A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. május 24., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2024.04.30, 11:46:00 | Utolsó módosítás: 2024.04.30, 11:46:00

Cimkék:

Farkas Kevin balszerencsés JuniorGP-n történő bemutatkozását követően a múlt hétvégén ismét pályára gurult, ezúttal Jerezben, a Red Bull Rookies Cup-sorozat szezonnyitóján. A HUMDA által is támogatott 17 éves motoros ezúttal ott lehetett mindkét futamon a rajtrácson, ám a kockás zászlót egyszer sem láthatta meg. A fiatal tehetségnek sok ideje nincs a búslakodásra, hiszen már Portugália felé vette az irányt, ahol a hétvégén szeretné megszerezni első pontjait, a JuniorGP második versenyhétvégéjén.
 
 
A Hungarian Motorsport Academy (HUMDA) támogatottja, a 17 éves Farkas Kevin – aki 2024-ben igazolt a H-Moto UNI Győr Team csapatához – idén a juniorok között húzza majd a gázt, és egy nagyon peches bemutatkozó-versenyt követően a múlt hétvégén folytatta a szereplését. Ezúttal azonban nem a JuniorGP mezőnyében állt rajthoz, hanem Jerezben, a MotoGP előszobájának számító Red Bull Rookies Cup-sorozatban. Noha Jerez nem tartozik Kevin kedvenc pályái közé, mégis abban bízott, hogy a spanyol pályán végre megszerzi idei első pontjait. Ám ezúttal sem volt sok szerencséje, ugyanis az időmérő előtt megadta magát a motorblokkja, így egy tartalékmotorral folytathatta a hétvégét. Az időmérőn a 21. rajtkockát szerezte meg, majd mindkét futamon a jó rajtot és a komoly előretörést követően bukott, így ismét pont nélkül zárt.
 
 
Nehéz bármilyen pozitívumot mondanom erről a hétvégéről. Pedig az első szabadedzésen szinte minden rendben volt, ekkor azt éreztem, ez a hétvége akár az enyém is lehet. Aztán a második tréningen leállt a motorblokk, és egyszerűen nem volt arra idő, hogy az időmérő előtt blokkot cseréljünk, így egy számomra teljesen idegen, nem hozzám beállított motorral kezdtem meg a kvalifikációt. Egészen az utolsó körig ismerkedtem a géppel, majd nekifutottam a gyors körömnek. Sajnos a pálya második szakaszán valaki az ideális íven nézelődött, így nem jött össze a várt köridő, és a 21. rajtkocka lett az enyém. Ami egy kis reményt adott a versenyekre, hogy a tempóm nem volt rossz. Az első futamon jól rajtoltam, a köridők alapján TOP10-es tempóra voltam képes, aminek köszönhetően fokozatosan jöttem fel a mezőnyben. Sajnos azonban egy vízátfolyáson eldobtam a motort, így kiestem. Abban bíztam, hogy a második futamon elkerül a balszerencse… Hiába sikerült felmelegítenem a Pirelliket, hiába rajtoltam megint jól, és előztem le sorban a vetélytársaimat, hátulról belém jöttek, így a sóderágyban zártam a versenyt. Nagyon remélem, hogy ezzel a két versenyhétvégével letudtam az idei pechadagomat” – fogalmazott letörten Kevin, aki sokáig nem szomorkodhat, hiszen ezen a hétvégén már Estorilban, a JuniorGP mezőnyében áll rajthoz.
 
 
A Hungarian Motorsport Academy utánpótlásnevelési rendszert a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. hozta létre és működteti.
 
 
Szöveg: H-Moto UNI Győr Team
Fotó: Gold & Goose/Red Bull Content Pool
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.