A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. december 02., szombat
Hírek

Zólyomi Andrea | 2023.10.03, 12:29:00 | Utolsó módosítás: 2023.10.03, 12:29:00

Cimkék:

Az elmúlt napokban több versenyző és csapatvezető is megkeresett a csapatbajnokira történő nevezéssel kapcsolatos különböző kérdésekkel, ezért röviden összefoglalom a szükséges tudnivalókat.
 
Az egyik legfontosabb hogy a vonatkozó szabályok (kategóriák, elfogadott licenc típusok stb.) megtalálhatóak az alapkiírásban, amely elérhető a MAMS oldalán a Motocross > Alapkiírások alatt:
 
 
 
 
Habár az említett dokumentumban minden információ megtalálható, a biztonság kedvéért bemásolom ide hogy milyen licenc típusok elfogadottak a bajnoki és kupa futamokban:
 
 
 
Miután mindenki számára egyértelmű hogy hová nevezhet, a Chronomoto által biztosított, már jól ismert felületen lehet leadni a nevezéseket. Fontos hogy az egyéni és csapat nevezéseket külön-külön le kell adni, tehát minden csapattag benevez egyénibe majd ezt követően egyszer be kell küldeni a csapat nevezést is.
 
Az egyéni nevezés során az alábbi kategóriák közül lehet választani:
 
     OB MX1
     OB MX2
     Amatőr MX1
     Amatőr MX2
 
Értelemszerűen a motorodnak és licenc típusodnak megfelelő
 
 
 
 
A 450-estől nagyobb motorok (pl. 500-as 2T) is MX1-be neveznek.
 
Ha sikerült leadni a minden csapattag egyéni nevezését, utána be kell küldeni a csapatnevezést ami egy külön linken érhető el az online nevezés kezdőlapján.
 
 
 
Az űrlap kitöltése alapvetően tök egyértelmű, egyedül arra kell figyelni hogy melyik csapattagot melyik kategóriába nevezitek az alábbiak közül:
 
     MX2
     MX Open1
     MX Open2
 
 
 
Azért van 2db MX Open kategória mert lehetőség van 3db MX2-es motorral is csapatot alkotni.
 
Példának okáért egy három tagból álló csapat tagjai így adják le az egyéni nevezésüket:
 
     Példa Béla - OB MX1
     Példa József - OB MX2
     Példa Károly - OB MX1
 
Akkor ebben az esetben így nézne ki a csapatnevezés:
 
     MX2: Példa József
     MX Open1: Példa Béla
     MX Open2: Példa Károly
 
Az hogy kit melyik open kategóriába neveztek az teljesen mindegy, tehát a fenti példában Példa Károly és Példa Béla felcserélhető lenne, annyi a lényeg hogy mindegyik kategóriában legyen egy ember és MX2-be csak MX2-es motorral lehet nevezni.
 
Ami még fontos hogy a csapatértékelésen túl, mind a bajnoki mind pedig az amatőr kupában lesz egyéni értékelés is, tehát az MX2, MX Open1 és MX Open2 első három helyezettje serleg díjazásban részesül a csapateredménytől függetlenül!
 
Ha ezen felül kérdés merülne fel akkor jelezzétek bátran emailben a motocross@mams.hu címen.
 
Köszi előre is és talákozunk vasárnap Kiskunlacházán!
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.