A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. június 21., péntek
Hírek

Görbe Soma újabb duplázásra készül az IDM második versenyhétvégéjén, Oscherslebenben

Zólyomi Andrea | 2024.05.30, 08:57:00 | Utolsó módosítás: 2024.05.30, 08:57:00

Cimkék:

Az immár 13 éves múltra visszatekintő H-Moto UNI Győr Team két versenyzője, a 22 éve ellenére már rengeteg nemzetközi rutinnal rendelkező Kovács Bálint két TOP 10-es helyezéssel, míg az idei esztendőben azonnal mélyvízbe dobott Görbe Soma két futamgyőzelemmel kezdte meg szereplését a 2024-es IDM szezonban. Most Oscherslebenben folytathatják a menetelésüket, ahol - az írásbeli érettségit maga mögött hagyó - Soma a PRO Superstock 1000-ben nem titkoltan ismét duplázni szeretne, míg Bálint egy itteni teszttel a háta mögött IDM-es pályafutása legjobbját érné el a vb-erősségű Superbike kategóriában.
 
Tavaly rendkívül sikeres esztendőt tudhatott magáénak a H-Moto UNI Győr Team: a rendkívül erős német bajnokságban (IDM) Kovács Bálint abszolút újoncként egy gyári BMW nyergében összetettben a 8. helyen végzett a világbajnoki erősségű Superbike kategóriában. 2024-ben immár kibővült csapattal vágnak neki az idei IDM szezonnak, hiszen Bálint mellett ott lesz a Pro Superstock 1000 mezőnyében a Northen Talent Cup sorozat 2020-as szezonjában bajnoki címet szerző Görbe Soma is. Mindketten a Hungarian Motorsport Academy (HUMDA) támogatottjai, azaz kizárólag a felkészülésre és a versenyzésre kell koncentrálniuk.
 
 
Nem is akárhogyan indították a szezont! A 22 éves Kovács Bálint egy gyengébben sikerült időmérőt követően az esőben rendezett első futamon a 8., míg a száraz körülmények között megrendezett másodikon a 9. helyet szerezte meg, így összetettben a nagyon értékes 15 pontjával a 9. helyen várja a hétvégi folytatást.
 
 
„A tavalyi évben kifejezetten jól szerepeltem itt, hiszen előbb a 8., majd utána végig az élmenőkkel harcolva végül a 6. helyen zártam. Most sikerült a verseny helyszínén tesztelnem, és a nagy örömömre sikerült a tavalyi legjobb köridőmet megjavítanom, ráadásul egy majdnem tökéletes versenyszimulációt is teljesítettem. A tempómmal tehát nincs gond ezen a pályán, és ha ezúttal az időmérőből is ki tudom hozni a maximumot, akkor egy nagyon eredményes hétvégénk lehet Oscherslebenben” – jelentette ki a HUMDA által is támogatott Kovács Bálint.
 
 
Görbe Soma viszont azonnal megmutatta a világnak, miért is tartják az egyik legtehetségesebb magyar motorosnak: előbb a szabadedzéseken szerepelt remekül – az elsőn még 2. lett, de a másodikat már megnyerte –, megszerezte a pole pozíciót, mégpedig mindkét időmérőt megnyerve. Majd feltette a koronát addigi teljesítményére, és nagy fölénnyel, 12 másodperc előnnyel az első, majd a második futamot is megnyerte a Pro Superstock 1000-es kategóriában, összetettben a maximális 50 ponttal vezeti a bajnokságot, a második német Dominik Blerschnek 36 pontja van.
 
 
„Túl vagyok az érettségi írásbeli részén, és ugyan jól sikerültek, de nagyon sokat kivettek belőlem. Kismotorral tudtam edzeni, de még a verseny előtt tesztelünk egyet a BMW-vel is, hogy visszarázódjak az ezres versenymotoromhoz. Mindenesetre sikerült kipihennem magam, már ki vagyok éhezve a motorozásra. Négy évvel ezelőtt edzettem már ezen a pályán, és nem titkolom, nem tartozik a kedvenc versenyhelyszíneim közé, de ez nem számíthat, hiszen ezúttal itt kell bizonyítanom. Nem akarok álszerény lenni, szeretnék megint kettős győzelemmel távozni, mindenesetre rajtam nem fog múlni, száz százalékot fogok a hétvége minden pillanatában nyújtani” – árulta el a HMA motorosa, Görbe Soma.
 
A Hungarian Motorsport Academy utánpótlásnevelési rendszert a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. hozta létre és működteti.
 
szöveg: H-Moto UNI Győr Team
fotó: Racing Passion Photography - Damon Teerink
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.