A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. június 21., péntek
Hírek

A FIM JuniorGp idei harmadik állomásának a méltán nagy népszerűségnek örvendő barcelonai versenypálya ad otthont

Zólyomi Andrea | 2024.05.16, 14:04:00 | Utolsó módosítás: 2024.05.16, 14:04:00

Cimkék:

Kecskés Bence idén teljes szezont fut a FIM JuniorGP STK 600-as kategóriájában az MDR Competition Team-mel és a 80-as rajtszámot viselő  Yamaha YZF R6-tal. Bence elsődleges célja ezúttal is a pontszerzés, vagyis a TOP15-ben szeretne végezni. Az 1991-ben épült létesítmény a Formula 1 és MotoGP versenyzők számára is közkedvelt. Emiatt a pálya roppant elfoglalt, így szinte lehetetlen tesztnapot tartani. A mezőnyből emiatt senki nem tudott edzeni, tehát nagyjából egyenlőek az esélyek.
 
 
A fiatal magyar motorversenyző tavaly a Spanyol Kupa itteni fordulóján harmadik helyen végzett, így jó élményekkel várja ezt a fordulót. Annak fényében is, hogy idén sokkal nehezebb a dolga, hiszen az élmenők között számos tapasztalt versenyző található. Sajnos, az előbbi hétvégéhez hasonlóan ezúttal sem kecsegtet túl sok jóval az időjárás előrejelzés. A program a szokott módon csütörtökön kezdődik a szabadedzésekkel. Szombaton egy időmérő vár a roppant erős mezőnyre. A hétvége a 17 körös vasárnapi futammal zárul majd.
 
 
„A tavalyi dobogós helyezésemnek köszönhetően jó emlékeket őrzök a pályáról. Az előző két futam nem alakult a várakozásaim szerint, de bízom benne, hogy Barcelonában végre meg tudom mutatni a valós teljesítményem. Estorilban már közel voltam ehhez. Akkor a 27. helyről indulva az utolsó körben a 13. helyig mentem előre, amikor az utolsó szektor egyik kanyarjában éreztem egy lökést hátulról és elestem. Akkor nagyon zavart az eset, de magam mögött hagytam és 100%-osan erre a hétvégére koncentrálok már” – Foglalta össze érzéseit Kecskés Bence.
 
 
Kecskés Bence a kategóriájában egyedüli és első magyarként ott lesz a rajtrácson a teljes szezonban és a legjobb eredményekért száll harcba. A hétvégi futamokat élőben megtekintheted a sorozat Youtube csatornáján.
 
 
forrás: Háfra Zsolt
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.