A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. május 24., péntek
Hírek

Zólyomi Andrea | 2023.10.20, 12:05:00 | Utolsó módosítás: 2023.10.20, 12:19:00

Cimkék:

Ezúttal az edzőjével párosban állt rajthoz a Korda Racing többszörös magyar bajnok motorosa a piliscsévi endurocross bajnoki viadalon. Ismételten technikai gond nélkül versenyezhetett Hertlik Donoven, és ennek meg is lett az eredménye: a kategóriájukban fölényesen győztek, míg abszolútban a remek 5. helyet szerezték meg.

 Abszolút nem indult túl szerencsésen Hertlik Donoven idei szezonja, de aztán szép lassan belelendült, és az endurocross szakág idei bajnokság összetettjében a 4. helyen várta a folytatást. Mivel erről a helyről már sem előre, sem hátra nem tud elmozdulni, ezért úgy döntött, hogy ezúttal edzőjével, Firtosvári Gáborral indult el párosban.

 Kettejük duója aztán fantasztikusan teljesített – két körönként váltották egymást –, hogy a mezőny második feléből indulva abszolútban egészen az ötödik helyig jöttek fel, míg a saját kategóriájukat fölényesen megnyerték. Donoven legközelebb október utolsó hétvégéjén ül motorra, amikor az enduro szakágban a bajnoki zárófordulót rendezik Varsányban.

 „Sajnos az év elején Kiskunfélegyházán történt műszaki probléma miatt a negyedik helyen állok a szezon vége előtt, amin már nem tudok szépíteni a ponthátrány miatt. Ezért döntöttem a páros kategória mellett, ahol edzőmmel Firtosvári Gáborral indultunk közösen. Én kezdtem a versenyt, így a rajt az én feladatom lett a 450 erejét kihasználva a második helyen fordultam az első kanyarban, majd nagyon hamar át is vettem a vezetést. Annyira jól sikerült az első két köröm, hogy szinte fel jutottunk az első osztály közepéig, holott mi az utolsó negyedik sorból indultunk az első osztály pedig az elsőből. Két körönként cseréltünk a két óra alatt. Végigtoltuk, ahogyan tudtuk, próbáltuk élvezni és jó tempóban teljesíteni, ami annyira jól sikerült, hogy az abszolút 5.helyen végeztünk párban. Kategóriánkat hatalmas főlénnyel nyertük” – jelentette ki Donoven.

 


 

szöveg és fotó: Korda Racing Kommunikáció
 

Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.