A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 02., szombat
Hírek

A mögöttünk hagyott hétvégén 13.000 néző előtt, telt házzal zajlott az idei SuperEnduro GP Magyar Nagydíj, ahol a junior világbajnoki mezőnyben a váci Liszka Roland is megmérette magát.

Zólyomi Andrea | 2024.02.05, 09:59:00 | Utolsó módosítás: 2024.02.05, 09:59:00

Cimkék:

A Laller Racing Dakar Team kiválósága egyfajta titkos favoritként érkezett meg a rendezvénynek otthont adó budapesti MVM Dome-ba, azonban az események nem a szája íze szerint alakultak. A pilótának végül be kellett érnie az összetett hatodik helyezéssel, de ennek ellenére a világbajnoki pontversenyben továbbra is a harmadik helyen áll:
 
 
„Az edzések alatti teljesítményemmel nem igazán voltam megelégedve, különösen igaz ez az időmérőre, de a versenyeken már egy fokkal jobb volt a helyzet. Az első futamon egész jó rajtot sikerült fognom, de mivel negyedikként választhattam rajthelyet, így sajnos nem tudtam csodát tenni. Rettentően agresszívak voltak a versenytársak, ennek ellenére tarottam magam, bejöttem az ötödik helyre, sőt, megvolt rá az esélyem, hogy egyel előrébb zárjak.
 
A második futamon fordított rajtáccsal engedték el a mezőnyt, én pedig a második sorból indulhattam. Itt is sikerült jól elstartolni, aztán egy idézőjelesen eseménytelen futamon az ötödik pozícióig felkapaszkodva ugyanott végeztem, ahol az első versenyen. Kicsit frusztrált voltam, mert éreztem, hogy még sokkal-sokkal több van bennem ennél, és nagyon szerettem volna az engem őrült módon űző-hajtó hazai publikum előtt mindezt kimotorozni magamból.
 
 
Ezekkel az érzésekkel, elszántan álltam oda a rajtgéphez az este utolsó menetétre, ahol majdnem sikerült boldoggá tenni kilátogató nézőket. Egészen az utolsó körökig nagyon jól alakult minden, stabilan a második helyen haladtam, már az elsőhöz közeledtem, amikor önhibámon kívül kicsúszott a kezemből az irányítás. A pálya mátrixnak nevezett akadályánál ugyanis egy akkora tömegbaleset történt, ami egy teljes körre beragasztott oda engem. Majd egy percet vesztettem ebben a helyzetben, és mire kiszabadultam, már visszaestem hatodiknak, a hátralévő idő rövidsége miatt pedig már esélyem sem volt felzárkózni.
 
 
Én legbelül úgy érzem, hogy megérdemeltem volna a második helyet, és mindent megtettem ezért, de ezúttal sajnos nem volt velem a szerencse. Az értem szorító fanatikusoknak innen is szeretném megköszönni a szurkolást és nektek üzenem: Ti vagytok Európa legjobb közönsége! És természetesen hálásan köszönöm a csapatom, a Laller Racing Dakar Team és Horváth Lajos „Laller” csapatvezető bizalmát, valamint a támogatóim segítségét, akik nélkül ma bizonyosan nem tartanánk itt.” - értékelt Roland, aki két fordulóval a bajnokság vége előtt hét pontos előny birtokában, harmadikként utazhat a bolgár és angol versenyekre.
 
Forrás: Tóth Krisztián Márk
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.