A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. május 24., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2024.05.14, 08:58:00 | Utolsó módosítás: 2024.05.14, 09:00:00

Cimkék:

Farkas Kevin megtörte a jeget: megszerezte első pontjait a 2024-es szezonban. Kevin Le Mans-ban, a Red Bull Rookies Cup-sorozat második versenyhétvégéjén állt rajthoz, ahol ezúttal semmi nem akadályozta meg abban, hogy a tehetségéhez méltóan szerepeljen a legendás pályán. Már az időmérőn is szépen teljesített, míg a versenyeken pontszerző helyeken zárt – az első futamon a 15., míg a másodikon a 12. helyen végzett –, így önbizalommal telve utazhat a hétvégén Barcelonába, ahol a JuniorGP-n is szeretné begyűjteni az első pontjait.
 
 
Tavaly rendkívül sikeres esztendőt tudhatott magáénak a H-Moto UNI Győr Team, amely 2024-ben immár kibővült, hiszen a Northen Talent Cup sorozatban 2022-ben második Farkas Kevin is csatlakozott a csapathoz, aki Kovács Bálinttal és Görbe Somával együtt a Hungarian Motorsport Academy (HUMDA) támogatottja, azaz kizárólag a felkészülésre és a versenyzésre kell koncentrálnia.
 
A 17 éves Farkas Kevin idén a juniorok között húzza a gázt, és egy nagyon komoly felkészülést követően már a második versenyhétvégéjét teljesítette a Red Bull Rookies Cup mezőnyében. Az első versenyhétvégén semmi sem jött össze a fiatal motorosnak, ám Estorilban, a JuniorGP második versenyén már célba ért, így mindenki tudta, Kevin kezd kilábalni a gödörből. 
 
 
Az elmúlt hétvégén aztán végleg bizonyította, túl van a nehezén, ugyanis a sokak szerint a MotoGP előszobájának számító Red Bull Rookies Cup-sorozat második állomásán, a legendás Le Mans-i aszfaltcsíkon az idei szezon első pontjait is megszerezte. A HUMDA által is támogatott pilóta már az edzéseken is jól motorozott: 1. szabadedzés - 12. hely, 2. szabadedzés - 11. hely, időmérő edzés - 14. hely. A két futamon aztán előbb a 15., majd a 12. helyen látta meg a kockás zászlót, ami azt jelenti, hogy összetettben 5 ponttal várja a folytatást.
 
Most már nyugodtan kijelenthetem, visszatértem. Úgy érzem Le Mans után, hogy vége a pechsorozatomnak. Az edzések nagyon jól sikerültek, talán az időmérő sikerülhetett volna jobban, bár jelentősen előre léptem a rajthelyet illetően, és már a középmezőnyből várhattam a futamokat. Az első futamon a startot és az első két kört talán jobban meg kellett volna nyomnom, de így is meglett az első pontom. A másodikon már semmi sem számított, húztam a gázt, ahogy tudtam, ennek meglett az eredménye, hiszen a 12. lettem, azaz egyre közelebb a TOP10. Nagyon bízom abban, hogy legközelebb Mugellóban már az is meg lesz” – fogalmazott Farkas Kevin, aki legközelebb a hétvégén Barcelonában áll rajthoz a JuniorGP-ben. Mint elmondta, ezúttal két versenyt kell teljesítenie, és itt is a pontszerzés lesz a cél, amiért száz százalékot fog majd nyújtani.
 
 
A Hungarian Motorsport Academy utánpótlásnevelési rendszert a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. hozta létre és működteti.
 
 
Szöveg: H-Moto UNI Győr Team
Fotó: Gold & Goose/Red Bull Content Pool
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.