A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2021. október 22., péntek
Hírek
/ 197 oldal

A KRNR Motorsport Akadémia tanítványa ismét remekelt a hazai motocross bajnokság soronkövetkező fordulóján, melyet Kiskunlacházán bonyolítottak.

Zólyomi Andrea | 2021.10.07, 10:23:00 | Utolsó módosítás: 2021.10.07, 10:23:00

Cimkék:

 

 

Hateier Botond nem talált legyőzőre a múlt hétvégi versenyen, rajt cél győzelemmel nyerte meg az Mx85-ös géposztály első futamát ellenfelei előtt.
 
 
 
A második futamban is elképesztő izgalmak mellett zajlottak az események a nemzetközi versenyeken edződöttmezőnyben. A rajtfogást Botond a második helyen hozta ezúttal, majd méltó vetélytársra talált az első helyen haladó versenyzővel. Hosszas üldözés után sikerült megelőznie ellenfelét, majd ismét az élre állt, és első pozícióját egészen a kockás zászlóig meg is őrizte. A két futamgyőzelemmel a versenyt is megnyerte ezáltal a 15 éves sportoló.
 
 
Idén nyert versenyt már a szlovák, valamint szlovén bajnokságokban is, néhány héttel ezelőtt pedig Európa legerősebb nemzeti motocross bajnokságában, a német ADAC Mx Masters sorozat Junior 85 kategóriájában állt rajthoz az ácsi motoros, aki élete legjobb eredményét produkálta a szenzációs 4. hellyel a 40 fős nemzetközi mezőnyben.
 
 
 
Nem csak azért különös ez az eredmény, mert élete legjobbja, hanem mert a nagy csapatokban versenyző sportolók között érte el ezt az eredményt egyéni, privát versenyzőként. A halk szavú srác a szerény körülményeivel komoly tempót diktált, folyamatosan előzte vetélytársait, és bemotorozott a nagymenők közé a negyedik helyre. Óriási eredmény valóban, ha nincs a sportoló mögött több százezer euróval gazdálkodó tehetős márkacsapat, teljes kiszolgálás, számos támogató, szponzorok.

 

 

Érdemes egyébként tudni Botondról azt is, hogy a motocross mellett enduro és endurocross országos sorozatokban is versenyez, és mindkét helyen vezeti jelenleg a tabellát az U23-as kategóriában.

 

 

 

Hatalmas gratuláció neki és edzőjének a páratlan sikerekhez.
  • Piskóta Kávéház Ács
  • Hateier Transz
  • KRNR Motorsport Academy
  • Ácsi Motoracing Team Se
  • Mefo Mousse Germany
Írta: KRNR Motosport Akadémia

 

 

Zólyomi Andrea | 2021.10.06, 09:36:00 | Utolsó módosítás: 2021.10.06, 09:36:00

Cimkék:

Hétvégén került megrendezésre a MAMI Kupa idei utolsó fordulója, amelynek az Euroring adott otthont. A New Times Racing színeiben Ádám Róbert, Borsándi Botond, Kecskés Bence és Ochtinszki ’Okta’ László is rajthoz állt.

 

 
Szombaton a MAMI sorozaton belüli Kupa nap etapjai zajlottak, amelyen Bence és Robi a betétfutamban indultak nagy reményekkel, sajnos azonban mindketten idő előtt fejezték be a napot... Kecskés Bencét érte utol elsőként a technika ördöge, ugyanis a második időmérőn a kartergáz elvezető cső megtörtsége miatt kinyomódott alóla a váltó szimering, így a hátsó kerékre került olaj miatt elesett.  A versenyt pedig el sem tudta kezdeni. Ádám Róbert mindkét időmérőt remekül teljesítette, a második rajtkockát szerezte meg.  A futamon viszont egy versenybalesetbe keveredett, aminek következtében a blokkjából kitört egy darab. Így idő előtt fejezte be a versenyt.

Borsándi Botond az YT 125 4T kategória időmérőjén az Országos Bajnokságon a második leggyorsabb időt motorozta, a futamon hamar az élre is tört, nem sokkal később a pálya hátsó részén lassulni kezdett. Elevickélt a boxutcáig, de technikai hiba miatt nem tudta befejezni a versenyt.
 

Érthető módon a csapatvezetés és a versenyzők két technikai hibával és egy versenybalesettel a hátuk mögött teljes letargiában zárták a napot.
 
Vasárnap mindenki újult erővel érkezett meg, hiszen Botira még egy időmérő és két verseny várt. Az előző napi technikai hibát kijavítva fokozatosan javuló köridőkkel, konstans motorozással mindkét futamon másodikként intette le a kockászászló. A betétfutamon indulók között Robi a kijavított blokkal, szépen helytállt az időmérő edzéseken és a versenyen is. A második leggyorsabb köridőt, a futamon egy 2. helyezésre váltotta.
 
Okta az országos bajnokság szabadedzésén a kiváló harmadik helyen végzett. Az első időmérőn tizedikként ért be. Majd a második időmérőn őt is utolérte a balszerencse, ami egész hétvégén ott ólálkodott a New Times Racing körül. Laci ugyanis kicsúszott és ráesett a vállára, emiatt nem is tudta folytatni a napot. Kórházba szállították csonttörés gyanújával. A csapat ezúton is szeretne neki mielőbbi felépülést kívánni.
 

Mint azt a mondás is tartja ember tervez, Isten végez. Mindenki egy aranyban gazdag szezonzáró fordulóra készült, de a technika hibák most lesújtottak a csapatra. Nyilván a motorsport egy ilyen kávéház és nem is adhatja ki mindig a lépés. A hibákból tanulva, és a jövőre tekintettel azokat kijavítva, a hétvégét a megszerzett ezüstökkel és a remek hangulattal, és Laci miatt egy enyhe szívszélütéssel zártuk a szezont. 
 
A csapatvezetés büszke a versenyzői fejlődésére, jövőre folytatjuk a sorozatban helytállást, köszönjük hogy minket választottatok. És köszönjük a MAMI kupa szervezőinek, lebonyolítóinak, helyszíneinek, résztvevőinek a remek hétvégéket, és köszönjük szépen támogatóinak az egész éves bizalmat, érdemeink és érmeink Veletek valósulnak meg!
 
 
forrás: New Times Racing

Zólyomi Andrea | 2021.10.04, 09:53:00 | Utolsó módosítás: 2021.10.04, 09:56:00

Cimkék:

Mostanság versenytől versenyig ér a Laller Racing Dakar Team programja, hiszen a csapat alig néhány napja még Kalocsán versenyzett, most pedig már Horvátországban várja a rajtot.
 
 
Ami nem lesz piskóta, hiszen Lallerékre hat nap alatt 1500 kilométer vár. Hegyek, völgyek, erdő és tenger, a srácoknak mindenfajta kihívásból és terepviszonyból jut majd bőven. A terepmotoros kontingens már a helyszínen tartózkodik, innen adott rövid beszámolót lapunknak Horváth Lajos „Laller” csapatvezető:
 
„Nagyon vártuk már, hogy elinduljunk, hiszen Horvátországban remek az idő, tulajdonképpen még mindig tombol az indián nyár. Az idei esztendőre több 3-5 napos, hosszútávú versenyt néztem ki magunknak, és arra számítok, hogy ez is olyan lesz, mint a nemrégiben Lengyelországban lezajlott Rally Breslau. Szervezésileg hasonló profizmust várok, míg a talajviszonyok bizonyosan mások lesznek: sziklás, kemény terep várhat ránk, mindez a hegyek és a tenger közelségével egy olyan közeget ad, amit nem mindennap tapasztalunk. Éppen ezért elvárásokat és eredménykényszert sem helyeztünk magunkra, Klíma Gábor csapattársammal arra törekszünk, hogy motorozzunk egy jót. Gáborral ez egy új felállás, hiszen eddig még nem versenyeztünk együtt külföldön, de bizakodó vagyok, hogy méltón tudjuk majd képviselni a magyar színeket.
 
 
Az ilyenkor szokásos adminisztratív és technikai átvétel végeztével már tegnap is nyeregbe pattantunk, és teljesítettünk is egy rövid, 9 kilométeres bemelegítő szakaszt, na meg egy 50 km-es etapot, amelyet nagyon élveztünk. A horvátok néhány dologban eltérnek az otthon megszokott terepralis protokolltól, de eddig csak a legjobbakat mondhatom a rendezésről. Egy gyönyörű helyen, közel a tengerparthoz depóztunk le, és izgatottan készülünk a rajtra.” - nyilatkozta a Dakart is megjárt váci sportoló. 
 
forrás: Laller Racing SE

Zólyomi Andrea | 2021.09.30, 10:33:00 | Utolsó módosítás: 2021.09.30, 10:33:00

Cimkék:

Ochtinszki ’Okta’ László és Ádám Róbert hétvégén a HUMDA-Takarékbank Nyílt Nemzeti Utánpótlás és Élsport Rövidpályás Gyorsasági Bajnokság visontai fordulóján állt rajthoz.
 
A New Times Racing rangidős versenyzője nagyon várta, hogy kipróbálhassa magát ezen a pályán, mivel úgy gondolta, hogy vonalvezetése és ritmusa miatt jó eredményt tud majd elérni a CBR125-ös kategóriában.
 
Az időmérőn az ötödik leggyorsabb időt futotta. Az első verseny rajtját kicsit elizgulta, majd összeszedte magát. A futam vége felé már a harmadik helyért küzdött, azonban az egyik lehetséges előzési ponton elmérte a féktávot, ezért lesodródott, végül ötödikként intette le a kockászászló.
 

A második futamon már remekül kapta el a rajtot, egészen a harmadik pozícióig zárkózott fel. Viszont az első pár kanyar után még nem érte el a megfelelő hőfokot az első gumi, ezért az egyik kanyarban kiszélesítette az ívet és látogatást tett a természet lágy ölén, ez a kitérő három pozícióba került. Ezután összeszedte magát és utolérte a negyedik helyért csatázó párost, akiknél gyorsabb volt. Három körrel a leintés előtt, a célegyenes utáni jobbosban nagyon váratlanul kicsúszott alóla a motor. Ennek ellenére nem búsul, hiszen 11 ponttal és néhány harci sérüléssel zárta a napot, de hát a motorsport ilyen.

Csapattársa, Ádám Róbert a Senior Pitbike-osok között állt rajthoz az NTR színeiben. Robi az edzések alkalmával gyorsan ráérzett a pálya ritmusára és a korábbi köridejéhez képest még javítani is tudott. A kvalifikáció alkalmával azonban technikai nehézségek adódtak, emiatt végül a 6. rajtkockából tudott nekivágni az éles megmérettetésnek.
 


Az első verseny rajtja sajnos várakozáson alul sikerült lóerő és köbcenti hátrány miatt. Az ekkor elvesztett pozíciókat a futam elején próbálta visszahozni, ez sikerült is. A második futam rajta sem volt ideális, az első körben azonban már többet is előzött és nagy harcban volt a kategória harmadik helyéért. A lendülete meg volt a további előre lépéshez, azonban  versenytáv felénél piros zászlóval megszakították a futamot egy baleset miatt. Ennek ellenére nem szomorkodik, hiszen felállhatott a dobogó második fokára, ezzel is számos pontot bezsebelve.
 
A hétvége izgalmait követően, kedden az egész csapat részt vett egy forgatáson, amely az Euroringen zajlott. Erről a későbbiekben szivárogtatunk nektek több információt...
 


Ez a kis csapatépítő remek hangolódásként szolgált a hétvégén megrendezésre kerülő idei, utolsó MAMI Kupa fordulóra, ahol az YT 125 4T kategóriában Borsándi Botond, míg a 300-asok között Ádám Róbert méretteti meg magát. Az NTR mindkét versenyzője minél szebb eredményekkel szeretné lezárni ezt a tartalmas 2021-es szezont...
 
forrás: New Times Racing

Helyszín: Black Star Speedway, Visonta Időpont: 2021.09.26.

Zólyomi Andrea | 2021.09.29, 09:48:00 | Utolsó módosítás: 2021.09.29, 10:14:00

Cimkék:

A rövidpályás gyorsasági országos bajnokság 4. fordulóját rendezték meg a hétvégén a Black Star Speedway pályáján.

A jövő motoros generációja ezúttal a visontai pálya aszfaltcsíkján bizonyíthatta tehetségét. A 6-14 éves korosztályban mérték össze a leendő bajnokok tudásukat a Takarékbank-HUMDA díjakért.
 
 
 
Takarékbank - HUMDA - MAMS Gyorsasági szakág együttműködésének célja, hogy felkarolja és biztonságos körülmények között versenyzésre ösztönözze a fiatal sportolókat annak érdekében, hogy a világ élvonalába kerüljenek.
 
 
A tehetségek gondozásával fiataljaink pár év múlva a nemzetközi mezőnyben bizonyíthatnak a világ nagy versenypályáin! Szép volt lányok, szép volt srácok! ????
 
 
Eredmények:
 
Divízió CBR 125 Betétfutam
1. Petre Attila Zoltán - 50 pont
2. Kulcsár László - 40 pont
3. Siket Csaba - 32 pont
 
 
Divízió MOTO 4T
1. Kovács Zoltán - 25 pont
2. Bereczki Dávid - 22 pont
3. -
 
 
Divízió Yamaha R125
1. Szilágyi Krisztián - 25 pont
2. Kun Csaba - 22 pont
3. Kolarovszki Adél- 10 pont
 
 
Divízió SuM Senior A
1. Polyák Bálint - 34,5 pont
2. Ádám Róbert - 31 pont
3. Dudás László - 28 pont
 
 
Divízió SuM Senior B
1. Kupecz Zoltán - 37,5 pont
2. Kovács Gábor - 33 pont
3. Kolarovszki László - 30 pont
 
 
Divízió Yamaha PW50
1. Hernádi Gergő - 50 pont
2. Péceli Dávid - 36 pont
3. Vincze Máté - 36 pont
 
 
Divízió MiniGP
1. Barta Kristóf - 50 pont
2. Mohai Márk - 36 pont
3. Habi Zalán Huba - 33 pont
 
Letölthető részletes időeredmények:
 
Gratulálunk a helyezetteknek és köszönetet mondunk az együttműködésért partnereinknek!
Takarékbank - HUMDA - MAMS Gyorsasági szakág
Együtt a Magyar Gyorsasági Motorsportért! ????
 
Foto: Black Star Speedway

 

 

/ 197 oldal
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.