A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 29., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2020.06.02, 15:49:00 | Utolsó módosítás: 2020.06.02, 15:49:00

Cimkék:

Szívünkben mély fájdalommal tudatjuk, hogy Sasvári Sándor, Sasó életének 65. évében ma, 2020. június 2-án hajnalban elhunyt. Április végén műszaki hiba miatt kerékpárbalesetet szenvedett, súlyos sérülésekkel kórházban ápolták. A hosszas kórházi kezelés ellenére a kómából nem ébredt fel.

 

 
Sasó egész életét a motorsportnak szentelte, nemcsak versenyzőként, hanem szervezőként, egyesületi vezetőként és tisztségviselőként is aktív részese volt sportunknak.
 
Tagja volt az Európai Motorkerékpáros Unió (később FIM Europe) enduro bizottságának, emellett az Alpok-Adria Motorkerékpáros Unió enduro szakágának tagja, majd később a vezetője is lett. Magyarországon egyedüliként rendelkezett FIM tereprally szuperlicenccel, amellyel a hazai tereprally világkupa versenyigazgatói posztját éveken át sikerrel ellátta.
 
A Magyar Motorsport Szövetségen belül több tisztséget is ellátott: volt elnökségi tag, enduro szakágvezető és szakági tanács tag, 2020-ban pedig a tereprally szakág vezetőjévé nevezte ki az Elnökség.
 
Pályafutásának, munkájának elismeréseként és köszöneteként 2020-ban a MAMS Elnöksége Életműdíjjal jutalmazta.
 
Sasvári Sándort a Magyar Motorsport Szövetség saját halottjának tekinti. Búcsúztatásáról később adunk értesítést.
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.