A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2018. szeptember 24., hétfő
Motocross Hírek
/ 21 oldal

A magyar motokrosszbajnokság utolsó előtti fordulóján kettős győzelmet ünnepelhetett a peresztegi HTS Team. Szvoboda Bence és Hugyecz Erik is diadalmaskodott.

Zólyomi Andrea | 2018.09.19, 12:50:00 | Utolsó módosítás: 2018.09.19, 12:50:00

Cimkék:

Szvoboda Bence (26) megmutatta a hazai közönségnek, hogy milyen egy világklasszis teljesítmény! A HTS Team kiválósága a nyár során sikert sikerre halmozott Európa-szerte, és komoly motokrosszbajnokságokban győzedelmeskedett. Németország, Ausztria, Szlovákia és Csehország után most Magyarország legjobbjain volt a sor, hogy fejet hajtsanak a kilencszeres magyar bajnok tempója előtt.

 

 
“Mindig jó érzés hazai közönség előtt versenyezni, és az különösen jól esett, hogy sokan gratuláltak személyesen az elmúlt hónapok sikereihez. Ezekért a pillanatokért érdemes csinálni ezt! A tápióbicskei futamok nagyon jól sikerültek, semmilyen kockázatot nem vállalva, nagy fölénnyel nyertem mindkettőt. Sajnos a tavaszi sérülésem miatt bajnoki esélyeim nincsenek, így
próbálom maximálisan élvezni az év hátralévő versenyeit.” - összegezte a hétvégét Szvoboda.
 
A somogyi fiú teljesítményét tovább fokozza a tény, hogy a Gaildorfban újabb komoly ütést kapó korábban eltört csuklója továbbra is hátráltatja a motorozásban, és a tápióbicskei futamot beinjekciózva vállalta. Ez nem látszott meg a tempóján: ellenfeleihez képest három másodperccel jobb köridőket futott, a második helyezettre fél percnél is nagyobb vereséget mért az MX Open kategória mindkét futamában.
 
 
Az MX2-eseknél Hugyecz Erik (26) akarata érvényesült, akinek a fölénye legalább akkora a kisebb köbcentis kategóriában, mint csapattársáé a királykategóriában. A nógrádi klasszis Tápióbicske után is őrzi hibátlan mérlegét a bajnokságban, és már csak egy futamra van a hetedik magyar titulusától. Ha a szezonzáró gyáli viadal első futamát gond nélkül teljesíti, 2018-ban ő lesz az MX2-es géposztály magyar bajnoka.
 
 
“A tápióbicskei pálya mindig feküdt nekem, most is nagyon jól éreztem magam rajta. Az első futamban jó tempót tudtam menni, felvettem a harcot a nagyobb köbcentis motorokkal is. Ez sokat kivett belőlem, így a második futam utolsó harmadában inkább a biztos célba érésre koncentráltam, mint a köridők megdöntésére, de így is stabilan nyertem a kategóriámat. Már csak egy verseny maradt, hogy beteljesítsük a csapattal azt, amit az év elején célként kitűztünk, vagyis a magyar bajnoki címet.”  - értékelte teljesítményét Hugyecz.
 
A HTS Team legifjabb tagjának teljesítménye is elismerést érdemel. A 15 éves Jakob Kristóf felnőtteket meghazudtoló tempóval abszolválta a futamokat, és a szenzációsnak mondható második helyen zárta az MX2-es kategória tápióbicskei küzdelmeit.
 
 
A hazai motokrosszbajnokság szeptember 30-án zárul Gyálon.
 
 
Motokrossz OB Tápióbicske, MX Open végeredmény:
1. Szvoboda Bence (HTS Team), 50 pont
2. Vaclav Kovar (Csehország), 44 pont
3. Szőke Márk (Ácsi Motoracing Team), 40 pont
4. Peter Hudák (Szlovákia), 36 pont
5. Szabó Zoltán (KTM Kecskemét), 32 pont
 
Motokrossz OB Tápióbicske, MX2 végeredmény:
1. Hugyecz Erik (HTS Team), 50 pont
2. Jakob Kristóf (HTS Team), 44 pont
3. Déczi Balázs (1WD MSE), 40 pont
4. Kiss Márk (HTS Team), 36 pont
5. Ocsovay Péter (Steel Fire Team), 31 pont
 

Zólyomi Andrea | 2018.09.11, 13:35:00 | Utolsó módosítás: 2018.09.11, 13:35:00

Cimkék:

Nem sikerült jól Szvoboda Bence hétvégéje az ADAC MX Masters hétvégi viadalán. Tavasszal eltört csuklója újabb ütést kapott, műtét is lehet a vége!
 
A legendás világbajnoki helyszín, a Stuttgart melletti Gaildorf fogadta az ADAC MX Masters mezőnyét, ahol nem folytatódott a magyarok legjobbjának sikersorozata. Szvoboda Bence az elmúlt hetekben három különböző bajnokságban is képes volt nyerni, ezúttal viszont le kellett nyelnie a keserű pirulát.
 
 
“Ez nem az én hétvégém volt sajnos. Egy ugratás során nagy ütést kapott a tavasszal eltört bal csuklóm, utána képtelen voltam erőt kifejteni a kezemmel, ez pedig nagyon balesetveszélyes a mi sportunkban. Fel kellett adnom mindkét futamot, nem kockáztathattam egy komolyabb balesetet, hiszen még várnak rám tétversenyek az idei szezonban. Nagyon sajnálom, hogy így alakult a hétvége, főleg azért, mert sok magyar jött ki szurkolni nekünk.” - foglalta össze a rövidre sikerült versenyét a HTS Team klasszisa.
 
 
Az elsődleges vizsgálatok nem mutattak törést, viszont a röntgenfelvételeken az tisztán látszott, hogy rosszul forrt össze a korábban eltört csont, ami állandó gyulladást eredményez a csuklójában, így a szezon befejeztével korrekciós műtétre kényszerülhet a magyar bajnok, elkerülve a későbbi szövődményeket. Az orvosokkal való egyeztetés jelenleg is folyik, addig ilyen állapotban vállalja a versenyeket Szvoboda. Most hétvégén a magyar bajnokság Tápióbicskei állomásán láthatják őt a szurkolók.
 
Gaildorf egyébként a többi magyar motoroshoz sem volt kegyes. Jakob Kristóf a 15-18 évesek mezőnyében az összetett 20. helyén zárt, két bajnoki pontot begyűjtve a futamokban, Zanócz Noel a legkisebbeknél (10-15 évesek) debütáló ADAC viadalán rögtön pontszerző lett, öt egységet gyűjtve a 22. pozícióban értékelték két futam alapján.
 
 
 
Szvoboda kategóriájában ausztrál győzelem született Hunter Lawrence révén, Jakobéknál a németek üdvöskéje, Leon Florian húzta be az első helyet, Zanóczéknál pedig a dél-afrikai Camden McLellan lett a legjobb.
 
Az ADAC MX Mastersből már csak egy forduló maradt hátra az idei évben, szeptember 23-án Holzgerlingenben zárul a bajnokság.
 
ADAC MX Masters Gaildorf, végeredmény:
 
Masters
1. Hunter Lawrence (ausztrál, Honda)
2. Jordi Tixier (francia, KTM)
3. Gregory Aranda (francia, Kawasaki)
37. Szvoboda Bence (magyar, HTS Team)
 
125cc
1. Lion Florian (német, KTM)
2. Mike Gwerder (svájci, KTM)
3. Rick Elzinga (holland, Yamaha)
20. Jakob Kristóf (magyar, HTS Team)
 
85cc
1. Camden McLellan (dél-afrikai, KTM)
2. Liam Everts (belga, KTM)
3. Radek Vetrovsky (cseh, KTM)
22. Zanócz Noel (magyar, Husqvarna)

Szvoboda Bence második helyen zárta a cseh motokrosszbajnokságot

Zólyomi Andrea | 2018.09.10, 09:51:00 | Utolsó módosítás: 2018.09.10, 09:51:00

Cimkék:

Opatovban befejeződött a nemzetközi cseh motokrosszbajnokság 2018-as kiírása. A sorozat egyedüli magyar résztvevője, Szvoboda Bence harmadik helyen zárta a finálét, amivel bebiztosította második helyét a végelszámolásnál.
 
Kilátástalan helyzetből mentette a menthetőt hazánk egyik legjobb motorversenyzője. Szvoboda Bence szezonja az április végén elszenvedett csuklótörésével megpecsételődött, így biztossá vált, hogy a 2017-ben elért MX2-es bajnoki címe után nem fogja tudni elhódítani az MX1-es kategória titulusát Csehországban. Két hónap kényszerpihenő után, szívós munkával azonban behozta KTM-jét az elérhetetlennek tűnő második helyre.
 
 
“Nehéz volt ez az év a magánéleti és a sportban elszenvedett kudarcok miatt, de erőt vettem magamon, és a rehabilitációm után mindent kiadtam magamból. Megnyertem a dalecini és a petrovicei versenyeket, Stribróban csak azért szorultam a második helyre, mert kétszáz méterrel a cél előtt elestem. Kaplicében és Opatovban a harmadik helyen zártam. Azt hiszem, ez volt a maximum, amit kihozhattam az idei évből.” - értékelt a cseh MX1-es kategória újdonsült ezüstérmese.
 
A szezonzárón ezúttal esélye sem volt a győzelemre Szvobodának. Egy héttel korábban megfázott a szlovákiai versenyén, emiatt lázasan nyomta az ágyat Opatov előtt, az ágyban fekvéstől pedig legyengült a szervezete. Bár a rajtok jól sikerültek, és vezette a futamokat Opatovban, erővel nem bírta a 35 perces versenytávokat, így a biztos célba érést szem előtt tartva, megelégedett a harmadik helyezéssel két kiváló cseh versenyző, FIlip Neugebauer és a bajnoki címet ezen a viadalon elhódító Martin Michek mögött.
 
 
“Nagyon fárasztó volt ez a nap, az utolsó szuszt is kiadtam magamból. Ma ennyire futotta az erőmből, ezért nem vagyok csalódott. Most az ellenfeleim jobbak voltak, de akire figyelnem kellett, Vaclav Kovar mindkét futamban mögöttem végzett, így meg tudtam előzni őt a pontvadászatban, ami azért nagy szó, mert ő egy versennyel többet teljesített, mint én.” - foglalta össze a szezon utolsó cseh összecsapását a somogyi versenyző.
 
Egy forduló (két futam) kihagyásával is bámulatos Szvoboda idei cseh statisztikája. Tíz futamából ötöt megnyert, kétszer futott be a második helyen és háromszor a harmadikon, vagyis harmadiknál rosszabb pozícióban nem végzett idén, pedig ezt a szezont tanulóévnek szánta az MX1-es kategóriában. Nem semmi a magyar fiú teljesítménye!
 
 
Bár a cseh egyéni sorozat lezárult, október közepéig még várnak versenyek Szvobodára. Németországban az ADAC MX Masters sorozaton, a hazai bajnokság futamain, valamint a környező országok bajnoki sorozataiban is láthatják még a szurkolói 2018-ban.
 
Cseh MX1-es bajnokság 6. forduló, Opatov:
1. Filip Neugebauer (Csehország, Kawasaki) - 47 pont (1. és 2.)
2. Martin Michek (Csehország, KTM) - 45 pont (3-1)
3. Szvoboda Bence (Magyarország, KTM) - 42 pont (2-3)
4. Petr Smitka (Csehország, Husqvarna) - 34 pont (4-5)
5. Jaromir Romancik (Csehország, KTM) - 29 pont (5-8)
 
A 6 fordulós bajnokság végeredménye:
1. Martin Michek - 277 pont
2. Szvoboda Bence - 229 pont
3. Vaclav Kovar - 212 pont
4. Tomasz Wysocki - 192 pont
5. Rudolf Weschta - 172 pont

Zólyomi Andrea | 2018.08.28, 10:31:00 | Utolsó módosítás: 2018.08.28, 10:31:00

Cimkék:

A Mnisekben megrendezett szlovák motokrosszbajnoki futamon az utolsó pillanatig kérdéses volt az első hely kimenetele. Fortuna a magyarok legjobbjára mosolygott rá, aki ezzel a német, a cseh és az osztrák bajnokság után Szlovákiában is elkönyvelhet már idén egy győzelmet.
 
Nem mindennapi téttel várták a szlovák rendezők a régió legjobb motokrosszosait a hétvégi versenyükre. Az MX Open, vagyis a királykategória összetett győztesének egy vadiúj Ford Fiestával kedveskedtek. A tét meghozta a nevezési kedvet Magyarországról, Csehországról és Szlovákiából érkeztek versenyzők, hogy megmérkőzzenek az autóért.
 
 
Szvoboda Bence (26) az elmúlt hónapok sikeressége után abszolút esélyesnek számított, de Fillip Neugebauer és Martin Michek, a csehek két kiváló versenyzője is bejelentkezett a kocsiért. A papírforma bejött, hármójuk között dőlt el a győzelem sorsa. Szvoboda hatalmas fölényben motorozott a saras időmérő edzésen, és az első futamban. Elsőként jött el a rajtgépből és 20 másodpercre növelte előnyét, amit okosan kamatoztatott a leintésig, miközben Michek és Neugebauer egész futamban izzasztották egymást, de aztán ebben a sorrendben értek célba.
 
 
Ekkor még sétagaloppnak tűnt a magyar fiú diadala, de a mindent eldöntő második futam drámai fordulatokat tartogatott! Szvobodának rosszul jött ki a rajt, Michek és Neugebauer egérutat nyert. A magyar bajnok sok apró hibát elkövetett ugyan, de nem akkorát mint Michek, aki az élen motorozva elnézett egy ugratót és nagyot esett. Michek visszacsúszott Neugebauer és Szvoboda mögé, ami azt jelentette, hogy Szvobodáé az autó, ha ebben a sorrendben célba érnek. Michek viszont nagyon jött a vezető kettősre, ezért nem lehetett egyikük sem nyugodt.
 
A futam utolsó harmadára az ellenfelek elfáradtak, viszont Szvobodának még maradt ereje, megkezdhette ostromát az első pozícióért, de két nagyobb hibába is beleszaladt, a másodiknál földre került 2 körrel a vége előtt, így megint úszni látszott a mesés fődíj. Neugebauer behúzta a futamgyőzelmet és győztesnek gondolhatta magát…egészen 20 másodpercig tartott az öröme, mert a második helyen mindenki meglepetésére Szvoboda ért célba, így a HTS Team klasszisa vihette az autót. A befutó környékén senki sem látta, hogy Michek a pálya hátsó részén újra elesett kettőszáz méterrel a cél előtt, ez a hiba jelentette Szvoboda győzelmét a két futam alapján.
 
 
“El sem hiszem, ami történt! Ilyen fordulatos versenyem még nem volt! Nagyon idegesen kezdtem a második futamot, frusztrált, hogy Michek megy elől. Ő nem szokott ilyen hibákat elkövetni, valószínűleg őt is nyomasztotta a tét. Pár héttel ezelőtt Stribróban ugyanígy veszítettem el a győzelmet. Amit akkor elvett tőlem a sors, most kárpótolt érte. Nagyon ritka hogy ilyen nyereménye van a győztesnek, ezért különösen boldog vagyok, hogy én lehettem az, aki megnyerte a Ford Fiestát.” - lelkendezett a magyarok legjobbja, aki a német, a cseh és az osztrák motokrosszbajnokság után immáron a szlovák bajnokságban is elkönyvelhet idén egy győzelmet.
 
 
Szvobodán kívül további öt magyar motoros indult a hétvégén, de nekik nem sikerült dobogóra állni. Szőke mert az MX Open kategória hatodik helyén zárt, az MX2-esek között Hugyecz Erik negyedik, Kiss Márk kilencedik lett, a Junior MX2-esek között Klausz Norbertet pedig a tizenegyedik helyen értékelték.
 
MX Open végeredmény, Mnisek:
1. Szvoboda Bence (magyar, HTS Team), 47 pont (1. és 2.)
2. Filip Neugebauer (cseh, Kawasaki), 45 pont (3-2)
3. Martin Michek (cseh, KTM), 42 pont (2-3)
4. Petr Bartos (cseh, KTM), 34 pont (5-4)
5. Marek Sukup (cseh, KTM), 34 pont (4-5)
 
További magyar eredmények:
Szőke Márk - MX Open 6. hely
Hugyecz Erik - MX2 4. hely
Kiss Márk - MX2 9. hely
Klausz Norbert - Junior MX2 11. hely

Véget ért a Szlovák bajnoki sorozat a junior és női mezőnyben, három kategóriában is tudtunk örülni a magyar sikereknek

Zólyomi Andrea | 2018.08.23, 10:44:00 | Utolsó módosítás: 2018.08.23, 10:44:00

Cimkék:

A 65 ccm kategóriában Kolmot Máté képviselte hazánkat, aki egy kiegyensúlyozott versenyzéssel hozta a 3. összetett helyezést.
 
 
A 85 ccm kategóriában több versenyzőnk is indult egy-egy futamon. Pergel Bence, Varró Viktor is tudott nyerni a sorozat valamelyik állomásán, de csak Liszka Roland kerülhetett az összetettben a dobogó második fokára , egy versenykihagyással.
 
 
A Női mezőnyben Gál Lili a MAMI Fehér Team versenyzője képviselte egyedül hazánkat, aki az utolsó versenyt meg tudta nyerni, de sajnos a szoros pontállás nem neki kedvezett a végelszámolásnál, így neki is bronz került a nyakába. Lili még harcba van két kupasorozatba is Szlovákiába, ahol szintén dobogós helyezésre számítanak.
 
Gratulálunk minden résztvevő versenyzőnknek és további sok sikert kívánunk!
 
65 ccm:
1. 823 Přemysl Zimek                  SMF         CZE                  240 pont
2. 181 Maksymilián Matyasik      SMF         POL                  201 pont
3. 108 Máté Kolmont                   MAMS     HU                     184 pont
 
85 ccm:
1. 9 Jaroslav Katriňák                  SVK          MX Slávia Martin      216 pont
2. 78 Liszka Roland                     MAMS     HU                              185 pont
3.718 Tomáš Zimek                                      CZE                            171 pont
 
MX LADIES:
1.3 Nina Bullová SVK Motocross club Skýcov              218 pont
2. 93 Eva Bunová SVK                                                      213 pont
3. 4 Lili Gál MAMS HU                                                      213 pont
/ 21 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.