A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2022. október 06., csütörtök
Motocross Hírek
/ 37 oldal

Zólyomi Andrea | 2022.03.18, 12:42:00 | Utolsó módosítás: 2022.03.18, 12:42:00

Cimkék:

A kétnapos rendezvényen szinte minden kategória jelen lesz erős nemzetközi versenyzőkkel megtűzdelve.

Szombaton rajtolnak el a juniorok 50-65-85 ccm kategóriákban és a felnőtt III. osztály mezőnye. Vasárnap a Profi kategóriája a főszerep a lányok és veteránok mellett.

Aki kilátogatott Piliscsévre az nagyjából tudja, hogy mire számíthat, aki nem annak meg legyen meglepetés. A vendéglátásról a food truck catering fog ismét gondoskodni magas színvonalon hatalmas kínálattal!
 
A belépőjegy ára:
- Felnőtt 2000 Ft
- Diák 1000 Ft
- 14 év alatt és a nyugdíjas INGYENES
 
Várunk mindenkit szeretettel
 

Zólyomi Andrea | 2022.03.18, 12:38:00 | Utolsó módosítás: 2022.03.18, 12:38:00

Cimkék:

Látványos versenyeket hozott a hazai motocross szezonnyitó versenye Piliscséven, ahol a nemzetközi versenyzőkkel teletűzdelt mezőnyben, magyar győzelemnek is örülhetett a szépszámú közönség.
 
A piliscsévi versenyről már tavaly is elismerően lehetett beszélni, de idén még inkább emeltek a színvonalon hiszen a hazai ászok mellett, Csehország és Szlovákia legjobbjai is itt voltak a mezőnyben de Ausztriából, Szlovéniából, Svájcból és Romániából is voltak indulók.
 
A hazai közönség legnagyobb örömére Pergel Bence mindkét futamot megnyerte kétütemű KTM-jével az I.osztály. MX2-es kategóriában. A magyar sikert csapattársa Técsi László Márk (KTM) tette teljessé aki mindkét futamot a második helyen fejezte be. Az MX2-es világbajnokság állandó résztvevője a cseh Jakub Terešák (KTM) tavalyi sérülése után még nincs 100%-os formában, de így is sikerült a dobogó harmadik fokára állnia. Honfitársa Tomáš Pikárt és a szlovák tehetség Jaroslav Katriňák (mindkettő KTM) végig szoros küzdelmet vívtak mindkét futamban, végül a cseh fiú második futamban elért jobb helyezésének köszönhetően szerezte meg a napi összetett negyedik helyet. Radek Vetrovsky (KTM) a hatodik, míg a tavalyi versenyen még a Junior 85ccm-es kategóriában brillírozó cseh Vítězslav Marek (KTM) a hetedik helyen zárt, Nikolics Boldizsár (KTM) a nyolcadik.
 
Az I.osztály MX Open kategóriában a szlovák vendég versenyzők házi küzdelmét hozta a nap. Pedig Hugyecz Erik (KTM) révén sokáig akár magyar győzelemre is esély volt, hiszen Erik az első futamban a harmadik helyen ért célba, majd a második menetben szorosan a szlovákok mögött haladt amikor a hátsó lemenőben hatalmasat bukott így szerte foszlatva győzelmi esélyét. Szerencsére a magyar versenyző saját motorján hagyta el a pályát, a hírek szerint nincsenek súlyosabb sérülései. Ezzel így el is dőlt, hogy szlovák siker születik az Open kategóriában amelyet végül Tomáš Kohút nyert meg Šimon Jošt
(mindkettő KTM) előtt. A magyar dobogót Varga Imre(KTM) hozta el ebben a kategóriában aki a második futamban sikerrel hárította a szlovák Pavol Repcak (KTM) támadási kísérleteit aki így a napi összetett negyedik helyen zárt a nagy öreg, az elnyűhetetlen Petr Bartoš (KTM) előtt.
 
Dušan Drdaj (GASGAS) néhány héttel ezelőtt elszenvedett kézsérülése ellenére a hatodik helyre volt képes, Pavel Dvořáček (Yamaha) a hetedik, majd Martin Krč (KTM) a nyolcadik.
 
A Women Open kategóriában Aneta Čepeláková (Yamaha) kettős futamgyőzelmmel állhatott fel a dobogó legfelső fokára, a hazai közönség előtt motorozó Gál Lili (Yamaha) a második, míg Viktorie Lohniská (KTM) a harmadik. A negyedik helyen Aida Ioana Cojanu (Yamaha) zárt, az ötödik helyen Karolina Bousková (Husqvarna), a hatodik helyen Nagy Vivien Alexa (GASGAS), hetedik helyen Horváth Zsófi (MZ), a nyolcadik helyen Tamás Lora (KTM) zárt.
 
II.osztály MX1-ben a cseh Vladimír Nančevský (KTM) győzelmét hozta a nap, Henzer Péter (KTM) és Szűcs Kulcsár János (Yamaha) előtt. Reinitz Olivér (Kawasaki) negyedik, Martonosi Tamás (Yamaha) ötödik, Muzsi Dániel (Husqvarna) hatodik, Jäger István (KTM) hetedik, Ábrahám Patrik (KTM) pedig a nyolcadik.
 
II.osztály MX2-es kategóriában Grósz Gergő (KTM) győzött, Martin Trávníček (KTM) a második, Harcsa Márk (KTM) a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Pátkai Dominik (KTM) negyedik, Hajdu Ádám Levente (GASGAS) ötödik, Borbás Balázs (KTM) hatodik, Cservenka Máte Zsolt (Husqvarna) hetedik, Kádár Dominik (KTM) a nyolcadik.
 
Senior Extra kategóriában Grillmayer Gábor (KTM) szerezte meg a győzelmet Cojanu Ionut Mariusz (Yamaha) és Csiki Balázs (KTM) előtt. Lavrin Simon (Yamaha) negyedik, Homola David (KTM) az ötödik, Mohos Zoltán (hatodik), Ondrej Jančula (KTM) a hetedik.
 
Senior Veterán kategóriában Varsányi Ottó (Yamaha) volt a legjobb, Petr Dokupil (Yamaha) a második, Lubomir Imrích (Yamaha) a harmadik, Petr Pipich (Suzuki) a negyedik, Szente Attila (Kawasaki) az ötödik, Lánczi Sándor (Yamaha) a hatodik, Medvecz Péter (Husqvarna) a hetedik, Babarczi Ferenc (Yamaha) pedig a nyolcadik helyen zárta a napot.
 
Senior Amatőrben Polgár Gergely (Yamaha) győzött, a második helyen Hajner Balázs (KTM) végzett, Varga Zsolt (Yamaha) a harmadik. További sorrend, Szabolcs Attila (KTM) negyedik, Nagy Lajos (Yamaha) ötödik, Zakar János (Yamaha) hatodik, Rugovics Gábor (Husqvarna) hetedik, Mankovics László (Yamaha) pedig a nyolcadik.
 
Folytatás két hét múlva Esztergomban, ahol a mostani hétvégéhez hasonlóan kétnapos versenyre kerül sor március 26-án és 27-én.
 
 
Részletes eredmények itt olvasható https://chronomoto.hu/livetiming/pdf/...
 
Szöveg I Stégner György

Zólyomi Andrea | 2022.03.18, 09:59:00 | Utolsó módosítás: 2022.03.18, 09:59:00

Cimkék:

Zólyomi Andrea | 2022.03.16, 11:37:00 | Utolsó módosítás: 2022.03.16, 11:37:00

Cimkék:

Vasárnap vette kezdetét az idei Magyarország Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokság, és a piliscsévi szezonnyitón ott volt a Korda Racing versenyzője, az MX Open kategóriában induló Vaskó Levente. A motoros elmondta, elérte a kitűzött célját, ugyanis a rajthelyéhez képest mindkét futamon képes volt előre jönni, és az ilyen viadalok fognak jobb versenyzőt faragni belőle.
 
 
A hazai endurocross bajnoki szezon után március 13-án, vasárnap elrajtolt a 2022-es Magyarország Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokság is. A mezőnyben természetesen ott volt a Korda Racing versenyzője, Vaskó Levente is, aki idén ismét az MX Open kategóriában áll majd rajthoz az öt versenyből álló bajnoki sorozatban. A fiatalember a rendkívül népes mezőnyben egy igencsak nehéz pályán előbb a 20. helyen zárt az időmérőn, majd mindkét futamon sikerült ezen még javítania: az elsőn egy közepes rajtot követően végül a 18. pozícióban látta meg a kockás zászlót, míg a másodikban egy bukást követően is képes volt a 17. helyig előretörni a piliscsévi szezonnyitón.
 
               
„A pálya nagyon jól elő volt készítve a versenyre, és nem titkolom, amikor megláttam, hogy hányan indulunk és milyen erősségű a mezőny, volt egy kis izgalom bennem. A szabadedzést és az időmérőt egyben tartották meg, és sikerült a huszadik rajthelyet megszereznem, amivel elégedett voltam. Az első futamban egy közepes rajt után a tizennyolcadik helyen intettek le, azaz képes voltam előrébb kerülni. A második futamban sajnos buktam a rajtot követően, és mintegy harminc másodperces hátrányból kellett a mezőny után erednem. Mindent kimotoroztam magamból, így sikerült a tizenhetedik helyig visszaküzdenem magam. A pálya a második futamra már elég nehéz volt számomra, de az ilyen és hasonló pályákon lehet a legtöbbet tanulni. Nagyon gyors mezőnyben volt szerencsém motorozni a hétvége folyamán, és úgy gondolom, rengeteg tapasztalatot szereztem a hétvégén” – fogalmazott Levente.
 
 
A Korda Racing csapattulajdonosa elégedett volt versenyzője teljesítményével, és főleg a második futamon mutatott határozott motorozásra lehet építeni az év további részében.
 
 
„Úgy látszik, ha Levente képes lesz a második futamon látott teljesítményre az év hátralévő bajnoki futamain, akkor akár a legjobbakat is megközelítheti. Természetesen az a legfontosabb, hogy az itt szerzett tapasztalatokat már a legközelebbi viadalon hasznosítani tudja, és az ő szorgalmával biztos vagyok abban, hogy remek jövő áll előtte” – jelentette ki Korda Erik csapattulajdonos.
 

Fotó: Korda Racing Kommunikáció/Márkus Photography

Zólyomi Andrea | 2022.03.10, 11:43:00 | Utolsó módosítás: 2022.03.10, 11:43:00

Cimkék:

A Technikai Kollégium 2022. évi szabályzata alapján „technikai felügyelői tevékenységet csak eredményes MAMS technikai felügyelői vizsgát tett személy végezhet.”
 
Ezúton értesítünk mindenkit, hogy a 2022. évi második technikai felügyelői szeminárium és vizsga időpontja és helyszíne véglegessé vált:
 
Időpont: 2022. március 27. 10h
Helyszín: MAMI Magyar Motorkerékpár Technikum és Szakképző Iskola, 1149 Budapest, Angol u. 36.
 
A képzés és a vizsga is elméleti és gyakorlati részből áll össze.
Érkezni 9:20-tól lehet. A képzés ebédszünettel együtt várhatóan 16 óráig tart. Jegyzetfüzetet és íróeszközt mindenki hozzon magával.
 
Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a technikai felügyelők számára a képzés és a sikeres vizsga teljesítése kötelező!
 
Bármilyen kérdés esetén kérem a Technikai Kollégium vezetőjét, Farkas Gábort, Lojzit keressék a +36203455147-es telefonszámon vagy a gabor.farkas1975@gmail.com emailcímen, illetve részvételüket is nála jelezzék.
/ 37 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.