A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2023. szeptember 23., szombat
Hírek

Zólyomi Andrea | 2023.09.18, 09:10:00 | Utolsó módosítás: 2023.09.18, 09:15:00

Cimkék:

Egyre jobban belelendül új motorjával a 2023-as szezon csatározásaiba a Korda Racing többszörös magyar bajnok motorosa. Ezúttal endurocross szakágban kellett bizonyítania, és Tamásiban végre összeállt minden, így meglett az idei év első dobogója, miután a 3. helyet szerezte meg Hertlik Donoven.
 
 
 
Nagy reményekkel várta a 2023-as endurocross bajnokság folytatását a Korda Racing motorosa, és ezúttal Tamásiban minden a helyére került. Pedig nem a legjobb előjelekkel készült a versenyre Hertlik Donoven, aki a felkészülés alatt hatalmasat bukott. Megsérült a válla, ám mire kellett, minden csont beforrt.
 
 
Tamásiban a nagy meleg és a hatalmas por miatt lerövidítették a futamot, így kettő helyett csak egy órát kellett száguldaniuk a versenyzőknek. Donoven egyre jobban érzi már a 450-es motort, hatalmasat csatázott a riválisokkal, és a végén az idei szezon első dobogója is meglett. Ez a harmadik hely erőt adhat a folytatásra.
 
 
Sajnos a verseny előtt két héttel egy edzés során nagyot buktam, és a vállam megsérült, így a felkészülés nehézkesen ment. Szerencsére a versenyig rendbe jött a sérülésem, így egész jól tudtam motorozni. A nagy szárazság miatt hatalmas por volt, ezért a kétórás futam le lett rövidítve egy órára, ám a hatalmas hőség még így is nehézzé tette a versenyzést mindenkinek. A rajtom nem sikerült túl jól, valamiért befulladt a motorom, és ez pont elég volt ahhoz, hogy a mezőny közepére essek vissza. Tudtam, hogyha az erdős szakaszig nem előzök, akkor elvesztettem az összes esélyem a jó helyezéshez. Az első cross részen volt egy nagyon mély puderos poros kanyar, ahol nagy szerencsére nagyon jól eltudtam menni több rivális mellett, így már rögtön a harmadik helyen találtam magam. Egy jó, folyamatos tempóval előnyt tudtam kovácsolni az embert próbáló pályán, ami nem volt egyszerű, mert voltak olyan részek, ahol egyáltalán nem lehetett egy méternél messzebb látni. Ennek ellenére nagyon jól sikerült a verseny, és hosszú idő és sok-sok munka után odaértünk a dobogóra! – jelentette ki Donoven, aki legközelebb október 14-én, Piliscséven versenyez.
 
 
Forrás: Korda Racing Kommunikáció
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.