A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

A nívós nemzetközi mezőny, az előzetes várakozásnak megfelelően fantasztikus küzdelmet, hozott a Magyar Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokság 2.

Zólyomi Andrea | 2022.03.29, 14:10:00 | Utolsó módosítás: 2022.03.29, 14:10:00

Cimkék:

 


A mért edzés után eleinte úgy tűnt a magyar közönség hazai győzelmet is vízionálhat, hiszen 1:25.774-es idővel tavalyi MX Open bajnokunk Hugyecz Erik (KTM) futotta a leggyorsabb kört csapattársa Varga Imre (KTM) és a piliscsévi ezüstérmes szlovák Simon Jošt (KTM) előtt.
 
Aztán az első futamban világossá vált, hogy a magyar élmenőknek ma számos problémával kell megküzdeni ami sajnos az eredményt is befolyásolta.
 
Szvoboda Bence (KTM) remek rajt után a futam elején tartotta az élmezőny tempóját de aztán sokak hőse sem tudott dacolni egy e hét csütörtöki edzésen elszenvedett bokasérüléssel ami miatt Bence előbb egyre hátrébb esett vissza, majd a futam feladására kényszerült.
 
 
Csapattársa Hugyecz Erik (KTM) gyomorproblémákkal állt rajthoz és ő számára is a legnagyobb ellenfele ma a betegsége volt ami megakadályozta, hogy az élen küzdjön így végül a 7.helyen fejezet be az első futamot.
Azt a futamot amit az első EMXOpen Európa-bajnoki versenyen bronzérmet szerző bolgár Michael Ivanov (Husqvarna) gyorsan el akar felejteni, hiszen egy bukás után 0 ponttal fejezett be.
 
Tomáš Kohút (KTM) viszont folytatta nyerő szériáját és Piliscsév után itt Esztergomban is futamot nyert,honfitársa Pavol Repcak (KTM) és a taktikus motorozást bemutató osztrák Johannes Klein (KTM) előtt. A másik osztrák Marcel Stauffer (KTM) futam elejei majd a futam végi hibája csak a negyedik helyet hozta számára.
 
A legjobb magyar Varga Imre (KTM) az ötödik helyen ért célba, a szlovák Simon Jošt (KTM) előtt.
A második futamban akárcsak az elsőben Szvoboda Bence az elején ameddig bírta, az élen küzdött majd végül fájdalmai miatt fel kellett adnia a futamot. Innen is minden elismerésem Bencének aki ilyen állapotban is vállalta a versenyt.
 
Hugyecz Erik akit csapata csak nagy nehezen engedett rajthoz állni betegsége miatt, a legjobb magyarként akárcsak az első futamban Mimó, az ötödik helyen látta meg a kockás zászlót.
 
A futamot Stauffer nyerte meg aki a negyedik helyről lépett fokozatosan előre kétütemű motorjával. Igaz Ivanov a második futamban tényleg megmutatta magát és sokáig hajtotta az osztrákot de a végén a második helyen fejezte be a bolgár versenyző. Jošt a harmadik, Klein a negyedik, Hugyecz ötödik, majd a hatodik helyen Varga Imre ért célba.
 
A napi összetett győzelmet Marcel Stauffer szerezte meg honfitársa Johannes Klein előtt, a dobogó harmadik fokára Tomáš Kohút állhatott fel. Simon Jošt ezúttal lecsúszott a dobogóról és a negyedik lett, Pavol Repcak pedig az ötödik. A két futam alapján a legjobb magyar teljesítményt Varga Imre nyújtotta aki a hatodik helyen zárta az esztergomi versenyt.
 
I.osztály MX2-ben Pergel Bence (KTM) a délelőtti mért edzésen megfutotta az űr időt 1:25.680 ami az egész nap leggyorsabb köre volt.
A piliscsévi 100%-os Bence így jó eséllyel várhatta az első futamot a rajtgép mögött ami rögtön az elején problémát hozott neki így a mezőny végéről kellett indulnia de az első körben egy másik versenyzővel ütközött és számára ezzel be is fejeződött a futam. Kár érte hiszen a magyar fiú elképesztő ütemben fejlődik és sokak számára látványos motorozást nyújt.
 
Kiállása után Técsi László Márk (KTM) előtt megnyílt az út a győzelem felé amit a hódmezővásárhelyi ki is használt és több mint 26 másodperces előnnyel nyerte meg a futamot Liszka Roland Noel (KTM) előtt. A harmadik helyen a szép teljesítményt nyújtó Nikolics Boldizsár (KTM) ért célba, a kategória újonc és a több olasz versenyen is remek formát nyújtó Zanócz Noel (KTM) a negyedik, Hateier Botond (KTM) az ötödik, az osztrák Christoph Zeintl (KTM) a hatodik.
 
A második futamban Pergel Bence rajthoz tudott állni de az az első futambeli bukás és a fájdalom nyomot hagyott benne, így ma nem tudott harcban lenni a kettős futamgyőzelmet szerző Técsi László Márkkal.
 
Liszka Roland Noe ezúttal a harmadik helyen ért célba, Nikolics Boldizsár a negyedik, Zanócz Noel az ötödik, míg Ördög Zoltán (KTM) a hatodik helyen fejezte be a második futamot.
 
A dobogó legfelső fokára Técsi László Márk állhatott fel, Liszka Roland Noel a második, Nikolics Boldizsár a harmadik. Zanócz Noel a negyedik helyen végzett, Hateier Botond az ötödik, Ördög Zoltán pedig a hatodik.
A Women Open kategóriában nyugodtan mondható, hogy az utóbb idők legizgalmasabb versenyei zajlottak köszönhető a helyi Gál Lili (Yamaha) és az osztrák Sarah Schnelzernek (KTM).
 
A magyar és az osztrák hölgy mindkét futamban fej fej mellett küzdöttek az első futamot Schnelzer nyerte meg, a másodikat Gál Lili aki így a nap végén a dobogó legfelső fokára állhatott fel, Schnelzer és a cseh Karolina Bouskova (Husqvarna) mellett.
A szlovák Vanessa Zimmermanová (GASGAS) a negyedik, Sára Polášová (KTM) az ötödik, Tamás Lora (KTM) a hatodik.
 
II.osztály MX1-es kategóriában Szűcs Kulcsár János (Yamaha) szerezte meg a győzelmet, a cseh Vladimir Nančevský (KTM) előtt akivel megosztoztak a futamgyőzelmekért a magyar fiú javára. Henzer Péter (KTM) végzett a harmadik helyen, Muzsi Daniel (Husqvarna) a negyedik, Reinitz Olivér (Kawasaki) az ötödik, Martonosi Tamás (Yamaha) a hatodik helyen végzett.
II.osztály MX2-es kategóriában csakúgy mint az MX1-eseknél, Grósz Gergő (KTM) és Harcsa Márk (KTM) osztozott a futamgyőzelmeken. Végül a Grósz Gergő nyerte a napi összesítést, Harcsa Márk és a cseh Martin Trávníček (KTM) előtt. További sorrendben a 4-6 helyen Borbás Balázs (KTM), Ocsovay Richárd (KTM) és Hajdú Ádám Levente (GASGAS).
 
Senior Extra kategóriában Grillmayer Gábor (KTM) ezúttal is 100%-os teljesítménnyel nyerte meg a szezon második versenyét a szlovák Ondrej Jančula (KTM) és Csiki Balázs (KTM) előtt. Homola David (KTM) a negyedik, Mohos Zoltán (Honda) az ötödik.
Senior Veteránban a cseh Petr Dokupil (Yamaha) győzelmét hozta az esztergomi verseny, a szlovák Lubomír Imrich (Yamaha) a második, Szente Attila (Kawasaki) a harmadik, majd Varsányi Ottó (Yamaha) végzett a negyedik helyen. Az ötödik az osztrák Hans Péter Wimmer (KTM), a hatodik helyet pedig Medvecz Péter (Husqvarna) szerezte meg.
 
Senior Amatőrben Varga Zsolt (Yamaha) nyert, Hajner Balázs (KTM) lett a második, Nagy Lajos (Yamaha) a harmadik, Polgár Gergely (Yamaha) a negyedik, Szabolcs Attila (Honda) az ötödik, Zakar János (Yamaha) a hatodik.
 
A verseny részletes eredményeit itt találod :
 
Akárcsak az első bajnoki versenyen, ezúttal is le a kalappal Gál Zoltán - Pergel Zoltán és csapata előtt akik külföldi szemmel is nézve fantasztikus pályát hoztak össze, nem porolt, voltak ritmus szakaszok és változatos ugrók, a nézők különböző ételkülönlegességek közül választhattak, az időjárás is szuper volt így fantasztikus hétvégén vagyunk túl.
 
Folytatás két hét múlva Ácson, ahol az UMX Open, a Juniorok MX50, MX65 és MX85 valamint a Women Open és a Senior Bajnokság és Kupa versenyeire kerül sor.
 
Szöveg I Stégner György

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.