A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. március 02., szombat
Hírek

Zólyomi Andrea | 2024.01.08, 09:24:00 | Utolsó módosítás: 2024.01.08, 09:24:00

Cimkék:

A németországi Riesába érkezett a SuperEnduro GP világbajnokság mezőnye, ahol a juniorok között természetesen a Laller Racing Dakar Team pilótája, Liszka Roland is rajthoz állt.
 
 
Méghozzá azzal a céllal, hogy folytassa az előző két fordulóban bemutatott remeklését, és a dobogós helyek egyikét megcélozva értékes pontokat raboljon. Ez most ugyan nem valósult meg maradéktalanul, ennek ellenére az összetett negyedik helyezéssel abszolút nem kell szégyenkeznie a magyar versenyzőnek. Sőt, ahogy az elmúlt két versenyhétvégén mindig, most is volt olyan futam, ahol a váci sportoló megcsípte a dobogót. Roland az időmérőn a harmadik helyet szerezte meg, majd ezek után jöhetett az első verseny, ahol a rajtnál megszerzett hatodik pozícióból már nem sikerült előrelépnie, így ott is zárta ezt az etapot.
 
A második futamot a tizenkettedik pozícióból kezdte meg a Hungarian Motorsport Academy által is támogatott Liszka, aki remek teljesítményt nyújtva egészen a harmadik helyig küzdötte fel magát, majd több heves támadást is kivédekezve, végül a második helyezést is sikerült elhappolnia a vetélytársak elől.
 
Az utolsó menetet a harmadik helyről indította meg Liszka Roland, aki egy darabig az abszolút élmezőnnyel szemben is jól állta a sarat, ám végül meg kellett elégednie az ötödik pozícióval, itt is intette le őt a kockás zászló. A tehetséges fiatal a SuperEnduro GP junior világbajnokságának Német Nagydíját végül abszolút negyedikként zárta, és mellette a remek rajtjainak köszönhetően még behúzta a Holeshot különdíjat is. Ráadásul 128 ponttal masszívan őrzi a harmadik helyezését a bajnokságban.
 
 
Sok pihenés nem áll majd rendelkezésére a remek motorosnak, hiszen két hét múlva már Romániában, ugyanebben a sorozatban, Kolozsváron kell helytállnia.
 
forrás: Liszka Roland
 
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.