A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2018. december 18., kedd
Hírek
/ 121 oldal

Zólyomi Andrea | 2018.11.29, 13:02:00 | Utolsó módosítás: 2018.11.29, 13:02:00

Cimkék:

 

A 2018. december 1-i szombati munkanapon a MAMS iroda zárva lesz.
 
Megértésüket ezúton is köszönjük.

Zólyomi Andrea | 2018.11.29, 11:41:00 | Utolsó módosítás: 2018.11.29, 11:41:00

Cimkék:

Ismét végigversenyezheti az egész téli szezont Kovács Bálint. A H-Moto Team 17 éves motorosa ismét ott lesz a Katari Nemzetközi Bajnokság Superstock 600-as kategóriájának mezőnyében, azaz most decembertől egészen a tavasz kezdetéig ideális körülmények között készülhet fel a 2019-es európai szezonra. Bálint már elutazott Katarba, ahol holnap kezdődik a bajnokság hivatalos kétnapos tesztje, majd a következő két hétvégén négy futamra is sor fog kerülni.
 
 
Úgy tűnik, a H-Moto Team állandó szereplőjévé válik a Losail Ázsia Bajnokságnak: a Katarban rendezendő bajnoki sorozaton immár zsinórban másodszor vesz részt a csapat ifjú tehetsége, Kovács Bálint, mégpedig a Superstock 600-as kategóriában. A 17 éves motoros már el is repült Dohába, ahol előbb részt vesz a bajnokság hivatalos, kétnapos tesztjén, majd a következő két hétvégén négy futamra is sor kerül, mégpedig Losailban, a Doha közelében található MotoGP versenypályán. A teszten elsősorban az idei motorjával ismerkedik, ráadásul ismételten át kell állnia a 600-as gépekre. Bálint kiemelte, hogy az idei szezon előtti felkészülési időszakban nagy segítség volt neki, hogy a Katari Nemzeti Bajnokságban rajthoz állhatott, és lehetősége nyílt végigmotorozni a holtszezont úgy, hogy versenykörülmények között, a test-test elleni küzdelemben gyakorolhatott.
 
 
„Az idén is ott lehetek a mezőnyben, hiszen előbb a hivatalos teszthétvégén veszek részt, ahol először próbálhatom ki az új versenyfutóművem, majd két hét alatt két duplafutamos fordulót rendeznek, amelyek mindegyikén rajthoz állok majd” mondta a H-Moto Team első felnőtt bajnoki címét ezres kategóriában idén megszerző motoros„Természetesen az itteni hatszázas motorok teljesen más stílust kívánnak meg, mint az ezresek. Kisebb a súlyuk, lóerőben is kevesebbet tudnak, inkább lendületmotornak nevezném őket, míg az ezreseknél nagyobb a gyorsulás és lehetőség van arra, hogy minél rövidebb féktávokat próbáljunk venni a kanyarok előtt.”
 
 
Bálint úgy véli, ha sikerül újra végigversenyeznie a téli szezont, akkor lépéselőnybe kerülhet majd leendő ellenfeleivel szemben, még akkor is, ha 2019-ben mind a hazai – itt címvédőként –, mind pedig a német bajnokságban az ezresek között indul majd.
 
„Néztem a nevezési listát, és kiderült, a tavalyi ellenfeleim biztosan rajthoz állnak majd, így ebben a kemény mezőnyben nagy kihívás lesz a számomra a bajnoki szereplés. Az a célom, hogy a tavalyi eredményemet felülmúljam, és képes legyek fejlődni önmagamhoz képest. Kicsit szokatlan lesz, hogy most három hétig leszünk Katarban, hiszen a hétvégi tesztet követően a következő két hétvégén rendezik az első futamokat. De legalább lesz időm megszokni az otthonitól eltérő körülményeket”jelentette ki Bálint.
 
 
Bálint 2018-as teljesítményével a csapat sportigazgatója, a versenyzőt Katarba is elkísérő Rizmayer Gábor is elégedett volt.
 
„Nagy lehetőség ez Bálintnak, hogy ismételten részt vehet a katari bajnokságban. Noha jövőre is ezres motorral versenyez majd, ebben a sorozatban ismét hatszázassal száguld, mint tavaly, de a lényeg, hogy egész télen versenykörülmények között tudunk készülni a 2019-es európai szezonra. Az első két napnak elégnek kell lennie ahhoz, hogy újra megszokja a hatszázas motort, valamint felidéződjön benne a pálya nyomvonala. Noha vannak céljaink, de nem görcsölünk rá az eredményre, hiszen a lényeg, hogy Bálint teljesen fel tudjon készülni a következő szezon kihívásaira” fogalmazott Rizmayer Gábor.
 
 
A 2018/19-es Katari Nemzetközi Bajnokság hivatalos menetrendje
 
Hivatalos teszt – 2018. november 30.-december 1.
1.forduló – 2018. december 6-7.
2.forduló – 2018. december 14-15.
3.forduló – 2019. január 25-26.
4.forduló – 2019. február 8-9.
5.forduló – 2019. március 29-30.
 
 
Fotó: JK Sports, Ahmed Feisal

Zólyomi Andrea | 2018.11.29, 09:22:00 | Utolsó módosítás: 2018.11.29, 09:22:00

Cimkék:

Közvetlenül a MotoGP királykategória tesztek után érkezett a CEV Repsol mezőnye Valenciába, ahol a világbajnoksághoz hasonlóan vizesen indultak a szabad edzések. Görbe Soma számára kedvezőnek bizonyultak ezek a feltételek, erősen kezdett az első napon. Sajnos a kvalifikáció során nagyot bukott, melynek következményei aztán kihatottak a hétvége hátralévő részére.
 
 
„Áprilisban már jártunk itt a valenciai pályán, szóval végre nem volt teljesen új a terep. Kár, hogy csütörtökön most nem volt lehetőség szabadedzésre, úgyhogy annyival kevesebbet tudtam motorozni. Jól mentem az esőben, aztán az időmérők is biztatóan indultak, de sajnos a legfontosabb edzésen elestem. Utána már nem tudtam jó időt menni így a mezőny végéről startoltam, nem onnan, ahonnan szerettem volna. A versenyen kicsit zavart, hogy fájt a kezem, illetve a piros zászló is kivett a ritmusomból. Összességében úgy érzem, nagyon sokat tanultam az egész év alatt és alig várom a téli edzőtáborokat, hogy a lehető legjobban készülhessek fel 2019-re. Köszönöm szépen a Sport&Events Academynek és az egész csapatnak, hogy ennyit dolgoztak értem.” –összegzett a Sport&Events Academy pilótája az utolsó futam után.
 
 
Stefano Favaro az Academy alapítója így értékelte a hétvégét:
„Nem ez volt a legszerencsésebb versenyünk az évben. Soma remekül kezdett a vizes edzéseken, aztán a hétvége legfontosabb szakaszában sajnos elesett. Ha nincs az az esés, akkor kedvezőbb helyről indulhatott volna. Összességében nagyon hasznosan telt a tanuló éve itt, a spanyol bajnokságban, amiről állíthatjuk, hogy a legkeményebb utánpótlás bajnokság Európában. Már nagy erőkkel készülünk a jövő évre a Bester Capital csapatával.”
 
 
A Sport&Events Academy legtapasztaltabb pilótája is elkísérte a csapatot ez alkalommal. Sebestyén Peti szemszögéből így nézett ki a hétvége:
 
„Érdekes volt más szerepben ott lenni most a versenypályán. Nem én versenyeztem, hanem megnéztem hogyan megy Soma, figyeltem a többi versenyzőt és a bajnokságot. Próbáltam olyan tanácsokkal ellátni Somát, amiből valamilyen módon profiálhat, nem feltétlenül egy verseny alkalmával, inkább hosszú távon.
A színvonal elképesztően magas, Somának idén ez a bajnokság mély víz volt, így rengeteg a tanulni valója van még. Alapvetően egy nagyon gyors és ügyes pilóta, jövőre pedig saját tapasztalatomból is mondhatom, hogy a lehető legjobb kezekben folytatja majd.”
 
 
Görbe Soma versenyét Stefano Favaro és Mezei Dániel kommentálásában csütörtökön 19.40-től lehet majd megnézni a Spíler1 TV-n!
 
 
 
 

Kecskés Bence és öccse, Tomi a hétvégét Valenciában töltötte, ahol az olasz csapatuk csapatfőnökének fia, Mattia Falzone utolsó idei versenye zajlott.

Zólyomi Andrea | 2018.11.27, 12:17:00 | Utolsó módosítás: 2018.11.27, 12:17:00

Cimkék:

Mattia az European Talent Cup-ban versenyzett, ennek végső fordulója, a Ricardo Tormo versenypályán megrendezett megmérettetés, amely igen nívós nemzetközi mezőnnyel és komplett programsorozattal várta az érdeklődőket.
 
A pénteki edzéseket sajnos elmosta az eső, de szombat reggelre ragyogóan sütött a nap és a szél is csendesült. Két időmérő és egy kisverseny várta a fiatalokat aznap, az ETC-n kívül Moto3, Moto2 és a Kawasaki Z kupa eseményei is rengeteg látnivalót nyújtottak. Mattianak sajnos nem voltak ideálisak a motorbeállításai, nem találták meg mi okozza a hibát, így sokat küzdve a technikával, de végül kvalifikálta magát a vasárnapi futamra.
 
 
Mattia Falzone a SIC58 Squarda Corse motoGPben is szereplő csapat tagja, Bence egyelőre vendégként tekinthetett be a csapat életébe. A profin összeállított boxban minden a helyén, a technikusok, szerelők, edzők mind egy jól működő olajozott gépezetként segítik a versenyzőt a minél jobb felkészülésben, fejlődésben és a lehető legjobb eredmény elérésében. Luca Pasini a csapat szerelőinek koordinátora és Paolo Simoncelli a csapat tulajdonosa is egész nap a versenyzők érdekeit szem előtt tartva dolgozott.
 
 
A vasárnapi futam nagyon izgalmas fordulatokat tartogatott, sajnos sok bukás történt, ezért a kilencedik kör után piros zászlóval leintették a mezőnyt. Ez azonban a 17 körös versenynek nem érte el a szükséges mennyiségét, így az érvényes verseny érdekében összesen öt kör erejéig a szükséges karbantartások és ellenőrzések után újraindították a futamot. Az elesett versenyzők közül akinek lehetősége volt, visszaállt és mindent megtett a jó helyezés érdekében. Sajnos Mattia továbbra is beállítási gondokkal küzdött, de bukás nélkül sikerült befejeznie a versenyt.
 
 
„Hatalmas élmény volt látnom ezt a pályát, a nagyobb kategóriákat edzés és verseny közben. Remélem pár év múlva én is hasonló színvonalú versenyeken fordulok majd meg. Jövőre már hasonló távokat és időket fogok a pályákon tölteni, így ezt is jó volt látnom, hogy a fiúk milyen sok időt és kilómétert töltenek egy-egy felmenetel során a motoron. Nagyon tehetséges fiatal versenyzőkkel is találkoztam, például Matteo Pataca, Can Öncü és testvére, valamint rengeteg spanyol, ázsiai és kelet európai pilóta is meglátogatta a rendezvényt. Betekinthettem abba, hogyan készülnek, izgulnak, örülnek, néha csalódnak és erre az élményre jó lesz később is emlékeznem ha hasonló helyzetekkel szembesülök. A csapatfőnök Paolo Simoncelli is kedves és közvetlen volt, és jó volt újra találkozni Luca-val, hiszen a szeptemberi tábor óta nem láttuk egymást. A tribünről nagyon szép előzéseket és manővereket láttam, a valenciai pálya rendkívül izgalmas és kellemes pályának tűnik, télen az edzéseim során kipróbálom majd én is. Köszönöm szépen a meghívást a családom nevében is.”-mesélt Bence az élményeiről.
 
A Forty Racing csapatfőnöke, Györfi Alen nagyon büszke a Kecskés testvérek eredményeire és örül, hogy ilyen jó nemzetközi kapcsolatokat ápolnak.

Zólyomi Andrea | 2018.11.26, 09:07:00 | Utolsó módosítás: 2018.11.26, 09:07:00

Cimkék:

/ 121 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.