A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2022.03.16, 11:37:00 | Utolsó módosítás: 2022.03.16, 11:37:00

Cimkék:

Vasárnap vette kezdetét az idei Magyarország Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokság, és a piliscsévi szezonnyitón ott volt a Korda Racing versenyzője, az MX Open kategóriában induló Vaskó Levente. A motoros elmondta, elérte a kitűzött célját, ugyanis a rajthelyéhez képest mindkét futamon képes volt előre jönni, és az ilyen viadalok fognak jobb versenyzőt faragni belőle.
 
 
A hazai endurocross bajnoki szezon után március 13-án, vasárnap elrajtolt a 2022-es Magyarország Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokság is. A mezőnyben természetesen ott volt a Korda Racing versenyzője, Vaskó Levente is, aki idén ismét az MX Open kategóriában áll majd rajthoz az öt versenyből álló bajnoki sorozatban. A fiatalember a rendkívül népes mezőnyben egy igencsak nehéz pályán előbb a 20. helyen zárt az időmérőn, majd mindkét futamon sikerült ezen még javítania: az elsőn egy közepes rajtot követően végül a 18. pozícióban látta meg a kockás zászlót, míg a másodikban egy bukást követően is képes volt a 17. helyig előretörni a piliscsévi szezonnyitón.
 
               
„A pálya nagyon jól elő volt készítve a versenyre, és nem titkolom, amikor megláttam, hogy hányan indulunk és milyen erősségű a mezőny, volt egy kis izgalom bennem. A szabadedzést és az időmérőt egyben tartották meg, és sikerült a huszadik rajthelyet megszereznem, amivel elégedett voltam. Az első futamban egy közepes rajt után a tizennyolcadik helyen intettek le, azaz képes voltam előrébb kerülni. A második futamban sajnos buktam a rajtot követően, és mintegy harminc másodperces hátrányból kellett a mezőny után erednem. Mindent kimotoroztam magamból, így sikerült a tizenhetedik helyig visszaküzdenem magam. A pálya a második futamra már elég nehéz volt számomra, de az ilyen és hasonló pályákon lehet a legtöbbet tanulni. Nagyon gyors mezőnyben volt szerencsém motorozni a hétvége folyamán, és úgy gondolom, rengeteg tapasztalatot szereztem a hétvégén” – fogalmazott Levente.
 
 
A Korda Racing csapattulajdonosa elégedett volt versenyzője teljesítményével, és főleg a második futamon mutatott határozott motorozásra lehet építeni az év további részében.
 
 
„Úgy látszik, ha Levente képes lesz a második futamon látott teljesítményre az év hátralévő bajnoki futamain, akkor akár a legjobbakat is megközelítheti. Természetesen az a legfontosabb, hogy az itt szerzett tapasztalatokat már a legközelebbi viadalon hasznosítani tudja, és az ő szorgalmával biztos vagyok abban, hogy remek jövő áll előtte” – jelentette ki Korda Erik csapattulajdonos.
 

Fotó: Korda Racing Kommunikáció/Márkus Photography

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.