A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2019. február 20., szerda
Hírek
/ 124 oldal

A H-Moto Team 17 éves versenyzője mindkét futamon a negyedik helyet szerezte meg a Katari Nemzetközi Bajnokság 3. fordulójában

Zólyomi Andrea | 2019.01.29, 08:33:00 | Utolsó módosítás: 2019.01.29, 08:33:00

Cimkék:

Kovács Bálint az elmúlt hétvégén újfent bizonyította tehetségét Dohában: a Katari Nemzetközi Bajnokság Superstock 600-as kategóriájában rendezett dupla futamon egyaránt a negyedik helyen végzett a 17 éves motoros. A H-Moto Team fiatalja a most szerzett 26 pontjával megtartotta összetettbeli negyedik pozícióját.
 
 
A harmadik versenyhétvégével folytatódott Katarban a Losail Ázsia Bajnokság, amelyen ismét remek teljesítményt nyújtott a Superstock 600-ban vitézkedő Kovács Bálint. A H-Moto Team 17 éves motorosa – aki a szezonnyitó hétvégén azonnal dobogóra állhatott, majd háromszor negyedik lett – ezúttal a negyedik rajtkockát szerezte meg az időmérőn, majd mindkét futamon meg is tartotta ezt az előkelő helyezését. A két versenyen szerzett 26 pontjának köszönhetően Bálint elérte az előre kitűzött célját, hiszen sikerült összetettben is megtartania a negyedik pozícióját.
 
 
December óta most ültem először motoron, így kellett pár kör, amíg felvettem a ritmust. Folyamatosan állítottunk a motoron, így az edzések végére elértük az optimális beállítást, aminek köszönhetően a negyedik rajtkockát szereztem meg az időmérőn, azaz a második sor elejéről vághattam neki a két futamnak. Noha jól rajtoltam az első versenyen, sajnos rengeteg gondom akadt a hátsó gumival, de így is sikerült megtartanom a negyedik helyet. A második futamra sikerült orvosolni az abroncsproblémámat, és végig konstans köröket tudtam teljesíteni, sőt, csatázhattam is a dobogóért, ami ezúttal sajnos nem jött össze. Várom a két hét múlva esedékes folytatást, és bízom abban, hogy képes leszek tovább gyorsulni, hogy közelebb kerülhessek a vezető hármashoz”- mondta Kovács Bálint.
 
 
A 2018/19-es Katari Nemzetközi Bajnokság hivatalos menetrendje
 
1.forduló – 3. és 4. hely
2.forduló – 4. és 4. hely
3.forduló – 4. és 4. hely
4.forduló – 2019. február 8-9.
5.forduló – 2019. március 29-30.
 
fotó: Erdélyi Gábor, Ahmed Feisal
 

Zólyomi Andrea | 2019.01.24, 14:19:00 | Utolsó módosítás: 2019.01.24, 14:19:00

Cimkék:

MEGHÍVÓ
A Magyar Motorsport Szövetség Elnökségi ülése
 
Időpont: 2019. január 31. 13h
Helyszín: Magyar Sport Háza, 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.
 
Napirendi pontok:
 1. 2018. évi alapkiírások elfogadása és módosítása
 2. 2018. évi versenynaptár módosítás
 3. Stunt riding szakágvezető kinevezése
 4. Enduro szakágvezető visszahívása, új szakágvezető kinevezése
 5. Szakági tanács összetételének módosítása
 6. Alpok-Adria Motorkerékpáros Unió tisztségeire való jelölések elfogadása
 7. Aranylicencre való előterjesztés
 8. Támogatói szerződés kötése
 9. Bajnoki pontokról való lemondás elfogadása
 10. 2018. évi végeredmények elfogadása
 11. Legeredményesebb versenyző előterjesztés
 12. 2018. évi sportszakmai beszámolók elfogadása
 13. Hozzájárulás külföldön történő licencváltáshoz
 14. MAMS Év Sportolója 2018
 15. Életműdíj alapítása
 16. Névhasználati megállapodás megkötése
 17. Német szövetség mentorprogramjára való jelentkezés
 18. Fegyelmi és Döntőbíráskodási Szabályzatok módosítása
 19. Sportszabályzat módosítás
 20. Adatkezelési szabályzat módosítása
 21. Képesítésekről szóló szabályzat módosítása
 22. 2019. évi alapkiírások elfogadása
 23. 2019. évi versenynaptárak elfogadása
 24. 2018. évi biztosítási ajánlat elfogadása, szerződéskötés
 25. 2019. évi díjtáblázat
 26. 2019. évi licencváltás határideje
 27. Tagfelvétel
 28. Engedély sportbírói tanfolyam megtartására
 29. Egyebek
 
A hatályos SZMSZ alapján az Elnökség üléseinek munkájában az elnökség tagjai, valamint a meghívottak vesznek részt. Az érdeklődők csak az elnök, vagy az ülést levezető elnökségi tag engedélyével nyilváníthatnak véleményt.
 
Budapest, 2019. január 24.
                                                                                                                                                                                                                                 Hermann Henrik                                                                                                                 
elnök

A H-Moto Team 17 éves versenyzője folytatja szereplését a Katari Nemzetközi Bajnokságban

Zólyomi Andrea | 2019.01.24, 09:11:00 | Utolsó módosítás: 2019.01.24, 09:11:00

Cimkék:

Újra pályára gurul Dohában Kovács Bálint, hogy ismét bizonyítsa tehetségét a Katari Nemzetközi Bajnokságban. A H-Moto Team fiatal motorosa a Superstock 600-asok mezőnyében már a harmadik versenyhétvégéjére készül, ahol abban bízik, hogy megjavítva az eddigi legjobb köridejét, megtartja jelenlegi helyezését, vagy akár előrébb is lép összetettbeli negyedik pozíciójából.
 
 
A harmadik versenyhétvégével folytatódik Katarban a Losail Ázsia Bajnokság, ahol ismét rajthoz áll a Superstock 600-ban induló Kovács Bálint. A H-Moto Team 17 éves motorosa – aki a szezonnyitó hétvégén azonnal dobogóra állhatott, majd háromszor negyedik lett – ugyan nem tudott motorozni az elmúlt hetekben, ám ennek ellenére felkészülten érkezett meg az újabb bajnoki fordulóra Dohába. A fiatal magyar versenyző, aki az összetett negyedik helyéről várja a hétvégi folytatást, komoly fizikai és mentális felkészülésen esett át, így optimistán várja a versenyeket.
 
 
A hétvégén folytatódik a katari szereplésem, természetesen, már nagyon várom. Sajnos utoljára tavaly, éppen az itteni második versenyhétvégén ültem motoron, de a felkészülésem így is jól sikerült, köszönhetően a Fit 4 Race edzéseknek. Úgy érzem, remek erőben vagyok, hiszek magamban, így az a célom, hogy a hétvégén megjavítsam az eddigi legjobb köridőmet, illetve már a szabadedzéseken sikerüljön a megfelelő ritmust felvennem. Jelenleg összetettben a negyedik helyen állok, és bízom abban, hogy ezt a pozíciót képes leszek megőrizni a hétvégén is. Persze, nem leszek elkeseredve, ha sikerülne a pontversenyben előrébb lépnem”- mondta Kovács Bálint.
 
 
A 2018/19-es Katari Nemzetközi Bajnokság hivatalos menetrendje
 
1.forduló – 3. és 4. hely
2.forduló – 4. és 4. hely
3.forduló – 2019. január 25-26.
4.forduló – 2019. február 8-9.
5.forduló – 2019. március 29-30.
 
 
 
 
fotó: Erdélyi Gábor, Ahmed Feisal
 

Zólyomi Andrea | 2019.01.21, 09:18:00 | Utolsó módosítás: 2019.01.21, 09:18:00

Cimkék:

 

Aláírásra került a szerződés, teljes szezonnak vág neki 2019-ben Sebestyén Peti és a CIA Landlord Insurance Honda a Supersport Világbajnokságon. A tavalyi 5 versenyen már sikeresen szerepelt Peti ezzel a csapattal, megszerezte élete első világbajnoki pontjait a Supersport kategóriában, emellett pedig a Katari futamon a TOP10 is összejött neki!
Nem volt kérdés, hogy Peti számára teljes szezont menni remek lehetőség lenne, ezért már október végével megkezdődtek a tárgyalások a jövőt illetően.
 

 
Valószínűleg Sebestyén Peti az, aki a legjobban örül ennek a megegyezésnek: 
“Boldog vagyok, hogy visszatérhetek egy teljes szezonra versenyezni a PTR Hondával és folytathatjuk azt a munkát, amit tavaly már elkezdtünk az utolsó 5 versenyen. Nagyon megtetszett az egész csapat felépítése, a profizmus és szervezettség. Úgy gondolom, teljes mértékben egyeznek a céljaink a jövőt illetően. Most, hogy esélyt kaptam, hogy egy teljes Supersport világbajnoki szezont menjek velük, lehetőségünk lesz felépíteni egy stabil évet és egyre jobb eredményeket elérni együttes erővel. Tavaly Simon és a mérnökeim felhívták a figyelmem azokra a területekre, ahol tudok fejlődni és ezen sokat dolgoztam a téli szünet folyamán. Nem volt könnyű idáig eljutnom és nagyon szeretném megköszönni Stefano Favaronak, a Sport & Events Academy csapatának, a támogatóimnak és a családomnak és barátoknak, hogy bíznak bennem és lehetővé tették, hogy egy ilyen csapattal versenyezhessek.”
 

 
Stefano Favaro is nagyon elégedett, hogy sikerült olyan csapattal leszerződni, ahol van fejlődési és előrelépési lehetőség Peti számára:
„Nagyon boldog vagyok, hogy a hónapok óta tartó egyezkedések után sikerült megállapodnunk Simon Buckmasterrel és a csapatával. Ennek eredményeképpen tudjuk folytatni azt az együttműködést, amely már tavaly is nagyon pozitívan és meggyőzően kezdődött. Peti könnyen beilleszkedett ebbe a profi struktúrába, nagy előrelépés számára és biztos vagyok benne, hogy idén is, ahogyan eddig is, mindent el fog követni az egyre jobb eredmények eléréséhez. Külön öröm számomra, hogy a Spíler MotorsportHD felelőseként, a terjesztés kibővülésnek köszönhetően még több emberhez fognak eljutni Peti versenyei, úgy gondolom, remek érzés Világbajnokságon szereplő magyar versenyzőért izgulni a képernyők előtt!”
 
A CIA Landlord Insurance Honda csapatfőnöke, Simon Buckmaster így nyilatkozott:
„Örömünkre szolgál, hogy Péter ismételten a csapatunk tagja lesz 2019-ben. Tavaly a szezon közepén csatlakozott hozzánk és folyamatos előrehaladást mutatott. Keményen dolgoztunk a menedzsmentjével, hogy megerősítsük az együttműködésünket és most hivatalosan is bejelenthetjük, hogy egy teljes szezont fog velünk versenyezni. Úgy gondolom Péter és Jules Danilo remekül fognak együtt dolgozni és fejlődni. Szeretnénk a mezőny elejében versenyképesek lenni, ez az idei célunk. Rengeteget dolgoztunk a motoron és köszönöm szépen Stu, George és Andy óriási munkáját, amit azért tettek, hogy még jobbá tegyék a gépjeinket az új szezonra. Szerintem elég jól állunk. Természetesen sok a nagyon jó pilóta a mezőnyben, hiszen a Supersport az egyik legerősebb kategória. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. De megvan az elhivatottságunk, a motorunk, a csapat és a versenyzőink, hogy szép eredményeket teljesíthessünk. Alig várjuk Philip Islandot, hogy elkezdődjenek az igazi kihívások! “
 

 
Sebestyén Peti mellett egy magyar csapatért is izgulhatunk majd a 2019-es szezonban hiszen a Team Toth is rajthoz áll a Supersport kategóriában, méghozzá egy jól ismert ex MotoGP pilótával, Hector Barbera személyében. Petitől és Imitől, élőben lehet majd kérdezni kedden (január 22.), 19:00-tól a SplíerTV Facebook oldalán a Még egy kör Facebook live idei első adásában. Hamarosan beköszönt a február és megkezdődik a visszaszámlálás az év első Superbike fordulójáig!
 

Köszönjük szépen a támogatóknak a segítséget, nélkülük ez a megállapodás sem jöhetett volna létre!

Zólyomi Andrea | 2019.01.16, 10:21:00 | Utolsó módosítás: 2019.01.16, 10:21:00

Cimkék:

Tisztelt Tagszervezet Vezetők!
 
Szeretettel meghívjuk Önöket és sportszervezetük tagjait az Enduro szakág 2018-ra kiírt Bajnoki és Kupasorozatainak díjátadó ünnepségére, melynek meghívóját a mellékletben találják. 
 
Néhány információ a jelentkezésről:
A díjkiosztóra a nevezés egy online felületen történik. A jelentkezéshez a regisztrálónak ki kell választania a listából a saját egyesületét. Így a kiválasztott egyesület kap egy, a rendszer által automatikusan generált e-mailt a szövetségben leadott címére, amiben a jelentkező neve, telefonszáma és e-mail címe is benne van (a díjátadóra vonatkozó további információkon kívül). A jelentkezéseket az egyesületek összegyűjtve, egyben is leadhatják.
 
Az egyéni első helyezettek számára a vacsora díjmentes, továbbá van lehetőség vacsora nélkül is regisztrálni. Kérjük, hogy a vacsorák díjának befizetését az egyesületek lehetőleg egy összegben a megadott határidőig rendezzék.
 
 
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
László Márk szakágvezető és az enduro szakági tanács
 
/ 124 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.