A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. május 24., péntek
Hírek

A FIM JuniorGp idei második állomásának a híres Portugál versenypálya, a Circuito do Estoril ad otthont

Zólyomi Andrea | 2024.05.02, 10:24:00 | Utolsó módosítás: 2024.05.02, 10:24:00

Cimkék:

Kecskés Bence idén teljes szezont fut a FIM JuniorGP STK 600-as kategóriájában az MDR Competition Team-mel és a 80-as rajtszámot viselő  Yamaha YZF R6-tal. Bence az előző fordulón sok tapasztalatot szerzett és ezekből tanulva, más stratégiával készül Portugáliára. Abban reménykedik, hogy ez meghozza a várt sikert, ami nem más, mint a TOP15-ben végezni, vagyis pontot szerezni.
 
 
A fiatal magyar motorversenyző korábban még nem járt az 1972 óta működő  létesítményben. Most azonban személyesen is megismerkedhet a nyomvonallal, amit eddig onboard felvételeken és videójátékokban gyakorolt. Lesz is rá ideje, ugyanis a szabadedzések már csütörtökön elkezdődnek, a pénteki napot szintén ennek szentelik. Szombaton egy időmérő vár a népes és roppant erős mezőnyre, amelyben a világ legjobbjai mérik össze tudásukat. A hétvége a 17 körös vasárnapi futammal zárul majd. Ha, hinni lehet az előrejelzésnek, akkor 20 celsius fok körüli hőmérséklet és némi csapadék várható, utóbbi alaposan megkavarhatja a lapokat.
 
 
„A szezonnyitó nem éppen úgy alakult, ahogy elterveztem. A csapattal úgy éreztük, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk a jó eredmény érdekében. Arra azonban nem tudtunk felkészülni, hogy egy figyelmetlen sporttárs kilöki alólam a motort, ezzel „szörfözésre” kényszerítve. A lényeg, hogy én nem sérültem, mivel a minőségi és biztonságos ruhám megvédett. A motort pedig a csapat helyrehozta. Igyekszem teljes mértékben kizárni a történteket és csak előre nézni. Mindent meg fogok tenni, hogy a hétvégi edzéseken a legjobb formámat hozzam. A versenyen pedig a pontszerzés a célom” – osztotta meg gondolait Kecskés Bence.
 
 
Kecskés Bence a kategóriájában egyedüli és első magyarként ott lesz a rajtrácson a teljes szezonban és a legjobb eredményekért száll harcba. A hétvégi futamokat élőben megtekintheted a sorozat Youtube csatornáján.


 
 
 
Írta: Háfra Zsolt
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.