A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. május 24., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2024.05.08, 10:57:00 | Utolsó módosítás: 2024.05.08, 10:57:00

Cimkék:

A 17 éves motoros egy másfél hónapos spanyolországi felkészülést és egy nagyon peches misanói hétvégét követően folytatta a szereplését a JuniorGP mezőnyében. Estorilban végre nem hátráltatta technikai probléma, sikerült leküzdenie az eddigi sikertelenség miatti lelki nyomást, így végül – idén először – teljesítette a futamot. Kevin szerint ezzel áttört egy bizonyos gátat, és már a mostani hétvégén újabb előrelépést vár magától Le Mans-ban, a Red Bull Rookies Cup-sorozat második versenyhétvégéjén.
 
 
Tavaly rendkívül sikeres esztendőt tudhatott magáénak a H-Moto UNI Győr Team, amely 2024-ben immár kibővült, hiszen a Northen Talent Cup sorozatban 2022-ben második Farkas Kevin is csatlakozott a csapathoz, aki Kovács Bálinttal és Görbe Somával együtt a Hungarian Motorsport Academy (HUMDA) támogatottja, azaz kizárólag a felkészülésre és a versenyzésre kell koncentrálnia.
 
A 17 éves Farkas Kevin idén a juniorok között húzza a gázt, és egy nagyon komoly felkészülést követően már a második versenyhétvégéjét teljesítette a JuniorGP mezőnyében. A misanói szezonnyitón semmi sem jött össze – a versenyen el sem tudott indulni –, így lelkileg nagyon mélyről várta a folytatást Estorilban. Kevin ezúttal legyőzte saját magát, és nemcsak kvalifikálni tudott a vasárnapi versenyre – a 28. rajthelyet szerezte meg –, hanem előrébb lépve, végül a 23. pozícióban a kockás zászlót is meglátta idén először.
 
 
„A legfontosabb célunkat elértük, sikerült csendben, különféle technikai gond nélkül teljesítenem ezt a hétvégét, ráadásul végre megláthattam a kockás zászlót is. A szabadedzéseken minden rendben volt, folyamatosan javultam, ám az itt szerzett tapasztalataimat ki is dobhattam szombatra, amikor végig esőben kellett az időmérőt teljesíteni. A 28. pozícióba kvalifikáltam magam, majd a versenyen sikerült a 23. helyig előre jönnöm. Jelenleg itt van a helyünk, és nagyon komoly munkával innen kell fokozatosan javulnunk” – fogalmazott a HMA versenyzője, Farkas Kevin.
 
Ám újfent nem sokáig gondolkodhat a tanulságokon, ugyanis már ezen a hétvégén rajthoz áll a sokak szerint a MotoGP előszobájának számító Red Bull Rookies Cup-sorozatban is a legendás Le Mans-i aszfaltcsíkon. A HUMDA által is támogatott pilóta nem titkolja, kedveli ezt a pályát, sok szép emlék fűzi őt ide.
 
 
„Nem titok, nagyon szeretem ezt az ikonikus pályát, és azon leszek, hogy ismételten olyan eredményt érjek el, hogy gyarapodjanak a pozitív emlékeim Le Mans-ról. Természetesen ismét száz százalékot fogok nyújtani, és bízom abban, hogy nemcsak befejezem majd a futamaimat, hanem az eredményeimben is javulni fogok” – fogadkozott Farkas Kevin.
 
A Hungarian Motorsport Academy utánpótlásnevelési rendszert a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. hozta létre és működteti.
 

Szöveg: H-Moto UNI Győr Team

Fotó: DAST Media

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.