A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. július 22., hétfő
Hírek

Zólyomi Andrea | 2024.06.19, 12:49:00 | Utolsó módosítás: 2024.06.19, 12:49:00

Cimkék:

A tavalyi év augusztusától kidolgozás alatt állt a gépjárműsport-rendezvényen részt vevő gépjárművekre kötött felelősségbiztosítás szabályairól szóló kormányrendelet (a továbbiakban: kormányrendelet), amely f. év június 10-én jelent meg a Magyar Közlönyben, és június 26-tól hatályos.  Az alábbi tájékoztatás kiterjed a MAMS versenyrendszeréhez tartozó versenyekre (A) és az ún. regisztrációs versenyekre (B) egyaránt.
 
A. A MAMS versenyrendszerébe tartozó versenyek
A Magyar Motorsport Szövetség versenyrendszerének versenyei, amelyek a versenynaptárunkban is feltüntetésre kerülnek, mind a kormányrendelet hatálya alá tartoznak, tehát annak szabályait kötelezően alkalmazni kell.
Ahogy arról a hatályos MAMS Általános Sportszabályzat is rendelkezik – összhangban a kormányrendelettel, a hosszú ideje már alkalmazott versenyzői (versenygépjárművekre vonatkozó) felelősségbiztosítás mellett ezévtől a szervezőnek már rendelkeznie kell rendezvényszervezői felelősségbiztosítási szerződéssel is. A rendezvényszervezői felelősségbiztosítás a sportrendezvény teljes időtartamára vonatkozóan biztosítja a rendezvény szervezőjének hibájából vagy a MAMS hibájából bekövetkező káresemények következtében harmadik fél részére okozott károk megtérítését.
A rendezvényszervezői felelősségbiztosítási szerződést a versenygépjárművekre vonatkozó felelősségbiztosítási szerződéshez hasonlóan a szervezőnek a MAMS-on keresztül kell megkötnie, ahogy az az eddig lezajlott idei versenyekkel kapcsolatban is történt.
Fontos rögzíteni, hogy versenygépjárművekre vonatkozó és rendezvényszervezői felelősségbiztosítás nélkül a MAMS versenynaptárában feltüntetett sportrendezvény nem tartható meg.
 
 
B. A MAMS versenyrendszerébe nem tartozó, úgynevezett regisztrációs versenyek
Ugyanezek a biztosítási szerződések szükségesek ahhoz, hogy a sportról szóló 2004. évi I. törvény 65. § (4) bek. szerint a MAMS előzetes írásbeli hozzájárulásához kötött, de nem a MAMS versenyrendszerébe tartozó sportrendezvények (regisztrációs versenyek) is megtartásra kerülhessenek, ha azok az egyéb feltételeknek megfelelnek. A MAMS Sportrendezvények biztonságáról szóló szabályzata tartalmazza az összes feltételt, ami a regisztrációs verseny megszervezéséhez szükséges.
A MAMS a regisztrációs versenyekhez szükséges biztosítások megkötéséhez nem tud segítséget nyújtani, azt minden szervezőnek külön kell megkötnie.
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.