A Magyar Motorsport Szövetség fontosnak tartja adataid védelmét. Az adatkezelésről bővebben az Adatkezelési Szabályzat-ban tájékozódhatsz. Itt a mams.hu oldalunkon HTTP-sütiket használunk, hogy a legjobb élményt nyújthassuk. További információk ide kattintva érhetőel el.
Elfogadom
2024. július 17., szerda
Hírek

Zólyomi Andrea | 2023.09.15, 09:19:00 | Utolsó módosítás: 2023.09.15, 09:19:00

Cimkék:

Ezen a hétvégén rendezik meg az Endurance világbajnokság 2023-as szezonjának utolsó 24 órás viadalát: a franciaországi Le Castellet-ben a százegyedik Bol dOrra kerül sor a Circuit Paul Ricard versenypályán. Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője ezúttal is a Maco Racing pilótájaként vág neki a versenynek, és nem titkolt célja, hogy Enzo Boulom, valamint Martin Vugrinec csapattársaként megismételje a tavalyi szenzációs hatodik helyét a Superbike kategóriában.

 

 
A H-Moto Team versenyzője, a 22 éves Kovács Bálint a Maco Racing Team versenyzőjeként újfent ott lesz a Superbike mezőnyben az idei Endurance-világbajnokság utolsó 24 órás viadalán. Kovács Bálint – aki a HUMDA Academy támogatott pilótája – nagyon várja már a 101. Bol dOrt, és bízik abban, hogy ezúttal egy sima, technikai gondoktól mentes versenyt futhat majd.
 
 
Maga a verseny szeptember 16-án délután három órakor indul, és szeptember 17-én, 15 órakor ért véget. Bálint és két csapattársa, a francia Enzo Boulom – tavaly is már együtt érték el a fantasztikus 6. helyet – és a horvát Martin Vugrinec nemcsak a pontszerzésben, hanem egy 2022-es eredményhez hasonló helyezésben reménykedik.
 
 
 „A tavalyi verseny fantasztikusan sikerült itt, ráadásul akkor beugró voltam a Maco Racing csapatánál. Korábban is jól szerepelt ezen a viadalon a Maco, igaz, idén bőven akadtak gondjaink. Most nagyon szeretnénk megmutatni, mennyi potenciál van bennünk. A tempónk eddig is jó volt, de Le Mans-ban és Spa-ban is becsúsztak hibák. Most készen állunk, a teszten sikerült megtalálni a Yamaha legjobbnak vélt beállításait. Nem a kvalifikációs eredmény, hanem a versenytempónk hozhat sikert ezen a hétvégén, a rajthely nem annyira fontos egy huszonnégy órás futamon ” – fogalmazott Kovács Bálint.
 
szöveg és fotó: H-Moto Team
Magyar Motorsport Szövetség 2010 © Minden jog fenntartva.