A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. július 21., vasárnap
Korábbi hírek

Zólyomi Andrea | 2015.07.22, 14:22:00 | Utolsó módosítás: 2015.07.22, 14:31:00

Cimkék:

Kovács Ádám 11 évesen, kategóriájának második legjobbja lett a 65 köbcentisek között a Spanyolországban megrendezett junior motokrossz világbajnokságon. Magyar motokrossz-versenyző évtizedek óta nem ért el ilyen kiemelkedő eredményt!

 
Kovács Ádám Zsoltot ifjú kora ellenére már ismeri egész Európa. A ráckevei tehetség kiemelkedő eredményeket ért el a 2015-ös évben az egyik legerősebb nemzeti bajnokságban, a holland motokrossz szériában, melyet jelen pillanatban is vezet a 65 köbcentisek között.
 
 
A páratlanul sikeres felkészítő versenyeknek köszönhetően az idei junior világbajnokság egyik esélyeseként utazott el a spanyolországi El Molarba, ahol a világ legjobb junior versenyzői néztek farkasszemet egymással. Három kategóriába (65, 85 és 125 köbcenti) nevezhettek a korosztályos tehetségek, Ádám egyedüli magyarként képviselte a piros-fehér-zöld lobogót 31 ország legjobbjai között.
 
Ádám nem csak papíron, a pályán is bizonyította klasszisát. A szombati időmérő edzésen a motorsportban óriási előnynek mondható 1,2 másodperccel diadalmaskodott, a vasárnapi két futamában pedig végig a győzelemért harcolt.
 
Az első futamban egy rosszabb rajt után a második pozícióig motorozott előre, holland ellenfelének megelőzésére azonban már nem maradt ideje. A második futam jobban indult számára, már az első köröktől kezdve szoros csatát vívott Kay Karssemakerssel az első helyért, amikor az egyik ugrón egy szélátfúvás a pálya mellé repítette. Ezzel annyi időt veszített, hogy már nem maradt esélye előrébb végezni a harmadik helynél. A két futam összesített végeredménye alapján Kay Karssemakers diadalmaskodott, Kovács Ádám pedig a második pozícióban zárt a 9-11 évesek számára kiírt kategóriában.
 
 
A 85 köbcentisek mezőnyében (12-14 évesek) Raivo Dankers révén holland elsőség született, a legnagyobbak, vagyis a 125 köbcentisek (13-17 évesek) között pedig a francia Maxime Renaux ünnepelhette a világbajnoki címet. Csapatban Franciaország, Nagy-Britannia, Ausztrália sorrend alakult ki a versenyzők egyéni eredményei alapján.
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.