A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2018. október 24., szerda
Hírek
/ 114 oldal

A H-Moto Team 15 éves tehetsége rengeteget fejlődött önmagához képest a világ egyik legnagyobb utánpótlás-nevelő sorozatának spanyolországi válogatóján

Zólyomi Andrea | 2018.10.08, 09:21:00 | Utolsó módosítás: 2018.10.08, 09:21:00

Cimkék:


A H-Moto Team csapatának egyik ifjú tehetsége, Kakuszi Ádám az idényben nyújtott teljesítményének elismeréseként részt vehetett a világ egyik legnagyobb utánpótlás-nevelő sorozatának, a Red Bull Rookies Cup-nak a spanyolországi válogatásán. A 15 éves motoros az október 2-4-e között megrendezett válogatáson végig remekül teljesített, ám ennek ellenére nem került be azon kiválasztottak közé, akik jövőre a MotoGP európai versenyein, a világbajnokság betétfutamain bizonyíthatnak.

 

 
A H-Moto Team ifjú tehetsége, Kakuszi Ádám egyik nagy álma vált valóra idén azzal, hogy kiderült, őt is meghívták az október 2-4-e között megrendezett Red Bull Rookies Cup válogatására. A 15 éves motoros idén már második szezonját teljesítette az ADAC Junior Cup sorozatban, ahol folyamatosan pontszerzőként zárt a futamokon. Ádám a spanyolországi Guadixben gurult pályára – 100 fiatal tehetséget hívtak meg a válogatóra mintegy kétezer jelöltből a világ minden tájáról –, ahol két edzésen bizonyíthatta egy PreMoto3-as versenygéppel, méltó arra, hogy bekerüljön a legjobbak közé. Noha a fiatal tehetséget elkísérő Rizmayer Gábor és Kis Viktória szerint is folyamatosan gyorsult és hibátlanul motorozott a H-Moto Team reménysége, végül nem került be a döntőbe, így nem lesz ott a jövő évi Red Bull Rookies Cup bajnoki mezőnyében, amelynek tagjai 2019-ben a MotoGP mezőnyével együtt, annak betétfutamában állnak majd rajthoz a világbajnokság európai versenyhétvégéin.
 
 
Ádám nagyon büszke arra, hogy egyáltalán a kiválasztottak közé bekerülhetett, és bízik abban, hogy a spanyolországi napok tapasztalatait majd 2019-ben hasznosítja egy komoly nemzetközi utánpótlás sorozatban, illetve a felnőtt magyar bajnokságban.
 
 
„Fantasztikusan éreztem magam végig, hatalmas élménnyel gazdagodtam ezen a válogatón. Már az nagy szó, hogy a válogatóra bekerülhettem. Guadixben csoportokra osztottak minket, és szigorú időrend alapján teltek a napjaink. A pályára való felmenetel előtt egy megbeszélésen vettünk részt, ahol amellett, hogy elmondták, mik a feladataink, bíztattak valamennyiünket. Kétszer motoroztam a pályán, végig jól éreztem magam, és folyamatosan tudtam javítani a köridőmön. Ugyan nem jutottam be a döntőbe, de abszolút pozitívan zártam a spanyolországi napokat, rengeteg új tapasztalatot szereztem, amit majd jövőre tudok hasznosítani. Köszönöm Rizinek és Wiccának, hogy mellettem álltak és mindenben segítettek, valamint a csapatomnak, hogy lehetőséget adnak a versenyzésre” –mondta Kakuszi Ádám.
 
 
fotó: Red Bull Rookies Cup

Zólyomi Andrea | 2018.10.05, 10:07:00 | Utolsó módosítás: 2018.10.05, 10:07:00

Cimkék:

A hétvégén záródik Györfi Alen számára a 2018-as szezon az Alpok-Adria Sorozatban, ahol a Superstock 600-as kategóriában versenyez ebben az idényben. A korábbi Európa-bajnok számára egyértelmű a cél: megszerezni a bajnoki címet, ugyanis a H-Moto Team versenyzője hátránya mindössze hat pont a legnagyobb riválisa mögött.

 

 
Alen – aki a hazai utánpótlás tehetségeit segítve megalapította saját egyesületét, a Forty Racing-et – helyzete nem éppen szerencsés kezdést követően alaposan feljavult az elmúlt időszakban. A korábbi Európa-bajnok már-már lemondhatott az Alpok-Adria Sorozat Superstock 600-as kategória bajnoki címéről, amikor megkezdte hihetetlen felzárkózását: kettős győzelmet aratott egyik kedvenc pályáján, Rijekában, majd előbb harmadik lett a Red Bull Ringen, majd utána megnyerte a vasárnapi viadalt. A magyar motoros ezeknek a remekléseknek köszönhetően mindössze hatpontos hátrányban utazik majd az utolsó versenyhétvége helyszínére, Oscherslebenbe. A H-Moto Team versenyzője egyébként az elmúlt héten tesztelt a mindent eldöntő versenyhétvége helyszínén, így a formáját elnézve immár abszolút nem elképzelhetetlen a bajnoki cím megszerzése. Célját fokozatosan szeretné elérni: előbb az időmérőt, majd utána a szombati, végül a vasárnapi futamot szeretné megnyerni.
 
 
Győrfi Alen motorversenyző: „Elérkeztünk az utolsó fordulóhoz, és ahogy azt az év elején megfogalmaztam, hogy ekkor még szeretnék harcban lenni kategóriám bajnoki címéért, az teljesült. Noha érzek egy kis nyomást magamon, mégis úgy próbálom az egész hétvégét felfogni, mintha az egy szokásos, évközi verseny lenne. Természetesen mindent szeretnék megtenni a sikerért, és ehhez a múltkori teszt eredményei, tapasztalatai is hozzásegíthetnek. Az alapok megvannak, így a szabadedzéseken a finomhangoláson lesz a fő hangsúly. Lépésről lépésre szeretnék haladni a bajnoki címig. Szeretném felépíteni magam, fokozatosan gyorsulni, hogy mire elérkezünk a futamokig, meglegyen a kellő versenytempóm. Előbb az időmérőt szeretném megnyerni, majd utána a szombat, végül a vasárnapi viadalt, hogy a Himnuszt hallgatva vehessem át a bajnoki trófeát. Csapatommal mindent elkövetünk majd, és bízom abban, hogy ez majd az eredményeken is meglátszik majd.”
 
 
fotó: Forty Racing

Év közben bővült a Korda Racing MX Team

Zólyomi Andrea | 2018.10.04, 13:08:00 | Utolsó módosítás: 2018.10.04, 13:08:00

Cimkék:

Vaskó Leventének előrehozták a karácsonyt. A Jézuska szerepét ezúttal is Korda Erik csapattulajdonos töltötte be.

 

Levi fiatal kora és kevés rutinja ellenére sikerekben gazdag időszakot töltött el a Mami Team Fehér csapatánál, Fehér Géza segítségével, amiért az ifjú titán hálás köszönetet mondott a csapatfőnöknek.
 
 
Erik mindig is nagy hangsúlyt fektetett az utánpótlásra, hiszen a fiataloké a jövő. Ezért Szakály Gáborral a csapat, és Levente edzőjével közösen arra a döntésre jutottak, hogy a Korda Racing-ben folytatja a pályafutását, egy vadonatúj Honda CRF 450 nyergében, melyet Erik biztosított az új versenyző számára. 
 
Innentől kezdve Levi is teljes értékű csapattag, és élvezheti azt a bőkezű támogatást, amit az eddigi pilóták már tapasztalhattak.
 
"Bízom benne,hogy jó helyre tettük le a voksunkat a kis Vaskó mellett,de tudjuk azt is,hogy rengeteg munka van még előttünk, mire a várt eredmények megjöhetnek. Ezért ez az év a jövő szezon előkészítése jegyében telik, és meglátjuk mit hoz a következő versenyévad"  fogalmazott Erik.
 
A motor átadás teljes titokban történt, így óriási volt a meglepetés.
 
A bejáratás és az első teszt már megtörtént, és edző és tanítvány izgatottan várják az újabb métereket ezzel a profi versenygéppel.
Barátok és sporttársak egy emberként szurkolnak az új versenyzőnek.

Zólyomi Andrea | 2018.10.02, 09:35:00 | Utolsó módosítás: 2018.10.02, 09:35:00

Cimkék:

Egy váratlan motorhiba megriasztotta ugyan a HTS Team klasszisát, de a második futamban bebiztosította bajnoki címét a gyáli idényzárón. A magyar motokrossz legnagyobbjaihoz csatlakozott.
 
 
Hugyecz Erik (26) remek évet zárt a hazai motokrosszbajnokságban. Az MX2-es kategóriában egy futam kivételével az összeset megnyerte, így megérdemelten hódította el nyolcadik titulusát. Az egy szépséghiba éppen a gyáli idényzáró első futamában következett be, mikor hét körrel a verseny vége előtt Erik KTM-je beadta a kulcsot. A csapat már készült a bajnokavatásra, de azzal a nap második futamát meg kellett végül várni.
 
 
- A technikai sportban sajnos benne van, hogy olykor a technika miatt nem sikerül célba érni. Nem panaszkodhatok, mert amúgy a csapatom egész évben hibátlan motorokat tett alám. Még nem tudjuk miért ment el a kompresszió a blokkból, ami a motor elgyengülését okozta. A második futamban a tartalékmotorommal versenyeztem, az biztonságban behozott a célba, így sikerült bebiztosítani a bajnoki címem. Nagyon örülök, hogy újabb titulust tudtam nyerni itthon. Köszönöm a csapatom, a HTS Team és a többi támogatóm, segítőm egész éves segítségét! - értékelt a kategória régi-új bajnoka.
 
 
Hugyecz tavaly az elit kategóriának számító MX1-es géposztály királya volt, ám idén civil elfoglaltságai miatt újra a kisebb teljesítményű motorokat magába foglaló MX2-es kategóriát választotta, melynek 2010-ben és 2015-ben volt ő a hazai bajnoka. Nyolcadik titulusával illusztris társasághoz csatlakozott, hiszen a tizedik legeredményesebb magyar motokrosszosként olyan korábbi nagy neveket ért be az örökranglistán, mint Balogi Zoltán vagy ijf. Kökényesi György, de id. Németh Kornél és Szvoboda Bence is már csak egy titulusra van tőle. Erik pártalan karrierjét a Nógrád Megyei Önkormányzat is elismerte, hiszen a idényzárót megelőző hétvégén a legrangosabb sport vonatkozású kitüntetéssel, a Bérczy Károly Díjat adományozta a Szurdokpüspökiből származó sportolónak.
 
Az idény során Nyáregyházán, Kiskunlacházán, Kaposváron és Tápióbicskén is magabiztosan győzött, Gyálon, az első futam feladásával illetve a második futam megnyerésével a napi értékelés hatodik helyén fejezte be a hazai motokrossz 2018-as egyéni kiírását az új MX2-es magyar bajnok.
 
 
Az idényből már csak az október 14-én megrendezésre kerülő csapatverseny van hátra, ahol Hugyecz Erik a HTS Team kötelékében készül megvédeni a tavaly Tápióbicskén elhódított csapatbajnoki címet. A hazai motokrossz-szezon lezáró összecsapás helyszíne Monor lesz.
 
Élsport MX2 bajnokság végeredménye:
1. Hugyecz Erik (HTS Team), 225 pont
2. Déczi Balázs (1WD MSE), 201
3. Kiss Márk (HTS Team), 173
4. Jakob Kristóf (HTS Team), 149
5. Thomas Windish (Motoaction Monpet Team), 95
 
Hugyecz Erik magyar MX bajnoki címei:
2003 - Serdülő 85cc magyar bajnok (Valvoline-Kawasaki)
2005 - Junior 85cc magyar bajnok (Nyári Pál MSE)
2006 - Junior 85cc magyar bajnok (Nyári Pál MSE)
2008 - Junior Open magyar bajnok (Nyári Pál MSE)
2010 - MX2 magyar bajnok (Yamaha Fehér Team)
2015 - MX2 magyar bajnok (HTS Team)
2017 - MX1 magyar bajnok (HTS Team)
2018 - MX2 magyar bajnok (HTS Team)
 
A legeredményesebb magyar krosszozók:
14x ifj. Németh Kornél (1993-2014)
12x Máté Sándor (1955-1967)
12x Mohácsi Jenő (1969-1976)
12x Horváth Pál (1984-2008)
10x Kamrás Károly (1984-2015)
9x id. Németh Kornél (1977-1988)
9x Szvoboda Bence (2002-2016)
8x Balogi Zoltán (1990-1994)
8x ifj. Kökényesi György (1988-1995)
8x Hugyecz Erik (2003-2018)
 
(Minden Magyar Motorsport Szövetség és annak jogelődje égisze alatt megszerzett egyéni bajnoki cím: junior, I. és II. osztály, senior, motokrossz és szuperkrossz. A zárójelben az első és az utolsó bajnoki címeket jelölik az évszámok)
 

Zólyomi Andrea | 2018.10.02, 09:29:00 | Utolsó módosítás: 2018.10.02, 09:29:00

Cimkék:

Gál Lili #4 a MAMI TEAM FEHÉR versenyzője nyerte a Szlovák SRUB kupasorozat női kategóriáját!!!
 
 
13 pont előnnyel érkezett az utolsó fordulóra, ahol nem írtak ki helyszín csere miatt női kategóriát, így előnyét megőrizve állhat majd  a dobogó legfelső fokán!
 
/ 114 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.