A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. július 22., hétfő
Hírek

Kecskés Bence idei első pontjait Európa egyik legnehezebb versenypályán, Portimaóban szerezte. A FIM JuniorGp idei negyedik állomásán szinte minden összeállt a tehetséges magyar motorosnak...

Zólyomi Andrea | 2024.07.01, 08:58:00 | Utolsó módosítás: 2024.07.01, 09:00:00

Cimkék:

Bence 2024-ben teljes szezont fut a FIM JuniorGP STK 600-as kategóriájában az MDR Competition Team-mel és a 80-as rajtszámot viselő  Yamaha YZF R6-tal. A komplex fizikai és mentális felkészülést követően a helyszínen, a szabadedzések alkalmával tanulta a számára idegen nyomvonalat, miközben technikai hibákkal küzdött.
 
 
A negyedik futam szombati időmérőjén végre megtört a jég és Bence bejutott a Q2-be!
Mivel a reggeli szabadedzésen a 14 leggyorsabb között volt, így nem kellett a Q1-ben mennie, amit délben, a hétvége legrosszabb időjárási körülményei között rendeztek. Ez 50 Celsius fok körüli aszfalthőmérsékletet és kánikulát takar. A délutáni, második felvonásra a Q1 négy leggyorsabb pilótája felkerült még a Q2-be, így 18-an harcolnak a végső rajtsorrendért. Akik utánuk végeztek, nekik már fix a helyük.
 
 
Murphy azért ott ült Bence mögött a motoron, ugyanis menetközben eltört a lábtartója, kettétört a gyorsváltó szenzora és becsípődött egy ideg a könyökében, ami hatalmas fájdalommal járt. Ezek ellenére is megszerezte a 14. rajtkockát a vasárnapi versenyre.
 
A hétvége zárónapjára még feljebb kúszott a hőmérő higanyszála, a maximális hőmérséklet 36 Celsius fokra nőtt, az aszfalton pedig 55-öt mértek. Ez alaposan megnehezítette a gumiválasztást, de a csapat jól döntött...
 
 
Bence nagyon jól kapta el a rajtot, már az első kanyarban több pozíciót is nyert. A verseny féltávján már a 6. helyen motorozott és figyelt, várta a lehetőséget az újabb bravúrra. Az egyik kanyarban hatalmas nyikorgást hallott hátulról. Ekkor már tudta, hogy bele kell állítani a motorba, mert mögötte történik valami, ami rá is hatással lehet. A megérzése sajnos jó volt! A mögötte lévő versenyző elvesztette irányítását a motor felett és az nekicsúszott Bence Yamahájának. Ennek fizikai nyoma a hátsó farokidomon látszott is, mivel döntésből állított fel éppen a magyar fiú. Hatalmas mentéssel sikerült elkerülni az esést, de el kellett hagynia a pályát, ezért visszaesett a 15. pozícióba és onnan kellett minél előrébb törni a maradék körökben. Gyorsan visszarendeződött fejben és sikerült feljönnie a 11. pontszerző helyre. Ahol végül leintette a kockászászló.
 

„Egyik szemem sír, a másik nevet! Nagyon boldog vagyok, hogy végre megtört a pech szériám és pontszerző helyen értem be. Ugyanakkor nagyon bosszant a tudat, hogy ott voltam magabiztosan a hatodik helyen és tudom, hogy volt még benne lehetőség... Igyekszem csak a jóra gondolni, végülis nem lökték ki alólam a motort és beértem pontszerző helyen. Ez a bravúr nem jöhetett volna létre a csapat odaadó munkája és szakértelme nélkül. Ezúton is szeretném megköszönni munkájukat. Most egy hosszabb szünet következik a bajnokságban, de én nem állok meg egy percre sem. Gőzerővel készülök a szeptember közepén megrendezésre kerülő következő fordulóra!” – Összegzett Kecskés Bence.

 

Kecskés Bence ott van a rajtrácson a teljes szezonban és a legjobb eredményekért száll harcba. A hétvégi futamokat visszanézheted a sorozat Youtube csatornáján.
 
 
forrás: Háfra Zsolt
 
 
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.