A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. május 24., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2024.04.24, 09:48:00 | Utolsó módosítás: 2024.04.24, 09:48:00

Cimkék:

Farkas Kevin egy másfél hónapos spanyolországi felkészülést követően mutatkozhatott be a JuniorGP Moto3-as kategóriájában, ám a premier a lehető legrosszabbul sikerült az olasz AC Racing Teamnek a színeiben. A 17 éves motoros ugyanis hatalmasat bukott a harmadik szabadedzésen, így végül nem volt olyan állapotban, hogy el tudjon indulni a versenyen. A HUMDA által is támogatott pilóta azonban nem rágódhat sokat ezen, ugyanis ezen a hétvégén ismét pályára gurul Jerezben, ezúttal a Red Bull Rookies Cup-sorozat szezonnyitóján.
 
 
Tavaly rendkívül sikeres esztendőt tudhatott magáénak a H-Moto UNI Győr Team, amely 2024-ben immár kibővült csapattal vág neki az idei szezonnak. A csapathoz olyan, már nemzetközi színtéren is bizonyított fiatal motorversenyzők csatlakoztak, mint a Northen Talent Cup sorozatban 2020-ban bajnoki címet szerző Görbe Soma, illetve ugyanebben a sorozatban 2022-ben második Farkas Kevin, akik Kovács Bálinttal, a Széchenyi István Egyetem hallgatójával együtt tovább öregbíthetik a magyar motorsport hírnevét. Ráadásul mindhárman a Hungarian Motorsport Academy (HUMDA) támogatottjai, azaz kizárólag a felkészülésre és a versenyzésre kell koncentrálniuk.
 
 
A 17 éves Farkas Kevin idén a juniorok között húzza majd a gázt, és egy nagyon komoly felkészülést követően már a múlt hétvégén megkezdte, azaz megkezdte volna a szereplését a JuniorGP Moto3-as kategóriájában. Ugyanis ahogy a fiatal tehetség mondta, vannak napok, amikor egyszerűen semmi sem akar összejönni. Így volt ezzel Kevin Misanóban, ahol szombat reggelig úgy tűnt, minden rendben van, aztán jött a fekete leves. Előbb hatalmasat bukott a harmadik szabadedzésen, és ugyan őt a medical centerben, míg a motorját a csapat boxában helyrehozták, de az időmérőre megérkező eső és az elviselhetetlen fájdalom kettőse miatt képtelen volt egy gyors kört teljesíteni, így pedig nem állhatott rajthoz a vasárnapi versenyeken.
 
 
„Azt hiszem, egy életre szeretném elfelejteni ezt a misanói hétvégét… Pedig egészen jól indult, szombat reggel a jól sikerült pénteki tréningek után azt gondoltuk, igencsak eredményes hétvége előtt állunk. Ám onnantól kezdve mintha valaki megátkozott volna, semmi sem sikerült. Persze tudom, a versenysportban benne van, hogy egy rossz hétvégéd jön össze, de remélem, ez az utolsó ilyen volt. A legnagyobb gond azonban az, hogy a kimaradt verseny miatt rengeteg kilométer maradt bennem, holott a motor minél jobb megismeréséhez ez lett volna a lehető legfontosabb” – fogalmazott letörten Kevin, aki a JuniorGP mezőnyében legközelebb május 3-5-én áll rajthoz Estorilban.
 
Ám a HMA versenyzője sokáig nem nyalogathatja a sebeit, ugyanis már ezen a hétvégén rajthoz áll a sokak szerint a MotoGP előszobájának számító Red Bull Rookies Cup-sorozatban is. Kevin nem titkolja, Jerez nem a kedvenc pályája, de azon lesz, hogy feledtesse a misanói „borzalmakat”.
 
 
„Nem titkolom, a jól sikerült tesztet követően sokat várok magamtól, annak ellenére, hogy nem Jerez a kedvenc versenyhelyszínem. A pálya ugyanis nem kedvez a stílusomnak, de ez jelenleg abszolút nem lehet számomra szempont. Húzom majd a gázt, és megpróbálom a lehető legtöbbet kihozni magamból” – fogadkozott Farkas Kevin, aki tavaly ugyanitt a 18. és a 19. helyen végzett.
 
 
A Hungarian Motorsport Academy utánpótlásnevelési rendszert a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. hozta létre és működteti.
 
A Red Bull Rookies Cup 2024-es versenynaptára
 
1. április 27-28. Jerez
2. jus 11-12. Le Mans
3. június 1-2. Mugello
4. június 29-30. Assen
5. augusztus 17-18. Red Bull Ring
6. augusztus 31. - szeptember 1. Aragón
7. szeptember 7-8. Misano
 
 
szöveg és fotó: H-Moto UNI Győr Team
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.