A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 28., csütörtök
Hírek

Zólyomi Andrea | 2022.03.31, 09:26:00 | Utolsó módosítás: 2022.03.31, 09:26:00

Cimkék:

Esztergomban folytatódott az idei Magyarország Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokság, és a rajtnál ismételten ott volt a Korda Racing versenyzője, az 1. osztály MX Open kategóriában induló Vaskó Levente. A motoros remekül helyt állt a rendkívül erős mezőnyben, és ami fontos, ismét képes volt a futamokon javítani a rajthelyéhez képest.
 
 
Ezúttal Esztergomban folytatódott március 27-én, vasárnap a 2022-es Magyarország Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokság. A mezőnyben természetesen ott volt a Korda Racing versenyzője, Vaskó Levente is, aki az 1. osztály MX Open kategóriában állt rajthoz az öt versenyből álló bajnoki sorozat második állomásán. A fiatalembernek egy rendkívül népes és erős mezőnyben – olyanok indultak ezúttal, mint az idei Európa-bajnokságon összetettben második helyen álló bolgár motoros – kellett helyt állnia. Nos, Levente a szabadedzéseken feltérképezte a pályát, majd az időmérőn végül a 20. helyet szerezte meg. Mindkét futamon sikerült ezen javítania – az elsőn egy közepes rajtot követően a 18., míg a másodikon a 19. pozícióban végzett –, ezzel idén már másodszor is összejött számára a TOP 20-as eredmény.
 
               
„A mezőny az idénynyitóhoz képest még tovább erősödött, nyugodtan kijelenthető, hogy már-már Európa-bajnoki erősségű fordulót teljesítenénk. A szabadedzésen elég mély volt még a pálya, ráadásul több ugrató is változott, ezért igyekeztem minél jobban megismerni. Az időmérőn már eléggé kinyomosodott a kijelölt pálya több része, ennek ellenére igyekeztem egy normális kört összerakni. Végül a huszadik rajthelyet szereztem meg, amivel elégedett voltam. Az első futamban egy közepes rajt után egy üres térben motoroztam, sikerült előrébb kerülnöm, és a végén a tizennyolcadik helyen intettek le. A második versenyen pár körig tartottam a tempóját egy neves külföldi versenyzőnek, de hibáztam párat, lemaradtam róla, így végül a tizenkilencedik helyen zártam. Nem nagyon motoroztam még ennyire erős mezőnyben így egy nagyon jó érzéssel töltött el, hogy ilyen versenyzők között is sikerült a legjobb húszban végeznem. Ebből a versenyből is sokat tanultam” – fogalmazott Levente.
 
A Korda Racing csapattulajdonosa úgy véli, versenyzője szépen lassan megszokja a bajnokság színvonalát, és akár már a következő, április 24-én, Kiskunlacházán rendezendő bajnoki versenyhétvégén előrébb léphet a teljesítmény és az eredményesség terén is.
 
 
„Egy biztos, ezt az erősségű mezőnyt még szoknia kell Leventének. Ám azt látni lehet, hogy versenyzőnk futamról futamra javul, jobb teljesítményt nyújt. Mindig önmagához kell hasonlítani, és kijelenthető, ismét a maximumot tudat ebből a versenyhétvégéből kihozni, még akkor is, ha a nagy akarás miatt elkövetett egy-két kisebb hibát. Hiszem, hogy ebben az évben kellemes meglepetése lehet a magyar bajnokságnak” – jelentette ki Korda Erik csapattulajdonos.
 
 
Fotó: Korda Racing Kommunikáció/Márkus Photography
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.