki szeretne velem bármilyen okból kommunikálni az könnyen megtalál a közösségi médiában, illetve MAMS irodán keresztül a telefonszámom is megszerezhető, ha valaki ötleteit illetve esetleges aggályait kívánja velem megosztani az keressen bátran!
 
Sporttársi üdvözlettel,
Zelei Márk
Motocross szakágvezető
 
 

Zólyomi Andrea | 2022.09.26, 10:09:00 | Utolsó módosítás: 2022.09.26, 10:09:00

Cimkék:

A Csapatbajnoki motocross verseny és díjátadó gála a motocross szezon méltó lezárása egy patinás helyszínen a PILISCSÉVI MOTORSPORT CENTRUMBAN!

 

 
Ez a rendezvény több lesz, mint egy motocross verseny!
 
A Junior kategóriának még az utolsó bajnoki pontokért folyik a harc a dobogós helyezésekért, a csapatok pedig a megszokott módon három fővel vágnak neki a Piliscsév-i dombokon a legfényesebb érmekért és díjakért! Betétfutamként a VALVOLINE támogatásával lesz meghívásos versenyünk is a WOMAN OPEN - MX OPEN és az MX 2 kategóriának is, ami inkább a hobby szintű versenyzőket célozná meg!
 
 
Kiegészítő programokkal, élő zenével és magas szintű vendéglátással próbálunk fesztivál hangulatot teremteni a nézők számára is. Gyermekek részére ingyen ugrálóvár és motoros oktatás (CL4 OFF ROAD MOTOROS ISKOLA) lesz a terítéken, a 14 felettiek számára pedig elektromos roller és motor túra lehetőséget biztosítunk a környező dombokon! A rendezvénysátorban egész napos programokkal várjuk a nézőket, mint például a Bajnokok köztünk élnek cím alatt Szabó Róbert a MOTO GP kommentátora tesz fel kérdéseket a fiatal tehetségeknek. A VALVOLINE érdekes rövid szakmai termékbemutatót tart a termékcsaládról és még sok-sok meglepetés várható napközben.
 
 
A verseny lezártával megkezdődnek majd a napi díjátadók a rendezvénysátorban. Utána felkészülnek a 2022-es DÍJÁTADÓ GÁLÁRA ahová csak vacsora jeggyel lehet majd belépni 19- 21 óra között! Aztán 21.00 órától kezdetét veszi a PARTY, élő zenével a SAXO DISC és Bufi DJ- val az ott maradt nézők és versenyzők számára.
Kövessétek figyelemmel a facebook és instagram oldalunkat!
 
 
Belépőjegyek:
-      Felnőtt 2000 Ft
-      Diák 1000Ft
-      Gyermek és Nyugdíjas INGYENES
-      V.I.P. Belépő 5000 Ft (benti parkolás, V.I.P. tetőterasz, V.I.P. rajt szektor nézőhely)
 
Várunk mindenkit szeretettel!
Motorcross kategóriák: 50-65-85 ccm WOMAN / MX1 / MX2 / MX OPEN

Zólyomi Andrea | 2022.09.12, 11:17:00 | Utolsó módosítás: 2022.09.12, 11:17:00

Cimkék:

Sporttörtènelem!

 
Linninger Patrick megnyerte az első egyéni classic vilàgkupàt 500-as kategòriàban, ezzel beìrta magàt a motocross törtènelemkönyvèbe.
 
 
"Nem vàrtam magamtòl semmilyen eredmènyt. Egy biztonsàgos,ès sikeres cèlbaèrèst terveztem. De a szombati időmèrő utàni első hely màr engedett ennèl többet gondolni a vasàrnapi futamokra. Vègül szàmomra megtörtènt a csoda ès classic 500-ban èn lettem a "Vilàgkupa győztes". Örömkönnyek közepette vettem àt a dìjat a FIM bìràktòl " fogalmazott Patrick,aki màr most hètvègèn folytatja a magyar classic bajnoksàggal az idei szezonjàt.
 
 
forrás: Linninger Patrick
/ 39 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.