A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. július 22., hétfő
Hírek

Zólyomi Andrea | 2024.07.02, 14:52:00 | Utolsó módosítás: 2024.07.02, 14:52:00

Cimkék:

A H-Moto UNI Győr Team 17 éves motorosának, Farkas Kevinnek ezúttal összejött a bravúr a Red Bull Rookies Cup-sorozat negyedik versenyhétvégéjén. A motorsport Mekkájában, Assenben rendezett megmérettetéseken az alaposan elrontott időmérőt követően sikerült a pontszerzők közé verekednie magát az első futamon – egy utolsó körös előzéssel a 15. lett, míg a másodikon a 19. helyen végzett, aminek fő okaként egy utolsó körös incidenst nevezett meg Kevin. A sorozat most elmegy egy hosszabb nyári szünetre, és augusztus 17-18-án tér vissza a Red Bull Ringen.
 
 
Tavaly rendkívül sikeres esztendőt tudhatott magáénak a H-Moto UNI Győr Team, amely 2024-ben immár kibővült, hiszen a Northen Talent Cup sorozatban 2022-ben második Farkas Kevin is csatlakozott a csapathoz, aki a Hungarian Motorsport Academy (HUMDA) támogatottja, azaz kizárólag a felkészülésre és a versenyzésre kell koncentrálnia. A 17 éves Farkas Kevin idén a juniorok között húzza a gázt, és a negyedik versenyhétvégéjét teljesítettea MotoGP előszobájának számító Red Bull Rookies Cup mezőnyében. Előzőleg Mugellóban nem jött össze a várt nagy kiugrás: a gyengébb időmérős szereplés miatt a 24. rajthelyről indulva előbb a 17., majd a 18. pozícióban látta meg a kockás zászlót.
 
 
Assenben végig úgy tűnt, hogy egy hullámvasúton ül Kevin, ugyanis egy elrontott felmenetelt egy remeklés követett egészen péntektől vasárnapig. Az első szabadedzést elrontotta, majd a másodikon már megvillant, hiszen a 14. időt motorozta, amire lehetett volna építeni. Ám jött az időmérő, ahol akkorát hibázott, hogy a stewardok – nyolc másik társával együtt – egy úgynevezett hosszú körös büntetésre ítélték a 19. rajthelyet megszerző motorost. Kevin kifejezetten jól rajtolt, az élmezőnnyel haladt, ám eltaktikázta a büntetést – egy körrel később teljesítette, mint a többiek – így visszaesett, ám jó tempót motorozva és az utolsó körös előzésének köszönhetően mégis odaért a pontszerző 15. helyre. Vasárnap ismét esélye volt az utolsó pontszerző helyek egyikére, ám ezúttal az utolsó körben történt incidens miatt a 19. helyen zárt.
 
 
„Egyáltalán nem indult fényesen a hétvégém, ráadásul amikor már azt hittem, kijöttem a gödörből, újabb hibát követtem el. Az első szabadedzésen és az időmérőn nagyot hibáztam, utóbbiban ráadásul akkorát, hogy a versenybírók meg is büntettek. Ugyan a mezőny második feléből kellett elrajtolnom, de remekül kaptam el a rajtot, így ott motoroztam az élmezőny végén. Ekkor sajnos eltaktikáztam a hosszú körös büntetésem letöltését, így a végén csak hatalmas mentéssel sikerült pontszerzőként zárnom. Vasárnap nem nekem jött ki jól az utolsó körös csetepaté, így a 19. helyen zártam. Most lesz egy kis időm pihenni, feltöltődni, hogy az augusztus közepén rendezendő folytatásban a lehető legjobb formában térjek vissza” – jelentette ki a HMA versenyzője, Farkas Kevin, aki összetettben 6 pontjával a 21. helyen várja a folytatást.
 
A Hungarian Motorsport Academy utánpótlásnevelési rendszert a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. hozta létre és működteti.
 
 
szöveg: H-Moto UNI Győr Team
fotó: Wart Brinkerhof/WB-Focus
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.