A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. június 21., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2024.05.21, 14:26:00 | Utolsó módosítás: 2024.05.21, 14:26:00

Cimkék:

Farkas Kevin immár a harmadik versenyhétvégéjét teljesítette a JuniorGP mezőnyében. A 17 éves motoros Barcelonában ismét tett egy kis lépést előre, a katalán világvárosban ugyanis mindkét futamot sikerrel teljesítette. Kevin szerint lassan ebben a versenysorozatban is a pontokért fog küzdeni.
 
 
Tavaly rendkívül sikeres esztendőt tudhatott magáénak a H-Moto UNI Győr Team, amely 2024-ben immár kibővült, hiszen a Northen Talent Cup sorozatban 2022-ben második Farkas Kevin is csatlakozott a csapathoz, aki Kovács Bálinttal és Görbe Somával együtt a Hungarian Motorsport Academy (HUMDA) támogatottja, azaz kizárólag a felkészülésre és a versenyzésre kell koncentrálnia.
 
 
A 17 éves Farkas Kevin idén a juniorok között húzza a gázt, és egy nagyon komoly felkészülést követően az elmúlt hétvégén már a harmadik versenyét teljesített a JuniorGP mezőnyében. A misanói szezonnyitón semmi sem jött össze – a versenyen el sem tudott indulni –, míg Estorilban a 24. pozícióban a kockás zászlót is meglátta idén először. Ezúttal Barcelonában gurult pályára a HUMDA által is támogatott motoros – itt nem egy, hanem két futamot rendeztek –, ahol ismét sikerült egy kis lépést tennie előre.
 
Az időjárás nem fogadta kegyeibe a mezőnyt, hiszen pénteken és szombaton is esett, ami jelentősen nehezítette a motorosok, köztük Kevin dolgát. Úgy érezte, a száraz pályára jó lehet a tempója, így bizakodva várta a vasárnapi rajtokat: az első futamon a 27., míg a másodikon a 28. helyről rajtolhatott. A versenyek nem sikerültek rosszul, hiszen a rendkívül erős mezőnyben előbb megtartva a rajthelyét a 27. pozícióban végzett, míg a másodikban jó tempót motorozva 22.-ként intette le a kockás zászló.
 
 
 
„A legfontosabb célunkat elértük, sikerült teljesíteni mindkét futamot, és ezzel fontos versenykilométereket gyűjtöttünk. Az első futamon ugyan jónak éreztem a versenytempómat, de a csapat döntése értelmében a második versenyre változtattunk a motor beállításain. Sajnos ez nem jött be, végig úgy éreztem, mintha jégen motoroznék. A tempóm ennek ellenére megvolt, így az idei legjobb helyezésemmel zártam a viadalt. Érzem, hogy jó az irány, még pár dolgon változtatunk, utána már elérhető lehet számomra az első pontszerzés” – fogalmazott a HMA versenyzője, aki újfent nem sokáig gondolkodhat a tanulságokon, ugyanis június első hétvégéjén rajthoz áll a sokak szerint a MotoGP előszobájának számító Red Bull Rookies Cup-sorozatban is, ezúttal Mugellóban.
 
A Hungarian Motorsport Academy utánpótlásnevelési rendszert a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. hozta létre és működteti.
 
szöveg: H-Moto UNI Győr Team

Fotó: DASTMEDIA

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.