A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. június 16., vasárnap
Hírek

Zólyomi Andrea | 2023.11.13, 09:07:00 | Utolsó módosítás: 2023.11.13, 09:07:00

Cimkék:

Kecskés Bence az MDR Competition Team színeiben egy Yamaha YZF R6 nyergében vágott  neki a 2023-as spanyol kupasorozatnak, amely utolsó fordulójához ért.
 
 
A jerezi szezonzáróra hatalmas lendülettel érkezett meg a magyar motoros, ahol már pénteken zord időjárási körülmények - erős széllökések és váltakozó esős, illetve száraz ívek – várták. A szabadedzések alatt Bence és a csapat is a biztosra ment, minimális kockázat mellett teljesítették a napot. A körülmények a szombati időmérők alatt is megkeserítették a 25 fős mezőny életét. Az első mért edzést esős gumikkal és beállításokkal, míg a másodikat már száraz beállításokkal abszolválták. Ezek alapján a 7. helyre kvalifikálta magát a magyar versenyző.
 
 
A vasárnap reggeli warmup-ot biztonsági okokból kihagyták az MDR Competition Team motorosai, mivel az egész éjszakás esőzés, a reggeli pára és az enyhe szél egyvelege motorozásra szinte alkalmatlanná tették a pályát. A délutáni versenyre némileg javult a helyzet, a száraz ívek mellett azért pocsolyák tarkították a nyomvonalat. A mezőny végül száraz abroncsokkal rajtolt el. Bence az első körtől kezdve felvett egy konstans tempót, szinte körről-körre ugyanazt az időt motorozva  nagyon szépen megcsípte az 5. helyet, és a mögüle érkező támadásokat visszaverve, itt is intette le a kockás zászló. Ez a pozíció a kategóriájában a 4. helyet jelentette, az ezért kapott pontokkal pedig biztossá vált, az év végi dobogó.
 
 
Kecskés Bence a Spanyol Bajnokság 2023-as szezonjában, a 600 SSP kategória újoncaként megszerezte az összetett 3. helyet!
 
foorás: Háfra Zsolt
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.