A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. április 12., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2024.03.25, 08:43:00 | Utolsó módosítás: 2024.03.25, 08:43:00

Cimkék:

A mögöttünk hagyott hétvégén rendezték a magyar tereprali bajnokság „Desert Express 300” névre hallgató bugaci fordulóját, amelyen hosszú kihagyás után rajthoz állt Horváth Lajos „Laller” is. És ha már a váci sportember ott járt, akkor elhozott egy kategória harmadik helyezést!
 
 
Pedig a hétvége nem úgy indult, hogy azon a Laller Racing Dakar Team kapitánya ennyire versenyképes lehet. Még a pénteki gépátvétel előtt derült ki, hogy egy futóműben lévő főelem el van törve, az eset pedig nem várt bonyodalmakat és izgalmakat okozott:
„Nem volt egyszerű verseny, hiszen a tavaly augusztusi HunGarian Baja óta nem ültem motoron, sem teszt, sem versenykörülmények között. Ehhez jött még hozzá a meglepetés, hogy a hátsó lengőkar valamely ismeretlen ok miatt el volt törve. Ezzel még az indulásom is veszélybe került, de hála a csapatom rettentően gyors és profi reagálásának, sikerült időben megoldani a problémát. Nagyon bántam volna, ha nem tudok elrajtolni, mert Garamvölgyi Zoltán és stábja olyan szenzációs pályát rakott össze nekünk, amiről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Minden másodpercét élveztem, a spéci bugaci körülmények között igazán kijöttek a motorom előnyei.
 
 
A mai utolsó 85 kilométer viszont sajnos nagyon nyögvenyelős volt. Hodola Richárd versenytársunk bukott egy nagyon csúnyát, én értem oda másodiknak a helyszínre. Ricsi az út közepén feküdt, mozdulatlanul, és bár „csak” a kulcscsontja tört el, de nagyon ijesztő volt… Megvártuk, míg kiérkezik a mentő és biztonságba helyezik őt, aztán folytattam a versenyt. Azonban férfiasan bevallom, hogy megfogott az eset, mert nem mertem már úgy húzni a gázt, ahogy előtte. Ennek ellenére is remek futamon vagyok túl, és jó érzés, hogy a hosszú kihagyás után is sikerült kategória dobogós helyezést elérnem. Köszönöm szépen az egész hétvégi alázatos munkát a csapatomnak, a biztatást a szurkolóinknak, Hodola Richárdnak pedig innen is mielőbbi gyors jobbulást szeretnék kívánni!” - zárta mondandóját sportszerűen Horváth Lajos.
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.